Sari la continut
Mobilier din bambus: cum să dai o notă exotica interiorului casei - ACAJU

Mobila din bambus este interesantă, exotică și foarte atrăgătoare. Există mobilier bambus de exterior, dar și de interior. Fie că amenajăm terasa exterioara a casei, fie un dormitor sau livingul, mobilierul din bambus este o opțiune pe care ar trebui să o luăm în calcul. Pe lângă aspectul estetic, un mobilier bambus, fie că este un scaun bambus, patul din dormitor sau o măsuță din bambus, are și multe calități care recomandă acest material.

 

De ce alegem mobila de bambus?

 

În funcție de timpul trecut de când a fost cules, bambusul poate fi folosit diferit: în primele 30 de zile de când este tăiat se poate mânca, între 6 și 9 luni, se folosește pentru a confecționa coșuri împletite și a alte împletituri, între 2 și 3 ani, pentru confecționarea de mobilier bambus și plăci laminate, între 3 și 6 ani, pentru construcții. După 6 ani, bambusul își pierde treptat tăria până la 12 ani.

 

Bambusul este o specie lemnoasă care crește foarte repede, cam de 10 ori mai repede decât majoritatea speciilor de lemn tare. Studiile au arătat că bambusul obișnuit este cu 20% mai dur decât stejarul roșu, dar sunt specii exotice de bambus care sunt și cu 100% mai dure decât acesta. Bambusul este un material foarte stabil, neschimbându-și dimensiunile din cauza umidității din atmosferă și nu variază din cauza schimbărilor climatice, rezistând foarte bine afară, atât în aer umed cât și în aer uscat, fiind o alegere foarte bună pentru mobilierul de exterior. Bambusul poate fi folosit ca atare pentru fabricarea mobilei sau se pot face panouri din bambus, care sunt similare panourilor din lemn masiv, dar mult mai rezistente și mai dure. Datorită acestei durități panourile de bambus sunt folosite la obținerea blaturilor pentru bucătării sau tocătoarelor de bucătărie. Sunt foarte rezistente la tăietura de cuțit, rămânând frumoase și după o întrebuințare îndelungată.

Mobila din bambus și alte decorațiuni pentru amenajarea locuinței

 

Pentru a avea un mobilier modern, cu accente naturale, calde și la un preț nu foarte ridicat, se poate folosi mobilier bambus. Bambusul este o plantă a viitorului, pentru că este o plantă spornică, ce crește din belșug. Trebuie vorbit aici de lamela de bambus. Jaluzele sau covorașele ieftine sunt peste tot. Însă aceeași suprafață executată la alt nivel de calitate și design devine mai pretențioasă și mai „prețioasă”.

 

Tulpina de bambus este tăiată lamele, prelucrată la o anumită grosime, lungime și lățime, tratată și lipită una lângă alta pe un suport textil. Înainte de lipire poate fi „caramelizată” , adică tratata la o temperatură la care iese puțin zahărul din ea, făcându-se ușor maronie și extrem de plăcută. Ia naștere o suprafață „riglată” cu lățimi de lamele de 4, 12 sau 17 mm, fiecare având farmecul ei. Lăsată culoarea natur poate fi băițuită în orice nuanță sau numai lăcuită. Ce este important este că rămâne stabilă în timp, deși poate lesne absorbi umezeala în exces, la fel de bine cum o poate reda mediului uscat.

 

Suprafața este foarte rezistentă și ușor de întreținut în timp. Este mai rezistentă decât furnirul pe suprafețele orizontale de trafic, fiind și mult mai ușor de aplicat decat acesta. Se folosește cel mai ușor pe suprafețe plane pentru uși culisante, în rame de lemn ca uși de mobilier, inserții în tăblia patului sau la noptiere. Aplicat pe pal melaminat fără ramă, chiar căntuit pe contur, a dat naștere unei plăci-suprafață destul de modernă.

Pentru un design interior exotic, dar și din considerente ecologice, acest mobilier bambus este din ce în ce mai căutat și recomandat de producătorii de mobilier.

  • Un pat din bambus are un aspect plăcut indiferent de formă , creând un design exotic și original.
  • Un scaun bambus poate sta lângă o măsuță din bambus la fel de bine în dormitor sau în living. În dormitor poate fi o construcție comodă dar mai zveltă, ce nu ocupă un spațiu foarte mare, în timp ce în living poate fi mai confortabil, de talia unui fotoliu. Tot un scaun bambus putem așeza în living, dar nu pe peretele de accent, lângă un dulap cu setare, sau sub o oglindă prinsă în perete.
  • Mai multe dulapurile din bambus pot crea pentru dormitor un dressing încăpător, care să aibă sertare, rafturi și bare de agățat umerașele. Are avantajul de a fi practic și comod.
  • O bibliotecă din bambus în living este un alt mobilier practic și de mare efect ce poate fi integrat în aranjament ca o serie de rafturi sau un dulap bibliotecă pe format clasic.
  • O banchetă din bambus, eventual cu spațiu de depozitare dedesubt, este o altă piesă de mobilier ce poate fi integrată cu ușurință în amenajarea locuinței, fie că aparține dormitorului, la picioarele patului, fie că este un spațiu de ședere în plus în living sau un accesoriu foarte necesar pe holul de la intrare, pentru a ajuta la încălțat.

Decorațiuni din bambus pentru amenajarea locuinței

 

  • De o calitate deosebită, lemnul de bambus este folosit nu numai pentru mobilier bambus, ci și la parchet, acesta fiind recunoscut prin rezistența superioară la uzură și zgârieturi.
  • Bambusul este foarte des folosit la panouri de pus pe perete, de mare efect estetic, dar care echilibrează spațiul, absorbind umiditatea din atmosferă, dar pe care o cedează imediat la uscăciune. Acest gen de panouri se folosesc și în locuri publice precum la spa sau saloane de hair stylist.
  • Bambusul este adesea folosit la lambriuri, dar și pentru acoperirea tavanului.
  • Jaluzelele și rulourile pentru ferestre sunt de asemenea confecționate din bambus.
  • Scările sunt adesea acoperite cu bambus pentru că este frumos și rezistent.

 

Foarte important este că alegând mobilier bambus faceți o alegere eco, o alegere „verde”. Bambusul este o sursă naturală care nu are nevoie de o lungă perioadă pentru regenerare. Folosirea lui la fabricarea mobilei, a parchetului sau a altor obiecte din lemn duce la „salvarea” lemnului din specii care au nevoie de mult mai mult timp pentru a se regenera.

La acestea se mai adaugă aspectul exotic și deosebit al acestui mobilier bambus. Designerii se întrec în a realiza modele cât mai deosebite, în culori cât mai atractive, ce pot fi adaptate tuturor gusturilor. Mobila din tije de bambus satisface gustul celor mai excentrici și mai extravaganți, iar cea din panouri din bambus poate fi făcută în stil clasic, pentru cei mai conservatori.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda