10 aspecte de luat în calcul când cumperi mobilă online - ACAJU

Chiar dacă majoritatea românilor preferă încă shoppingul clasic, piaţa de e-commerce a înregistrat o evoluţie rapidă, crescând de la an la an numărul celor care fac cumpărături online. Decizia de a achiziționa mobilă online sau dintr-un magazin tradițional nu este în general ușoară, este o operațiune care cere timp, fiind nevoie de multe căutări în magazinele de specialitate până să găsiți mobilierul ideal pentru fiecare cameră, să confruntați prețurile, să cereți părerea tuturor membrilor familiei.

 

Dar, achiziționarea produselor de pe internet aduce economii importante, de timp și de bani. Magazinele online au întotdeauna prețuri mai bune decât cele clasice, care au cheltuieli mari legate de folosirea și întreținerea unui spațiu foarte mare pentru expunere, dar și a unui depozit. 

 

Magazinele virtuale nu au showroom, deci cheltuielile lunare ale acestora sunt, de departe, mult mai mici, aceasta determinând practicarea unui adaos mai mic. De asemenea, de foarte multe ori oferta acestor magazine este mult mai bogată decât a magazinelor clasice. Astfel e-commerceul devine mai ieftin și totodată mai facil. Platformele e-commerce nu închid niciodată, programul de lucru fiind același pentru toată lumea. În magazinele virtuale puteți face cumpărături oricând doriți, de la birou, la sfârșit de săptămână, la 12 noaptea.

 

Magazinele de mobilă online oferă facilități pe care cele clasice nu le au. Într-un astfel de magazin de mobilă online se pot compara produsele în același timp și se pot vizualiza în aceeași pagină mai multe corpuri de mobilier, cu toate datele acestora, pentru a alege mobilă casă mult mai ușor. Abonându-te la newsletter, vei primi cu regularitate promoțiile existente.

 

Beneficiile achiziționării de mobilă online

 

  • Online, dispunem de o piață globală de oferte. Sunt o mulțime de magazine cu mobila online cu oferte diverse, iar acest lucru este un avantaj, pentru că avem mai multe variante din care putem alege. Online nu trebuie să ne restrângem la un singur magazin și putem alege din mai multe magazine. Magazinul care oferă calitate la cel mai bun preț este magazinul potrivit așteptărilor noastre. Utilizând internetul poți găsi cea mai bună mobilă casă și la cel mai bun preț.
  • Magazinele online oferă criterii multiple de căutare. Deși piața online de mobilier este enormă, magazinele online oferă posibilitatea aplicării filtrelor sau a criteriilor de selecție. Online putem alege rapid lemnul, finisajul, designul, modelul, textura, tesătura, culoarea și chiar marja de preț în care să se încadreze produsul căutat.
  • Cumpărăturile online sunt facile și ajută la economisirea timpului. Când facem cumpărături online nu pierdem timp cu deplasarea de la un magazin la altul în căutarea mobilierului dorit. Online putem alege foarte ușor de exemplu mobilă de living pentru casa noastră, fără să pierdem prea mult timp.
  • Concurența duce la prețuri foarte accesibile. Magazinele de mobilă online sunt într-o concurență foarte strânsă, acest lucru obligându-le să vină cu prețuri competitive, cu oferte foarte atractive și cu promoții foarte convenabile. În plus sunt perioade când poți beneficia de reduceri foarte mari.
  • Online beneficiem de o varietate foarte mare. Calitatea mobilierului este foarte importantă și nu trebuie să facem rabat la ea, iar atunci când calitatea și varietatea merg mână în mână, experiența cumpărării de mobilă online se îmbunătățește considerabil.

 

Cum să faci o achiziție de succes în magazinele online de mobilă

 

Cumpărarea mobilei pentru o încăpere este o investiție suficient de serioasă, pe care nu o faci în fiecare zi și atunci este foarte necesar să fii ateti pentru a nu fi păcălit. Dacă mobilierul este pentru mai multe camere investiția va fi cu atât mai serioasă.

 

  • Calitatea site-ului. Este foarte important ca prin conținut, multitudinea informațiilor oferite, calitatea conexiunilor sigure și perfecționarea resurselor să avem un site de încredere. Calitatea siteului vorbește de nenumărate ori despre furnizor.
  • Referințele disponibile asupra persoanei juridice. Punerea la dispoziție pentru cei interesați a documentelor și informațiilor necesare privind istoria și portofoliul companiei, lămuriri despre serviciile și taxele percepute pentru aceste servicii, precum și garanțiile oferite, pot fi la rândul lor semne de seriozitate oferite de compania furnizoare de mobilă online.
  • Adresa companiei și informațiile despre persoanele de contact. Un alt semn de seriozitate asupra furnizorului poate fi dat de amănuntele ce țin de persoanele cu care se poate lua contactul. Dacă angajații magazinului apelează înapoi la cumpărător după plasarea comenzii, dar înainte de plată, pentru a clarifica detaliile, acesta este un alt semn al unei resurse legitime.
  • Magazinul de desfacere al fabricii este de încredere. De multe ori magazinul online este o unitate structurală a fabricii care produce mobila. Aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece mobilierul este vândut direct de producător, fără niciun intermediar.
  • Oportunitatea de a discuta o formă de plată. Ar putea fi transfer bancar sau prin numerar, care este transferat persoanelor care livrează produsul și documentele acestuia. Plata se poate face și prin card, dacă persoanele care însoțesc livrarea au un aparat corespunzător.
  • Există informații despre producător. Pentru fiecare produs vor exista informații despre producătorul mobilei și cu siguranță vor exista și recenzii ale produselor fabricate de acesta, recenzii din care îți poți forma o imagine asupra calității produselor fabricate.
  • Pe net vor exista informații despre furnizor. Cu mare ușurință îți poți face o imagine despre furnizor, cât de serios este, dacă asigură servicii de încredere și dacă respectă condițiile contractuale stipulate cu ocazia cumpărării unor produse. Este important mai ales că unele servicii de transport pot fi gratuite, aceste condiții trebuie stipulate cu grije.
  • Mai multe informații disponibile despre produs. Pe multe site-uri, în afara fotografiei produsului există foarte multe caracteristici ale acestuia, precum dimensiunile sau materiale folosite. Este foarte important să existe măsuri foarte exacte ale mobilierului, eventual și vederi de sus sau lateral ale schițelor acestuia, pentru a ne face o programare mai exactă a amenajării.
  • În multe magazine online se garantează sau se oferă contracost asamblarea mobilierului. Consultantul poate oferi servicii de asamblare a mobilierului la locul de destinație, prețul fiind negociat imediat. Nu este exclus ca unele firme să ofere acest serviciu, drept bonus, gratuit. În acest fel se economisește timp și energie pentru găsirea unui specialist priceput în instalarea mobilierului și cu experiența necesară.

Cu siguranță orice produs cumpărat are o garanție. În procesul de producere și cumpărare de mobilă online, a unui set sau a unor simple piese separate, atât producătorul cât și furnizorul asigură o perioadă de garanție, care certifică printre altele calitatea produsului achiziționat. Condițiile în care se oferă garanție produselor achiziționate, precum și data începerii acestei perioade, trebuie stipulate la rândul lor în contractul de vânzare – cumpărare.