5 modele de canapele pentru camera copilului - ACAJU

E dificil să alegi mobila pentru camera copilului pentru că într-un spațiu relativ mic, ar trebui să creezi o zonă de noapte, o zona de zi de joacă sau studiu și să nu uiți de locurile de depozitare. Amenajarea camerei copilului tău cu mobila și accesoriile potrivite contribuie semnificativ la dispoziția și confortul lui zilnic și ar trebui să fie pentru tine, cea mai plăcută provocare.

Unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de mobilarea camerei copilului tău este alegerea „canapelei perfecte”. Confortul merită orice efort. Mai ales pentru copilul tău. Disponibile în mai multe modele, culori și dimensiuni, unele au și spaţii inteligente pentru depozitare, astfel încât vei putea ascunde la îndemână pernele și pilotele.

De ce să ții cont atunci când alegi canepeaua pentru camera copilului?

La alegerea ei trebuie să ții seama de stilul și dimensiunile camerei, designul trebuie să fie plăcut, iar caracteristicile de funcționalitate, rezistență și ușurință în întreținere să nu lipsească.

 • Dimensiunea canapelei este direct legată de dimensiunea camerei copilului, mai precis, de spațiul rămas disponibil în acea cameră. Pentru copiii în creștere soluția cea mai sigură este o canapea extensibilă. Este foarte important nu numai ca și canapeaua să intre între pereții camerei, ci și să existe suficient loc pentru a o deschide în fiecare seară, la culcare, fără să trebuiască să-i facem loc de fiecare dată.

De aceea este important în funcție de modul de aranjare al canapelei în cameră să alegem modelul de canapea potrivit, în funcție de modul de extensie:

 • Canapele extensibile care se deschid pe lungime, unele cu elementele extensibile în spătar, cu dezavantajul unui spătar voluminos și deseori neatractiv din punct de vedere vizual sau unele cu elementele extensibile într-o ladă sub canapea.
 • Canapele extensibile care se deschid pe lățime, caracteristice modelelor cu trei locuri, care au o lungime ce permite unei persoane de înălțime medie să doarmă pe ea.
 • Înainte să faci vreo achiziție, stabilește un buget total de care vei avea nevoie ca să mobilezi integral camera copilului tău, ca să știi între ce limite te încadrezi. Pentru piesele de mobilier importante precum patul, nu prețul ci calitatea primează. După ce stabilești ce îți dorești, următorul pas constă în documentare: vizitează câteva magazine, consultă magazinele online...
 • Cu excepția cazului în care amenajați o cameră pentru bebeluș, e bine să optați pentru democrație în familie și să profitați de imaginația copilului. De multe ori este mai important să-l ascultați, decât să faceți o investiție nepotrivită.
 • Este important să alegi o canapea rezistentă care dispune de o structură solidă, indiferent dacă este realizată din lemn sau din metal. Important ca și spătarul, șezutul nu trebuie să fie nici foarte moale, dar nici prea rigid, trebuie să fie confortabil. Șezutul poate fi cu arcuri, perne sau cu burete, și este foarte important să fie testat înainte de achiziționare. Odată ce șezutul se deformează, canapeaua ar trebui schimbată, deoarece nu mai oferă nici poziție confortabilă și sănătoasă copilului tău și nici nu mai corespunde estetic. Unul din criteriile importante de alegere ale mobilierului este ca acesta să fie rezistent la distrugere și ușor de curățat.
 • Un aspect foarte important de care trebuie ținut cont înainte de a achiziționa o canapea extensibilă este frecvența folosirii extensiei. Alegeți o extensie solidă și robustă, din otel și nu aluminiu, prevazută cu o plasă metalică sudată sau eventual lamele din lemn, evitați extensiile prevăzute cu benzi elastice, acestea au tendința să cedeze în scurt timp.
 • Unele canapele nu au picioare și chiar dacă acest lucru da senzația unei rezistențe sporite, poate fi un inconvenient major pentru curățarea spațiului de sub canapea, mai ales în cazul unei canapele greu de manevrat.
 • Culoarea tapițeriei va fi aleasă în funcție de stilul canapelei și de designul camerei, dar se va ține cont și de uzura la care va fi supusă canapeaua. Dacă știți că aceasta va fi folosită zilnic și aveți copii mici, specialiști în aplicarea petelor, trebuie să evitați modelele îmbrăcate în culori deschise, culorile neutre sunt cele mai potrivite. Dacă vreți să o înveseliți, apelați la pernuțele decorative dehusabile, care vor contrasta frumos cu tapițeria de culoare închisă, fiind totodată ușor de spălat.
 • Totodată, când vine vorba de rezistența canapelei, un aspect important este și materialul din care sunt fabricate pernele pentru șezut, spate și lateralele obiectului de mobilier.Nu numai aspectul este important la alegerea tapițeriei, trebuie să ținem seama de calitate și de modul de întreținere. Stofele din fibre naturale sunt mai frumoase decât cele din fibre sintetice, dar își pierd foarte ușor aspectul de nou, scămoșându-se și căpătând repede patina timpului.

O bună posibilitate aici ar fi procurarea unor huse sau să ne asigurăm că avem o canapea dehusabilă, în acest fel se pot spăla periodic sau chiar înlocui după o vreme.

Canapelele tapițate cu catifea sau materiale pufoase nu se potrivesc în casele cu copii mici sau animale de casă. Pentru camera copilului ar trebui evitată și alegerea tapițeriei din piele naturală sau ecologică, pentru că deși se întrețin ușor, sunt mult mai scumpe și se pot deteriora ireversibil.

 

Ce modele de canapele sunt recomandate pentru camerele de copii sau tineret?

 1. Pentru un confort deplin pentru spații mici, Canapeaua extensibilă RALUCA  se extinde înainte formând un spațiu de odihnă perfect.
 • Șezutul este format din spumă poliuretanică de densitate medie.
 • Se economisește spațiu pentru lenjeria de pat, aceasta putându-se depozita în spațiul de depozitare poziționat sub șezut format dintr-o pânză foarte rezistentă și ușor lavabilă. Lada de depozitare lenjerie este din lemn și plăci din așchii de lemn și fibre de lemn.
 • Canapeaua se demontează și montează cu ușurință. Brațele se îndepărtează iar corpul canapelei se împarte în 3 părți, astfel încât este ușor de transportat/mutat/montat/demontat și introdus în cameră.
 • Structura solidă din lemn și pal recomandă canapeaua extensibilă pentru utilizare zilnică.
 • Canapeaua se extinde cu ușurință formând un pat matrimonial. Canapeaua se extinde către înainte, prin deplasarea spătarului către în față, aceasta mișcare declanșând un sistem silențios de extensie. Canapeaua se strânge în poziția de zi prin acționarea asupra mijocului patului nou format. Astfel, se ridică mijlocul patului în sus și acesta va glisa în formă de foarfece, strângându-se cu ușurință.
 1. Unele din cele mai populare modele pentru camerele de copii sunt Canapele IDA, fiind foarte fiabile și ușor de manevrat. 
 • Canapeaua se demontează și montează cu ușurință, se îndepărtează brațele iar corpul canapelei se împarte în 2 părți, astfel încât este ușor de transportat/mutat/montat/demontat și introdus în cameră.
 • Datorită structurii solide dintr-o combinație ingenioasă din lemn și pal, este o canapea extensibilă recomandată pentru dormit zi de zi.
 • Șezutul canapelei este construit după tiparul saltelelor de calitate, din arcuri și spumă.
 • Canapeaua are spațiu de depozitare sub șezut, unde poți să ai la îndemână lenjeria de pat.

 

  1. Canapele extensibile KELO  de 2-3 locuri, în culori neutre cu perne deosebite. Ocupă puțin loc și sunt special create pentru spații mici.
  • Canapeaua se demontează și montează cu ușurință, se îndepărtează brațele iar corpul canapelei se împarte în 2 părți, astfel încât este ușor de transportat/mutat/montat/demontat și introdus în cameră.
  • Structura solidă dintr-o combinație ingenioasă din lemn și pal, o recomandă pentru dormit zi de zi.
  • Șezutul canapelei este construit după tiparul saltelelor de calitate, din arcuri sinusoidale și spumă.
  • Canapeaua are spațiu de depozitare sub șezut, unde poți să ai la îndemână lenjeria de pat.