Ce înseamnă pat boxspring - ACAJU

Patul este elementul indispensabil și cu cel mai mare impact vizual din dormitor. În ceea ce privește camera adulților, ideal ar fi să se opteze pentru un pat confortabil de dimensiuni cât mai mari, pentru a avea parte de toată odihna care li se cuvine. Nu putem lăsa la voia întâmplării modul în care dormim, orele de somn trebuie exploatate la maxim pentru a-i oferi organismului nostru posibilitatea de a se reface.

În alegerea patului din dormitorul matrimonial trebuie să ținem cont de nivelul de confort asigurat de piesa de mobilă dar și de aspectul estetic pe care acesta îl dă încăperii. Mai mult decât simple paturi tapițate, noile paturi boxspring bazate pe un sistem inteligent de dormit oferă o gamă largă de paturi elegante și stilate, cu un design atrăgător care îți vor face viața mai ușoară și noaptea mai odihnitoare. Te vei putea bucura de fiecare dimineață, fără dureri de spate, și cu întreg corpul relaxat.

Drumul boxspringului către succes

Tradiționale în Țările Scandinave, paturile continentale “Scandinavian box spring bed”, sunt considerate mai mult decât un simplu loc de dormit, sunt locuri de relaxare, care îți oferă senzații de confort total atunci când pur și simplu stai în pat și citești o carte sau stai pe laptop/tabletă.

Totuși, ele au fost inventate și patentate în Statele Unite ca și “paturi de hotel”. Special conceput pentru utilizarea în industria hotelieră, acest tip de pat îşi are originea de peste ocean, unde a fost folosit de hotelurile de 4 şi 5 stele. Se pare că popularitatea paturilor continentale a crescut și după ce au fost folosite pentru mobilarea cabinelor de lux de pe Titanic.

În timp dovedindu-se un lux motivat, o investiție practică şi extrem de confortabilă, a fost adoptat de marea majoritate a hotelurilor. Paturile Boxspring oferă o experiență privilegiată, iar după ce ai dormit într-un pat Boxspring, vei rămâne cu amintirea că nici un somn n-a fost până acum mai odihnitor. Acest răsfăț se datorează mai ales faptului că și patul are un sistem de arcuri, nu numai salteaua, iar pe deasupra... și un topper.

Avantajele unui pat boxspring

Paturile boxspring nu sunt paturi pur și simplu, sunt de fapt, un întreg sistem proiectat pentru o odihnă perfectă. În comparație cu paturile clasice sunt paturi continentale dar cu caracteristici speciale:

 • Este un produs complet, cu cadru, somieră, picioare, saltea și saltea superioară încorporată, deci nu mai necesită achiziționarea ulterioară de părți extra pentru a completa patul.
 • Este extrem de confortabil și rezistent, datorită modului inovativ de construcție cu două saltele suprapuse peste o structură de lemn masiv.
 • Designul simplu și minimalist îl face ușor de asortat cu orice tip de dormitor și sunt preferate de cei care apreciază designul modern, contemporan și mai ales confortul.
 • Este mai înalt decât un cadru de pat obișnuit completat de saltea, deci practic dormi mai sus decât într-un pat obișnuit, ceea ce înseamnă că este mai comod de urcat și coborât din pat.
 • De obicei are cutie de depozitare spațioasă, deci este un câștig ca și spațiu de depozitare.
 • Fermitatea ridicată definește ergonomia saltelei și este dată de combinația de arcuri și umplutura din spumă. Vei avea un suport corect al spatelui în timpul somnului, iar acest lucru este extrem de important pentru cei care au sau vor sa prevină durerile de spate.
 • Datorită fermității ridicate, paturile continentale vor fi preferatele persoanelor cu greutate mai mare, plus că sistemul de arcuri din saltea absoarbe greutatea corpului, ajutând astfel la prelungirea vieții saltelei.
 • Tapițeria patului este rezistentă și foarte confortabilă.
 • Dacă vrei să personalizezi patul, poți folosi un model de tăblie de pat conform stilului și imaginației tale.

Conceptul boxspring

Dacă strămoșul patului continental, recamierul era un cadru de lemn pe care stătea o saltea formată din arcuri metalice, prinse cu sfoară și acoperite cu o tapițerie groasă, evoluția tehnicii a făcut din patul continental o vedetă, un produs de lux, care oferă confort sporit în timpul somnului

Principiul a rămas același, patul continental fiind format dintr-un cadru de lemn, o saltea și o saltea superioară, îmbinând avantajele unei saltele cu arcuri cu cele ale unei saltele din spumă. Practic se disting 3 elemente principale, fixate între ele prin intermediul unor benzi de scai, pentru a păstra stabilitatea lor și a rămâne aliniate în orice condiții:

 • Baza, cadrul patului, este o îmbinare din diverse tipuri de lemn masiv uscat cu grijă în camere speciale, în mediu controlat, rezultatul fiind un pat trainic care nu va scârțâi în timp. Practic, în interiorul cadrului de pat se află un strat de arcuri tari împachetate individual în material textil (Pocket Spring), interconectate între ele. Pe scurt, aceasta înlocuiește somiera patului convențional. Pentru o absorbire completă a greutății corpului, în box se folosește un număr cât mai mare de arcuri pe metru pătrat
 • Salteaua ortopedică, se alege din zeci de modele, în funcție de preferință, greutate și stilul de dormit al clientului. Structura de spumă poliuretanică este indeformabilă datorită densității mari a acesteia. Aici se regăsește cel de-al doilea strat de arcuri, ceea ce duce la o foarte bună distribuire a presiunii exercitate de corp, de la arcul din stratul superior, până la cel din stratul inferior. Duritatea și elasticitatea saltelei se selectează individual în funcție de nevoile fiecăruia în parte, numărul de arcuri folosit fiind crucial. Cu cât sunt mai multe arcuri folosite pentru o saltea, cu atât mai mare va fi elasticitatea ei.

Arcurile pot fi de mai multe tipuri, având diferite grosimi și fiind totodată optime pentru diferite greutăți. Alternând arcuri mai groase cu arcuri mai subțiri, se crează boxspring-ul numit 7 zone de confort (adică 7 zone diferite de presiune), care asigură un somn cât mai odihnitor.

Împachetarea individuală a arcurilor le permite acestora să acționeze independent, adică să lucreze individual sub acțiunea presiunii corpului, iar interconectarea lor face ca acestea să rămână în poziția inițială, astfel încât persoana de lângă să nu simtă nicio mișcare a partenerului, lungind în același timp și viața saltelei. Salteaua menține poziția corectă a coloanei, chiar și atunci când există diferențe semnificative de greutate între parteneri, datorită posibilității de personalizare a arcurilor din saltea.

 • Topperul/protecția de saltea oferă mai multă longevitate sistemului și un confort special. Salteaua trebuie să mențină poziția corectă a coloanei, pe când topper-ul este cel care oferă senzația pe care dorești să o simți atunci când te așezi pe pat.

Este făcut din spumă și este învelit într-o husă detașabilă, care poate fi spălată și care poate avea diferite dimensiuni.

 

- Latex-ul folosit în interiorul topper-ului este fabricat din materiale naturale și este prevăzut cu spații de aerisire distribuite pe toată suprafața. Senzația resimțită este una de fermitate.

- Spuma Memory preia poziția corpului, revenind la forma inițială când presiunea asupra ei dispare. De asemenea, spuma cu memorie dă senzația de pat moale.

 

În cazul boxspring-urilor formate din două cutii separate și două saltele separate, topper-ul este de dimensiunea totală a patului.

Pe piață există o gamă variată de paturi boxspring, într-o gamă variată de culori. Materialele de calitate și finisajele atent lucrate completează natural armonia fiecărui modul de dormitor și garantează o durabilitate mare a patului ales. Tapițarea patului se poate realiza cu piele ecologică, stofă sau catifea, în funcție de preferințele fiecăruia, iar materialele folosite pentru tapițarea patului sunt disponibile într-o gamă variată de culori din care puteți alege.

În această categorie de paturi boxspring, există unele care reușesc să ducă confortul la superlativ. Aceste paturi se execută pe măsura clienților, ceea ce duce personalizarea acestui tip de mobilier la maximum. Paturile matrimoniale cu saltele twin se realizează adaptat la înălțimea și greutatea fiecăruia dintre cei doi parteneri ai cuplului, asigurând un somn ideal pentru doi oameni diferiți în același pat.