Cuier pentru hol mic, dar organizat: 7 modele de cuiere practice - ACAJU

Un hol mic poate fi organizat și aerisit si spațios dacă este amenajat adecvat. Cu un cuier pentru hol, clasic sau modern, din lemn sau fier forjat, acest obiect de mobilier poate schimba radical aspectul unui vestibul. Important este să se potrivească cu designul spațiului, să fie din materialul potrivit și în dimensiunile potrivite care să-i permita încadrarea ideală, astfel încât să nu deranjeze din niciun punct de vedere.

 

Pentru că, de regulă, holurile de intrare sunt foarte mici și nu sunt nici foarte bine iluminate natural, acestea necesită câteva trucuri de amenajare, iar alegerea unui cuier pentru hol este foarte importantă pentru a reuși să-ți organizezi spațiul și să păstrezi în ordine lucrurile folosite. 

 

Cum alegi cel mai bun cuier pentru un hol mic, dar organizat

 

Cuierul pentru hol este un obiect de mobilier funcțional, dar în același timp poate fi și un accesoriu de design care poate transforma aspectul holului tău. Oricât de mult ne dorim să păstram ordine și curățenie, holul este printre primele locuri unde apare inevitabil dezordinea. Multă încălțăminte, umbrele, genți și rucsacuri, uneori chiar bicicleta sau rolele. De aceea, într-un hol mic trebuie să avem un minim de mobilier, iar cuierul de perete este primul pe listă. Dacă alegi cel mai bun cuier de perete poți păstra spațiul în ordine mult mai ușor și pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

Pentru că dimensiunile holurilor nu sunt la fel, iar preferințele noastre diferă, este important ca fiecare să își aleagă modelul în funcție de preferinte, nevoi și spațiul disponibil. Tocmai pentru că spațiul din hol este de cele mai multe ori insuficient, verticalitatea și funcționalitatea sunt principalele aspecte care ne interesează la un cuier. Încearcă să ocupi cât mai mult spațiu pe verticală astfel încât să optimizezi la maximum spațiul din hol.

Indiferent de forma și complexitate, cel mai bun cuier de perete este piesa de mobilier care te ajută să îți organizezi corespunzător și să îți păstrezi în ordine hainele (geci, cape, pulovere, pălării etc) și obiectele. 

Un astfel de produs îți poate oferi, în funcție de model, până la 7 funcții distincte. Cea esențială este bineînțeles cea de păstrare a hainelor pe agățător, și în acest caz vei găsi opțiuni cu 2 până la 12 locuri. 

 

 

Urmează opțiunea de poliță superioară pe care o poți utiliza pentru a păstra căciuli, șepci, pălării, precum și cutii cu diverse obiecte.

 

  1. Cuierul de podea. Acesta este tipul de cuier clasic, pe care îl găsești în prezent din lemn, fier sau aluminiu, sau combinații între materiale. Cuierul de tip tripod, așezat pe podea, necesită puțin mai mult spațiu în hol, se potrivește bine holurile cu o lățime puțin mai mare, însa daca esti adeptul stilului clasic, retro, aceasta va fi garantat o alegere potrivită. Există însă și cuiere de podea moderne cu o structură metalică, cu forme geometrice abstracte care se încadrează perfect într-un decor minimalist. Un astfel de cuier poate avea doar carlige pentru haine în partea superioară sau poate fi prevazut și cu carlige sau coș în partea de jos pentru umbrele și genti.

 

  1. Cuierul suspendat. Este versiunea suspendată pentru cuiere care nu ocupă din spațiul podelei. În această categorie putem încadra agățătorile individuale, cele organizate pe o bază de lemn, pal melaminat sau fier forjat sau opțiunile mai complexe care includ în plus și o poliță pentru pălării și umbrele. 

Atunci când ai de-a face cu un spațiu limitat, este necesar să alegi piesele de mobilier potrivite, adică cele care își îndeplinesc rolul practic cu succes, fără să ocupe prea mult loc, dar care au un aspect estetic plăcut, în armonie cu stilul de amenajare ales pentru întreaga locuință. Cea mai populară alegere a designerilor de interior într-un astfel de caz este reprezentată de mobilierul suspendat, cu rafturi și spații de depozitare, montate pe perete și nu asezate pe podea. Un astfel de cuier pentru hol va economisi foarte mult spațiu în holul de la intrare.

  1. Cuierul simplu de perete. Este printre cele mai simple modele de cuiere pentru care poți opta, însă este util și folositor. Acest cuier hol de perete are de obicei formă de bară pe care sunt aplicate cârlige de care se agață hainele. Dacă ai un spațiu foarte mic, poți alege să pui în hol numai un cuier simplu de perete, iar dacă spațiul iti permite poți imbina perfect un cuier simplu de perete împreună cu alte piese de mobilier de hol (pantofar, băncuță, cuier aplicat etc)... Faptul că este simplu și nu ocupă foarte mult loc îl recomandă a fi utilizat în holurile foarte mici sau, și mai bine, în combinație cu alte piese.

 

  1. Cuierul de perete cu spațiu de depozitare. Cuierul aplicat pe perete cu un raft sau două pentru depozitare este următorul nivel al cuierului simplu. Cuierul aplicat pe perete nu mai este o simplă bară cu cârlige, este un cuier mai amplu și care utilizează mai mult spațiu pe verticală. Dintre modelele de cuier hol din care poți alege, preferatele sunt cuierele de perete din lemn masiv, pal melaminat sau MDF și cu agățătoare metalice și etajere de depozitare în partea de sus. În afară faptului că ai unde să îți agați hainele tale și pe ale musafirilor, cuierul poate masca anumite zone sau obiecte pe care dorești să le păstrezi ascunse de invitați sau chiar de cei din casă. Fire de internet sau telefonie, țevi de gaze sau de scurgere sau chiar pereți inestetici pot fi foarte ușor mascati dacă alegi să poziționezi un cuier de hol în zona respectivă.

 

 

  1. Cuierul cu pantofar Un cuier de hol tip dulap cu pantofar elimină riscul de a aglomera inutil holul cu încălțăminte și este o modalitate bună de a organiza perechile de pantofi. Chiar dacă ai un dressing prevăzut cu spații de depozitare pentru pantofi, un dulap de hol cu ciuer și pantofar amplasat pe hol este necesar pentru încălțămintea pe care tu și membrii familiei o purtați în mod uzual. 

Cuierul de perete cu pantofar este foarte util în orice casă și rezolvă o dublă problemă. Nu numai că te ajută să îți pui în ordine hainele, dar este ideal pentru a-ți menține pantofii ordonați și în siguranță (să nu se degradeze sau zgârie). Un cuier hol de perete cu pantofar este ideal atât pentru holuri mici, pentru că nu ocupă foarte mult loc, cât și pentru holurile generoase.

 

  1. Cuierul cu pantofar și băncuță. Acest tip de cuier este nu numai util dar și comod pentru că îți permite să ai o poziție comoăa atunci când te încalți. Poate utilitatea băncuței nu este pentru toată lumea, însă sunt multe persoane care preferă să se așeze atunci când se încalță. Nu respinge idea unui cuier de perete cu băncuță până nu te consulți și cu ceilalți membrii din familie dacă preferă un astfel de model.

 

  1. Cuierul de perete complet. Poți alege un cuier hol cu mai multe funcții nu numai un cuier simplu de perete. Poți opta pentru un cuier de hol mai amplu, cu zonă de agățat, dulap pentru haine, cu pantofar și chiar cu băncuță de stat atunci când te încalți. 

Un astfel de cuier pentru hol are avantajul că îmbină utilitatea mai multor piese de mobilier (cuier, dulap, pantofar și băncuță), fără a ocupa mult spațiu ca atunci când le ai avea pe toate separat. Acest tip de cuier conține toate elementele într-o singură piesă de care oricine are nevoie: cuier, pantofar, dulap cu uși și băncuță pe care să te așezi atunci când te încalți. Acest tip de cuier de hol este ideal pentru că are mai multe funcții și răspunde mai multor nevoi: să agăți lucruri (haine, chei, pălării etc), să depozitezi diverse obiecte în dulap, să păstrezi pantofii în ordine, să stai comod atunci când te încalți etc.

 

Unele variante de cuiere rezolvă și problema sexului frumos care are nevoie și de o oglindă în hol. Pentru a nu ocupa spațiul cu două obiecte diferite, poți opta pentru un cuier cu oglinda încastrată.

 

Însă, cu toate că acest tip de cuier de hol este foarte complex, nu trebuie confundat cu un mobilier de hol. Spre deosebire de mobila de hol, cuierul de perete complet are toate elementele într-o singură piesă și poate fi utilizat și în holurile mici, tocmai pentru că toate elementele sunt într-o singură piesă și astfel ocupă spațiu mai puțin.

 

Un criteriu important de care este bine să ții cont atunci când cauți cel mai bun cuier pentru ho, este structura acestuia. Din acest punct de vedere poți opta pentru modele integrale, care pot conține într-un singur corp mai multe elemente, unite între ele prin segmente comune. Sunt printre cele mai populare, având avantajul unei montări mai rapide, datorită faptului că toate corpurile se susțin unele pe altele. Printre dezavantaje se numară însă posibilitate mai redusă de adaptare la spațiu și mobilitate diminuată, aceste modele fiind destul de greu de mutat din cauza greutății, mai ales cele de dimensiuni mari sau/și confecționate din materiale grele de tipul lemnului masiv și a fierului forjat.

Vei mai găsi de asemenea prin magazine și versiuni de cuiere hol care fac parte din mobilier tip modular, format din corpuri independente care pot fi amplasate ca un tot unitar sau în diverse combinații, în funcție de sistemele de fixare. Avantajele derivă din posibilitatea de a poziționa elementele componente și o mutare mult mai facilă a corpurilor amplasate pe sol, multe dintre ele având chiar și roți. Pe de altă parte, pentru că nu se susțin reciproc în totalitate, componentele superioare vor avea nevoie de fixare separată (poliță, agățători etc).

Importantă în alegerea cuierului și aranjarea holului este simplitatea așezării obiectelor în spațiul destinat holului, care va duce la o impresie plăcută și va da un ton elegant holului și o utilitate corectă a spațiului. De aceea, dacă holul tău nu este prea mare, nu opta pentru un cuier pentru hol prea mare. Cu cât vei alege un cuier mai mare, cu atât vei fi tentat să îl asaltezi cu haine și cu alte lucruri pe care le folosești zi de zi. Alege un cuier minimalist format eventual doar din suportul pentru agățat hainele. Montează agățători în curier pentru umbrele și o poliță sub oglindă.