Sari la continut
Decorațiuni metalice, cum le integrăm în stilul casei noastre - ACAJU

Tindem să credem că amenajările cu decorațiuni metalice mai sunt la modă, pentru că ele aduc un plus de design în casă, pentru că sunt elegante și ne înfrumusețează locuința. Într-o amenajare interioară, orice accente metalice sunt dificil de ignorat. De la accesorii și până la mobilier, fie că vorbim despre nuanțe de argintiu, inox sau bronz, auriu, elementele metalice conturează un decor modern și sofisticat. Integrarea de decorațiuni metalice în amenajarea dormitorului sau a livingului le va transforma complet aspectul și le va oferi un look fresh.

Elementele metalice, în orice forma, par mari, nu sunt subtile, ci vizibile. Astăzi designerii folosesc tapet cu aspect metalizat pentru strălucire, dar metalul arată foarte bine și atunci când este integrat în podea, faianță, covor sau mobilier. Metalul poate apărea peste tot, de la etajere până la picioarele scaunelor, mânerul unui sertar, corpuri de iluminat sau galeria pentru perdele. Secretul este să mixezi corect materialele și vei obține un stil glamourous. Paleta de accente metalice poate fi armonizată în diferite stiluri de amenajare. În stilul industrial prin accente mate, șlefuite. În interioare contemporane, moderne, accesoriile metalice lucioase pot crea un stil bine finisat și luxos. 

Nuanțele metalice sunt destul de variate și au finisaje diferite: argintiu, auriu, bronz, în nuanță mată, inox, în nuanță lucioasă, arămiu, cupru, oțel, crom, nichel, aluminiu și fier.

Amenajări cu decorațiuni metalice, simplitate și eleganță

Amenajările cu decorațiuni metalice denotă rafinament și eleganță pentru că sunt realizate cu iscusință și eleganță de meșteri care știu să dea viață metalelor.

  • Corpurile de iluminat metalice, sunt disponibile într-o multitudine de variante de finisaje și stiluri. Majoritatea corpurilor de iluminat, că sunt suspendate, prinse de perete sau așezate, au elemente metalice. Un corp de iluminat din fier finisat funcționează bine într-un stil industrial. O lustră într-o nuanță mată, bronz sau argintiu va fi ideală pentru o casă clasică cu influențe moderne. Nuanțele lucioase precum inoxul sau auriul vor defini excelent amenajările moderne, extravagante fiind potrivite stilului eclectic. Stilul Art Deco se evidențiază prin aplice sau lampadare cu abajur de sticlă rotundă mată.

  • Panourile semiperete metalice ce separă camerele în designul oriental arab, sunt decorațiuni metalice perete din fier forjat sau din bronz, fiind o adevărată frumusețe, atât în forme geometrice cât și în modele florale. De multe ori sunt folosite și în stilul glam sau modern, modelele fiind puternic stilizate, fiind fixate pe perete sau folosite pentru a delimita anumite zone.
  • Grilajele de la scările interioare sunt în general din fier forjat în stilurile clasic, neoclasic, Art Nouveau sau shabby chic cu modele complicate ca o broderie. În stilul modern modelele sunt mult mai puțin complicate și predomină inoxul. Aceleași grilaje iau forme simple și robuste în stilul industrial, culoarea metalului fiind în general mată.
  • Decorațiuni ca accente metalice trebuie să se încadreze perfect stilului amenajării, să ofere intimitate dar să și evidențieze stilul camerei. Mixarea nuanțelor metalice nu este o treabă prea simplă, însă dacă reușești efectul va fi unul wow. Dacă nu îți place să riști, atunci alege o singură nuanță și folosește-o în toate elementele și decorațiunile. Oglinzile cu ramă metalică sunt elemente impunătoare și foarte chic, alături de suporturile de lumânări sau vasele decorative. Metalele reci precum argintul, inoxul, oțelul și cromul se integrează frumos cu nuanțe de bleu, albastru și verde în timp ce metalele calde precum auriul, bronzul sau cuprul roșiatic se combină foarte bine cu nuanțe vibrante, puternice și tonuri de pământ stinse ca oranj, ocru, maro. O consolă pe hol sau living cu fața de marmură și picioarele de bronz, poate fi folosită și în stilul clasic și în Art Deco. Măsuțe de cafea din bronz sau aurii vor putea fi folosite și într-un living arab dar și în unul modern, unde picioarele mobilierului vor avea aceeași material și culoare.
  • Mobilierul este cel care impune stilul amenajării. În funcție de elementele metalice pe care le conține, acesta va oferi amenajării aspectul de vintage, modern sau clasic. Pentru un aspect coerent accesorizează detaliile din mobilier cu decorațiunile, corpurile de iluminat sau galeriile pentru perdele. Mobilierul metalic apare în multe stiluri de amenajări. 

În Art Deco este foarte folosit mobilierul cu picioare din bronz, drepte care susțin întotdeauna perne cu forme rotunjite din catifea sau pluș. Mesele au forme ceva mai complicate în aparență din bare metalice cu secțiune pătrată, subțiri și delicate. Măsuțele de cafea dacă nu sunt dreptunghiulare sau pătrate sunt rotunde. Fețele de sticlă sunt cele mai purtate la mobilierul metalic. Etajera din sticlă cu picioare metalice este la rândul său foarte folosită. 

 

În stilul minimalist mobilierul are numeroase componente metalice, care simplifică fiecare element, însă stilul aici impune inoxul, cromul, nichelul dar și oțelul vopsit mat. Picioarele de la mese și măsuțe sunt de obicei metalice, la fel și lămpile sau lampadarele. De multe ori picioarele de lemn de la canapea și fotolii sunt înlocuite cu picioare metalice. 

 

Stilul eclectic are piese de mobilier cu componente metalice, mai cu seamă la mese, scaune și comode, de multe ori picioarele putând fi metalice. Poate cel mai „metalic” mobilier este cel în stil industrial. Scaunele mai toate sunt pe șurub, metalice, iar șezutul este dintr-o aripă de mașină sau un capac de roată. O caroserie de tractor poate genera o masă bar sau chiar o etajeră, în timp ce din țevi se poate face un cuier, iar dintr-o roată de bicicletă o lustră de tavan. Stilul contemporan este la rândul său un stil fluid, cu linii drepte, unde metalul, mai ales bronzul și oțelul sunt folosite mai cu seamă pentru picioarele pieselor de mobilier.

 

Între personalitatea ta și decorul căminului tău exista o puternică legatură, care se traduce prin confort și senzația unica de a fi „acasă”. De aceea, când optezi pentru unul dintre numeroasele stiluri de amenajări interioare, trebuie să ai în vedere stilul tău de viață și preferințele tale estetice. Decorațiunile metalice indiferent de stilul de design unde sunt folosite, dau personalitate și permit creatorului să-și folosească imaginația pentru a obține piese cu valoare de folosință superioară dar și mult mai estetice.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda
Plata in rate prin TBI BANK