11 idei îndrăznețe de aranjare și depozitare a cănilor în bucătărie - ACAJU

Bucătăria a fost întotdeauna unul din cele mai aglomerate spații din casă, de aceea a trebuit să găsim întotdeauna soluții de depozitare și organizare astfel încât să o transformăm într-un spațiu primitor în care să putem găti dar și socializa împreună cu familia. În ultimii ani, bucătăriile au venit cu soluții inteligente de depozitare, cât mai multe sertare, dulapuri cu tăvițe sau cutii pentru depozitare. Contează foarte mult și partea estetică, așa că va trebui să să-ți organizezi și personalizezi bucătăria, făcând-o să arate mai chic în același timp. 

 

Poți să-ți pui amprenta aranjând o vitrină cu vesela ta de zile mari, cu obiecte moștenite sau achiziționate din călătorii, poți etala pe pereți câteva farfurii sau ștergare, poți să-ți etalezi colecția de magneți pe frigider sau poate ai o colecție de căni. Există colecționari de căni cu diverse modele, forme și culori, cu mesaje tematice sau motivaționale, care iubesc să colecțoneze și să depoziteze creativ cănile. Creând locuri originale pentru a ține cănile frumos aranjate și pentru a le scoate în evidență, se poate face o poveste dar se pot maximiza și funcționalitatea și utilitatea în bucătărie.

  1. Cel mai simplu îți poți aranja cănile grupat pe mărimi sau modele, într-unul din corpurile suspendate ale mobilei de bucătărie care are o vitrina de sticlă generoasă și mai multe rafuri. Acest aranjament este excelent pentru serviciile de cafea sau ceai albe sau de altă culoare, pe care trebuie să le aranjezi într-un design coeziv și raționalizat. Vei obține o imagine de revistă!
  2. Dacă nu-ți plac geamurile, poți alege dulăpioare deschise în partea din față (fără ușă). În loc să așezi cănile, instalează câteva cârlige pe partea de sus a raftului dulapului ca o soluție originală care permite fiecărei cani să atârne individual. Montează cârligele intercalate pe două rânduri, astfel ca și vizibilitatea cănilor să fie mai mare. Aceste tipuri de cârlige sunt accesibile și durabile și pot fi ridicate la orice magazin de feronerie sau comandate online.
  3. Dacă preferi o amenajare deschisă, cu vesela și accesoriile la vedere, cea mai bună variantă de depozitare o reprezintă rafturile montate pe perete. Sunt simplu de făcut, costă mult mai puțin decât un dulap și au avantajul că vei găsi imediat orice cauți. Vei avea nevoie de un „proiect” (o schiță), de șine de perete, console de îmbinare, rafturi, dibluri. Pe rafturi poți depozita borcane cu diverse alimente, sticluțe cu condimente, farfurii și bineînțeles colecția ta de căni. Le poți etala separat aparent „întâmplător” sau poți dubla spațiul stivuind cănile una peste alta având grijă să nu se răstoarne și greutatea să fie distribuită uniform.
  4. Un suport fixat pe perete este perfect pentru bucătăria ta. Poți alege în fiecare dimineață o alta cană pentru a bea cafeaua cu ea, iar acestea sunt depozitate într-un mod creativ și sunt expuse astfel încât toți cei dragi să le observe. Poți să achiziționezi o bucată de lemn și niște cârlige metalice filetate pe care apoi să le înșurubezi în lemn. Aplică un lac de protecție peste suprafața lemnului, iar apoi fixează suportul de perete cu ajutorul șuruburilor. Poți să pui bara de lemn orizontal sau vertical, sau poți să pui mai multe bare una sub alta, mai ales dacă ai mai multe căni pe care vrei să le expui. În acest fel după ce vei agăța cănile, aranjamentul va fi vesel și va crea o pată de culoare în bucătărie.
  5. Un aranjament deosebit poate fi o placă de lemn pe care să o montezi pe perete și apoi să aranjezi cănile suficient de distanțate pentru a nu se ciocni una de alta. Vei avea nevoie de un ciocan și câte un cui/cârlig pentru fiecare cană pe care vrei să o fixezi pe placă. Bineînțeles că placa poți să o lași în culoarea lemnului sau o poți vopsi într-o culoare asortată, pentru a evidenția mai mult cănile, iar aranjamentul va ține cont de povestea ta.
  6. Laturile dulapului sunt deseori neglijate, la fel ca ușile, așadar ce spui să plasezi aici cănile. Dacă îți place ideea unor rafturi practice și simple, dar n-ai vrea să lași chiar toată vesela la vedere, poți face un compromis și să montezi câteva rafturi pe o latură a unui dulăpior. În acest fel, un singur dulap de bucătărie va asigura mai mult spațiu pentru depozitare. Laturile dulapului pot reprezenta un alt spațiu important pentru depozitare. Poți construi niște rafturi mici laterale care au același material și / sau culoare ca și dulapurile sau cu ajutorul unor bare metalice, poți obține aici mai multe etajere pentru etalarea cănilor preferate. Câștigi spațiu și vei obține și un efect inedit, dacă vei amplasa aici obiectele într-un mod cât mai colorat și estetic.
  7. Cel mai simplu mod de a folosi bara metalică este amplasarea ei pe un perete lăsat liber. Cu ajutorul unor cârlige speciale, poți agăța de bară diferite tacâmuri, tăvi, tigăi sau oale. Este un stil de amenajare simplu, minimalist, prin care poți evita aglomerarea bucătăriei cu diferite dulapuri sau etajere. Este o metodă mult mai practică și mai ieftină decât altele, iar colecția ta de căni va fi în siguranță si foarte la vedere.
  8. Marele avantaj al barei metalice este că se poate monta aproape oriunde. Poți alege această variantă, cu bara amplasată sub un dulap din bucătărie, pentru a valorifica la maximum spațiul dintre dulapul suspendat și blatul de lucru de jos. Dacă nu vrei să folosești simple cârlige de care să îți agăți cănile, poți monta pe bară câteva etajere metalice pe care să îți pui serviciul de cafea. Sau te poți folosi de suporturi suspendate speciale pentru căni.
  9. Adaugă o poliţă de depozitare cu o șină pe peretele bucătăriei. Completează setul cu câteva cârlige în formă de S și poți agăța uşor la vedere cele mai aspectuoase căni integrându-le practic în designul bucătăriei. Dacă ești mare amator de cafea, pe poliță poți pune lucruri legate de cafea, cutii / recipiente cu pliculețe de ceai, boabe de cafea, zahăr, farfuriuțe, un suport cu lingurițe.
  10. Creează un Home Coffee Bar și aranjează cănile favorite. Pe blatul dintre dulap și corpul superior s-a poziționat expresorul, cutia de cafea și farfurioarele, pe perete s-a fixat un suport de căni și restul celor necesare au intrat în sertare. Dacă ai un dulap mai puțin aglomerat la nivelul brâului, aranjează acolo mașina de cafea. Dacă mai ai loc vei pune cutia de cafea sau ceai și de zahăr tot acolo, eventual și cănile și farfuriuțele, eventual un suport pentru tacâmuri, ce nu intră pui pe următorul raft. Acest bar se amestecă complet cu restul bucătăriei deoarece este practic ascuns în dulap, fiind ca un ghișeu. O altă abordare a cafenelei ascunse este cea în care mașina de cafea este pe blatul principal al dulapului din bucătărie iar restul produselor sunt ascunse într-unul din suprapozabilele.
  11. Dacă nu te încântă ideea de suporturi fixate pe perete, atunci poți oricând să apelezi la un suport de căni pentru masă. Poți ține pe un suport ceștile sau cănile de cafea / ceai si pe celalalt raft poți sa tii capsulele de cafea, cafeaua sau pliculetele cu ceai. Este o modalitate ideala de a depozita canile si cafeaua pentru a le avea la-îndemână în fiecare dimineață. Lângă puteți așeza expresorul sau filtrul englezesc de cafea, la care ai mai avea nevoie de o cană electrică fierbător pentru apă.