Măsuța pentru hol: ce tip alegem în funcție de spațiul disponibil - ACAJU

Vorbele mari au prins întotdeauna și reușesc să te influențeze suficient de puternic în deciziile luate. „Prima impresie contează” este o astfel de vorbă și ea devine foarte importantă în momentul în care avem de amenajat holul de la intrarea în casă. Atunci când oaspeții îți trec pragul casei, holul de la intrare este primul lucru pe care îl vor vedea. Holul, care tinde să fie un spațiu relativ îngust în majoritatea caselor, poate să se aglomereze ușor cu încălțăminte, genți și alte lucruri, iar amenajarea lui să devină un subiect destul de dificil, mai ales pentru că majoritatea oamenilor nu acordă prea multă importanță acestui spațiu, considerând că nu este un loc armonios din punct de vedere estetic.

 

Trebuie să nu uiți nici un moment că holul poate reprezenta cartea de vizită a locuinței tale. Așadar, este important să îi acorzi atenție și să achiziționezi piese de mobilier bine alese, care să-l transforme într-un spațiu funcțional.

 

Rolul holului de la intrare

 

Un hol de intrare, indiferent de mărimea lui, ar trebui să îndeplinească anumite cerințe minime, pentru a putea fi funcțional. În primul rând, un hol de intrare trebuie să reprezinte un spațiu armonios și primitor, întrucât este primul element prin care un musafir ia contact cu casa ta, și implicit cu tine.

Este drept că vei fi limitat în alegerea de mobilă pentru hol, din cauza dimensiunii acestei încăperi. Cu toate acestea, sunt unele piese de mobilier, considerate esențiale, care nu ar trebui să lipsească din hol, un pantofar, un cuier, un dulap și alte astfel de accesorii pe care le consideri utile și de real folos, unde să păstrezi unele genți, umbrelele, eventual mănușile și fularele, în anotimpurile mai friguroase.

 

În holul de la intrare este normal să scoți haina cu care ai fost îmbrăcat în prăfuitul trafic al orașului sau eventual udată de ploaia de afară, și pe care să nu o bagi imediat în dresing. La fel și pantofii vor sta în hol până se vor usca și vor fi curățați, pentru ca apoi, dacă nu mai sunt purtați câteva zile să fie ținuți în dulap. Umbrela udă se va usca în holul de la intrare.

Consola sau măsuța compactă este o măsuță îngustă hol mereu dotată cu câteva sertărașe sau dulăpioare, care este posibil să facă din această încăpere o cameră rafinată. Această măsuță îngustă hol creează o atmosferă specială, iar funcțiile ei aduc beneficii considerabile.

 

Scurt istoric al măsuței compacte pentru hol

 

Măsuța compactă pentru hol, cunoscută și sub numele de consolă, a apărut în Franța. Inițial a denumit doar un elementul de arhitectură care susține balconul sau streașina. În vremea lui Ludovic al XIV-lea, consola a devenit o piesă de mobilier. Măsuța mică cu modele rafinate și sculpturi aurite decora încăperile palatelor. Dacă la început era prinsă în perete și eventual avea picioare de sprijin în față, ea s-a modificat în timp, ajungând să aibă picioare de sprijin și spre perete, dar rămânând la fel de populară și păstrându-și totuși farmecul, chiar dacă a încetat să fie un mobilier de lux.

Avantajele măsuței înguste de la intrare

 

Măsuța compactă de perete este fabricată din diverse materiale, iar fantezia de designer creează modele care se pot potrivi în orice interior. Consola sau măsuță hol intrare nu doar decorează camera, dar este și extrem de funcțională. Măsuța îngustă hol este utilizată ca un suport convenabil pentru diverse obiecte de decor și în primul rând pentru unele obiecte ale familiei, de folosință comună.

 

  • Compactitatea
  • Multe apartamente rezidențiale nu se pot lăuda cu holuri spațioase, și, de fapt, uneori doriți să dați unui hol - coridor mic un pic de har. Măsuța îngustă hol nu necesită un mare spațiu liber. Poți atașa o masă îngustă la perete sau una de colț la ușă, în timp ce nu veți pierde nici un singur metru prețios, adăugând o atracție estetică în hol.

  • Funcționalitatea
  •  O măsuță hol intrare la ușa din față va avea întotdeauna pe ea, chei sau mănuși de mână. După ce te întorci acasă din magazin, poți pune o pungă aici, eliberându-ți mâinile și permițându-ți să elimini în siguranță hainele exterioare. Un astfel de mobilier original poate înlocui cu ușurință un volum mare de sertare, deoarece măsuță îngustă hol este adesea cu sertare sau rafturi, ceea ce-i sporește funcționalitatea. Măsuța îngustă hol stă de obicei sub sau lângă oglinda de la intrare, în unul dintre sertare fiind și câteva cosmetice pentru retușuri.

  • Dimensiunea măsuței
  • Măsuța hol intrare îți va permite să utilizezi în mod cât mai eficient spațiul din hol. Deasupra ei, poți plasa o oglindă, un raft pentru un pieptene sau un cuier. Dacă dimensiunile holului permit, poți folosi măsuța îngustă hol și ca suport pentru reviste sau obiecte decorative frumoase. Pentru a accentua eleganța și a nu aglomera holul, lăsați-l pe jumătate gol.

  • Stil
  • Măsuța îngustă hol este capabilă să transforme interiorul, să dea lumină și expresivitate. Poate deveni un detaliu armonios care să completeze integritatea situației sau să devină un punct culminant al camerei. Este important ca stilul mesei să coincidă cu conceptul general al holului.

    Tipuri de măsuță hol intrare

    Există trei tipuri de măsuțe de hol de la intrare sau console. Aceste tipuri sunt funcție de design, altfel spus după tipul fixării:

    • Măsuța hol intrare suspendată. Acest tip de consola arată mai mult ca un raft de perete obișnuit, singura diferență fiind în piciorul decorativ, care adesea nu ajunge la podea și care oferă aspectul unei mese „lipită” în aer. Astfel de modele sunt fixate doar pe perete.
    • Consola cu unul sau două picioare. Asemenea model seamănă cu o masă tăiată în jumătate. Au doar unul sau două picioare, stabilitatea suficientă venind și de această dată din prinderea de perete.
    • Măsuța îngustă hol de sine stătătoare. Acest tip de măsuță hol intrare este absolut mobilă, Poate avea trei sau patru picioare și nu necesită fixare pe perete. Modelele rectangulare compacte, semicirculare sau triunghiulare își asumă, de asemenea, locația peretelui, dar pot sta în colț și într-o altă parte a holului. De un design special sunt cele care au două picioare late ce le asigură stabilitatea.


    Indiferent cât este de spațios este locul în holul de intrare aici este nevoie de două piese de mobilier considerate clasice și de neînlocuit. Este vorba de o măsuță hol intrare, o așa zisă consolă pentru hol și o băncuță sau un scaun, pe care să se stea, dacă este nevoie pentru a se încălța.