Sari la continut
Cum alegi canapeaua în funcție de vârsta copilului - ACAJU

Specialiștii în creșterea și educarea copiilor recomandă ca încă de la naștere, copilul să aibă în camera lui o oază de liniște, joacă și relaxare care să îl ajute să se dezvolte într-un mod independent. Modul de amenajare a camerei influențează dezvoltarea copilului, alegerea unor elemente potrivite vârstei transformând-o într-un loc special în care cei mici își pot dezvolta autonomia și independența.

Încercările făcute de părinți pentru amenajarea camerei copilului sunt diferite în funcție de vârsta acestuia, camera unui copil de 5 ani neavând aceleași nevoi ca cea a unui adolescent de 15 ani.

Camera copilului este acea cameră care niciodată nu va fi transformată în locul în care se ia masa și nu va exista televizor, indiferent de vârsta copilului, este recomandarea specialiștilor.

O cameră a copilului nu foarte spațioasă ne face să apelăm la o veche dar foarte bună soluție, înlocuirea patului cu o canapea extensibilă, care va ajuta la o gestionare mai ușoară și mai eficientă a spațiului avut la dispoziție. Unul dintre cele mai importante aspecte este legat de rezistența produsului, care trebuie să facă față la sărituri, care stresează arcurile și la tot felul de pete ce stresează bunicii. Husele detașabile reprezintă o idee minunată în acest caz.

 • În prima parte a copilăriei camera copilului este pentru somn și joacă​
 • De la vârsta de 2 – 3 ani patul extensibil poate fi folosit. În cameră își mai poate găsi utilitatea o ladă pentru „ascuns‟ jucării, împreună cu o măsuță – birou cu scăunaș pentru colorat și o etajeră pentru cărți. Important este și locul de joacă creat în mijlocul camerei pentru un cort sau un castel, dar la aceste vârste fragede foarte importantă este și siguranța copilului. Nu uitați de protecție pentru prize și colțuri, sau detalii de mobilier ce pot fi desprinse și înghițite. Lampa de veghe și playerul cu muzică pentru copii nu trebuie să lipsească.

  O alegere foarte potrivită în această cameră poate fi canapeaua extensibilă IDA pentru că are brațele rotunjite și capitonate, ceea ce reduce foarte mult pericolul unor loviri periculoase. Canapeaua are spațiu de depozitare, se extinde către înainte, prin deplasarea spatelui către în față, această mișcare declanșând un sistem silențios de extensie. Canapeaua se strânge în poziția de zi prin acționarea asupra mijocului patului nou format. Canapelele IDA fac parte din categoria de canapele recomandate pentru utilizare zilnică.

 • Școlarii mici au nevoie de joacă, dar au și teme de făcut
 • Odată cu intrarea la școală spațiul pentru joacă se restrânge puțin, doar pentru a face loc unui birou așezat perpendicular pe fereastră, iar lumina naturală să vină din stânga copilului, dacă acesta este dreptaci, sau din dreapta copilului, dacă acesta este stângaci. Pe lângă încă multe jucării, poate apărea o masă cu scaun pentru calculator. Trebuie să fim foarte atenți la relația de înălțime a biroului, mesei, scaunului, care funcție de înălțimea copilului să-l obișnuiască pe acesta cu o poziție corectă a corpului. Luminozitatea camerei, prea mică sau prea mare, poate crea micilor școlari probleme de vedere. Oricât de importantă este educația, lăsați-i totuși pe cei mici să mai copilărească un pic în camera lor. Pe lângă tapetul cu desene, platforma suspendată cu scară, apare și dulapul cu haine, locul unde cei mici încep să-și definească gusturile vestimentare și „dragostea pentru ordine‟.

  Canapeaua extensibilă RALUCA este soluția ideală atunci când dorești o canapea pe care să o folosești 24 de ore din 24, o canapea confortabilă și foarte rezistentă, pentru camera școlarului mic. Canapeaua are structura solidă. Lada de depozitare lenjerie este sub șezut, din lemn și plăci din așchii și fibre de lemn. Structura suprafeței include arcuri bonell din oțel elastic și rezistent.

   

 • Școlarii mari se joacă mai mult „pe calculator‟
 • Preadolescentul este poate la vârsta cea mai ingrată pentru că indiferent de ce crede el nu este suficient de mare și nici nu știe destul de multe. Locul jucăriilor este luat de playstation și playerul de You Tube, iar educația se mai face și pe net. Biblioteca – dulap este poate cea mai importantă mobilă din casă, pentru că aici numai proprietarul poate găsi ce are nevoie, și asta numai dacă nimeni nu-i face ordine. Pentru unii și dulapul de haine este important dar nu pentru toți. Canapeaua poate fi pe timpul zilei fotoliul de pilot sau șaua de comandant.

 • Stilurile decorative ale camerei adolescentului nu depind doar de gen
 • Diferitele stiluri decorative ale camerei unui adolescent diferă atât de genul acestuia cât și de preocupările lui, dacă este sportiv sau cântăreț, preocupat de fashion sau de science fiction. În timp ce băieții se îndreaptă către un univers imaginar, fetele pun mare accent pe alegerea culorilor preferate. Tot mai multe variante de mobilier sunt făcute pentru a face față celor trei funcții majore ale camerei unui adolescent, acelea de dormitor, cameră de studiu și cameră unde se aranjează lucrurile la cererea părinților. Etajerele pentru cărți și cd-uri pot fi suspendate deasupra canapelei sau a unui colțar pentru relaxare, citit sau jucat, aceste elemente diferențiază camera unui adolescent de a unui școlar. Amenajarea camerei unui adolescent este înainte de toate un mod de exprimare, iar posterele, afișele, tapetul, fotografiile și desenele fac parte din felul lor de a-și defini personalitatea.

  Canapeaua extensibilă, a cărui șezutul se deplasează către înainte, iar în spațiul gol format se rabatează spatele, formând un adevărat pat este canapea FLORYDA. Frumoasă și practică canapeaua Floryda se bate de la egal la egal cu orice pat, fiind prevăzută cu ladă de depozitare sub șezut ce poate fi accesată prin deplasarea șezutului către înainte. Este o canapea modernă adaptată la utilizare intensă. Pe timpul zilei, odată strânsă canapeaua dă o notă de eleganță ce întregește sentimentul de comoditate.

  Indiferent de tipul canapelei alese, este bine să optați pentru obiecte executate din materiale de calitate și cu modele confortabile, care să satisfacă gusturile și necesitățile copilului dumneavoastră. Dacă la cei mici contează doar noul și culoarea, nu uitați că la cei mari poate pricinui un subiect de controversă.

  Adauga un comentariu

  Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

  MAGAZINELE ACAJU

  Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

  MODALITATI DE PLATA

  Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

  GARANTIE SI SERVICE

  Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

  LIVRARE SI MONTAJ

  Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

  Telefon: 0311 300 290
  Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
  Expediere in 24h la articolele in stoc
  Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
  Deschidere Colet 24H
  Retur Gratuit Timp de 14 Zile
  Restituirea Banilor a Doua Zi
  Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
  Pana la 10 rate fara dobanda