Cum să mărești vizual spațiul cu ajutorul oglinzilor - ACAJU

Spaţiile mici, fie că sunt apartamente, garsoniere sau camere ale aceluiaşi imobil, pot fi amenajate funcțional, construind totodată un ambient plăcut. Astăzi lipsa de spațiu nu mai poate fi invocată drept justificare pentru lipsa de stil.

Să mărești și să luminezi o cameră mai mult decât este ea, cred ca este visul fiecăruia dintre noi. În afară de tavanele înalte și ferestrele imense, cel mai bun prieten al decorului într-un spațiu mic este o oglindă bine plasată. Aceasta este folosită pentru a rezolva multe dileme de design. Oglinzile pot înfrumuseța decorul unei camere, fac o cameră mică să pară mai deschisă, extind pereții, amplifică lumina și adaugă energie decorului.

Oglinzile nu lipsesc din aproape nicio casă. Indiferent de locul în care sunt montate, acestea transformă orice spațiu într-unul elegant, dar au un rol foarte important și în schimbarea atmosferei din locuință.

Armonie cu oglinzi

Oglinzile se încadrează perfect în rame de tot felul, transformând interiorul căminului într-unul cald și plin de farmec. Acestea se armonizează cel mai bine cu restul pieselor de mobilier, oferind un spațiu primitor și original. Înrămate sau nu, creează o imagine în continuă schimbare și un interesant punct de atracție, prin reflectarea luminii naturale și a celei artificiale.

  • Oglinzile pot fi o modalitate creativă pentru a reflecta lumina în casa ta. Oglinda creează iluzia unei ferestre și stimulează energia, de aceea pot fi obiecte de decor excelente pentru camerele cu mobilier închis la culoare. Pentru și mai multa luminozitate, poți plasa o sursă de lumină în apropierea oglinzii.
  • Dacă vrei să focalizezi un punct al unei încăperi o poți face foarte ușor cu ajutorul unei oglinzi cu un design special. O astfel de oglindă agățată pe perete poate face minuni pentru orice cameră, schimbându-i întregul design.
  • Uneori, o oglindă în stil glamour este tot ceea ce lipsește unui living, pentru a oferi o imagine rafinată. Cel mai bine ar fi să o plasezi în spatele canapelei pentru o vedere de ansamblu.
  • Ai un perete gol și nu știi cum să îl decorezi? Umple-l cu o oglindă mare care va schimba instantaneu camera. De preferat ca peretele să fie pictat într-o culoare închisă, iar rama să fie mai specială.
  • Obiectele de mobilier cu oglinzi încorporate oferă o eleganță aparte locului în care sunt așezate. De aceea, nu trebuie să îți fie frică să plasezi oglinzi pe ușile dulapurilor sau dressing-urilor.
  • Înrămată sau simplă, decorată cu diverse elemente pe suprafața ei sau dispusă pe ramă, pătrată, rotundă, ovală sau hexagonală, cu marginile ondulate sau ciobite, oglinda poate fi amplasată în orice colț al casei. Se poate potrivi oricărui stil decorativ, de la cel romantic la cel high-tech și trebuie să reflecte stilul camerei în care este așezată.

> Dacă încăperea nu dispune de un spațiu generos și nici de ferestre, atunci cele mai potrivite sunt oglinzile mici pătrate care dau impresia unor ferestre false. Acestea vor da mai multă luminozitate și implicit senzația de spațiu mărit.

> O oglindă orizontală va accentua lățimea, una verticală va pune accentul pe înălțime, iar o oglindă cu forma ovală se va potrivi unui interior cu linii curbate,

> Oglinda pătrată sau dreptunghiulară este ideală pentru un design clasic, elaborat.

 

 

Oglinzile decoruri esențiale

Oglinzile sunt obligatorii în băi, holuri și dressinguri, dar și în dormitoare. Le poți găsi și pe șemineu, iar livingul este locul optim pentru a adăuga oglinzi. Sunt decoruri esențiale pentru verificarea aspectului, dar rolul lor într-o casă poate fi mult mai amplu și mai dramatic, putând schimba radical ideea de spațiu într-o cameră.

Practic, oglinzile sunt obiecte de decor versatile, ideale pentru da impresia de spațiu mai mare, așa că niciodată nu poți avea prea multe, indiferent de stilul, mărimea sau forma pe care o alegi.

  • Înainte de a decide unde trebuie puse oglinzi, verifică spațiul casei din punct de vedere al luminozității, unde beneficiezi de lumină naturală și cât de puternic e iluminatul electric. Pentru încăperile ceva mai întunecate amplasați o oglindă în așa fel încât să ajungă la ea razele de soare și încăperea va părea mai luminoasă.
  • Oglinda este necesară într-o casă și din punct de vedere al funcționalității. Dacă ai nevoie în dressing sau pe hol de o oglindă unde să te vezi în întregime, este bine să decorezi spațiul cu așa ceva. Trebuie să ai în vedere faptul că oglinzile nu se pun în mod obligatoriu pe perete. Poți pune oglinzi pe anumite uși, poți folosi tăblia de pat ca oglindă sau poți recondiționa o masuță de cafea punându-i deasupra o oglindă
  • Orice oglindă obișnuită poate fi personalizată pentru a deveni un decor atractiv și a capta atenția.

 

> Dacă ai imaginație poți confecționa o ramă inedită din lemn și pietricele, spărtură de sticlă sau flori uscate, prinse cu lipici, pentru un aspect de modă veche, sau poți picta direct pe oglindă cu vopsea acrilică. Pentru o rezolvare mai simplă, există decorații care pot fi aplicate pe oglindă precum flori, simboluri metalice sau din lemn, etc.

> O poți scoate în evidență și dacă pui în apropierea ei lumânări aprinse, aplice de sticlă, chiar alte oglinzi mai micuțe. Dacă ai un colț special în casă, poate ceva de artă pe care vrei să-l evidențiezi, așează pe peretele opus o oglindă.

> Folosește mai multe oglinzi mai mici, de diverse forme, pe un singur perete, pentru a crea un efect special.

> Aplică oglinzi pe fundul rafturilor cu cărți pentru a oferi profunzime camerei, creând un spațiu virtual mai mare.

 

 

Magia oglinzilor și decorul potrivit

Din punct de vedere estetic, oglinzile sunt uimitoare atunci când vine vorba de aparenţe. Acestea pot mări vizual o încăpere îngustă. O oglindă bine plasată reflectă lumina naturală, îmbunătățind aspectul încăperii, deschizând spațiile mici și adăugând dinamism decorului. Magia constă în asocierea unei oglinzi potrivite cu locul respectiv pentru a maximiza potențialul acesteia..

 

  • Conform specialiștilor plasarea oglinzii pe peretele perpendicular cu fereastră este cea mai indicată variantă. Oglinda va reflecta lumina naturală, făcând ca spațiul să pară mult mai generos și mai luminos. De asemenea, puteți să plasați o oglindă mare între două ferestre pentru a crea iluzia că există o altă fereastră în cameră, amplificând și lumina naturală.
  • În ceea ce priveşte poziţionarea, oglinzile ar trebui să fie mereu la nivelul ochilor. Prea jos nu vor capta prea multă lumină, prea sus sunt aproape inutile, iar pe tavan sunt de prost gust.
  • Utilizați o oglindă de aceeași lățime cu mobila și lungă până la podea, în spatele unei piese de mobilier în zonele cu spații înguste. Astfel, o oglindă în spatele unei comode, ascunse într-un colț de cameră, va indica faptul ca există mai mult spațiu, efectul creat fiind surprinzător. La fel, în apartamentele sau casele mici, holurile sunt adeseori strâmte, iar o oglindă lungă va adăuga spațiu, dar și va atrage atenția la decor.
  • O oglindă plasată în spatele unei surse de lumină, fie unei lumânări înalte sau unei lămpi de noptieră, va contribui la maximizarea luminii, creând în același timp un efect magic. Nu uitați că în acest caz scopul oglinzii nu este de a vă privi în ea, ci este de ordin estetic.
  • Un perete de oglindă poate fi și eficient pentru maximizarea spațiului și foarte estetic. Cheia succesului în crearea acestui perete constă în folosirea mai multor oglinzi mici similare, eventual cu rame, pentru a evita iluzia perete / sau altă cameră. Sau se pot folosi panouri mari de oglinzi de anticariat.
  • Plasând o oglindă în spatele unui aranjament de piese de artă pe perete stil salon, pe un perete tapetat, sau într-un aranjament de rafturi, vei oferi o pauză vizuală și mai mult spațiu, evitând o posibilă senzație de claustrofobie sau prea multă încărcare. La fel ca o fereastră, o oglindă face o cameră deschisă și luminoasă, ceea ce este necesar atunci când avem un volum mare de elemente de decor care pot fi copleșitoare.

 

 

Scenografii cu oglinzi între design și funcționalitate

În designul interior oglinda creează imagini surprinzătoare, greu de realizat cu alte mijloace. Oglinda are puterea de a face un spațiu să pară mai mare și de a deschide și lumina vizual o cameră. Ceea ce vedem în cameră, avem impresia că există în continuarea ei, datorita reflexiei în oglindă.

Indiferent dacă alegi să le amplasezi în hol, în sufragerie sau în baie, oglinzile vor înfrumuseța încăperea și vor avea efecte magice, dând impresia de spațialitate.

Oglinzile dau senzația de spațiu și luminează orice interior, iar în plus în living ele trebuie să se integrează stilului acestuia. Efectul va fi al unui living rafinat și special. O oglindă corect amplasată condimentează orice ambient.

Dacă oglinzile acoperă un perete întreg, efectul din living va fi unul pozitiv, pentru că reflectă locul în care își petrec timpul și se simt bine toți membrii familiei. Practic, este vorba de dublarea unei energii pozitive și de crearea impresiei de lărgire a unui loc în care te simți bine, un loc încărcat cu energie pozitiva.

Poziționată pe o suprafață mare a peretelui oglinda îți poate dubla vizual camera. În living poți folosi oglinzile pe post de tablouri. Alege rame deosebite și amplasează-le de-a lungul peretelui din fața intrării pentru a crea un efect de spațialitate. Te poți juca cum dorești cu diferitele forme geometrice ale oglinzii pe suprafața unui perete întreg, plasând alternativ, pe același perete, o oglindă lungă, alta mai îngustă, obținând o imagine fragmentată, foarte originală.

Mâncatul sănătos este foarte important pentru a avea o viață echilibrată, iar pentru a face alegeri sănătoase, specialiștii sunt de părere că ar trebui să avem o oglindă în locul în care servim masa.

  • În baie, oglinda va fi mare și în general poziționată deasupra chiuvetei. În unele cazuri, când baia este foarte mică și se dorește mărirea spațiului, oglinda este folosită și pentru a acoperi peretele de deasupra căzii. Oglinda va reflecta toată lumina din cameră si va "prelua" atât culoarea, cât si modelul gresiei și/sau faianței. Ceea ce vei obține va fi iluzia optica a unei camere complet "îmbrăcate" în gresie și faianță în același ton.

Dacă baia este mică, poți pune oglinzi pe toți pereții liberi. Acestea vor reflecta lumina în baie și vor crea senzația că este mai spațioasă. De asemenea, poți pune oglindă și pe ușa de la baie. Simbolic, o oglindă amplasată pe ușa de la baie face ca această cameră să "dispară" din decor. Poți să adaugi oglinzi care măresc, aplicate lângă oglinda normală sau dacă ai mai mult spațiu, prinde o oglindă de un braț extensibil, astfel încât să iți poți studia și spatele.

  • Specialiștii în arta Feng Shui ne sfătuiesc să nu avem oglinzi în dormitor și asta pentru că ele pot avea un impact negativ asupra vieții de cuplu. Dacă nu poți renunța la ele, încearcă să nu le poziționezi în fața patului. Cel mai bine ar fi să le montezi în locuri în care să reflecte lumina în toată camera.

Poți fixa oglinzi pe ușile de la șifonier. Astfel aceasta nu va fi vizibilă, însă îți va fi de mare ajutor atunci când te îmbraci. O altă soluție practică ar fi o oglindă pe interiorul ușii de la intrarea în cameră.

Holul este, de obicei, o cameră întunecată, chiar și atunci când luminile sunt aprinse. De aceea, este necesar să agăți oglinzi decorative de-a lungul peretelui. Cu ajutorul oglinzilor contribui la răspândirea luminii în cele mai ascunse colțuri ale unui hol. Poți să amplasezi o oglindă cu dimensiuni mai mari lângă ușa de la intrare în locuință, ca să te poți verifica înainte de a ieși pe ușă. Dacă în oglindă se va reflecta un aranjament floral, efectul va fi și mai minunat.