Amenajare Baie : TOP Idei, solutii, sfaturi utile + Modele bai - ACAJU

Baia se numără printre cele mai utilizate camere din locuința unui om. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre amenajarea băii, multe persoane se axează doar pe alegerea culorilor la modă pentru gresie și faianță, fără să țină cont și de alte criterii de selecție extrem de importante. Așadar, dacă te afli în procesul de amenajare baie și ai nevoie de inspirație, idei și sfaturi utile care să se potrivească stilului casei, spațiului disponibil și preferințelor personale, am pregătit un ghid cu toate informațiile utile.

Procesul de amenajare al băii este foarte important, pentru că dincolo de funcționalitatea ei, baia trebuie să devină oaza ta de bine, propriul tău spa, de care să te bucuri ori de câte ori simți nevoie de relaxare după o zi încărcată.

 

Stiluri de amenajare baie

 

Pentru ca baia să devină propriul sanctuar unde unde te relaxezi cu adevărat, locul unde te așteaptă băi fierbinți cu spumă pe timpul iernii și dușuri răcoroase pe timp de vară, în primul rând trebuie să ții cont de stilul de amenajare al casei. Acest stil de design interior trebuie să se regăsească inclusiv în baie, așadar iată care sunt principale de stiluri de amenajare baie și caracteristicile lor: 

 

  • Baie clasică. Într-o baie clasică se pune accent pe eleganță, materiale naturale și de calitate. Culorile neutre pun în valoare acest stil de design interior. Obiecte de mobilier masiv din lemn natur, lustruit, și utilizarea formelor de sticlă sau marmură sunt toate componente ale băilor clasice. Oglinda este mare, cu ramă din lemn sau încadrată de corpuri de iluminat din metal antichizat. Tocmai datorită tonurilor neutre și a formelor curbate, băile clasice sunt confortabile, relaxante și îmbietoare.

  • Baie modernă. Băile amenajate într-un stil modern sunt îndrăznețe și simple în același timp. Mobilierul are linii drepte și permite spațiu de depozitare astfel încât să se evite aglomerația. Sunt aerisite și bine organizate. Mobilierul, lavoarul, cada sunt în sine alese ca fiind obiecte de design, rareori sunt alese piese albe. Se folosesc pentru amenajare materiale de cea mai bună calitate, cum ar fi lemnul masiv, piatra sau obiectele sanitare din compozit. În general, într-o baie modernă găsim tehnologie de ultimă generație, de la cabine de duș, echipate cu diverse funcționalități, la oglindă smart cu iluminare led controlată tactil și funcție de încălzire împotriva aburului.

  • Baie minimalistă. Linii clare, spațiu eliberat de prea multe accesorii și un aer aerisit sunt principalele caracteristici ale băilor minimaliste. Este un stil în care se întâlnesc cu lejeritate accente de lemn masiv, detalii metalice și o paletă de culori simplă. Elementele de lumină și întuneric sunt adesea folosite împreună pentru a crea contrast vizual. Simplitatea este în centrul stilului minimalist, iar accentul se pune pe detalii. Fiecare element se împletește armonios cu detaliile pardoselii, a mobilierului, a obiectelor sanitare.

  • Baie în stil scandinav. Băile amenajate în stil scandinav sunt în general minimaliste, însă au un element definitoriu: elemente inspirate din natură, corelat cu funcționalitatea. Fiecare element, de la mobilier până la obiecte sanitare, are o funcționalitate crescută. Accentul într-o baie în stil scandinav se pune pe organizare și pe simplitate estetică, astfel se creează un ambient primitor și curat. Se pot folosi decorațiuni care inspiră la relaxare de genul lumănărilor, plantelor care preferă umiditatea, și se pune accent pe iluminat.

  • Baie vintage. Culorile potrivite pentru o baie în stil vintage sunt cele pastelate, precum albul fildeș, galbenul muștar, maroul frappe, verdele jad sau rozul pudrat. Acestea se îmbină foarte bine cu piesele în culoarea lemnului. Elementele florale sunt cele care aduc un plus decorului antichizat. Îmbinate cu nuanțele pastele, acestea redau decorului un accent contemporan, plin de personalitate. De exemplu, poți alege să schimbi mânerele simple ale mobilierului cu unele cu forme arcuite sau cu model sau să alegi accesorii și elemente de decor cu teme florale (pahare pentru periuțele de dinți, dozator pentru săpun). Modelele geometrice se încadrează și ele perfect în sfera neconvenționalului și creează în același timp o stare de relaxare, așa că nu ezita să ții cont și de acest aspect.

  • Baie rustică. Când vine vorba de decorul unei băi rustice, lemnul neprelucrat aduce un aer aparte. Chiuvetele realizate din materiale precum granit sau bronz contribuie şi ele la obținerea unei atmosfere rustice. Dacă ai fost vreodată într-o staţiune de la munte, atunci probabil ai observat duşurile în aer liber. Pentru a aduce această experienţă în interiorul băii tale, optează pentru un duş fără uşi, doar un un simplu paravan de sticlă. Acesta se potriveşte de minute cu podeaua din piatră sau gresie care imită piatra şi cu elementele de lemn de la oglindă şi dulapuri. Stilul rustic înseamnă adăugarea unor elemente naturale care ne aduc aminte de viaţa la ţară, în combinație cu funcționalitatea lucrurilor moderne. Paleta de culori potrivită este cea inspirată din nuanțele pământii, în general tonuri de maro.

  • Baie romantică. Băile romantice sunt caracterizate de un ambient delicat. Albul este folosit ca nuanță de fundal, iar tonurile contrastante sunt pasteluri, tonuri calde și primitoare, cum ar fi rozul sau variatiile sale. Într-o baie romantică accnetul se pune pe elementele de decor, cum ar fi lumanarile parfumate, covorasele pufoase, tepatul cu imprimeu, plantele sau prosoapele colorate. Cada este un element nelipsit din stilul romantic, chiar și într-un spațiu nu foarte generos. Combinația de texturi, materiale și modele poate părea neașteptată, deci nu trebuie să te mire că vei vedea lemn vopsit alb sau pastel cu modele florale, texturi pufoase și accente metalice într-un singur loc. Datorită nuanțelor deschise ambientul va fi unul aerisit, astfel va deveni clar un loc dedicat relaxării și sentimentului de acasă.

 

Amenajarea băii în funcție de anumite particularități

 

Baia este una dintre cele mai importante camere dintr-o casă, atât din punctul de vedere al faptului că îți permite să te relaxezi, dar și al funcționalității. Ce facem atunci când spațiul nu este de partea noastră sau dimpotrivă baia are anumite particularități de care musai trebuie să ținem cont? Încercăm să găsim cele mai bune soluții de amenajare baie, iată așadar ideile noastre:

 

În funcție de dimensiuni

 

  • Baie mare. Probabil că la prima vedere amenajarea unei băi mari nu constituie o problemă, în realitate ai fi surprins să afli că nu este deloc așa. Într-adevăr este ideal să dispui de cât mai mult spațiu, însă important este să știi cum aranjezi obiectele sanitare și electrocasnicele astfel încât baia relaxantă să nu devină camera de spălat și uscat rufe. Regula numărul 1 în acest caz este alegerea mobilierul potrivit. Dacă spațiul îți permite alege o mașină de spălat încorporabilă fie într-un dulap, fie într-o nișă în perete. O baie de dimensiuni mari îți oferă mult mai multe oportunități în ceea ce privește alegerea pieselor de mobilier și a obiectelor sanitare, așa că alege o cadă generoasă, chiar și o cabină de duș. De asemenea, separă printr-un perete chiuveta de vasul de toaletă și bideu. În plus, într-o baie mare ai marele avantaj de a folosi nuanțe închise la gresie și faianță care dau o notă foarte sofisticată băii.

  • Baie mică. Băile mici pot fi o reală problemă atunci când ne gândim la decorarea acestora, însă nimic nu este imposibil, mai ales când vine vorba de design. Proiectul de amenajare baie mică poate fi unul reușit dacă respectăm anumite reguli. Sunt recomandate obiectele sanitare sau mobilierul multifuncțional, care să utilizeze spațiul pe verticală, mai degrabă, decât cel de pe orizontală. Renunță la ideea de cadă în favoarea unui duș, pentru a evita senzația de spațiu extrem de limitat și pentru a nu-ți limita mișcarea în interiorul ei. Albul este ideal într-o baie mică deoarece are rolul de a crea iluzia optică a unui spațiu mai mare, dar și de a compensa lipsa luminii naturale, prin amplificarea celei artificiale. Alege obiecte sanitare suspendate pentru că dau iluzia de spatiu când pardoseala este liberă.

  • Baie îngustă și lungă. Cea mai mare provocare o constituie baia îngustă și lungă. Însă, nu este o situație fără soluții, chiar dacă mai puține, pentru că există și foarte multe corpuri sanitare disponibile care te ajută să amenajezi chiar și cele mai strâmte spații. Alege un lavoar îngust sau dreptunghiular, sau chiar un lavoar pe colț dacă te avantajează mai mult. Alege o oglindă mai mare pentru a crea iluzia unui spatiu mai amplu. Pentru a lăsa spațiu pentru trafic, ar fi util să pui cele mai voluminoase corpuri sanitare în capetele camerei. Corpurile suspendate și etajerele deasupra căzii sunt o idee foarte bună. De asemenea, alege culori neutre, cât mai deschise pentru a da impresia de spațiu generos și luminos. 

 

În funcție de tipul de locuință

 

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, mare sau mic, trebuie să adaptezi proiectul de amenajare al băii și în funcție de tipul amplasamentului: 

  • Baia de bloc. Cel mai probabil este vorba de o baie mică, fără fereastră. Dacă vorbim de o singură baie în apartament, atunci aceasta trebuie să fie bine utilată atât din punct de vedere al electrocasnicelor, cât și al spațiului de depozitare. Optează pentru dulapuri închise și etajere pe care să amplasezi cutii cu capac, astfel încât să eviți senzația de aglomerare. Dacă ai posibilitatea să amplasezi mașina de spălat rufe în alt loc din apartement decât în baie, atunci profită de acest lucru pentru a elibera spațiul. 

  • Baia de serviciu. Baia de serviciu este fără îndoială cea mai mică încăpere dintr-o casă. De multe ori nu regăsim decât wc-ul și o chiuvetă de dimensiuni mici. Dar, chiar dacă este un spațiu mic nu trebuie exclus din amenajare, mai ales că în general este folosită ca toaletă pentru oaspeți. Tocmai din acest motiv, accentuează amenajarea printr-o oglindă cu o ramă deosebită, un corp de iluminat special, diferit de clasicele aplice sau spoturi sau un tapet cu un design aparte. Exact detaliile unice vor face din această baie un loc deosebit.

  • Baie de la casă. Dacă marea dorință pentru baia de la casă este să fie un adevărat spațiul al relaxării, cochet, luxuriant și îndrăzneț, alege o gresie și faianță cu un design mai special pentru a oferi un efect uimitor și inedit. Alege o oglindă generoasă cu o ramă deosebită și un blat din piatră naturală, iar dacă spațiul este foarte generos, mergi pe varianta unei chiuvete duble. De asemenea, plăcile ceramice cu modele tridimensionale vor transforma complet spațiul, într-un mod spectaculos. Modelul tip valuri folosit în zona dușului sau căzii oferă băii o atmosferă calmă și relaxantă. Băile generoase de la casă oferă mai multa creativitate și libertate pentru punerea în aplicare a unui proiect de amenajare baie, astfel încât rezultatul final să fie cel dorit și să corespundă propriei personalități și stilului de viață. 

  • Baia de la mansardă. O baie în mansardă are de obicei dimensiuni reduse și conține doar vasul de WC și chiuveta, rar având și cabină de duș. Fiind vorba de o baie mică, cu particularități legate de înălțimea pereților, pentru a induce senzația de spațiu poți folosi plăci ceramice glazurate, care reflectă lumina. De asemenea, alege rosturi în nuanța cea mai apropiată de cea a plăcilor, în caz contrar, nu vei face decât să scoți în evidență mai mult caroiajul dat de rosturi, ceea ce nu-ți dorești într-o baie mică. 

 

În functie de utilitățile dorite

 

  • Baie cu cadă. Cada este obligatorie în baia unei persoane care pune accent pe relaxare. Ca urmare a ritmului alert în care trăim, mulți dintre noi optăm pentru un duș rapid în detrimentul băilor lungi, în cadă. Dar de fapt, băile calde au o mulțime de beneficii, te ajută să dormi mai bine, să combați stresul, dar și să alungi durerile musculare, așa că există motive să faci din baia ta un adevărat spațiu al relaxării, în care te vei putea destinde și îți vei putea încărca bateriile. Dacă alegi o cadă suficient de încăpătoare și comodă, îți va permite să te destinzi după o zi lungă la birou. Dacă spațiul îți permite, optează pentru o amplasare centrală, perspectiva asupra spațiului va fi una mai amplă și vei putea admira decorul în întregime. Tot pentru relaxare totală alege o cadă cu funcție de hidromasaj. De asemenea, alege un model care va face din cada ta punctul central al băii. Căzile ovale sunt elegante, dar dacă vrei să evadezi din contemporan alege căzile din piatră, clasice, cu picioare metalice, cu aspect retro.

  • Baie cu cabina de dus. Este tipul de baie potrivit persoanelor active, care preferă dușurile rapide, dar și celor care au probleme de sănătate sau o vârstă înaintată și nu se mai pot urca în cadă. Cabinele de duș sunt un element caracteristic designului modern sau minimalist. Chiar dacă nu dispui de cadă, nu înseamnă ca dușul nu poate fi un moment de relaxare. Important este să alegi un model cu coloană de duș cu hidromasaj care îți creează o senzație de relaxare deplină.

 

Ce culori folosești în baie

 

Poți începe amenajarea băii prin alegerea unei palete de culori luminoase, pentru a da impresia unui spațiu mai mare, dar și pentru o ambianță liniștitoare, care să nu obosească privirea prin contraste puternice sau combinații stridente de culoare. O opțiune care-ți va transforma baia într-o oază de lrelaxare și pace este nuanța albastru deschis, ușor de integrat în schema cromatică fie prin aplicarea unei vopsele lavabile pe pereți, fie prin alegerea unor plăci de faianță lucioase sau semilucioase, simple sau cu model discret.

 

 

Pentru o atmosferă primitoare în nuanțe inspirate din natură folosește pentru pereți nuanțe naturale de lemn, precum maro auriu (plăci de faianță sau chiar lambriuri din PVC cu aspect de stejar sau pin) și accente de galben solar în obiectele de mobilier sau decorațiuni. Chiar dacă verdele nu pare prima opțiune pentru amenajarea unei băi, mai ales dacă este vorba de o nuanță intensă, această culoare creează un mediu stimulativ. 

Poți opta pentru nuanțele de verde pal, verde fistic, verde mentă sau verde măslină dacă preferi o atmosferă cu un efect mai blând de înviorare. Verdele este considerat o culoare care dinamizează procesele fiziologice din organism și care induce o stare de buna dispoziție, roșul este asociat cu energia, galbenul este culoarea optimismului, iar albastrul are un caracter odihnitor, liniștitor. Culoarea predominant albastră, folosită frecvent în amenajare baie, dă senzația de prospețime și, în același timp, de liniște. 

Majoritatea obiectelor sanitare de pe piață sunt albe, așa că, dacă îți dorești să dai un plus de personalitate grupului sanitar, poți face acest lucru prin intermediul gresiei și faianței de baie în diferite culori, pentru a realiza un mix deosebit. Alegerea culorii potrivite pentru gresie și faianță depinde, în primul rând, de stilul de amenajare pe care vrei să-l implementezi, dar și de starea de spirit pe care ți-o dorești de fiecare dată când intri în baie.

 

În cazul băilor de dimensiuni reduse, este recomandată folosirea culorilor cât mai deschise, pentru a nu crea impresia unui spațiu mai mic decât în realitate. Se pot folosi două culori, una mai deschisă iar alta mai puternică, însă recomandat ar fi ca gresia să fie mai închisă decât nuanța faianței. 

 

Pentru a utiliza cât mai bine culorile într-un proiect de amenajare baie, ar fi bine să ții cont de aceste sfaturi:

  • Vopsește tavanul în alb, pentru a lăsa loc folosirii unei culori puternice – violet, albastru sau negru în restul camerei;
  • Folosește nuanțele de albastru deschis/ turcoaz în asociere cu nuanțe de bej, maro deschis sau alb;
  • Nu alege roșu în baie, deoarece este o culoare care suscită atenția, provoacă accelerarea ritmului cardiac, așa că e mai indicat să alegi nuanțe cât mai apropiate de cele naturale (nisipiul, gri, bej, alb-ivoar, alb) care să-ți dea o stare de calm.

 

Alegerea finisajelor pentru baie

 

Pereții și pardoseala sunt foarte importante într-o baie, de aceea alegerea finisajelor este un pas căruia trebuie să-i acorzi mare atenție. În ceea ce privește alegerea pardoselii, poți opta pentru o varietate mare de materiale, de la clasicele gresie și faianță, până la parchetul, linoleumul sau piatră naturală și marmură. Piatra naturală este un element specific stilului clasic deoarece creează impresia de baie tradițională și elegantă. Marmura este recomandată dacă îți dorești lux și eleganță. Totuși este bine să știi de la început că piatra naturală este dificil de curățat și întreținut și are nevoie de produse speciale. 

 

Pardoseala trebuie să se completeze perfect cu pereții și restul pieselor ce vor fi alese ulterior, atat din punct de vedere al texturii, cât și al culorilor. Aceasta trebuie să fie antiaderentă, pentru a preveni apariția unor posibile accidente. Pentru un aspect rafinat alege pardoseala din piatră naturală sau travertin, iar pentru băile simple și moderne, poți merge pe un parchet special. 

 

Pentru pereți, dacă alegi faianță doar pentru o mică parte din baie alege o vopsea lavabilă cu ioni de argint, care are capacitatea de a preveni igrasia și formarea mucegaiulu. O opțiune foarte elegantă este și tapetul, însă vorbim de un tapet rezistent special pentru amenajarea băilor. Dacă, în trecut, tapetul era în special fabricat din hârtie, acum este confecționat din materiale sintetice rezistente la abur și umezeală. Acest tip de tapet nu lasă loc dezvoltării bacteriilor și a mucegaiului pentru că microorganismelor nu le place fibra de sticlă, practic nu au ce să consume. O opțiune este și mozaicul, mai ales într-o baie mică, deoarece cu cât plăcile sunt mai mici, cu atât și spațiul va părea mai generos.

 

Dotarea și mobilarea băii

 

Dacă atunci când încerci să te privești în oglinda din baie abia te poți zări printre tuburi de cosmetice și sticluțe, iar pe marginea căzii nu ai loc pentru cremele, dușurile și sărurile de baie din cauza cutiilor de detergent și a recipientelor cu soluții pentru curățat nu vei reuși să te relaxezi, indiferent câte lumânări vei aprinde în jurul căzii. O atmosferă liniștitoare depinde foarte mult atât de spațiul de depozitare din baie, cât și de disponibilitatea ta de a renunța la toate lucrurile inutile care ocupă loc și creează impresia unei încăperi aglomerate. 

 

Pe de altă parte nu poți pune niciodată mai ales într-o baie mică atâtea obiecte de mobilier câte ți-ai dori, trebuie să te asiguri că piesele de mobilier alese sunt cele mai adecvate nevoilor tale și stilului de amenajare ales. În principiu, trei spații de depozitare ar trebui să fie suficiente pentru o baie funcțională și eficientă: dulapul de sub lavoar, dulapul cu oglindă de deasupra chiuvetei și un dulap vertical tip coloană.

 

Pentru spațiu în plus optează pentru suporturi de perete cu buzunare sau pentru coșuri din răchită sau plastic pe care le poți agăța cu cârlige de o bară montată pe peretele din dreptul căzii. Dacă nici așa nu ai suficient spațiu, găsește loc într-un sertar din mobila de dormitor, unde să-ți depozitezi produsele pe care le folosești după baie sau care au nevoie de un spațiu uscat, fără umiditate crescută.

 

Mobilierul trebuie ales în concordanță cu spațiul disponibil și cu stilul general de amenajare, respectiv paleta cromatică a băii. Piesele de mobilier trebuie să fie dintr-un material rezistent și durabil, deoarece vorbim de un spațiu cu multă umiditate. De asemenea, este recomandat să optezi pentru corpuri de mobilier cu spații de depozitare cât mai generoase sau poți opta pentru corpuri de mobilier suspendate ori cu rafturi, pentru a câștiga mai mult spațiu la nivelul podelei.

 

Oglinda are un rol important în orice baie, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Oglinzile mari impunătoare sunt de nelipsit din proiectul de amenajare baie pentru a crea efectul de spațiu. Cu cât oglinda e mai mare, cu atât spațiul va părea mai generos, efectul fiind unul luxuriant, dar, totuși, echilibrat.

 

Iluminatul băii

 

Un alt aspect important într-o baie este tipul de iluminat. Ai nevoie de lumina potrivită pentru ca ritualul de îngrijire din fiecare zi să nu aibă de suferit. Pe lângă cel central, într-o baie este bine să ai și iluminat deasupra oglinzii, în lateral sau chiar să optezi pentru o oglindă de ultimă generație cu leduri integrate. Dacă alegi un singur corp de iluminat deasupra oglinzii, acesta îți va lumina prea tare fruntea, în timp ce sub ochi, nas și bărbie se vor forma umbre, ceea ce nu este tocmai potrivit în cazul în care rutina de machiaj o faci în baie. Soluția ar fi să montezi două aplice de perete de-o parte și de alta a oglinzii, la nivelul ochilor, ca să elimini umbrele. 

 

Sistemul de iluminare trebuie să fie unul cât mai puternic și cu lumina rece sau albă. Astfel, poți opta pentru un sistem de iluminare cu mai multe becuri sau să optezi pentru mai multe forme de iluminat (iluminare cu ajutorul unei aplici centrale, cu ajutorul unor spot-uri integrate în mobilier etc). De asemenea, amplasarea luminii cât mai aproape de oglindă sau în vecinătatea acesteia duce la creșterea gradului de iluminare. 

 

Decorarea băii

 

Atmosfera plăcută, lumânările parfumate și băile cu multă spumă sunt doar câteva din ingredientele care ar transforma orice zi într-una perfectă și asta chiar la tine în baie. De exemplu, în centrele SPA, atunci când stai în jacuzzi, ai de obicei și un suport moale pentru cadă, ca o pernă, pentru cap. Poți la fel de bine să folosești unul și acasă la tine atunci când faci baie.

 

Pentru a transforma baia ta într-una demnă de un spa, ține cont să alegi diverse decorațiuni care pe lângă faptul că îți creează senzația de relaxare, dau și băii un spect personalizat. Așadar, alege covorașe și prosoape pufoase de mai multe dimensiuni, din materiale cât mai plăcute, cutii decorative și lumânări parfumate. De asemenea, poți avea un sertar dedicat răsfățului, care să conțină spumă și sare de baie aromată, diferite măști și produse cosmetice, uleiuri esențiale, lufe și bureti și să așezi pe marginea căzii sau a chiuvetei lumânări parfumate.

 

Îți poți transforma baia într-un paradis verde cu una-două plante care vor face minuni în baia ta, și nu doar datorită faptului că vor purifica aerul, ci și ca înlocuitori ai unor obiecte decorative de care te poți plictisi oricând. Pentru mediul din baie sunt indicate ghivece cu plante care iubesc umiditatea precum aloe vera, cu asparagus, cu bambus, cu ferigă sau cu begonie. 

 

Tehnologizarea băii este o altă parte importantă care contribuie la procesul de relaxare. Astfel, baia se transformă într-un spațiu complet digitalizat, cu sisteme audio încorporate, cromoterapie, baie de aburi sau chiar frigider încorporat. În ceea ce priveşte materialele utilizate, sunt preferate finisajele antibacteriene, tratate cu soluții speciale şi care dispun de tehnologii special concepute pentru a menţine igiena. 

 

Sfaturi utile de care să ții cont în amenajarea băii

 

Baia și-a depășit de multă vreme vechile coordonate limitate ca spațiu strict utilitar. Amenajarea și transformarea ei într-un spațiu intim pentru relaxare a devenit la fel de importantă ca și amenajarea fiecărei camere din locuința ta. Mai mult, camera de baie poate deveni refugiul absolut, spațiul privat în care nimeni nu are voie să te deranjeze și în care te poți ascunde, fie și pentru un timp scurt, departe de agitația cotidiană. 

 

Opțiunile de decorare a unei băi sunt nenumărate, de la stilul clasic până la cel modern, dar la fel de importantă este personalizarea acesteia cu cât mai multe elemente chic care să o transforme într-un spațiu elegant, practic, în care să-ți poți recăpăta forțele. Și chiar dacă stilul și funcționalitatea contează în continuare foarte mult, în ultimii ani ideea de „răsfăț” a devenit importantă și tot mai mulți oameni o iau în considerare atunci când amenajează sau renovează această încăpere. 

 

De asemenea, iată care sunt sfaturile utile de care este bine să ții cont în amenajarea băii:

 

  • nu aglomera spațiul cu lucruri inutile;
  • ține cont de stilul ales în amenajarea casei;
  • nu depozita în baie lucruri de care nu ai nevoie, profită de alte spații din casă;
  • alege produse de calitate, care să dureze în timp și să nu favorizeze apariția unor probleme ulterioare.

 

Există nenumărate moduri de a te răsfăța și relaxa la tine acasă, iar amenajarea băii este unul dintre cele mai eficiente, deoarece vei crea un spațiu special destinat acestor activități. Pentru a-și atinge scopul de spațiu destinat relaxării, camera de baie trebuie să fie complet funcțională, să ne reflecte personalitatea, să fie adecvată stilului nostru de viață și să ne încânte vizual și tactil prin combinația de culori, lumini și texturi.

Actualizat la 15 decembrie 2023 de Iulian Acatrinei