Comoda tv: cum amplasăm televizorul în living - ACAJU

Living-ul este amenajat în jurul a două piese foarte importante în viața oricărei familii, canapeaua și televizorul. Despre această „pereche” se poate spune cu foarte mici șanse de a greși, că este inseparabilă și că oricare ar fi forma sau dimensiunile livingului perechea ajunge întotdeauna față în față. La toate acestea se adaugă o alianță la fel de puternică între televizor și comoda tv pe care acesta este așezat. Chiar și atunci când prinderea pe perete a televizorului este mai convenabilă, comoda este poziționată adesea sub acesta pentru a profita de spațiul disponibil și pentru că multe accesorii electronice sunt plasate de obicei în apropiere. 

Amplasarea televizorului în living pe o comodă tv este o variantă preferată de persoanele care aleg să opteze pentru televizor atât în living, cât și în dormitor. 

 

Sfaturi pentru amplasarea televizorului în living

 

  • Locul ideal de amplasare al unui televizor este la nivelul ochilor, atunci când stai așezat. Această poziție, care se află în strânsă legătură cu înălțimea șezutului canapelei, va impune și înălțimea comodei de televizor.
  • Este de preferat ca lumina să nu bată direct peste ecran, pentru a nu reflecta razele soarelui. Așadar, nu așeza televizorul cu fața către o fereastră din care bate multa lumină, și nu îl poziționa nici în razele unui corp de iluminat. Ideal ar fi ca sursa de lumină să se afle în spatele sau deasupra televizorului.
  • Poziționează televizorul la o distanță minimă cu de trei ori diagonala acestuia. Așa se așază și televizorul față de canapea sau fotolii.

 

Cum alegem comoda tv potrivită?

 

Comoda tv este piesa de mobilier în jurul căreia se învârte toată viața cultural artistică și de divertisment a familiei. Ea nu susține doar televizorul, pentru meciuri și filme, ea este suport și pentru recorderul - player al familiei, pentru sistemul audio, dar în aceleași timp pentru colecțiile de viniluri, casete și diverse discuri. Ea este comoda „media” și asta pentru că ne va fi foarte „comod” să le avem pe toate la un loc pentru a le folosi. 

Comodele TV sunt printre piesele de mobilier care au pus la treabă imaginația designerilor de mult timp, peste 60 de ani, și în mod continuu. De la bătrâna comodă tv cu vitrină și sertare la actualele comode tv cu uși, sertare și / sau spații deschise, dimensiunile au variat tot timpul și asta în funcție de mărimea și poziția în care stătea televizorul. Chiar dacă acesta stă pe comodă sau este fixat în perete deasupra ei, împreună vor umple acel spațiu ca un tot. 

 

Amenajarea livingului folosind o comodă simplă de televizor

 

Poate cea mai ușoară situație și care poate fi foarte simplu modificată este folosirea unei comode simple sub televizor. Această comodă fie se va potrivi ca stil cu restul camerei, fie va fi o pată de culoare, evidențiind în felul acesta și poziția televizorului. Pentru folosirea acestei variante va trebui ca pe peretele din spatele televizorului să existe rafturi subțiri cu mici obiecte de decor și tablouri sau tapițerii care să scoată în evidență televizorul. 

De foarte multe ori este importantă textura și chiar culoarea peretelui pentru a pune tot ansamblul în evidență. Cum ar fi o comodă tv albă cu un televizor negru pe un perete gri sau cu un tapet cu imprimeuri închise. O altă variantă cu aceleași culori contrastante ar fi o comodă tv neagră cu televizor și aranjate pe un perete alb, cu textură de piatră sau cărămidă.

 

 

Pe un perete de fundal alb cu o comodă albă, o idee ar fi folosirea la nivelul comodei a unor rafturi de culoare închisă, negre ca televizorul sau maro, ce vor avea deasupra alte rafturi albe.

Multitudinea modelelor și a tipurilor acestor comode televizor ușurează foarte mult posibilitate creerii unui design unitar care să se încadreze în stilul livingului. În livinguri mici n-ai de ce să te chinuiești să faci ceva special în jurul televizorului. Tratează acest aparat pur și simplu ca pe un tablou. Important este să te folosești cât mai bine de spațiu. Dacă îți reamenajezi locuința, fii pe fază și amplasează prize acolo unde știi că urmează să fie poziționat televizorul. Asta te va ajuta să elimini o parte din cabluri.

Dacă în living există șemineu nu poziționați televizorul deasupra acestuia, este prea sus, incomod pentru vizionare, indiferent de înălțime, iar când șemineul este pornit televizorul va fi urmărit foarte greu, vederea va fi atrasă de flăcări. O soluție în acest caz poate fi fixarea comodei și a televizorului într-o laterală a șemineului, dar la o distanță ce 50 cm sau poate chiar un mic paravan pentru umbrire.

 

Amenajarea livingului folosind o comodă de televizor integrată în bibliotecă

 

Dacă te-ai hotărit ca televizorul să nu iasă în evidență în designul livingului, o variantă relativ eficientă este să-l camuflezi într-o bibliotecă. El va sta tot deasupra comodei tv, dar aceasta va fi integrată în dulapurile și rafturile acesteia. Cu cât aceste dulapuri și rafturi sunt mai strânse în jurul televizorului acesta este mai „camuflat” și iese mai puțin în evidență. Pentru a diminua imaginea asta de obiect neatractiv, designerii au în vedere amplasarea televizorului într-un ansamblu de mobilă living minimalistă

Televizorul va apărea astfel ca un element integrat în decor ce nu deranjează vizual. Altă soluție este ca televizorul să fie așezat în cadrul unei biblioteci, unde culorile volumelor de cărți și ale obiectelor decorative se impun și distrag atenția de la ecranul negru. O altă variantă de mascare totală a televizorului este cu ajutorul unui mobilier care are o ușă culisantă. Când vrei să te uiți la programul tău favorit împigi ușor ușa, care maschează multitudinea de cabluri.

Dar această „camuflare” nu este dorită și nu funcționează tot timpul. Există mobilier de bibliotecă, cu comodă TV care datorită dimensiunilor pieselor de mobilier, datorită materialelor contrastante mat – lucios și culorilor folosite vor face o punere în evidență a televizorului. Contrastul de culoare al peretelui, televizorului și bibliotecii vor evidenția întotdeauna atât televizorul cât și mobilierul.

Seturile de bibliotecă, dulapurile și comode tv simple sau integrate pot fi considerate o alegere foarte bună în funcție de spațiul disponibil, pentru că ele în general au fost concepute pentru a crea un design reușit. Este foarte important să alegem modelul preferat în concordanță cu stilul amenajării pentru a scoate frumos în evidență piesele de mobilier alese.