Sari la continut
Amenajarea sufrageriei cu bani puțini: piese de mobilă sufragerie ”cheie” - ACAJU

Decorarea locuinței cu buget redus pare o provocare greu de acceptat pentru majoritatea dintre noi, mai ales când vine vorba de living pe care toți ni l-am dori ca în revistele de lifestyle. Totuși, dacă din diferite motive dorim să facem mobilarea acestuia cu buget redus, trebuie să plecăm de la două lucruri esențiale, planul și bunul gust, adică creativitatea și personalitatea fiecăruia. 

Indiferent că trebuie să amenajăm, cu buget redus, o cameră goală sau să remobilăm o cameră renovată va trebui să ne cumpărăm mobila de sufragerie care se potrivește nevoilor și stilului nostru. Practic, mobilier funcțional și util, care să ne ofere confortul și relaxarea de care avem nevoie. În plus, în cele mai multe cazuri mai intervine și faptul că un living de apartament îți oferă un spațiu oarecum limitat pentru amenajare. 

 

Strategia unei amenajări cu bani puțini

 

Pentru amenajarea sufrageriei cu buget redus trebuie să pornești de la o varianta minimală și să cumperi doar strictul necesar, nu trebuie să aglomerezi livingul cu piese de mobilier inutile doar pentru că îți plac. Funcționalitatea trebuie să primeze, cu cât mai puțină mobilă de sufragerie folosești, cu atât mai bine, plus o încadrare mai ușoară în buget. Studiază pe Internet și scoate-ți poze cu piese de mobilier și studiază-le împreună cu familia. Comparând și combinând imaginile obiectelor de mobilă sufragerie între ele, veți putea stabili o idee de unde să porniți și veți putea cădea de acord ce să alegeți. 

 

  • Cel mai ieftin și mai eficient mod de a face o schimbare este rearanjarea mobilierului. Poți muta piesele de mobilier dintr-o parte a încăperii în cealaltă sau chiar dintr-o cameră în alta. Așa vor exista șanse să găsești locul perfect pentru piesa de mobilă preferată.
  • Măsoară spațiul care trebuie mobilat, dar și lățimea ușilor și a holului de intrare, pentru a nu arunca banii pe piese ce nu pot intra în casă. Notează dimensiunile exacte ale modelelor care îți plac și fă o schiță a camerei luand în calcul și spațiul pe care l-ar putea ocupa celelalte piese de mobilier și culoarele de trecere necesare.
  • Stabilește stilul dorit pentru amenajare, ținând cont atât de funcționalitatea spațiului cât și de utilitatea lui. Dacă vei folosi livingul doar pentru musafiri, atunci poți să iei în calcul mobilă sufragerie mai prețioasă sau mai delicată. În cazul unei familii cu copii, livingul va fi o zonă des populată și asaltată cu diverse activități, deci va fi nevoie de canapea și/sau fotolii cu materiale rezistente, la utilizare intensă și chiar la pete.
  • Alege paleta cromatică pentru a decora spațiul respectiv, toate piesele pe care le vei alege vor trebui să se armonizeze coloristic acestui design. Culorile deschise sau neutre te vor ajuta să creezi impresia de spațiu aerisit, plus că vor fi mai ușor de adaptat oricărui stil. Eventual diversifică cromatica alegând să faci peretele din spatele canapelei, perete accent. Poți folosi tapetul ca soluție mai simplă și mai ieftină.
  • Analizează detaliile de calitate cu mare atenție și pune accent pe raportul preț / calitate. Caută prin magazine și broșuri ofertele cele mai convenabile înainte de a face o achiziție.
  • Înainte de a analiza ofertele din magazine, este bine să faci o analiză cu privire la vechile obiecte din locuință la care intenționai să renunți sau la cele din pod. Poți recondiționa piese de mobilier și să le oferi un aer autentic.
  • Nu cumpăra tot mobilierul într-o singură zi în speranța unei economii la prețul total vrac. Nu trebuie să cumperi toate piesele de mobilă din același loc ca parte ale aceleași colecții. O amenajare cu stil se compune aducând împreună diferite elemente cu un numitor comun.

Piese cheie pentru mobila de sufragerie

 

Piesele de mobilă sufragerie de bază pentru o amenajare confortabilă și funcțională sunt: biblioteca, canapeaua și măsuța de cafea. Bineînteles, o amenajare completă trebuie să conțină și câteva decorațiuni de efect. Dacă livingul este generos îl poți împărți în două zone: cea de relaxare, cu canapeaua și comoda tv, iar în spatele canapelei să creezi o zonă de birou, cu o depozitare mai spațioasă. Poți integra cât mai minimalist și o zonă de dining, doar cu o masă rotundă cu scaune și un candelabru modern tip păianjen.

 

Canapeaua vedeta livingului 

 

În amenajarea sufrageriei se pornește de la canapea pentru că datorită folosirii este prima care se deteriorează. În același timp este piesa centrală a unei încăperi și are un impact major asupra sănătății și confortului nostru, iar după o zi istovitoare la lucru, canapeaua confortabilă din living este oaza noastră de relaxare.

 

Alege modelul de canapea în funcție de spațiul existent, un model versatil ce va putea să se preteze micilor schimbări pe care le vei face în timp. Funcționalitatea și confortul familiei te vor îndrepta spre o canapea extensibilă, dar pentru creerea unui spațiu mai intim și un colțar pare o alternativă favorabilă dacă spațiul o permite. La ambele alegeri contează și spațiul de depozitare existent. Dacă nu ai nevoie de mai mult de un loc ca spațiu pentru dormit, o canapea fixă cu un design atractiv ar putea fi o soluție mai ofertantă. Vei avea astfel un living compact, funcțional, în care îți va fi mai ușor să reamenajezi mobilierul când te plictisești de decorul actual.

Oricum la alegerea canapelei vor conta calitatea materialelor din structură și compoziția acestea influențându-i costul de cumpărare și durata de viață. Dacă nu vrei să faci o investiție prea mare există și canapele ieftine care îndeplinesc criteriile cele mai importante în alegerea unei canapele: longevitate, rezistență, confort și design atractiv. Iar cea mai simplă și mai ieftină schimbare este achiziționarea unor huse noi.

 

 

Unul sau două fotolii pentru mai mult confort 

 

Canapeaua împreună cu fotolii definesc spațiul de socializare al familiei. De multe ori, pentru economie de spațiu și chiar buget, fotoliile pot fi înlocuite cu scaun-fotoliu sau chiar fotolii șezlong. Acestea au un design mai svelt și în general mai modern, cu ajutorul lor putându-se da adevărate “lovituri” în stilul de aranjare a mobilierului. Și pentru că locul de socializare implică mai multe scaune, tabureții sunt o altă sursă de înviorare a spațiului amenajat, de multe ori forma și culorile acestora înveselind total atmosfera.

 

Măsuța de cafea, asul ascuns al amenajării

 

Livingul este locul în care prind contur conversațiile și în care măsuța de cafea devine locul central al încăperii. Nu se poate concepe un living fără să iei în calcul o măsuță de cafea. Moderne sau clasice, din sticlă, metal și lemn, mai ușoare sau mai grele, în general cu design interesant, achiziționate cu un buget relativ redus, mesele de cafea au o versatilitate și o funcționalitate ce contribuie substanțial la sporirea confortului din living. 

 

Plus că pentru obiectele mici pe care le folosești în sufragerie, măsuța de cafea cu spațiu de depozitare va fi de ajutor, pentru păstrarea și organizarea acestora. Măsuța de cafea din living dintre canapea și fotolii, va finaliza amenajarea zonei de socializare, necesitatea ei fiind foarte evidentă atunci când lipsește. 

 

Biblioteca modulară și multifuncțională

 

După ce ai stabilit stilul și designul, în funcție de poziția canapelei și a spațiului rămas, trebuie să alegi biblioteca, care va fi spațiu de depozitare nu numai pentru cărți dar și pentru materialele audio-video ale familiei și poate chiar pentru o parte din hobby-urile acesteia. În funcție de bugetul alocat, dar și de spațiu, biblioteca va fi gândită de la simple rafturi de funcționalitate maximă până la corpuri suspendate sau nu, cu jocuri de spații pentru depozitare închise și deschise. Anumite module sunt concepute ca “vitrine”, pentru a feri obiectele valoroase de praful din casă. Avantajul unei biblioteci modulare este că poți să o rearanjezi din când în când, iar rearanjarea cărților aduce de fiecare dată iluzia unei biblioteci noi.

 

Comoda TV piesă de mobilier indispensabilă

 

Pentru că scopul livingului este de a te relaxa și a oferi o modalitate plăcută de a petrece timpul liber, televizorul a devenit o componentă importantă de integrat în designul livingului. Comoda este cea care completează mobila sufragerie și a cărui design este funcție de poziția televizorului, pe perete sau pe comodă. Joasă sau mai înaltă, sub formă de rafturi deschise, la un buget mai redus, sau ca alternanță de spații închise și deschise, este piesa de mobilier a cărui funcționalitate nu poate lipsi din living, spațiile de depozitare fiind foarte ofertante.

 

Refolosește și renovează diverse obiecte vechi și deteriorate și găsește-le o altă utilitate 

 

Dacă ai un taburet zgâriat, un scaun care are aspectul mai neglijent, o masă care nu arată tocmai bine, vopsitul sau restauratul pot fi o alternativă bună pentru a mai schimba din decor cu bani puțini. De exemplu, poti transforma sertarele unui corp de bucatarie pe care nu il mai folosesti in rafturi pentru carti, le poți vopsi și să le găsești un loc nou. 

 

Transformă blatul unei măsuțe sau noptiere vechi într-o poliță suspendată, transformă lada bunicii în spațiu de depozitare, eventual folosește-o în loc de măsuță de cafea. Vopsește mobilierul într-o culoare adecvată decorului sau folosește autocolant. Lampadarului îi poți oferi un face lift schimbându-i abajurul sau aplicându-i celui vechi o "față" nouă cu ajutorul unui material textil.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium