Beneficiile unui pat boxspring, somn odihnitor și design atrăgător ”la pachet” - ACAJU

Alegerea patului din dormitorul matrimonial trebuie să țină cont de nivelul de confort asigurat, dar și de aspectul estetic pe care acesta îl va da încăperii. Pentru a aduce culoare, formă și textură în zona de dormit fără să încărcăm spațiul, avem nevoie de un pat tapițat, versatil ca formă, volum și culoare. Pe lângă acele paturi tapițate simple, există modelele de paturi boxspring bazate pe un sistem inteligent de dormit, cu un design atrăgător care îți vor face viața mai ușoară și noaptea mai odihnitoare. Te vei putea bucura de fiecare dimineață, fără dureri de spate, și de un corp relaxat.

 

Conceptul boxspring - ce înseamnă? 

 

Aceste paturi boxspring oferă o experiență a somnului privilegiată, pentru că o dată ce ai folosit un pat boxspring, vei realiza că niciun rasfăț n-a fost până acum pe măsura acestuia. Acest concept înseamnă un cadru de lemn, o saltea și o saltea superioară, îmbinând avantajele unei saltele cu arcuri cu cele ale unei saltele din spumă. Practic se disting 3 elemente principale, fixate între ele prin intermediul unor benzi de scai, pentru a păstra stabilitatea lor și a rămâne aliniate în orice condiții.

  • Baza / cutia cu arcuri - este o îmbinare din diverse tipuri de lemn masiv uscat cu grijă în camere speciale, în mediu controlat, rezultatul fiind un pat de calitate superioară care nu va scârțâi în timp. Practic, în interiorul cadrului de pat se află un strat de arcuri tari împachetate individual în material textil (Pocket Spring), interconectate între ele. Pe scurt, aceasta înlocuiește somiera patului convențional. Pentru o absorbire completă a greutății corpului, în boxspring se folosește un număr cât mai mare de arcuri pe metru pătrat.
  • Salteaua ortopedică - se alege din zeci de modele, în funcție de preferință, greutate și stilul de dormit al clientului. Structura de spumă poliuretanică nu este deformabilă datorită densității mari a acesteia. Aici se regăsește cel de-al doilea strat de arcuri, ceea ce duce la o foarte bună distribuire a presiunii exercitate de corp, de la arcul din stratul superior, până la cel din stratul inferior. Duritatea și elasticitatea saltelei se selectează individual în funcție de nevoile fiecăruia în parte, numărul de arcuri folosit fiind crucial. Cu cât sunt mai multe arcuri folosite pentru o saltea, cu atât mai mare va fi elasticitatea ei. 
  • Topperul / protecția de saltea - oferă mai multă longevitate sistemului și un confort special. Este făcut din spumă și este învelit într-o husă detașabilă, care poate fi spălată și care poate avea diferite dimensiuni. Latex-ul folosit în interiorul topper-ului este fabricat din materiale naturale și este prevăzut cu spații de aerisire distribuite pe toată suprafața. Senzația resimțită este una de fermitate. În cazul boxspring-urilor formate din două cutii separate și două saltele separate, topper-ul este de dimensiunea totală a patului.

Beneficiile unui pat boxspring

 

Patul boxspring nu este un pat pur și simplu, este un întreg sistem proiectat pentru o odihnă perfectă. În comparație cu un pat dormitor clasic este un pat continental dar cu caracteristici speciale: 

  • Este un produs complet, cu cadru, somieră, picioare, saltea și saltea superioară încorporată, deci nu mai necesită achiziționarea ulterioară de părți extra pentru a completa patul. 
  • Este extrem de confortabil și rezistent, datorită modului inovativ de construcție cu două saltele suprapuse peste o structură de lemn masiv.
  • Designul simplu și minimalist îl face ușor de asortat cu orice tip de dormitor și sunt preferate de cei care apreciază designul modern, contemporan și mai ales confortul.
  • Este mai înalt decât un cadru de pat obișnuit completat de saltea, deci practic dormi mai sus decât într-un pat obișnuit, ceea ce înseamnă că este mai comod de urcat și coborât din pat.
  • Arcurile unui pat boxspring pot fi de mai multe tipuri, având diferite grosimi și fiind totodată optime pentru diferite greutăți. Alternând arcuri mai groase cu arcuri mai subțiri, se creează boxspring-ul numit 7 zone de confort (adică 7 zone diferite de presiune), care asigură un somn cât mai odihnitor. 
  • Împachetarea individuală a arcurilor le permite acestora să acționeze independent, adică să lucreze individual sub acțiunea presiunii corpului, iar interconectarea lor face ca acestea să rămână în poziția inițială, astfel încât persoana de lângă să nu simtă nicio mișcare a partenerului, lungind în același timp și viața saltelei. Salteaua menține poziția corectă a coloanei, chiar și atunci când există diferențe semnificative de greutate între parteneri, datorită posibilității de personalizare a arcurilor din saltea.

  • Salteaua trebuie să mențină poziția corectă a coloanei, pe când topper-ul este cel care oferă senzația pe care dorești să o simți atunci când te așezi pe pat. Spuma Memory a topperului preia poziția corpului, revenind la forma inițială când presiunea asupra ei dispare și îți dă senzația de pat moale. 
  • Un pat boxspring are, de obicei, o cutie de depozitare spațioasă, deci este un câștig ca și spațiu de depozitare.
  • Salteaua unui pat boxspring are o fermitate ridicată, deoarece este realizată dintr-o combinație de arcuri și umplutură din spumă. O fermitate ridicată a saltelei echivalează cu un suport corect al spatelui în timpul somnului, iar acest lucru este extrem de important pentru cei care au sau vor sa prevină durerile de spate.
  • Datorită fermității ridicate, paturile continentale vor fi preferatele persoanelor cu greutate mai mare, plus că sistemul de arcuri din saltea absoarbe greutatea corpului, ajutând astfel la prelungirea vieții saltelei.
  • Stiul scandinav al acestor paturi boxspring îmbină elementele naturale cu cele moderne și creează un efect vizual puternic, interiorul casei tale va fi admirat de cei care îndrăgesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar și funcționalitatea acestora.

Dacă vrei să personalizezi patul, poți folosi un model de tăblie de pat conform stilului și imaginației tale. În această categorie de paturi boxspring, există unele care reușesc să ducă confortul la superlativ. Aceste paturi se execută pe măsura clienților, ceea ce duce personalizarea acestui tip de mobilier la maximum. Paturile matrimoniale cu saltele twin se realizează adaptat la înălțimea și greutatea fiecăruia dintre cei doi parteneri ai cuplului, asigurând un somn ideal pentru doi oameni diferiți în același pat.

Paturile boxspring sunt un must have, au dimensiunea perfectă, înălțimea ideală, materiale de calitate, gamă vasta de culori. Dormitorul tău va fi mai mult decât un simplu loc de dormit, va deveni un loc de relaxare, mai mult, ultima generație de paturi boxspring cu ajustare electrică prin telecomandă wireless, utilizează o tehnologie inovativă prin care se crează un confort superior.