Paturi tapițate boxspring sau cum să aduci designul minimalist și luxos în casa ta - ACAJU

Un somn odihnitor este esenţial pentru ca ziua să înceapă bine, el îți va da energie, putere dar și sănătate și va fi catalizatorul pentru reușita acțiunilor tale de peste zi. De aceea, nu putem lăsa la voia întâmplării modul în care dormim, orele de somn trebuie exploatate la maxim pentru a-i oferi organismului nostru posibilitatea de a se reface.

În alegerea patului din dormitorul matrimonial trebuie să ținem cont de nivelul de confort asigurat de piesa de mobilă dar și de aspectul estetic pe care acesta îl dă încăperii. Pentru a aduce culoare, formă și textură în zona de dormit fără să încărcăm spațiul, avem nevoie de un pat tapițat, versatil atât ca volum cât și culoare.

Mai mult decât un simplu pat tapițat, noul sistem inteligent de dormit Boxspring, oferă o gamă largă de paturi elegante și stilate, cu un design atrăgător care vă vor face viața mai ușoară și noaptea mai odihnitoare

Scandinavian box spring bed born in U.S.A

Tradiționale în Țările Scandinave, paturile continentale “Scandinavian box spring bed”, sunt considerate mai mult decât un simplu loc de dormit, sunt considerate locuri de relaxare. Totuși, ele au fost inventate și patentate în Statele Unite ca și “paturi de hotel”.

Special conceput pentru utilizarea în industria hotelieră, acest tip de pat îşi are originea de peste ocean, unde a fost folosit de către hotelurile de 4 şi 5 stele. În timp dovedindu-se un lux motivat, o investiție practică şi extrem de confortabilă, a fost adoptat de către marea majoritate a hotelurilor. Paturile Boxspring oferă o experiență privilegiată, pentru că după ce ați dormit într-un pat Boxspring, veți realiza că nici un răsfăț n-a fost până acum pe măsura acestuia. Acest răsfăț se datorează mai ales faptului că și patul are un sistem de arcuri, nu numai salteaua. Plus un topper...

Conceptul boxspring inspirat din anii '80-90

Nepotul bătrânului recamier, foarte popular prin anii 80-90, este așa numitul pat continental. Dacă strămoșul era un cadru de lemn pe care stătea o saltea formată din arcuri metalice, prinse cu sfoară și acoperite cu o tapițerie groasă, evoluția tehnicii a făcut din patul continental o vedetă, un produs de lux, care oferă confort sporit în timpul somnului

Principiul a rămas același, patul continental fiind format dintr-un cadru de lemn, o saltea și o saltea superioară, care îmbină avantajele unei saltele cu arcuri și cele ale unei saltele din spumă.

Practic se disting 3 elemente principale, conectate între ele cu scai, pentru a păstra stabilitatea lor și a rămâne aliniate în orice condiții:

► Baza - îmbinare din diverse tipuri de lemn masiv care conține un miez de arcuri tari. Practic, în interiorul cadrului de pat se află un strat de arcuri împachetate individual în material textil (Pocket Spring), interconectate între ele. Pe scurt, aceasta înlocuiește somiera patului convențional.

► Salteaua ortopedică, se alege din zeci de modele, în funcție de preferință, greutate și stilul de dormit al clientului. Aici se regăsește cel de-al doilea rând de arcuri, ceea ce duce la o foarte bună distribuire a presiunii exercitate de corp, de la arcul din stratul superior, până la cel din stratul inferior. Duritatea și elasticitatea saltelei se selectează individual în funcție de nevoile fiecăruia în parte, numărul de arcuri folosit fiind crucial. Cu cât sunt mai multe arcuri folosite pentru o saltea, cu atât mai mare va fi elasticitatea ei.

Arcurile pot fi de mai multe tipuri, având diferite grosimi și fiind totodată optime pentru diferite greutăți. Alternând  arcuri mai groase cu arcuri mai subțiri, se crează boxspring-ul numit 7 zone de confort (adică 7 zone diferite de presiune), care asigură un somn cât mai odihnitor.

Împachetarea individuală a arcurilor le permite acestora să acționeze independent, adică să lucreze individual sub acțiunea presiunii corpului, iar interconectarea lor face ca acestea să rămână în poziția inițială, astfel încât persoana de lângă să nu simtă nicio mișcare a partenerului, lungind in același timp și viața saltelei.

 

► Topperul/protecția de saltea oferă mai multă longevitate sistemului și un confort special. Este făcut din spumă și este învelit într-o husă detașabilă, care poate fi spălată și care poate avea diferite dimensiuni.

În cazul boxspring-urilor formate din două cutii separate și două saltele separate, topper-ul este de dimensiunea totală a patului.

Paturile boxspring - Sistem gândit pentru odihna perfectă

Paturile boxspring nu sunt paturi pur și simplu, sunt de fapt, un întreg sistem proiectat pentru o odihnă perfectă. În comparație cu un pat clasic, patul continetal are mai multe avantaje:

  • Este un produs complet, cu cadru, somieră, picioare, saltea și saltea superioară încorporată, deci nu mai necesită achiziționarea ulterioară de părți extra pentru a completa patul.
  • Un pat continental este un produs întreg - ca și un cadru de pat clasic. Nu se desface la mijloc.
  • Este extrem de confortabil și rezistent, are un mod inovativ de construcție, cu două saltele suprapuse peste o structură de lemn masiv.
  • Cu un design simplu și minimalist, se asortează cu orice tip de dormitor și sunt preferate de cei care apreciază designul modern, contemporan și mai ales confortul.
  • Este mai înalt decât un cadru de pat obișnuit completat de saltea, deci practic dormi mai sus decât într-un pat obișnuit, ceea ce înseamnă că este mai ușor să cobori sau să urci în pat.
  • De obicei are cutie de depozitare spațioasă, deci este un câștig pentru mai mult spațiu de depozitare.
  • Salteaua unui pat continental are o fermitate ridicată, deoarece este realizată dintr-o combinație de arcuri și umplutură din spumă. O fermitate ridicată a saltelei echivalează cu un suport corect al spatelui în timpul somnului, iar acest lucru este extrem de important pentru cei care au sau vor sa prevină durerile de spate.
  • Datorită fermității ridicate, paturile continentale vor fi preferatele persoanelor cu greutate mai mare, plus că sistemul de arcuri din saltea absoarbe greutatea corpului, ajutând astfel la prelungirea vieții saltelei.
  • Tapițeria patului este rezistentă și foarte confortabilă.
  • Dacă vrei să personalizezi patul, poți folosi un model de tăblie de pat conform stilului și imaginației tale.

 

Pe piață există o gamă variată de paturi Boxspring, într-o gamă variată de culori. Materialele de calitate și finisajele atent lucrate completează natural armonia fiecărui modul de dormitor și garantează o durabilitate mare a patului ales. Paturile Boxspring precum Patul tapițat tip boxspring MODENA, sau Patul tapițat tip boxspring FARO, sunt răspunsul ideal pentru o casă decorată minimalist și cu bun-gust, indiferent de vârstă.

În această categorie de paturi Boxsprings, există unele care reușesc să ducă confortul la superlativ.

Aveți dificultăți în a găsi o saltea care să-ți mulțumească și partenerul și pe tine? Vrei să te relaxezi la finalul zilei, cu picioarele la un nivel mai înalt decât restul corpului, pentru a îmbunătăți circulația limfei? Partenerului tău îi place o suprafață fermă de odihnă, spre deosebire de tine? Ai vrea să ai o poziție mai bună pentru a privi la televizor iar modificările să se întâmple printr-o apăsare de buton? Soluția e WAVE!

Cu un Pat tapițat tip boxspring cu telecomanda BLACK WAVE, sau un Pat tapițat tip boxspring WAVE 100, 100x200, multicolor, formate dintr-o baza solidă de lemn masiv pe picioare metalice peste care este poziționată o structură megaconfortabilă formată din două saltele cu arcuri individuale de tip box springs de dimensiuni diferite, suprapuse, plus un topper, vei avea parte de confortul suprem în materie de paturi

WAVE este un pat tapițat care se diferențiază față de alte paturi prin câteva caracteristici importante ce îl fac să fie special:

  • Alegi oricând ce îți place deoarece ai la îndemână suprafețe diferite ca fermitate, prin îndepărtarea topperului vei obține o suprafață mai fermă, fără să îți deranjezi partenerul de odihnă.
  • Modifici poziția saltelei cum vrei, patul este prevăzut cu o telecomandă care te ajută să îți modifici poziția corpului din poziția culcat, fără nici un efort.
  • Poate fi asortat la orice ambient fiind disponibil într-o gamă foarte mare de materiale cu texturi diferite și culori la alegere.