Paturi Boxspring - Păreri - ACAJU

Dormitorul este spațiul destinat odihnei, somnul fiind extrem de important pentru sănătate și de aceea, trebuie să fie amenajat cu atenţie pentru a fi confortabil, relaxant şi odihnitor în acelaşi timp. Orele de somn trebuie exploatate la maxim pentru a-i oferi organismului nostru posibilitatea de a se reface, iar felul în care îți mobilezi și decorezi dormitorul poate să influențeze foarte mult calitatea somnului.

Primul pas pentru un somn bun este achiziționarea unui pat, la alegerea căruia trebuie să ținem cont de nivelul de confort asigurat de piesa de mobilă și doar la sfârșit de aspectul estetic pe care acesta îl dă încăperii. Pentru a aduce confort, culoare, formă și textură în zona de dormit, iar noul sistem inteligent de dormit boxspring oferă o gamă largă de paturi boxspring elegante și stilate, cu un design atrăgător care vă vor face viața mai ușoară și noaptea mai odihnitoare.

Ca orice lucru nou pe piață și care necesită o investiție în plus, în legătură cu aceste paturi există multe păreri și căteva prejudecăți din partea persoanelor tradiționaliste, dar poate și prea mult entuziasm din partea celor mai nonconformiști sau cu probleme de somn. La câte categorii de saltele inundă piața, e bine să fii informat despre produsele care au în vedere sănătatea și satisfacția clientului.

  • Paturile boxspring sunt paturile de hotel de lux - Este adevarat în mare parte. Hotelurile cu renume au investit întotdeana în cadrele de pat și în saltele deoarece știu că somnul e ceea ce râvnesc clienții lor. Acest tip de pat numi pat boxspring îşi are originea de peste ocean fiind conceput pentru utilizarea în industria hotelieră, unde a fost folosit de hotelurile de 4 şi 5 stele. În timp dovedindu-se un lux motivat, o investiție practică şi extrem de confortabilă, a fost adoptat de către marea majoritate a hotelurilor. Au devenit tradiționale în Țările Scandinave ca și “Scandinavian box spring bed”, potrivindu-se mănușă norvegienilor care, datorită climei, dau mare atenție confortului casei lor.

Paturile boxspring sunt doar pentru cei care țin cont de trenduri - Neadevărat. Paturile Boxspring oferă o experiență privilegiată, pentru că după ce ai dormit într-un pat boxspring, vei realiza că niciun răsfăț n-a fost până acum pe măsura acestuia. Nu este vorba doar de un simplu loc de dormit, este pur și simplu un loc de relaxare. Salteaua este realizată din arcuri tip Bonell pentru o utilizare de lungă durată și pentru a asigura un somn confortabil, plăcut și relaxant. Paturile Boxspring oferă confort prin înlocuirea ramei și somierei cu o structură solidă din lemn de calitate și arcuri împachetate individual, care formează box-ul.

  • Pot dormi la fel de bine în orice pat cu o saltea confortabilă - Parțial adevărat. Salteaua nu este totul. O importanță majoră o are procedeul de proiectare, de concepere tehnică a patului. Este extrem de confortabil și rezistent, datorită modului inovativ de construcție cu două saltele suprapuse peste o structură de lemn masiv.

Degeaba ți-ai achiziționat o saltea calitativă dacă cadrul în care este așezată nu se ridică la nivelul așteptărilor. Datorită cadrului de lemn și a sistemului de arcuri, care acționează ca un amortizor de șocuri, durata de viață a saltelei este prelungită.

Paturile boxspring sunt mai înălțate, datorită sistemului de construcție, ceea ce va ușura urcarea și coborârea din pat. Mai mult la ce ar fi bună o saltea de top dacă înălțimea patului este incorectă, împiedicând ventilația. Umezeala rămâne blocată în interior și conduce la formarea mirosurilor neplăcute și chiar a mucegaiului. Latexul folosit în interiorul topper-ului este fabricat din materiale naturale și este prevăzut cu spații de aerisire distribuite pe toată suprafața.

  • Paturile boxspring au un preț ridicat - Adevărat, dar nerelevant. Raportul calitate preț este în favoarea calității. Investiția va fi pe termen lung pentru că paturile boxspring nu sunt doar confortabile, ci sunt foarte rezistente și își păstrează caracteristicile o perioadă lungă de timp, fără a prezenta semne de uzură. Un pat confortabil care să-și păstreze calitățile mult timp este foarte important. Cu timpul intervin probleme de somn, de sănătate, de cuplu, iar un pat solid care nu face zgomot, o saltea de mare confort îți vor spori calitatea vieții. Chiar dacă dormi puțin, cele câteva ore de somn vor fi fructificate la maximum într-un pat boxspring. Un singur produs îți va oferi dimensiunea perfectă, înălțimea ideală, materiale de calitate și gamă vasta de culori.
  • Paturile boxspring sunt prea mari pentru un dormitor mic - Neadevărat. Dormitorul este până la urmă o camera în care dormi. Într-un dormitor este important patul, celelalte mobile care oricum rețin foarte mult praf, fiind mai puțin importante. În plus, paturile boxspring vin cu spațiu suplimentar de depozitare sub saltea și cu un sistem de accesare comod și fiabil. Iar dimensiunile sunt cele ale paturilor matrimoniale între 160-200 cm X 200 cm. În afara confortului personal dat de faptul că într-un pat boxspring nu simți mișcările partenerului, vei avea loc și pentru copii și pentru animalul de companie
  • Paturile boxspring nu sunt diferite față de paturile obișnuite – Total neadevărat. Paturile tapițate obișnuite au un cadru de lemn în format standard, nu sunt prevăzute standard cu saltea, nu au nici topper și nu pot regla poziția saltelei și a corpului. Patul boxspring  fiind format dintr-un cadru de lemn, o saltea și o saltea superioară, îmbină avantajele unei saltele cu arcuri cu cele ale unei saltele din spumă. Practic se disting 3 elemente principale, fixate între ele prin intermediul unor benzi de scai, pentru a păstra stabilitatea lor și a rămâne aliniate în orice condiții.

​- Baza, cadrul patului, este o îmbinare din diverse tipuri de lemn masiv uscat cu grijă în camere speciale, în mediu controlat, rezultatul fiind un pat trainic care nu va scârțâi în timp. Practic, în interiorul cadrului de pat se află un strat de arcuri tari împachetate individual în material textil (Pocket Spring), interconectate. Pe scurt, aceasta înlocuiește somiera patului convențional;

- Salteaua ortopedică, se alege din zeci de modele, în funcție de preferință, greutate și stilul de dormit al clientului. Structura de spumă poliuretanică este indeformabilă datorită densității mari a acesteia. Aici se regăsește cel de-al doilea strat de arcuri, ceea ce duce la o foarte bună distribuire a presiunii exercitate de corp, de la arcul din stratul superior, până la cel din stratul inferior. Duritatea și elasticitatea saltelei se selectează individual în funcție de nevoile fiecăruia în parte, numărul de arcuri folosit fiind crucial. Cu cât sunt mai multe arcuri folosite pentru o saltea, cu atât mai mare va fi elasticitatea ei;

- Topperul/protecția de saltea oferă mai multă longevitate sistemului și un confort special. Este făcut din spumă și este învelit într-o husă detașabilă, care poate fi spălată și care poate avea diferite dimensiuni.

  • Paturile boxspring sunt excelente pentru confortul și sănatatea ta - Adevărat. Arcurile din saltele pot fi de mai multe tipuri, având diferite grosimi și fiind totodată optime pentru diferite greutăți. Alternând arcuri mai groase cu arcuri mai subțiri, se crează boxspring-ul numit 7 zone de confort (adică 7 zone diferite de presiune), care asigură un somn cât mai odihnitor.

Împachetarea individuală a arcurilor le permite acestora să acționeze independent, adică să lucreze individual sub acțiunea presiunii corpului, iar interconectarea lor face ca acestea să rămână în poziția inițială, astfel încât persoana de lângă să nu simtă nicio mișcare a partenerului, lungind în același timp și viața saltelei. Salteaua menține poziția corectă a coloanei, chiar și atunci când există diferențe semnificative de greutate între parteneri, datorită posibilității de personalizare a arcurilor din saltea.

Salteaua trebuie să mențină poziția corectă a coloanei, pe când topper-ul este cel care oferă senzația pe care dorești să o simți atunci când te așezi pe pat. Spuma Memory a topperului preia poziția corpului, revenind la forma inițială când presiunea asupra ei dispare. De asemenea, spuma cu memorie dă senzația de pat moale.

  • Paturile boxspring nu au un aspect deosebit - Neadevărat. Stiul scandinav al acestor paturi boxspring îmbină elementele naturale cu cele moderne și creează un efect vizual puternic, interiorul casei tale va fi admirat de cei care îndrăgesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar și funcționalitatea acestora. Mai mult tăblia patului cât si patul în întregime sunt tapițate cu materiale de calitate și în culori și texturi deosebite, care îl vor face foarte potrivit pentru orice tip de decor sau de spațiu.

Sigur da. Un pat boxspring este un must have. Dormitorul tău va fi mai mult decât un simplu loc de dormit, va deveni un loc de relaxare, care îți va oferi senzația de lux atunci când pur și simplu vei stai în pat, vei citi o carte sau îți vei verifica mailurile. Mai mult, ultima generație de paturi boxspring cu ajustare electrică prin telecomandă wireless, utilizează o tehnologie inovativă prin care se crează un confort superior.

Actualizat la 16 decembrie 2023 de Iulian Acatrinei