Mobila de lux: Cum aduci o notă glamour în stilul casei tale - ACAJU

Stilul glamour poate fi ușor de adaptat oricărui tip de stil de design. Fie că îți plac amenajările clasice, baroce, moderne, fie cele contemporane sau minimaliste, poți aduce o notă glamour în stilul casei tale iar aceasta va fuziona perfect cu decorul tău preferat, respectând, însă, detaliile care l-au consacrat. Acest stil denotă eleganță și clasă și este cel mai potrivit, dacă dorești să adaugi locuinței tale câteva note glam folosind piese de mobilă de lux. 

 

Stilul glamour se caracterizează prin eleganță, strălucire și extravaganță, fiind considerat o expresie a feminității și a luxului. Acesta și-a făcut apariția în anii '20, ca o continuare a stilului Hollywood Regency, stilul vedetelor de film, reprezentând o alternativă la designul și arhitectura contemporană, ca un fel de “less is a bore”. Elementele definitorii ale stilului glamour sunt materialele strălucitoare în combinație cromatică de albastru, mov, roșu și argintiu/auriu, mobila de lux influențată de stilurile florentin și baroc, accentele sidefate și imprimeurile florale complexe ce se regăsesc în special la tapet. 

 

Caracteristicile stilului glamour: lux, extravaganță și strălucire

 

Un interior glamour este un interior cu tente de lux care se află în armonie cu spațiile mari, luminoase, care dispun de ferestre și tavane înalte. Interioarele glamour pot fi foarte înalte sau din contră amenajarea poate să fie făcută pe orizontală, cert este că vom avea aceleași carateristici prezente prin corpuri de iluminat spectaculoase, șeminee impresionante, culori tari sau din contră neutre și o paletă de culori metalice, se pot întâlni influențe orientale, iar imprimeurile inedite și materialele atipice sau obiectele complex decorate nu vor lipsi. În zilele noastre stilul a fost reinterpretat pentru a putea fi mai ușor de implementat.

  • Culorile glamour – Poți adăuga note glamour în decor prin diferite nuanțe de roz și de violet. Acestea pot fi culori intense sau pasteluri, de asemenea pot fi și culori cu amestec vizibil de gri. În afară de acestea, într-un interior glamour apar nuanțe închise de bleumarin, verde închis, precum și alb sau bej.
  • Pereții interioarelor glamour – Sunt de obicei acoperiți cu vopsea, în cadrul unei singure încăperi pot fi folosite mai multe culori. Există și amenajări în care o parte din cameră este decorată cu tapet cu un desen baroc, strălucitor.
  • Materialele glamour – Un interior glamour este încărcat dar nu kitchos. Foarte multe dintre elementele acestuia constau în pietre sau metale prețioase; mobilă de lux din lemn exotic; materiale extravagante, somptuoase, precum catifeaua, satinul, mătasea, dantela și cașmirul pentru draperii, perdele, pături și perne, iar pentru covoare și mochete se folosesc materialele grele și pufoase.
  • Mobila glamour - Acest stil este caracterizat prin strălucire, de aceea în încăperi trebuie să existe multe de elemente strălucitoare și aurite. Predomină mobila de lux inspirată din baroc, florentin sau Louis XVI, de tipul picioarelor mai ascuțite la bază și evazate spre partea superioară, canapelele și fotoliile fiind rotunjite la capete sau au o formă contorsionată a brațelor. Mai nou, aceasta poate fi combinată cu mobilier modern, minimalist, de exemplu, o măsuță de salon simplă din sticlă cu picioare metalice sau un dulap aspru, din lemn.
  • Decorațiunile metalice - Pot fi elemente decorate cu aur sau cu argint sau obiecte ornamentate cu imitații de pietre prețioase și cristal. Nu ar trebui să lipsească aici nici candelabre, sfeșnice, suporturi de lumânare sau felinare din material lucioase, vasele cu compoziții florale, farfuriile strălucitoare și bibelourile. Toate trebuie să sublinieze dimensiunea luxoasă a unui interior glamour.

Mobila living în stil glamour

 

Pentru decorarea unui living cu note glam folosește materiale strălucitoare, somptuoase ca satinul, mătasea, catifeaua, cașmirul sau dantela. Auriul și argintiul sunt vedetele sofisticate ale acestui stil și pot fi temperate de accente negre. În cazul în care dorești ca negrul să domine, pune accent pe materiale și texturi. Alege pentru zona de dining scaune tapițate gri și o masă rotundă argintie cu picioare negre de lemn, podeaua închisă, draperii argintii și pereți în tonuri diferite de gri, sau poți pune chiar tapet pe un perete al living-ului. Nu uita de vitrina cu cristaluri.

 

Poți opta pentru scaune tapițate cu spătare sculptate, o canapea matlasată Chesterfield din catifea sau piele care să monopolizeze atenția, sau un candelabru de cristal, bogat ornamentat. Ar fi bine dacă pe canapele și fotolii ar fi fețe decorative de perne și huse ornamentate.

 

Un trend care a luat amploare în ultimii ani, și care este probabil să persiste și în 2021, este stilul modern glamour. Acesta este un stil de decor eclectic care îmbină piesele de mobilă de lux living masive cu cele moderne, creând o ambianță stylish și elegantă, însă în același timp, accesibilă. Este un stil mai rigid, mai organizat decât cel boho chic, însă este totuși relaxat și fresh, fără a părea demodat. Poți încorpora ușor acest trend în amenajarea living-ului optând cu naturalețe pentru un chic premeditat.

 

Optează pentru piese de mobilă de lux living precum mese cu cadru metalic, scaune și fotolii tapițate, cu tapițeria în culori pastelate sau șterse, console, bufete și commode cu sertare în stil renascentist sau tradițional. Pentru piesele de mobilier alege pe cât posibil culori deschise, măcar la tapițerie sau la cadru, dacă nu poți pentru ambele. Sau poți combina piese de mobilier confortabile și textile plăcute la atingere cu obiecte decorative "statement" cum ar fi vazele, tăvițele, suporturile de lumânări, oglinzile, în culori tari sau metalizate.

 

Lux și glamour în dormitor

 

În orice dormitor, dar mai ales într-un interior glamour punctul focal pentru o mobilă de lux dormitor este patul. Patul specific stilului glamour se remarcă, în primul rând, prin masivitate. Acesta este somptuos, are tablia supradimensionată și prezintă linii curbe, adoptate din stilul baroc. Materialul trebuie să fie unul impozant, care să atragă atenția, catifeaua, pielea sau blana, putând fi o opțiune.

 

Caracteristice pentru mobila de lux dormitor sunt noptierele și comoda, care se remarcă prin eleganță, dar și prin culori, pot fi aurii sau argintii și au un finisaj lucios, care iese în evidență. Forma lor este asemănătoare cu cea a unei noptiere baroce, având picioarele curbate. Decorează-le cu veioze în culori contrastante, cu abajurul din pietre sau din catifea.

 

Lămpile și candelabrele sunt piese care vor completa cu adevărat stilul glamour al dormitorului tău. Candelabrele au revenit în tendințe, sunt căutate cele colorate, dar poți opta într-un interior glamour și pentru unul negru. Dacă spațiul îți permite, într-un dormitor glamour trebuie să adaugi o piesă de mobila de lux dormitor deosebită, un chaise longue, un divan, un model de fotoliu deosebit sau măcar un taburet. Altă variantă ar fi să alegi o masuță de machiaj sau o comodă barocă.

 

Un perete cu tapet wow poate fi piesa de rezistență a unui interior glamour, mai ales dacă acesta este pus în fața patului. Dacă un astfel de dormitor ți se pare prea banal, adaugă o oglindă vintage de perete, cu ornamente complexe.

Atingeri glamour în bucătărie

O bucătărie glamour înseamnă să-ți decorezi bucătăria ca pe a doua sufragerie. Interiorul bucătăriei în stil glamour arată cel mai bine cu mobila de lux bucătărie în alb și negru. Alege să pui suprafețe luminoase și să le condimentezi doar cu negru, astfel îngrijirea bucătăriei nu va deveni un coșmar. Blaturile pentru mobilier pot fi realizate din marmură, granit sau dintr-un compozit de calitate. Mobilierul ar trebui să fie simplu, este mai bine să pui accente glam stilizate, un robinet de bucătărie, o lampă sau un castron de zahăr elegant. Poți alege o gresie neobișnuită cu o suprafață argintie, care reflectă lumina. Dintr-o bucătărie glamour nu trebuie să lipsească obiectele comode și relaxante. Ai grijă ca scaunele de la masa din bucătărie să fie confortabile și relaxante. Dacă ai o bucătărie foarte mare poți chiar instala și o canapea.

Avantajul stilului glamour este că dacă ți-l dorești, nu este nevoie să reamenajezi întreaga locuință, trebuie doar să ieși din zona de confort, să adaugi câteva note de glam și câteva piese de mobilă de lux care să transforme ambientul într-un interior glamour.