Patul matrimonial - elementul central din orice dormitor - ACAJU

Dormitorul este spațiul destinat odihnei, iar de calitatea somnului depinde sănătatea noastră. Confortul, atmosfera relaxantă și odihnitoare sunt consecințe ale modului de în care optăm să-l decorăm. Designul și mobila aleasă pot să influențeze nu numai somnul dar și starea de bine.

Primul criteriu în alegerea mobilei pentru dormitor trebuie să fie funcționalitatea, urmat de designul acesteia, iar personalitatea noastră este cea care își va pune amprenta definitivând stilul.

Maximă atenție trebuie acordată alegerii patului pentru că acesta este piesa vedetă atunci când alegi mobila pentru dormitor. Acesta trebuie să îţi ofere confort şi calitate, pentru ca tu să te trezeşti zâmbind, un somn odihnitor este esenţial pentru ca ziua să înceapă bine.

Patul matrimonial – somnifer pentru cupluri

Patul este elementul indispensabil și cu cel mai mare impact vizual din dormitor. În ceea ce privește camera adulților, ideal ar fi să se opteze pentru un pat matrimonial de dimensiuni cât mai mari, pentru a avea parte de toată odihna care li se cuvine.

Patul matrimonial este cel care are dimensiunile mai mari decât patul dublu standard (135-140 cm). În afară de mărime ar trebui să ții cont de înălțimea acestuia și că dimensiunea trebuie să fie proporțională cu cea a dormitorului.

  • Un pat mai mare îți oferă o odihnă mai bună, mai ales atunci când îl împarți cu partenerul.
  • Din moment ce patul este locul în care petreci o mare parte din viață (cca 8 ore pe zi), de ce să nu îți asiguri confortul maxim.
  • În timpul unei nopți obișnuite, cei mai mulți oameni își schimbă poziția de 60-70 de ori, deci mai mult loc între parteneri înseamnă un somn mai liniștit.
  • Datorită dimensiunilor mari ale patului vei avea loc (de când îți doreai...) și pentru niște perne mari și pufoase, iar dormitorul tău va începe să semene cu camera de hotel de 5 stele, la care ai visat mereu.
  • Un pat mai mare va ajuta la evitarea tensiunilor nocturne intre parteneri, mai ales odată ci înaintarea în vârstă.
  • Sunt dotate de obicei cu lăzi de depozitare, importante în economia și organizarea spațiului.

Paturile matrimoniale tapiţate – must have în decorul dormitorului în 2018

Pentru persoanele care îşi doresc un dormitor deosebit, patul tapiţat este alegerea cea mai potrivită. Confortabil şi spectaculos în acelaşi timp, acesta oferă un aer luxos oricărui dormitor.

În momentul în care alegeţi un pat în dormitorul matrimonial trebuie să ţineţi cont atât de confortul asigurat de către el, cât şi de aspectul estetic pe care îl oferă încăperii.

  • Poate fi integrat în orice dormitor, indiferent de dimensiunile și de stilul acestuia. Indiferent dacă alegi un model clasic, cu detalii fine şi de efect sau un decor contemporan, patul tapiţat va aduce designul la alt nivel.
  • Paturile tapiţate au şi marele avantaj că pot fi îmbrăcate în huse detaşabile, ceea ce înseamnă că întreţinerea şi curăţarea sunt simple, iar aspectul mobilei poate fi reînnoit oricând, doar prin schimbarea huselor.
  • Tapiţeria poate fi personalizată pe comandă, variantele de culoare, texturi şi modele sunt infinite.
  • Tapițeria din stofă va asigura dormitorului un plus de căldură şi originalitate, spre deosebire de cea din piele.
  • Patul tapiţat va oferi un aer mai sofisticat dormitorului tău și te va proteja mai bine de frigul care ar pătrunde prin pereţii dormitorului

În cazul oricărui pat tapiţat, elementul central şi de efect este chiar tăblia acestuia, finisajul şi detaliile acesteia având un impact vizual aparte. Un pat cu o tăblie tapiţată, în afara efectului vizual, te va face să te simți mai confortabil dacă dorești să iei micul dejun în pat sau dacă dorești să citeşti sau să lucrezi pe laptop stând în pat.

  • Dacă eşti o persoană conservatoare şi îţi plac culorile sobre, poţi alege o tăblie maro, gri, bej sau albastru navy, iar patul se va potrivi perfect caracterului tău şi stilului în care ţi-ai amenajat restul casei.  Dacă îţi plac nuanţele puternice şi eşti o persoană nonconformistă, iar casa ta este decorată în acest stil, poţi alege şi pentru patul tău tapiţat tăblii în culori pe care nu le-ar alege în mod normal oricine pentru această piesă de mobilier. De exemplu roșu sau ultra violetul anului 2018, iar toată camera ta va prinde viaţă.

Paturile matrimoniale potrivite stilului nostru

În amenajarea dormitorului, simplitatea este regula de bază și se traduce prin puțin mobilier, puține elemente de decor și o paletă cromatică redusă. Dormitorul matrimonial trebuie să îmbine armonios preferințele ambilor parteneri de cuplu, să îi reprezinte și să le asigure confortul necesar.

Un pat king size, cu doua noptiere de o parte și de cealaltă, un dressing spațios și un birou sau o măsuță, lângă fereastră, sunt suficiente pentru a acoperi funcționalitatea unui dormitor confortabil. În ceea ce privește culorile, sunt recomandate tonurile calde. Elementele decorative suplimentare sunt reduse la minim, un covor, perdele și draperii sunt de ajuns. Un tablou sau câteva fotografii cu cei dragi sunt ingredientele pentru un dormitor elegant și relaxant.

Dormitorul clasic

Un dormitor clasic nu este dificil de amenajat și este potrivit pentru persoanele tradiționaliste, care apreciază, în primul rând, calitatea pieselor de mobilier. Culorile sunt deschise și neutre: bej, gri, maro și alb, iar materialele fine, dar nu neapărat opulente. Culorile neutre sunt o alegere bună în decorarea pereților dormitoarelor, mai ales pentru că pot fi combinate cu ușurință cu aproape orice altă culoare.

Simplitatea și confortul sunt la mare preț și predomină materialele naturale. Piese de mobilier cât mai originale, cu detalii lucrate manual, din lemn precum Patul lemn Boston cireș antic

Preferatele stilului clasic sunt paturile cu cadru metalic care oferă un aspect somptuos și elegant în același timp poate avea un efect senzațional în orice dormitor clasic. Recomandăm să folosești o lenjerie pe măsură, de calitate, lungă, cu o croială deosebită.

Noptierele joacă și ele un rol important în acest decor clasic al unui pat cu cadru metalic sau din lemn masiv. Două noptiere identice din același material cu patul sau asemănătoare ca stil, precum cele ale Patului lemn Genewa cireș antic, vor crea coeziune în spațiul dormitorului.

 

Dormitorul modern

Dormitorul modern este practic, funcțional și versatil. Preferat mai ales de persoanele ocupate, cu o viață activă și aglomerată, acest dormitor trebuie să servească și ca spațiu de odihnă, dar și ca spațiu de lucru, pentru serile în care serviciul trebuie prelungit și acasă. Dormitorul servește drept birou și living, fără să își piardă din confort.

În același timp, acest stil se potrivește și familiilor cu copii sau proprietarilor de spații mici, pentru că mobilierul modern este dotat cu spații de depozitare, ușile dulapurilor sunt glisante, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu, iar ergonomia este o calitate de bază.

Foarte modern, Patul tapițat ASPEN cu structura solidă din lemn plus pal și tapițat cu piele ecologică disponibilă în diverse culori, cu tablia patului dimensionată armonios cu restul structurii; rămâne mereu la modă.

 

 

Dormitorul contemporan

Dormitorul în stil contemporan oferă simplitate și eleganță în același timp. Tonurile calde de crem, maro, bej alături de accente de culori tari, precum: roșu, verde, albastru asigură dormitorului contemporan căldură și rafinament.

Simplitatea liniilor este regasită în designul contemporan, oferind confort și funcționalitate încăperii. Mobilierul monocromat este realizat atât în linii drepte, cât și în forme ușor rotunjite. Paturile tapisate sunt un must al dormitoarelor contemporane. Pentru un efect spectaculos, poți alege un covor în aceeași nuanță cu tapițeria patului.

Dormitorul minimalist

Pentru cei ce iubesc stilul minimalist și au optat pentru realizarea unui design în linii și culori clare, amenajarea dormitorului poate deveni o provocare.

Stilul scandinav este pentru persoanele simple care iubesc confortul dar și ideile și mai ales materialele și texturile moderne. Pereți albi, așternuturi albe, un decor (eventual un perete întreg) din piatră sau cărămidă, lemn natur și multă lumină naturală.

În dormitor se observă o predilecție pentru nuanțele calde de gri, cu efect liniștitor. Patul cu design foarte simplu, uneori fără tăblie, este flancat de obiecte de mic mobilier, cu design interesant, care țin loc de noptiere. Paturile copiilor sunt supraetajate, pentru valorificarea spațiului, iar paturile adulților au lăzi de depozitare integrate și un design simplu tocmai pentru a nu încărca vizual încăperea. Interioarele monocromate oferă un aspect spectaculos dormitorului.

Alegeți mobilierul pentru dormitor - patul, noptierele ba chiar ș decorațiunile - într-o singură culoare. Pentru un efect unic, optați pentru nuanțe de alb sau tonuri neutre de crem, bej, gri.

Colecția Samara a fost creată pentru cei care apreciază minimalismul și organizarea eficientă a spațiului. Cadrul oferă rezistență iar dimensiunea oferă suficient spațiu pentru două persoane.

Pentru cine își dorește puțin răsfăț Patul tapițat stofă gri EVORA este un pat confortabil și rezistent care te va ajuta să ai nopți de vis. Designul este scandinav iar tapițeria patului este dintr-o stofă în tendințe, de culoare gri actual. Tăblia pentru perne este înaltă și te ajută să ai o poziție confortabilă dacă te decizi să urmărești TV, să navighezi pe net sau să citești o carte