Minibar în living? DA, poți amenaja propriul bar acasă cu puțină inspirație - ACAJU

Tot mai multe persoane optează pentru amenajarea unui minibar living, care să contribuie la confortul serilor petrecute acasă, împreună cu familia și prietenii. Pe de altă parte, amenajarea propriului bar în living este o soluție elegantă de a depozita și expune sticlele de băutură pe care unii le colecționează.

 

Amenajarea de baruri living în locuință poate lua forma unei piese aparte de mobilier, a unui suport original pentru sticlele de vin sau doar o măsuță elegantă, așezată într-un colț al livingului. Important este ca această mobilă de bar living să conțină toate cele necesare preparării unor băuturi delicioase și a cocktailurilor. Amenajarea unui minibar living pornește de la câteva principii simple, legate de spațiul disponibil, de ce anume vrei să depozitezi în minibar și cum dorești să arate aceste piese de mobilă de bar living pentru a se potrivi perfect cu celelalte piese de mobilier din încăpere.

 

Unde poți amenaja un minibar în living

 

Un bar te poate ajuta să dai personalitate locuinței tale, fiind deosebit, și o adevărată atracție pentru toți prietenii. La fiecare vizită primită te vei putea relaxa dar și distra alături de ei.

 

Când vei alege spațiul pentru a amenaja un minibar living trebuie să ai în vedere o zonă liberă pe care să o poți destina petrecerilor.

 

  • Poate cea mai eficientă și comodă variantă de minibar living, care nu ocupă nici prea mult loc și poate fi mutat cu ușurință prin tot livingul este masa minibar cu cărucior. Acestă mobilă de bar living este o masă de dimensiuni relativ mici, gen tavă pe care se pot așeza câteva, puține, sticle de băutură, gheață, lămâie sau alte accesorii. Dedesubt se gâsește un raft pe care se pot așeza sticlele cu vin, iar jos, un al doilea blat este de fapt suport pentru pahare specifice băuturilor existente în minibar living.
  • O variantă suficient de convenabilă pentru un living nu foarte spațios poate fi o mobilă de bar living compactă, care poate e mai bine să nu fie set cu restul mobilei din cameră și care să fie un dulap cu suporturi pentru diferite pahare și sticle în interior, dar și pe uși. Acest minibar este ideal dacă poate fi poziționat în apropierea zonei de relaxare, în apropierea canapelei și a fotoliilor.

  • Dacă ai o scară interioară în living, o variantă de mare efect poate fi barul de sub scară. Dacă locul nu este foarte spațios, se poate amenaja barul pe perete, ca un dulap cu multe rafturi în partea de sus și dulapuri, poate chiar un mic frigider, sub blatul principal. Pe rafturi vor sta paharele și poate o parte din băuturile spirtoase. În dulapuri va fi depozitat vinul, berea și băuturile nealcolice. Dacă spațiul este suficient de lat și permite, în fața acestui dulap bar se va poziționa o masă înaltă de bar cu scaune de bar, luminată de pendule care coboară suficient de jos.
  • Perpendicular pe un perete mai lung, poate chiar în apropiere de fereastră, un dulap înalt cu tejghea poate fi amenajat ca bar, dedesubt vor fi dulapuri și chiar un frigider, deasupra vor exista rafturi suspendate pentru băuturi și pahare. Pe o singură parte sau poate chiar pe ambele părți ale barului pot exista scaune de bar. Tejgheaua poate fi luminată ori cu spoturi ori cu pendule ce coboară din tavan.
  • Într-un colț liber, între două două uși aflate pe pereți diferiți sau între două bolte de trecere spre alte camere, îndiferent cât este de înghesuit se poate amenaja un dulap pe colț ce să permită depozitare, iar deasupra blatului, pe perete, rafturi pentru băuturi și suporturi de pahare.
  • Într-un living mare, cu zonă de dining, deasupra dulapului pentru veselă se pot fixa pe perete rafturi pentru băuturi și pahare, iar în fața lui, o tejghea ingustă cu scaune de bar vor face trecerea la zona de dining. Poate o idee bună ar fi și decorarea altfel a peretelui din spatele barului.
  • În cazul unui open space living bucătărie un minibar living poate fi amenajat în zona de separație a celor două entități, livingul și bucătăria. O variantă ar putea fi un dulap cu rafturi fără spate în partea superioară și dulapuri pentru depozitare în partea inferioară, cu un dulap tejghea în față, spre living, și el la rândul lui cu spațiu de depozitare și scaune de bar.

  • Dacă separarea zonelor în open space se face cu canapeaua ce privește spre living, în spatele acesteia se poate amenaja o mobilă de bar living cu scaune de bar, ce privesc în aceași direcție. Masa tejghea este o parte, cam două treimi pentru bar și scaune de bar, restul fiind dulapul de depozitare pentru băuturi și pahare. Dacă se încadrează în decor depozitarea se poate face sub forma unor rafturi suspendate și tejgheaua poate fi folosită în totalitate pentru a fi bar. Același lucru poate fi realizat dacă în spatele acestei zone de trecere există spațiu suficient pentru a așeza un dulap înalt și îngust, suficient de mare pentru a depozita toate obiectele necesare pentru bar.
  • O altă variantă de modele de bar living la trecerea dintre zonele unui open space este dulapul de bucătărie ce are în față o masă de bar cu tejghea și câteva scaune de bar. Este o variantă aproape clasică în cazul unei bucătării amenajate sub formă de U, în care a doua parte lungă este reprezentată de dulapul ce separă spre zona de dining. Dulapul principal are înălțimea blatului ca și restul bucătăriei, tejgheaua fiind deasupra acestuia și creând un spațiu de depozitare chiar între cele două blaturi. În dulapurile corpului pot fi lejer depozitate cele necesare, eventual și un mic frigider. În partea opusă dulapului se pot așeza funcție de spațiu câteva scaune de bar.

 

Esențial pentru amenajarea unui minibar în living

 

Pentru a avea un spațiu perfect amenajat trebuie să ții cont de alegerea unor materiale de calitate, ce vor rezista cu brio timpului, trebuie renunțat la piese foarte încărcate pentru a te putea axa pe obiecte de mobilier simple, ce se pot adapta ușor în timp diverselor aranjamente.

Este de preferat să existe o vitrină în spatele barului, acolo unde se vor aranja băuturile și paharele, pentru că nu pot fi lăsate înșirate pe bar. Acestei vitrine trebuie să i se acorde suficientă atenție, pentru că trebuie să fie mereu curată.

 

Dacă dispui de suficient spațiu se poate monta și un mini frigider unde să fie ținute la rece gheața, fructele și băuturile. Niște cutii de depozitare pot fi foarte bune pentru a avea loc să îți aranjezi toate ingredientele, sticlele sau alte obiecte într-un singur loc și astfel nu vei încărca spațiul prea mult.