Stilul modern: Cum evidențiem pereții și mobila de living gri - ACAJU

Apărut la începutul secolului XX ca rezultat al mișcării moderniste din arhitectură și design, stilul modern se caracterizează prin simplitate, care se reflectă în toate aspectele și în toate decorațiunile interioare. Culorile care domină interiorul sunt în mare parte tonuri neutre de alb, gri, negru sau bej. Pe lângă geometria simplă și paleta limitată de culori, acest stil este caracterizat de texturi simple, în principal fine, fără detalii rustice. Pereții sunt vopsiți în tonuri naturale sau neutre, fără decorațiuni. 

 

Piesele de mobilier reflectă linia clară a designului, prin eleganță și simplitate. Dacă stilul clasic era dominat de simetrie și proporții, stilul modern este asimetric, fapt care este reflectat de organizarea spațiului și de designul mobilierului. Rafturile în linii drepte, însă organizate fără considerație pentru echilibru, sunt o parte integrată în interiorul modern.

 

Chiar dacă spațiul decorat în stilul modern poate părea monoton și inabordabil, eleganța și deschiderea excepțională pot fi obținute prin alegerea atentă a materialelor și mobilierului. Decorarea spațiilor mici este potrivită stilului modern, datorită simplității și a lipsei de elemente decorative. Un spațiu organizat și decorat în acest fel va duce la obținerea unei camere confortabile și spațioase.

 

Liniile simple și curate care definesc spațiul, dar și mobilierul, trebuie să fie prezente și în pardoseală. Podelele sunt realizate din materiale naturale, precum betonul, piatra și, cel mai des folosit, lemnul. Liniile pardoselii trebuie să urmeze liniile simple ale interiorului. La fel ca nuanțele pereților, culorile podelelor sunt simple și naturale, fără texturi extravagante.

 

Cum amenajezi un living modern?

 

Griul este prin definiție un amestec între alb și negru, este o culoare neutră. Este o culoare care poate avea diferite versiuni, mergând de la o culoare caldă la una rece, de la o culoare întunecată și dramatică la una strălucitoare și frumoasă. Într-un living modern se pot folosi nu numai pereții gri, ci chiar și mobila de living poate fi gri. Dacă nu vrei să îți vopsești livingul în alb, dar dorești să păstrezi spațiul frumos și luminos, griul pal este o alternativă excelentă. Dar dacă îți place griul poți folosi cu mare ușurință într-un ambient modern atât mobila de living gri, dar și o canapea gri, depinzând numai de inspirație și de cât de frumos poți organiza această paletă de culori a stilului modern, paletă cam sărăcăcioasă.

Cum amenajem un living în gri?

 

Camerele gri sunt o modalitate excelentă de a începe reîmprospătarea decorului casei. Mai ales livingul, care este una dintre cele mai importante camere din locuință. Dacă îți place culoarea gri, să ai un living gri se va potrivi perfect, fiind o culoare neutră care vine în multe nuanțe. Este o alegere de top pentru cei care iubesc ceva minimal, dar totuși elegant și unic.

Culorile neutre sunt populare și foarte folosite pentru vopsitul pereților. Nu numai că este atât de ușor să partajezi spațiul folosind alte culori, dar poți crea cu mare ușurință contraste. În afară de senzația senină și modernă pe care o degajă, este ușor de amestecat și de asortat cu alte piese de mobila de living gri.

 

 • Pereți gri deschis și mobila de living gri
 •  

  O temă monocromatică poate fi realizată cu ușurință prin asocierea pereților gri deschis cu mobilierul gri. Zugrăveala cenușie cu mobilier gri este o modalitate bună de a crea un sentiment de seninătate și confort. O modalitate de a aborda acest stil este să adaugi mobilier mai mic gri închis asociat cu mobilier mai mare gri deschis. Acest lucru dă efectul unui spațiu mai mare în living. Prin simpla contrastare a culorilor, poți crea cu ușurință un aspect foarte interesant plin de căldură. Pereții gri deschis îți vor face camera să pară mai mare decât este și, prin contrastul diferitelor nuanțe de mobilier gri, poți obține un aspect minimalist și modern pe care doar o temă monocromatică îl poate oferi. Aceasta este una dintre cele mai populare teme din zilele noastre, contrastul făcându-l să arate mai plăcut.

   

 • Pereți gri închis cu mobilă living gri deschis
 •  

  Culorile contrastante pot crea un aspect fascinant pentru living. Dacă dorești un living cu pereți gri închis, poți adăuga cu ușurință contrast adăugând mobilier gri deschis în zonă, care dă o senzație senină, chiar dacă culorile au o luminozitate contrastantă.

  Deoarece pereții gri închis vor face camera puțin mai mică decât este de fapt, poți obține un sentiment mai primitor și intim. Dacă dorești o cameră care vizual să fie mai mare adaugă o mobila de living gri deschis. De mare efect poate deveni o canapea gri deschis, o măsuță de cafea cromată, poate și un lampadar. Ramele de tablouri albe sau gri deschis vor crea aceeași impresie plăcută. Orice blat sau alt decor bej sau bej deschis vor împrospăta și deschide amenajarea.

   

   

 • Pereți gri și mobilă de living gri închis
 • O altă combinație fantastică care îți va face cu siguranță livingul să se simtă mai modern și mai sofisticat este mobila de living gri închis, cu pereți gri. O cameră de zi cu pereți gri și mobilier gri va arăta mai bine dacă mobilierul este într-o nuanță mai închisă. Cu toate acestea, poți adăuga și o varietate de mobilier gri diferit pentru a crea efecte diferite.

   

 • Pereți gri de diferite nuanțe
 •  

  O altă idee este să ai diferite nuanțe de vopsea gri pe pereții tăi, să existe un perete de accent, cu un anumit gri, și în funcție de poziția lor ceilalți să aibă alte nuanțe. Acest lucru poate evidenția cu ușurință o secțiune a camerei și poate elimina senzația monotonă de a avea un living complet gri. Dacă folosești vopsea gri închis pe peretele de accent, pentru a-l pune în evidență în restul camerei vor fi nuanțe mai moi spre fereastră. Reciproca funcționează de asemenea perfect.

   

  În timp ce mulți oameni cred că griul este o culoare plictisitoare, aceasta se comportă dacă este bine asociată ca o culoare modernă pentru a crea o amenajare specială în living. Există o mulțime de posibilități pe care ți le poate oferi o cameră gri, dar depinde de cum știi și reușești să o scoți în evidență prin creativitatea ta. Dacă intenționezi, de asemenea, să îți schimbi stilul în viitor, nu vei avea griji, deoarece griul este o culoare destul de ușor de amestecat și asortat cu alte culori.