5 idei de sufragerii pentru această primăvară - ACAJU

Pentru că până la urmă mult așteptata primăvara a venit și probabil că am executat cu toții puțină curățenie, am putea încerca și câteva direcții pentru un refresh de decor. Și bineînțeles primul pe listă va fi livingul, pentru că el reprezintă locul în care ne petrecem cea mai mare parte din timpul liber, dar este și camera cea mai expusă atunci când primim musafiri.

Oricum primăvara este o sursă de inspirație prin motive florale și culori, pentru a obține un decor luminos și prietenos. Putem face o schimbare de imagine cu mobilă de living: nouă sau putem folosi accesorii și obiecte cât mai colorate, care să ne pozitiveze și să ne creeze o stare de bine. Pentru că până la urmă principala regulă într-o amenajare rămâne senzația de bine.

Renunță la tot ce îți aduce aminte de iarnă pentru un decor mai luminos

  • Alungă atmosfera apăsătoare de vreme închisă, renunță la draperii și lasă lumina să intre în casă. Schimbă-le cu perdele deschise la culoare, cât mai fluide, eventual cu imprimeuri florale.
  • Împachetează păturile foarte groase și blănurile, mai păstrează, eventual, un pled pentru zilele mai reci, pentru seara la televizor.
  • Folosește petele de culoare pentru a schimba gama cromatică a ambientului tău. Ai putea folosi în living pe canapea câteva perne decorative în culorile primăverii: verde crud, albastru senin, rozuri și galben pastelat... În bibliotecă sau pe măsuța de cafea ai putea pune câteva vaze de sticlă colorate, iar pe pervazul geamului ghivece colorate. Va fi un refresh reușit.
  • Pentru momentele de relaxare sau când ai invitați, aprinde căteva lumânări  cu miros fresh de primavară, îți vei simți automat casa reîmprospătată.
  • Dacă nu ai încă o oglindă în living, achiziționează-ți una și plaseaz-o pe peretele perpendicular cu fereastra, oglinda va reflecta lumina naturală, făcând ca spațiul să pară mult mai generos și mai luminos.
  • Poți vopsi un perete într-o culoare asortată cu canapeaua sau perdeaua și covorul, sau poți înviora decorul cu stickere tematice.
  • Dacă ai amenajat în living, un spațiu pentru dinning, înviorează locul cu flori sau schimbă husele pentru scaune. Nu neglija nici aspectul accesoriilor, cumpăra seturi de farfurii cu imprimeuri florale și șervețele de masă cât mai colorate și bucură-te de mesele în familie.
  • Pentru un plus de vitalitate, decorează-ți spațiul cu cât mai multe plante verzi. Plantele în ghiveci și florile naturale pot aduce acel strop de culoare și căldură care să transforme locuința într-un adevărat cămin.
  • O idee bună ar fi schim​barea huselor pentru mobila de living cu unele colorate, eventual cu imprimeuri florale.

 

 

Tendințele designului interior pentru primăvara lui 2018

  • Se poartă ultra violet (este culoarea anului), dar și culorile vibrante (roșu, turcoaz, rozul pal, verde gălbui, portocaliu, galben, albastru). Toate aceste culori îți vor crea un living plin de viață și o atmosferă plăcută. O nuanță verde albăstrui e perfectă pentru dinning, iar accente închise la culoare precum mobilierul din lemn de mahon sau ramele tablourilor ori elementele din fier forjat vor da viață acestui interior relaxant. Negrul revine în forță și e perceput ca un ton extrem de elegant și de rafinat. De asemenea, culorile metalice sunt un must have, punând mobilierul în evidență și dând un aer luxos.
  • Faux finishing este un trend foarte la modă, care îți permite să faci schimbări rapide de texturi, fără costuri prea mari, adică stickere lipite pe pereti, sau etichetele pe podele…​
  • Decorul poate fi completat de texturi împletite, mobilier din lemn de bambus împletit, veioze din răchită, cosuri din ratan.​
  • Materialul foarte folosit este catifeaua, combinată cu alte texturi naturale, pentru o senzație de confort și calm. ​
  • Stilul minimalist este definitoriu: piese de mobilier simple, funcționale, care nu ocupă mult spațiu;​
  • Stilul vintage rămâne în tendinte și în acest an, reprezentat mai ales de obiecte de iluminat din cupru învechit.​
  • Trendul eco este regulă în continuare, cu accent pe materiale reciclabile.

 

Fă-ți un cadou de primăvară și schimbă-ți mobila de living

Dacă atmosfera de primăvară îți dă impulsul unui nou început și dacă vrei ca sufrageria ta să prindă viață și să îi dai o alură proaspătă și primăvăratecă, îți poți schimba mobila de living. Poți căuta seturi care să se potrivească stilului pe care ți l-ai propus sau poți folosi ultima tendință în design, de mix&match.

  1. Poți să îți achiziționezi o canapea nouă, mai ales unul din modelele cu motiv decorativ floral, Blooming Emotions, care vor da o pată de culoare fresh ambientului tău.  Canapeaua extensibilă ELITE sau canapeaua extensibilă Julliet, cu un design comod și tapițerie veselă, se încadrează ușor oricărui stil și pot da oricărei sufragerii un aer cald și primitor.

Poți opta și pentru o canapea simplă, Canapea extensibilă DELTA PLUS, dar decorată cu perne cu motive primăvăratice, de la roz elegant până la verde și albastru satinat. Canapeaua îți va crea o stare de bine, confort și utilitate.

 

 

  1. Dacă ești adeptul stilului clasic tradițional și al materialelor naturale, un Set TERRA piele naturală cu canapea extensibilă și 2 fotolii sau o Canapea extensibilă Palermo vor impresiona plăcut prin designul clasic, structura solidă și rezistența la utilizarea zilnică. Acestea se vor potrivi perfect cu biblioteca Wiki D. Mobila living Wiki D este format din piese de mobilier care îți vor aduce în casa ta farmecul vremurilor de odinioară prin atenția la detalii, formele armonioase și prezența vitrinelor. Pentru zona de dinnig masa extensibilă Olivia cu scaune K231, tapițate cu piele ecologică vor completa stilul serios și elegant. Nu vor lipsi din decor vazele de sticlă pentru flori și suporturile pentru lumânări.

 

 

  1. Pentru un stil modern, Mobila living 3D BLADE 4 Black&Sahara este un must have. Livingul Blade 4 este de o frumusețe care cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Arhitectura corpurilor atent balansată, fronturile din MDF realizate tridimensional cu o tehnologie inovativă, care face ca lumina să "se joace"pe suprafața fronturilor precum și sistemul de iluminare ce adaugă un plus de șarm corpurilor superioare, suspendate, crează un design modern și autentic. În completare, pentru mai mult confort cu spațiu de depozitare pentru electronicele Audio-TV, vin Măsuța cafea BLADE + Comoda BLADE, cu aceleași fronturi lucioase și design deosebit.

Un set canapele FENDI 3 2 1 de culoare albă, va crea un efect luminos iar ambientul va părea aerisit. Dacă ești adeptul stilului Black&White Comfort, pentru un contrast armonios, poți opta pentru un colțar extensibil negru, cu un plus de confort dat de spuma poliuretanică, LOTOS.  

  1. Pentru amenajarea unei sufragerii în stil britanic cu un design clasic și elegant poți opta pentru o Canapea extensibilă LONDON CHESTERFIELD, eventual din piele. Masa extensibilă Margo cu un design clasic, se va potrivi foarte bine într-o cameră de zi sau sufragerie în același stil , mai ales dacă o asortăm cu Scaune tapițate FN-SC. Sau putem opta pentru canapelele Gala Chester cu spătar culisant și șezutul din spumă poliuretanică. Avantajul acestor canapele din pluș, în afară de confort este gama de nuanțe moderne în care se găsesc: paris lima, paris green, paris wine, paris mostaza, paris deepblue, paris liliac, paris anthracite... Bineînțeles într-un decor britanic nu vor putea lipsi draperiile înflorate, asortate cu canapeaua.
  2. Stilul scandinav se remarcă prin simplitatea formelor și calitatea materialului. Comoditatea și confortul se îmbină perfect, iar spațiul este luminos și prietenos. Culorile folosite pentru zugrăveală și pardoseală vor fi în tonuri de gri și crem. Setul mobilă Living Fever se va încadra perfect prin stilul minimalist și combinația de sticlă și stejar. Poți încălzi acest decor cu un Set canapea +/- 2 fotolii BELLAGIO de culoare mov, din pluș. Cu un design elegant, inspirat din liniile simple de design scandinave cu o mare atenție la prețul final, canapeaua Bellagio este îndrăgită și pentru excelentul raport între design, calitate și preț. Dacă aveți loc pentru dinning atunci Masa living Sandor, stejar sonoma, se va încadra perfect în decor. Pentru un spațiu limitat, Setul 2 măsuțe cafea Oslo, din lemn ș sticlă, în același stil și culoare cu setul de living, va rezolva problema.