Canapea roz în living: cum o integrăm într-un decor spectaculos - ACAJU

 

Indiferent de stilul de design pe care vrei să-l abordezi pentru living, alegerea unei canapele îți poate da startul de care ai nevoie, urmând să achiziționezi celelalte piese de mobilier și decorațiuni, în funcție de designul, culoarea, dimensiunile și forma acesteia. 

O canapea living este o investiție importantă, care te va însoți mulți ani, iar culorile îți pot influența nivelul energetic și starea de spirit. De aceea, este bine să faci alegerea care te inspiră și să te lași provocat de o culoare de accent, de care nu te vei plictisi plictisi. Din această alegere sigur, rezultatul va fi un decor vesel, cu o atmosferă pozitivă și aerisită.

 

Canapea roz în decorul livingului tău?

 Aspectul modern și proaspăt al casei poate fi accentuat prin folosirea unei culori contrastante. De exemplu, rozul pudrat merge foarte bine cu un galben muștar.

 

 

 

 

O canapea roz, doza de optimism din fiecare zi

 

Deși mulți consideră culoarea roz ca fiind una tipic feminină, ea poate fi încadrată într-un decor care exprimă optimism. Culorile care exprimă fericirea sunt culori strălucitoare și calde precum galben, portocaliu, roz și roșu. Culorile pastelate precum piersică, roz deschis sau lila pot să aibă de asemenea un impact pozitiv asupra stării de spirit. 

Din punct de vedere psihologic sau luând în calcul recomandările experților Feng Shui, rozul este asociat cu ceva liniștitor și calm având capacitatea de a atenua emoțiile negative de furie sau agresiune. Culoarea roz este considerată cea mai romantică dintre culori. Te duce cu gândul la dragoste, tandrețe și are un efect calmant. Rozul te face să te simți romantic și cu gust de joacă. Reprezintă feminitatea, sensibilitatea și tandrețea. Este o culoare fermecătoare, îndrăgită de femei, copii, dar nu numai.

 

Culoarea roz de bază este un rezultat al amestecului între alb și roșu, însă cu mici infuzii de alte culori se pot obține numeroase nuanțe de roz. Puțin galben, de exemplu va da naștere unui ton cald de roz-bej, puțin albastru va genera o nuanță apropiată de lila, iar o adiere de orange va genera o plăcută nuanță de roz-somon.

Excesul acestei culori duce la un sentiment de enervare și iritație. De aceea, atunci când te-ai hotărât să amenajezi livingul folosind culoarea roz sau orice tonalitate al acestei culori, regula de aur este să nu exagerezi. Opteză pentru accente roz regăsite în accesorii sau anumite elemente ale camerei: un perete decorativ, o canapea living, un colțar roz, o vază, câteva perne sau abajururi etc.

 

Note feminine în design-ul interior 

 

Deși pare neverosimil, designul interior a înregistrat un trend tot mai crescut în ceea ce privește utilizarea tonurilor feminine în amenajarea caselor. Acestea dau un aer romantic oricărei încăperi și inspiră serenitate. Astfel, cele mai subtile nuanțe de roz sunt perfecte pentru orice încăpere, de la rozul pudrat la blush. 

Totuși, nici nuanțele ceva mai puternice nu vor lipsi, cum este roz bombonul, o culoare ideală pentru a accentua anumite zone ale casei. A trecut vremea camerelor sobre, minimaliste, specific masculine, lipsite de print și delicatețe, iar un colțar roz prăfuit sau o canapea roz somon poate fi vedeta unui decor mai ales dacă este pusă în valoare de un perete de accent sau un tapet inspirat ales, cu print floral sau geometric.

 

Putem opta pentru o canapea roz în amenajări în diverse stiluri, pornind de la clasic, provence, eclectic, shabby-chic, neoclasic, până la cel contemporan sau modern.

 

Cât mai mult contrast

Decorul este perfect atâta timp cât spațiul nu este prea feminin, iar pentru aceasta ai absolută nevoie de contrast. Combină tonurile feminine cu elemente edgy, clean și contemporane. De exemplu un corp de iluminat cu un design industrial va fi pus în valoare perfect de o canapea roz plușată.

Contrastul dintre roz și negru este printre cele mai reușite, de exemplu o canapea roz în fața unui perete accent negru, negrul evidențiind culoarea roz îi va adăuga un plus de valoare. Pe de altă parte un roz prea puternic poate fi echilibrat cu tonuri deschise.

Dacă vrei să scoți în evidență culoarea roz a unei canapele cea mai bună combinație va fi griul. Complet opuse ca și perceptie, rozul - pur, vesel, vivace iar griul – monoton, tern și trist, aceste două culori se completează reciproc și arată incredibil de bine împreună, griul temperând latura jucaușă și romantică a nuanțelor de roz. Combinația este mult mai calmă și se potrivește unui stil elegant neoclasic sau unui stil contemporan.

 

Vintage is cool

 

Dacă vorbim despre tonuri feminine, atunci nu putem să nu vorbim și despre vintage. Aceste două curente merg mână în mână în decorul interior pentru că, vreme de foarte mulți ani, decorul de interior a fost realizat special pentru femei, ele fiind cele care petreceau cel mai mult timp în casă. 

Deci toate acele piese cu linii curbe și diverse ”înflorituri” stilistice specifice epocii victoriene și nu numai, sunt ideale astăzi. Integrează-le într-un decor actual și bucură-te de efectul instant pe care îl poate avea o canapea roz cu forme rotunjite asupra oricărei încăperi și a tuturor oaspeților.

 

Catifea și linii curbe

 

Maximalismul vine cu toată grandoarea și opulența ce a caracterizat anii 1920, dar aduse în secolul XXI. Astfel, revin liniile curbe atunci când vorbim despre mobilier, dar și o tendință spre mai mult, mai mare, mai extravagant. Decorul nu mai stă cuminte în spate, nici prin formă, nici prin culoare. 

Obiectele de mobilier cu forme geometrice cu aspect auster sunt modificate pentru a da liber unor canapele sau fotolii rotunde mai confortabile, dar și elegante. Deși această tendință a fost lansată anul trecut, acum a ajuns la cea mai mare popularitate. 

Tot la capitolul strălucire old school se încadrează și catifeaua. Acest material puțin cam pretențios este sinonim cu luxul, dar și cu confortul. Poate că nu este tocmai un material versatil, însă arata foarte bine, în special la tapițerii. El va fi folosit cu precădere pentru cele mai dorite canapele, însă nu va veni în culori cuminți. Albastru vibrant, fucsia, rozul, portocaliu ars vor transforma orice canapea living în vedeta casei tale.

 

Asemenea mobilierului cu finisaj patinat, canapelele cu linii curbate sunt piese sofisticate, care aduc încăperii un aer luxos, rafinat. Acest design este potrivit tapițeriei din stofă catifelată, culorile devenind vibrante, cu accente strălucitoare. Pe lângă aspectul aparte de care dă dovadă, o astfel de canapea living excelează și la capitolul confort. O canapea roz va pune în evidență materialul moale și plăcut la atingere, te va răsfăța iar câteva perne decorative cu texturi diferite vor completa întregul tablou.

Canapea roz pentru un living în stil romantic

Similar cu stilul boho sau cel shabby chic, stilul romantic are un accent predominant feminin, reflectând un stil de viață lipsit de griji şi boem, în care visele se reflectă în obiecte şi-n mobilă. În stilul romantic, există o atitudine ”laissez-faire” care îndeamnă deseori să cedezi frumosul, în detrimentul utilului. 

Este un concept care folosește culori liniștitoare și delicate, precum rozul sau cremul, mobila pictată, imprimeurile elegante și texturile bogate. Materialele folosite cel mai des sunt catifeaua, satinul sau mătasea. Este o abordare interesantă în amenajările interioare, care îți permite să eviți monotonia, un fel de „mix and match”. Într-un asemenea decor cu palete coloristice ceva mai palide şi mai puțin intense și multe decoruri florale, o canapea roz mare și confortabilă, sau un colțar roz dacă avem mai mult spațiu, tapițate cu materiale fine, se vor potrivi mănușă.

Rozul rămâne la putere și în noua decadă, în atenția designerilor fiind nuanțele de roz-pudră, roz prăfuit, roz- nude și roz-quartz. Este culoarea care ne-a dominat cel mai mult feed-ul pe rețelele de socializare, fie că a fost vorba de modă, produse cosmetice, design de obiect sau amenajări. 


Achiziționează-ți și tu o canapea roz în living și vei realiza o amenajare unică. Dincolo de conotația romantică atribuită, nuanțele pastelate de roz induc un sentiment de calm și relaxare, fiind potrivite pentru amenajarea unui cămin care se dorește a fi o oază de liniște și echilibru.