9 avantaje de a folosi taburete de depozitare în mobilarea casei - ACAJU

Decorative, versatile și relaxante, taburetele sunt piese de mic mobilier practice ușor de asortat și utilizat. Așază-ți picioarele câteva minute pe un taburet după o zi lungă și îți garantăm că nu vei mai dori să te relaxezi în alt loc. În plus, multe dintre aceste taburete pot fi folosite ca spațiu de depozitare, astfel deschizi capacul și te folosești de spațiul disponibil. Tipul de taburet pe care ar trebui să-l alegi depinde de locul în care urmează să-l utilizezi, scopul în care îl vei folosi și stilul general al camerei tale. 

 

Indiferent de numele lor, taburete, pufuri sau scaune pentru picioare, aceste piese de mobilier mic sunt în cele mai multe cazuri trecute cu vederea, chiar neglijate. Adevărul este că taburetele pot fi nu doar piese de mobilier funcționale, utile, care nu ocupă mult spațiu, dar pot completa un spațiu, oferindu-i pata de culoare de care are nevoie. În plus, modurile și locurile în care pot fi folosite sunt nenumărate, în funcție de ceea ce ne dorim mai mult.

 

Ce este un taburet

 

Taburetul este un corp de mobilier de mici dimensiuni, fără spătar, dar care are un scop bine definit, acela de a fi un accesoriu practic atunci când este nevoie. Indiferent de formă, mărime sau culoare acest taburet este corpul de mobilier care, fără indoială, adaugă un plus de eleganță și confort în cele mai multe dintre situații. Fie el cubic sau cu forme rotunjite, acest taburet este confectionat din lemn, plastic sau metal căptușit cu materiale moi pentru un plus de confort, iar la exterior taburetul este tapițat cu materiale din stofe rezistente sau piele ecologică. 

 

Când vine vorba de alegerea materialelor, unele modele de taburete sunt avantajate. Pielea este un material practic, dar se va simți puțin rece la atingere. Materialul textil este mai cald și are o varietate de culori și imprimeuri. Velurul creează un aspect luxos, iar țesăturile de tipul lânii creează un aspect mai clasic. Un taburet tricotat este potrivit pentru un loc care are nevoie de puțină viață. De cele mai multe ori acest corp de mobilier este taburet cu depozitare, dar dincolo de utilitate, acesta trebuie să fie în strânsă legatură cu celelalte corpuri de mobilier.

Avantajele folosirii unui taburet de depozitare

 

Taburetele sunt reprezentative pentru genul de mobilier de mici dimensiuni care aduce un plus de culoare și funcționalitate în locuință. Pentru că nu ocupă mult loc, sunt versatile, deci le poți folosi în mai multe scopuri, sunt ușoare, facil de manevrat și sunt suficient de accesibile ca preț.

  1. Dacă ai un living sau un dormitor mare, poți alege și taburete living de mari dimensiuni. Un taburet otoman poate fi folosit pentru relaxare, ca să îți întinzi picioarele seara când te uiți la televizor sau citești și când stai pe fotoliu sau canapea. Te va ajuta să umpli spațiul disponibil cu un cost redus. Dacă vei folosi taburetul ca suport pentru picioare, trebuie să te gândești mai mult la aspect: ce stil și ce culoare se potrivește cu decorului existent în livingul sau dormitorul tău. Dacă îl vei folosi și pentru relaxare, asigură-te că este suficient de rezistent și stabil pentru a suporta greutatea unei persoane adulte. Ia în considerare, de asemenea, cât de confortabil este pentru perioade mai lungi de timp.

 

  1. Același otoman poate fi folosit și ca spațiu de depozitare, pentru diverse mărunțișuri folositoare în funcție de locul unde îl așezi. În camera copilului sau în colțul lui de joacă poate fi umplut cu jucării, pe hol cu pantofi sau papuci, în living poate fi taburet cu depozitare cu obiecte legate de hobby-urile tale, de exemplu tricoturi și andrele sau reviste. Dacă ai nevoie de taburet cu spațiu de depozitare, asigură-te că este suficient de mare. 

 

  1. Totul depinde de efectul pe care dorești să îl obții. De exemplu, dacă ai nevoie de un obiect funcțional în living, un cubic, ca formă, acoperit cu o țesătură de culoare vie, în contrast cu decorul, poate fi elementul potrivit care să aducă mai multă culoare în living. Niște taburete living nu trebuie să se armonizeze cu restul decorului, aceștia pot fi pata de culoare care să încălzească decorul.

 

  1. Un taburet sau mai mulți pot fi utili și atunci când ai mai mulți musafiri, fie pe post de loc de stat, fie ca măsuță ușor de mutat prin cameră, mai ales dacă îi pui o tava deasupra. Dacă dorești să funcționeze ca o măsuță de cafea mică,  gândește-te și la materialele din care este realizat, un taburet moale, tricotat, nu va fi capabil să păstreze ceștile de cafea în siguranță, chiar dacă le-ai pus pe o tavă.

 

  1. Un taburet cu depozitare poate fi folosit și în dormitor. Alege un model pe care să îți poți așeza hainele sau pe care să îl poți folosi ca scaun confortabil atunci când te îmbraci. Sau să îl poți folosi ca noptieră, dacă îl așezi lângă pat, unde să îți pui cartea pe care o citești înainte de culcare sau ca scaun pentru măsuța de toaletă unde te aranjezi dimineața.

 

  1. Ține un taburet solid și stabil pe lângă un dulap cu rafturi înalte. Când vrei să iei ceva de pe rafturile de sus, poți trage repede taburetele să te urci pe el. Chiar și pentru copii un taburete este util când nu ajung la chiuvetă să se spele.

 

  1. Taburetele pot fi multifuncționale cu spațiu pentru depozitare. Acești taburete depozitare sunt pliabile, ușor de strâns, astfel că poți economisi spațiu dacă nu mai ai nevoie de acestea. Au spațiu de depozitare, având forma unui capac, iar cadrul taburetelui fiind realizat dintr-un carton dur.

 

  1. Alege mai multe taburete living de forme diferite și în țesături de culori diferite, și fă un aranjament original, îi poți utiliza împreună, pentru a crea o paletă de culoare elegantă, modernă. Dar, pot fi utilizați și în bucătărie, fiind ușor de depozitat sub o măsuță pentru a elibera spațiul atunci când este nevoie.

 

  1. Un taburet cu depozitare este un accesoriu practic și de folosit în designul interior, costă puțin și necesită spațiu redus. Aceste atuuri îl fac o piesă de mobilier foarte utilă in orice locuință. Prețul poate creste în funcție de materialele din care sunt făcute aceste taburete depozitare.

Aceste taburete cu depozitare sunt soluții multifuncționale mai ales pentru spațiile mici, pentru amenajări practice și moderne și pot fi folosite în orice cameră, living, dormitor sau camera de joacă a copiilor.