Politica de Confidenţialitate 

Despre Politica de confidenţialitate ACAJU

Prezenta Politică de confidenţialitate (Politică”) explica modul în care SC ACAJU SRL (denumită în continuare: „ACAJU”) colectează, utilizează și gestionează informaţiile tale cu caracter personal. ACAJU se angajează să protejeze și să respecte confidenţialitatea.

Citește prezenta Politică cu atenţie ca să înţelegi de ce si cum colectăm datele de la tine și cum vor fi utilizate.

Cu rivire la datele cu caracter personal pe care le colectăm, ACAJU este „operator de date”, adică entitatea care stabilește scopurile pentru care și mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

În cazul în care trebuie să ne contactezi în legătura cu informaţiile tale cu caracter personal sau această Politică, folosește următoarele date de contact:

Denumirea companiei: SC ACAJU SRL, RO14050238 / J37 / 572 / 2004

Adresa sediului social: Vaslui, strada Petru Rareș, 264, sc. B, ap. 1, parter, România

Adresa office: Vaslui, Strada Traian, 91

Telefon: 0311300290

-Cum și când colectăm datele tale cu caracter personal?

Noi colectăm informaţiile tale cu caracter personal atunci când acestea sunt relevante pentru nevoile tale de consumator sau afacerea noastră(de ex. când cumperi și/sau comanzi produse și sau servicii de la noi, când contactezi Serviciul de Relaţii Clienţi ACAJU, când te abonezi la newsletter, când completezi sondajele pentru clienţi sau furnizezi feedback despre bunuri și servicii, etc.).

Noi obţinem informaţiile tale cu caracter personal direct de la tine atunci când comanzi anumite produse sau servicii sau completezi un anumit formular sau când colectăm date prin observaţie (de exemplu, prin intermediul camerelor de securitate).

Reţine că acestea sunt doar informaţii despre modalităţile posibile de utilizare a datelor cu caracter personal pe care le poţi întâlni vizitând magazinele și site-ul ACAJU, efectuând o achiziţie la noi sau utilizând serviciile noastre. În fiecare caz, vei primi informaţii suplimentare clare despre scopul prelucrării datelor tale și, în unele cazuri, vom avea în plus nevoie de consimţământul tău explicit.

Nu folosim datele tale cu caracter personal în scopuri de marketing decât dacă ne spui tu că le putem folosi.

Tote informaţiile tale cu caracter personal sunt tratate în mod confidenţial și protejate corespunzător de ACAJU și / sau partenerii noștri de încredere.

-Ce informaţii colectăm direct de la tine?

Categoriile obișnuite de date pe care le colectam de la clientii ACAJU sunt urmatoarele:nume, adresa, data nasterii, sexul, adresa de plata, adresa de livrare, informatii financiare, inclusiv cardul de credit sau debit sau alte informatii de plata pe care le furnizezi cand completezi formularul pe site-ul ACAJU sau efectuezi plati in Magazinele ACAJU sau pe site-ul web ACAJU, sau cand corespondezi cu noi prin telefon sau email, istoricul tau de achizitii de produse si servicii ACAJU si informatii suplimentare pe care deciz in mod voluntar sa le partajezi.

Cand colectam datele tale prin observatie (de ex. prin intermediul camerelor de securitate), facem acest lucru pentru a respecta obligatiile legale sau pentru a asigura interesele legitime, ca de exemplu asigurarea sigurantei tale personale si a angajatilor ACAJU, protejarea proprietatii tale personale si a ACAJU, precum si securitatea sistemelor informatice si mobile ale tale si ale noastre.

-Ce drepturi de confidentialitate ai?

Reţine că ai dreptul, în orice moment, să soliciţi de la ACAJU următoarele:

•să îți asigure accesul la informaţiile tale cu caracter personal

Poţi întreba ACAJU ce date cu caracter personal despre tine sunt folosite și să soliciţi accesul la aceste date cu caracter personal. De asemenea, ai dreptul să cunoști scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal pe care le deținem, părțile sau categoriile de părți cu care datele tale cu caracter personal sunt partajate, perioada de păstrare a datelor, precum și sursa datelor noastre care nu sunt colectate direct de la tine.

•să îţi pună la dispoziţie o copie a informaţiilor cu caracter personal pe care le deţinem

Ne poţi contacta dacă doreşti o copie a unei părţi sau a tuturor informaţiilor cu caracter personal pe care le deţinem despre tine.

•să soliciţi rectificarea datelor introduse greşit

Dorim să asigurăm că informațiile tale cu caracter personal sunt corecte și actualizate. Poţi cere ACAJU să corecteze sau să elimine informațiile considerate inexacte sau învechite.

•să soliciţi ştergerea informaţiilor cu caracter personal

Ne poţi cere să oprim prelucrarea sau chiar să ştergem informaţiile cu caracter personal pe care le deţinem despre tine. În cazul în care informaţiile tale cu caracter personal sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligaţii contractuale a ACAJU faţă de tine, ACAJU ar putea fi incapabilă să îndeplinească această obligaţie contractuală. De asemenea, dacă informaţiile tale cu caracter personal sunt necesare pentru ca ACAJU să respecte anumite obligaţii legale (de ex. legislaţia fiscală), cererea ta nu poate fi gestionată.

•să restricționezi accesul ACAJU și/sau al terților la datele tale privind anumite procese sau în totalitate

Dacă ai contestat exactitatea datelor tale sau nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar acestea sunt solicitate de tine pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea cererilor legale sau ai obiectat față de prelucrarea efectuată pe baza motivelor pe care ACAJU le consideră legitime, ai dreptul de a solicita restricţionarea prelucrării informaţiilor tale cu caracter personal.

•să depui o obiecţie împotriva modului în care gestionăm datele tale

Reţine că ai dreptul de a te opune prelucrării datelor cu caracter personal care se bazează pe un temei legal pe care ACAJU îl consideră legitim. In plus, ai dreptul de a te opune in orice moment prelucrării datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, incluzând profilarea in măsura in care este legata de marketing direct.

•să soliciţi transferal datelor tale către un alt operator de date (dreptul la portabilitate)

În cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământul tău sau este realizat prin mijloace automate, ai dreptul de a solicita ACAJU să îţi transmita datele unui alt operator.

        

Pentru a exercita oricare dintre drepturile de mai sus, foloseste datele de contact ale ACAJU din sectiunea Despre aceasta Politica de confidentialitate de mai sus.

In cazul in care nu est multumim de modul in care colectam sau folosim informatiile tale cu caracter personal, ai dreptul intotdeauna sa depui o plangere la Autoritatile Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal accesand pagina http://dataprotection.ro/ .

-Unde sunt stocate datele tale cu caracter personal?

Pastram datele cu caracter personal pe care le colectam despre tine in medii sigur. Informatiile tale cu caracter personal sunt protejate de accesul, divulgarea, utilizarea, modificarea sau disrugerea neautorizata de catre orice organizatie sau persoane fizice.

Unele date sunt inca stocate pe suport de hartie, dar tindem sa digitalizam toate datele personale pe care le procesam. Datele prelucrate sunt stocate in sediile si sistemele IT ale ACAJU, dar uneori stocam datele pe serverele furnizorilor nostri de servicii de incredere.

-ACAJU distribuie datele mele tertilor?

Protectia confidentialitatii tale este importanta pentru ACAJU, prin urmare, nu vom distribui niciodata informatiile tale cu caracter personal unui tert, in alte scopuri decat cele descrise, in prezenta Politica.

Putem transmite informatiile tale cu caracter personal in cazul companiilor din grupul de firme ACAJU, partenerilor nostri de incredere din afara ACAJU, care intretin sistemele IT ale ACAJU, sau iti furnizeaza servicii in numele ACAJU sau presteaza servicii pentru Acaju. De exemplu, in scopuri de marketing, finantare, publicitate, prelucrarea platii, livrare, comenzi sau alte servicii in magazin si in afara magazinului.Cu toate acestea, acesti furnizori de servicii trebuie, conform cotractelor relevante, sa foloseasca datele care le sunt incredintate numai lor in conformitate cu liniile directoriale ale ACAJU si in scopul pe care il specificam in mod strict. Ii obligam, de asemenea, sa protejeze in mod adecvate datele tale si sa le pastreze secret.

-Cat timp iti pastreaza ACAJU datele cu caracter personal

ACAJU u va pastra datele tale cu caracter personal pentru o perioada mai lunga decat este necesar pentru indeplinirea scopului specific de utilizare.

-Pentru ce folosim datele cu caracter personal ?

Folosim datele tale cu caracter personal intr-un numar de moduri diferite, in principal pentru indeplinirea obligatiilor contractuale pe care ACAJU le are fata de tine, dar uneori si pentru imbunatatirea experientei tale la cumparaturi, pentru marketing direct si motive de securitate.

-Prelucrarea comenzilor si furnizarea serviciilor

Cand efectuezi o achizitie personal intr-unul din magazinele ACAJU sau prin site-ul web ACAJU, in functie de cazul respectiv, ai putea fi solicitat sa furnizezi anumite date cu caracter personal care vor fi necesare pentru gestionarea corespunzatoare a achizitiei tale.Aceasta situatie va avea loc in special daca, pe langa achizitia produselor ACAJU, decizi sa folosesti unul dintre servicii, precum livrarea sau asamblarea. De asemenea, pentru a prelucra comanda ta asigurand ca informatiile cu caracter personal si financiar furnizate sunt exacte, folosim sisteme de plata ale tertilor de incredere pentru a asigura ca plata ta este sigura si ca detaliile tale nu sunt folosite in mod fraudulos. Daca doresti sa platesti pentru bunuri si servicii online, ACAJU va solicita informatii legate de plata, inclusiv numarul cardului de credit sau debit, data expirarii cardului, codul CVV, precum si adresa de facturare.

Pentru a asigura ca produsele si serviciile pe care le cumperi de la ACAJU sunt livrate la adresa corecta, colaboram cu parteneri externi de incredere si le distribuim unele dintre informatiile tale cu caracter personal necesar pentru furnizarea respectivelor servicii(de exemplu, numele, adresa de livrare si preferintele de livrare pe care ni le-ai prezentat, cum ar fi ora la care doresti sa primesti o livrare).

 -Serviciul de relatii clienti

In cazul in care contactezi Serviciul de Relatii Clienti ACAJU (dfe ex. cerere pentru instructiuni de asamblare, cerere de returnare a produsului de care nu esti multumit etc.) direct in magazinul ACAJU sau prin orice mijloc de comunicare disponibil, vom avea nevoie de informatiile tale de contact pentru a solutiona problema cu care te adresezi ACAJU.

Acestea vor fi utilizate numai in acest scop. In anumite cazuri, vom utiliza servicii ale tertilor carora le incredintam datele tale numai in masura in care vor fi necesare pentru solutionarea cazului tau (de ex. servicii autorizate pentru produse electronice pe care le vindem, furnizori de servicii de livrare, servicii de audit si contabilitate etc.). In acest caz acestia pot fi furnizori de servicii de transport si asamblare, furnizori de disteme IT care functioneaza la ACAJU in cadrul asistentei tehnice sau servicii de audit si contabilitate.

De asemenea, poti contacta Serviciul de Relatii Clienti ACAJU cand doresti sa faci achizitii de la ACAJU telefonic. Pentru a face achizitii prin telefon, ACAJU prelucreaza urmatoarele date: numele si prenumele, adresa de facturare, adresa de livrare, voce, numarul de telefon si adresa de e-mail. Desigur, aceste date sunt furnizate de tine in mod voluntar, dar nefurnizarea lor poate uneori rezulta in incapacitatea de a indeplini o comanda sau o livrare.

Conversatia ta cu Serviciul de Relatii Clienti ACAJU poate fi inregistrata. Inregistrarile sunt utilizate pentru a dovedi continutul conversatiei, precum si pentru a imbunatati calitatea serviciului nostru. Daca nu doresti inregistrarea conversatiei cu un angajat ACAJU, te invitam sa folosesti alte forme de contact, de exemplu un formular de contact sau o vizita la magazinul ACAJU.

-Site-ul web ACAJU

Unele informatii despre tine pot fi, de asemenea, colectate atunci cand vizitezi dite-ul web ACAJU. In acest caz, nefurnizarea datelor specifice poate limita posibilitatea de a utiliza cumparaturile online sau de a reduce nivelul experientei tale la cumparaturi.

-Cookie-uri

Pentru mentinerea site-ului nostru si pentru a asigura functionalitatea acestuia in mod corespunzator, ACAJU utilizeaza tehnologia cunoscuta in general sub numele de „cookie-uri”. Cookie-urile sunt fisiere mici pe care le trimitem pe calculatorul tau si le putem accesa mai tarziu. Acestea pot fi temporare sau permanente si utilizeaza, de exemplu, tehnologi JavaScript sau Flash. Datorita cookie-urilor de pe site-ul nostru poti cauta fara dificulatate si iti putem arata rezultatele relevante pentru tine. Fisierele cookie de pe site-ul ACAJU ne arata ca te intereseaza pe tine si pe alti vizitatori, ceea ce ne ajuta sa imbunatatim utilizarea acestuia pentru toata lumea.

Cele mai obisnuite cookie-uri sunt urmatoarele:

  • Strict necesare. Acestea sunt necesare pentru a asigura ca site-ul web functioneaza eficient dintr-o perspectiva tehnica.
  • Cookie-uri functionale. Acestea ajuta la imbunatatirea experientei memorand alegerile tale.
  • Cookie-uri de performanta. Aceste cookie-uri sunt folosite pentru a masura modul in care clientii navigheaza de pe site-ul nostru web si afla ce performanta avem.
  • Cookie-uri de re-directionare. Acestea sunt utilizate pentru a ajuta ACAJU sa plaseze anunturi publicitare in alte pagini web pe care clientul le viziteaza, sau sa evite plasarea de anunturi publicitare pentru un client care cunoaste deja ACAJU.
  • Plug-in-uri de social media. Aceste cookie-uri sunt folosite pentru a conecta clientii nostri la canalele de social media.

 Cookie-urile stocate pe calculatorul tau pot fi accesate atunci cand vizitezi site-ul nostru web sau deschizi un email pe care ti-l trimitem. Daca doresti sa stergi cookie-uri care sunt deja in calculatorul tau, consulta instructiunile browserului tau apasand pe „Help” in acelasi meniu al browser-ului.

ACAJU prelucreaza cookie-uri numai cu acordul tau. Pentru a retrage acordul sau a fi de acord cu utilizarea cookie-urilor, efectueaza setarile adecvate in browser-ul tau. Cu toate acestea, unele din caracteristicile site-ului nostru nu pot functiona fara cookie-uri. Cerand acest acord, vom prezenta scopul pentru care acest tip de informatii despre tine vor fi prelucrate si va vom informa despre drepturile voastre. Poti afla mai multe informatii despre cookie-uri aici.

-Alte site-uri web

Site-ul web ACAJU poate contine link-uri catre si de la site-uri web terte. Aceasta Politica se aplica numai acestui site web, asa incat atunci cand te transferi catre alte site-uri web trebuie sa citesti politicile de confidentialitate ale acestora.

-Marketing

ACAJU ar dori sa transmita informatii despre produsele si serviiciile noastre care te-ar putea interesa.n Cu toate acestea, pute trimite astefl de materiale de marketing numai daca optezi pentru acestea. Retine ca indiferent daca ai consimtit sa primesti mesajele noastre de marketing, poti opta cu usurinta sa nu le mai primesti la o data ulterioara.

Ai dreptul in orice moment sa ne opresti ca sa nu te mai contactam in scopuri de marketing sau sa nu mai oferim informatiile tale altor membri ai ACAJU. Daca nu mai doresti sa fii contactat in scopuri de marketing, apasa butonul de dezabonare de la sfirsitul mesajului nostru de marketing (email/newsletter).

-Monitorizare audio si video

ACAJU utilizeaza televiziune cu circuit inchis(cctv) in scopuri de siguranta si de detectare si monitorizare a criminalitatii. Pastram informatiile colectate de CCTV numai pentru o perioada de timp care ne permite sa ajutam organele de reglemenatre si organele de aplicare a legii. Aceste informatiii sunt pastrate in medii sigure si accesul este rezervat numai personalului de securitate calificat.

In acest scop, relizam monitorizarea video continua a anumitor zone ale magazinului si in jurul acestuia (de exemplu, unele departamente de vanzari, casa de marcat, parcare, depozit). Nu monitorizam in locuri in care ar putea conduce la incalcarea confidentialitatii tale (d ex. toaletele). De asemenea, nu folosim imaginea inregistrata in niciun alt scop si nu efectuam analize suplimentare asupra acesteia. Accesul la inregistrari se acorda numai pentru un grup restrans de angajati de incredere si nu sunt partajate cu nimeni, cu exceptia autoritatilor competente, ca probe in scopul procedurilor judiciare. Am limitat timpul de stocare al inregistrarilor la 30 de zile si dupa aceasta perioada, acestea sunt suprascrise automat, fara posibilitatea de a fi reproduse.

 -Participarea la procesul de recrutare a ACAJU

Acceptand candidatura ta ca parte a procesului de recrutare la ACAJU, vom solicita anumite     informatii despre tine pentru a putea evalua aplicatia ta. In cadrul recrutarii datele tale cu caracter personal pot fi disponibile entitatilor care ne furnizeaza servicii.

Acestia sunt in principal furnizori de sisteme IT prin care se relizeaza procesul de recrutare, ca parte a asistentei si intretinerii acestor sisteme. Vom stoca datele tale, daca iti dai consimtamantul, pentru o perioada de 2 ani.

-Concursuri / loterii

Putem solicita anumite date cu caracter personal ale participantilor la astfel de evenimente, pentru a le realiza eficient si a indeplini obligatiile care decurg din lege, de exemplu, pentru acordarea de premii. Cand solicitam date cu caracter personal, te vom informa si despre scopul prelucrarii acestor date si drepturile tale. Datele colectate pentru necesitatile acestor evenimente vor fi stocate cel mai adesea pana la finalizarea lor, cu exceptia cazurilor in care va fi necesar sa le pastram datorita legii aplicabile (de exemplu, informatii despre premiile acordate)/ In acest caz, vor fi, de exemplu, agentii specializate in organizarea acestor evenimente sau co-organizatori ai evenimentelor.

-Alte informatii cu privire la ACAJU

In mod voluntar, poti furniza ACAJU informatii cum ar fi preferintele tale pentru produse, motivele pentru care cumperi un produs, date despre familia ta si stilul tau de viata – datorita acestui fapt, putem afla mai multe despre preferintele tale la cumparaturi si putem imbunatati experienta ta la cumparaturi,

Poti furniza aceste informatii si atunci cand completezi formularul de garantie pentru produsul cumparat ACAJU. In plus, primim acest tip de informatii daca te inregistrezi sau achizitionezi oferte ACAJU speciale, cupoane de reduceri sau alte promotii .

In fiecare din cazurile prezentate mai sus, vom incerca intotdeauna sa iti furnizam informatii sigure cu privire la prelucrarea datelor tale.

-Intrarea in vigoare si modificarile Politice de confidentialitate

Prezenta Politica va intra in vigoare la 25 mai 2018.

Revizuim Politica de confidentialitate periodic si vom prezenta orice actualizari pe aceasta pagina web

Precizam faptul ca prin acceptarea acestui acord, datele Dvs. personale vor fi prelucrate de ACAJU S.R.L., conform prezentei Politicii de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal.