Fotoliul de alăptat: 5 sfaturi pentru a face o alegere bună - ACAJU

Alăptarea bebelușului este un moment special, care ajută la crearea unei relații speciale între mamă și micuțul ei, deci ar fi păcat ca acest moment să se desfășoare altfel decât în cele mai bune condiții, din toate punctele de vedere. Pentru ca alăptarea să fie mai ușoară, este indicat ca mămica să abia o poziție confortabilă și relaxantă. Din aceasta cauză medicii pediatri recomandă utilizarea unui fotoliu de alăptat care este creat în așa fel încât să ofere un suport lombar mămicii și care să o ajute să se relaxeze pentru a-l calma și hrăni pe bebe cât mai bine. Mai mult decât atât, fotoliul pentru alăptat va oferii și suport pentru picioare.

Cum să alegi un scaun bun, pentru alăptat

Cel mai bun aliment pentru bebeluș este laptele matern și pentru a fi hrănitor cu adevărat ar trebui ca acesta să fie lăsat să sugă la cerere și să fie alăptat exclusiv până la vârsta de 6 luni. Totuși, și bebelușii care sunt hrăniți cu biberonul au aceeași nevoie de apropiere umană și de a sta cât mai mult în brațele părinților, contact fizic care aduce o mulțime de beneficii în dezvoltarea lor fizică, motorie, cognitivă și emoțională.

Primele luni de viață împreună cu micuțul sunt practic dedicate acestui contact apropiat și îndelungat. Una din cele mai practice și mai confortabile investiții de făcut în camera celui mic pe lângă patul său este un fotoliu de alăptat sau un balansoar alăptat.

Nu te poți gândi doar la un preț bun când este vorba de fotoliu de alăptat, trebuie să fie de asemenea de calitate durabil și flexibil, netoxic, în care așezarea și ridicarea să fie ușor realizabilă, suficient de confortabil și relaxant încât după ce copilul mănâncă dă gazele afară și l-ai așezat înapoi în pat, să-ți permită să ațipești.

Avantajele folosirii unui fotoliu de alăptat

Orice fotoliu confortabil, și cu atât mai mult unul de tip balansoar, aduce cu sine câteva beneficii incontestabile pentru sănătate. Este demonstrat că bebelușii se liniștesc mai repede și mai ușor în timp ce sunt legănați și că stresul este disipat, la fel și tu te relaxezi și adormi mai ușor în balansoar. În altă ordine de idei este demonstrat că balansoarele ameliorează durerile de spate și de articulații, că îmbunătățesc echilibrul și că ajută la combaterea instalării precoce a demenței. Putem spune cu certitudine că fotoliu alăptare nu e moft.

Ghidul cumpărătorului 

Pentru că una din experiențele cele mai profunde va fi alăptarea, te poți orienta spre alegerea unui fotoliu pentru aceste momente, chiar dacă acesta va fi de fapt unul obișnuit. Este indicat să urmărim câteva elemente la acest fotoliu:

  • Materialele. Este vorba în primul rând despre materialele folosite la structura de rezistență și ulterior la cele care îmbracă această structură. Structura de rezistență poate fi din lemn, din plastic polipropilenic sau din metal. Cele cu structura din lemn masiv sau din răchită pot fi frumos finisate, în timp ce o structură de PAL și MDF, mai solide și rezistente, vor fi îmbrăcate și căptușite cu tapițerie. Cele din plastic pot avea rezistență redusă. În general se acoperă cu perne sau salteluțe și au prețuri foarte atrăgătoare. Tot aici includem și imitațiile de ratan, împletituri cu diferite designuri. Metalul va fi întâlnit ca material al scheletului sau doar al picioarelor, el putând fi completat apoi de plastic sau lemn.
  • Tipologia. Dat fiind faptul că nu există o categorie de scaune special destinată alăptării, vei putea alege un model care a fost gândit în alt scop drept fotoliu de alăptat, dar care oferă confortul necesar. Și pentru că te gândești la comoditate una din primele variante este cava mai clasică, balansoar alăptat, ori scaunul fotoliu scoică, conceput pentru conversație nu pentru stat la masă, cu formă ovală, înclinate pe spate și care oferă confort.
  • Dimensiunile. Pentru că trebuie să fie cât mai lejer, acest mobilier ar trebui să aibă minimum 45 x 45 cm pentru zona de șezut, 45-50 cm pentru spate și aproximativ 40-45 cm de la sol. Pentru un produs care trebuie să sugereze relaxare ar trebui să aibă un șezut ceva mai larg și un spătar mai înalt.
  • Taburet. Acesta poate fi un element care să te convingă, atunci când găsești un fotoliu de alăptat, la un preț bun. Există variante care îl au inclus în preț sau altele care au un suport pentru picioare rabatabil. Va conta foarte mult deoarece îți permite să întinzi picioarele după o zi obositoare.
  • Saltea. Dacă ai ales un scaun cu o bază solidă, atunci trebuie neapărat să adaugi pe deasupra o saltea sau o pernuță pentru șezut și spate. Aceasta poate fi făcută din burete sau spumă, ultima oferind un confort mai bun.

Sfaturi pentru alegerea cea mai bună

Oferta pieței pentru un produs ce poate fi folosit ca fotoliu de alăptat sau balansoar alăptat este suficient de mare și la prețuri cu un ecart foarte mare, motiv pentru care este nevoie de ajutor pentru a restrânge opțiunile:

  1. Trebuie să fie confortabil

Este posibil să petreci și jumătate de noapte hrănind un bebeluș agitat și nu o poți face stând pe un scaun incomod. Nu este momentul să sacrifici comoditatea pentru stil pentru că trebuie să alegi un scaun cu care să poți trăi.

  1. Trebuie să te poți ridica ușor din el după alăptat

Până acum am vorbit despre un fotoliu alăptare moale și confortabil. Un fotoliu de alăptat bun ar trebui să ofere suficient suport pentru a permite să te ridici ușor după alăptare, fără a-l deranja pe micul visător. Dacă suprafața scaunului este prea moale sau dacă scaunul este prea mare, poate fi dificilă ridicarea fără trezirea bebelușului. O altă potențială capcană sunt scaune reglabile sau reclinabile. Luxul nu strică, dar înainte de a-l cumpăra asigură-te că te poți ridica confortabil din poziția așezată.

 

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.