TERMENI SI CONDITII GENERALE

  1. TRANSPARENTA CONTRACTUALA si REFERINTE LEGISLATIVE

Ne dorim ca experiența ta de cumparaturi să fie placută și simplă până la capăt.

In cadrul ACAJU exista unitate conceptuala si functionala intre magazinele ACAJU si site in ceea ce priveste produsele comercializate, promotii, reduceri si fidelizarea clientilor. Toate produsele de pe site pot fi achizitionate si din magazinele fizice ACAJU.

Termeni și Condiții este instrumentul care ne ghidează activitatea în ceea ce privește Procesul de Vânzare pe site-ul https://acaju.ro/, Politica de Livrare - Returnare, Rambursare, Garanție și Service, Politica de Confidentialitate, Cesionarea și Subcontractarea, Legea aplicabilă - Jurisdicția, Forța Majoră și Datele cu Caracter Personal.

Gasesti informatii despre drepturile consumatorilor si în:

  • OG nr. 21/1992, privind protecţia consumatorilor, republicatã, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Legea 148/2000, privind publicitatea.
  • Legea nr. 193/2000, privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori.
  • Legea nr. 363/2007, privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Legea nr. 449 din 12.11.2003, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 812 din 18.11.2003, în special în art. 9-14.
  • Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
  • Codul Civil al Romaniei si mentionam in special raportul juridic creat de Contractul civil intre parti (articolul 1270) si Transferul Proprietatii si al Riscurilor (articolul 2160).
  • Ordonanța de Urgență nr. 140/30.12.2021, privind vânzarea de produse și garanții asociate – pentru produsele care sunt acoperite de garanție și neconformitatea acestora.

Alte resurse legislative relevante:

  • Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind drepturile consumatorilor.

 

Toate prevederile acestora nu sunt afectate prin acești Termeni și Condiții.

Administratorul site-ului depune toate diligentele in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe site. Precizam ca pot aparea erori legate de datele de pe site, informatii despre produse, inclusiv preturi eronate sau termene de livrare eronate, acestea avand doar caracter informativ si necesitand in mod obligatoriu o confirmare scrisa sub forma de email din partea Vanzatorului, confirmare oferita la solicitarea expresa a Clientului/Cumparatorului.

Prin utilizarea site-ului https://acaju.ro/ si/sau al oricarui alt serviciu oferit in site, se considera ca Utilizatorul/Clientul/Cumparatatorul a citit, inteles si acceptat integral Termenii si Conditiile Generale de utilizare ale site-ului si nu are posibilitatea sa se prevaleze in vreo situatie de argumentul ca nu a citit, inteles si acceptat Contractul.
In cazul in care nu esti de acord cu orice detaliu cuprins in Termeni si Conditii Generale, singura solutie este sa parasesti acest website.

  1. GLOSAR ACAJU

Glosarul ACAJU este o listă de termeni sau expresii specifice industriei in care activeaza ACAJU, lista însoțita de definițiile sau explicațiile lor. Am cautat pe cat posibil sa aranjam termenii în ordine alfabetică pentru a facilita căutarea și înțelegerea. Scopul acestui glosar este de a ajuta cititorii să înțeleagă mai bine conținutul.

  • Site – magazinul online gazduit la adresa web acaju.ro si subdomeniile acestuia.
  • Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site. Primirea acestui document electronic nu poate fi asimilata/inteleasa de catre Client ca fiind o confirmare de catre Vanzator a acceptarii comenzii ca fiind valida si asumata de catre Vanzator. Vanzatorul poate accepta in unele situatii comenzile si fara a le reconfirma in scris, dar este singurul care poate decide cand va face acest lucru.
  • Comunicari comerciale– orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la ofertele sau promotiile ACAJU, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum  si cercetari de piata si sondaje de opinie.
  • Vanzator - Societatea comerciala ACAJU, avand sediul in Vaslui str. Petru Rares, 264, sc. B, ap. 1, parter, telefon 0311.300.290, email: office@acaju.ro, inregistrata la Registrul Comertului Vaslui, sub nr. J37/572/2004, cod fiscal RO14050238.
  • Cumparator– poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda.
  • Utilizator– orice persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
  • Cont– sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul acestuia in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate. In cadrul Site-ului, o persoana fizica sau juridica are dreptul sa isi creeze un singur Cont.
  • Contract auxiliar– un contract prin care consumatorul obtine produsele sau serviciile care fac obiectul unui contract la distanta sau al unui contract in afara spatiilor comerciale, iar aceste produse sau servicii sunt livrate, respectiv prestate de profesionist sau de o parte terta, pe baza unui acord intre partea terta respectiva si profesionist.
    Decizia este a Clientului/Consumatorului, isi asuma responsabilitatea pentru ea iar responsabilitatea calitatii serviciilor prestate de catre profesionist cad in sarcina sa, Vanzatorul neavand nicio obligatie.
  • Cosul meu– sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior.
  • Durabilitate - capacitatea bunurilor de a-și menține funcțiile și performanța necesare în cursul utilizării normale.
  • Durata medie de utilizare -  intervalul de timp, stabilit în documente tehnice normative sau declarat de către producător ori convenit între părți, în cadrul căruia produsele de folosință îndelungată trebuie să își mențină caracteristicile funcționale, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și
  • Viciu ascuns - deficiența calitativă a unui produs livrat sau a unui serviciu prestat care nu a fost cunoscută și nici nu putea fi cunoscută de către consumator prin mijloacele obișnuite de verificare.
  • Termen de garanție - limita de timp, care curge de la data dobândirii produsului sau serviciului, până la care producătorul sau prestatorul își asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului ori serviciului achiziționat, pe cheltuiala sa, dacă deficiențele nu sunt imputabile consumatorului.
  • Garantie de conformitate - reprezintă obligația legală a vânzătorului de a furniza consumatorului un produs care corespunde specificațiilor și caracteristicilor descrise în contractul de vânzare. Aceasta asigură că produsul:
  1. Este conform cu descrierea făcută de vânzător și posedă calitățile prezentate consumatorului sub formă de mostră sau model.
  2. Este adecvat pentru orice scop specific solicitat de consumator, pe care acesta l-a adus la cunoștința vânzătorului și pe care vânzătorul l-a acceptat.
  3. Este adecvat pentru scopurile pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip.
  4. Prezintă calitatea și performanța care sunt normale la un produs de același tip și la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil.
    • Garanție comercială - orice angajament din partea Vanzatorului față de Client/Consumator, prevăzut în certificatul de garanție sau în publicitatea disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului, în plus față de obligațiile legale care îi revin vânzătorului referitoare la garanția de conformitate, de a rambursa prețul plătit sau de a înlocui, a repara sau a întreține bunurile în orice mod, în cazul în care acestea nu corespund specificațiilor sau oricărei alte cerințe care nu este legată de conformitate.
    • Bunuri si Servicii– orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
    • Bunuri cu elemente digitale - orice obiect corporal mobil care încorporează un conținut digital sau un serviciu digital sau este interconectat cu acestea, astfel încât, în absența respectivului conținut digital sau serviciu digital, bunul nu și-ar putea îndeplini funcțiile.
    • Contract– reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
    • Continut– reprezinta toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic cat si continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
    • Specificatii– toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
    • PRP (RRP) - este un pret recomandat de revanzare al Bunului transmis Vanzatorului direct de catre producator/distribuitor, Pretul de Vanzare fiind stabilit in mod independent de catre Vanzator, in functie de politica sa comerciala. Scopul unic al aceste informatii este de a sprijini Cumparatorul/Utilizatorul in decizia de cumparare a Bunului si/sau Serviciului. Cumparatorul/Utilizatorul intelege ca marcarea mai putin evidenta a acestei informatii nu este de natura sa produca confuzie si ca, in luarea deciziei de cumparare a Bunului, Cumparatorul/Utilizatorul trebuie sa aiba in vedere strict Pretul de Vanzare comunicat de catre Vanzator si solicitat de acesta din urma.
    • Pret Taiat- reprezinta pretul de referinta, respectiv cel mai scăzut preț practicat de catre Vanzator cel puțin în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de pret asupra Bunului. In conditiile legii, Pretul Taiat poate fi mentinut si in conditiile unei reduceri succesive, treptate. Pretul Taiat este valabil in limita stocului disponibil al Bunului/Serviciului.
    • Pret de Vanzare- reprezinta contravaloarea Bunului, pretinsa si solicitata de catre Vanzator, Cumparatorului/Utilizatorului, evidentiata in pagina de produs din Site si pe eticheta de prezentare pentru produsele expuse in Showroom-uri. Vanzatorul poate afisa distinct, intr-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferentei dintre Pretul de Vanzare si PRP si/sau diferenta valorica ori procentuala dintre Pretul de Vanzare si Pretul Taiat. Pretul de Vanzare este valabil in limita stocului disponibil al Bunului/Serviciului.
    • Zilnic Pret Bun Recomandat- reprezinta cel mai bun pret pe care ACAJU il poate oferi pentru acel produs in acea perioada.
    • Review – o evaluare scrisa de catre un Utilizator sau Cumparatorul unui Bun sau Serviciu, pe baza experientei personale si a capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre Vanzator.
    • Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator /Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna Review-ului  unui Bun sau Serviciu in acord cu prezentul Document.
    • Taxa de timbru verde– valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, conform legii.
    • Tranzactie– incasarea sau rambursarea catre Cumparator a unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre ACAJU,  prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
    • Termeni si Conditii Generale - sunt un contract la distanta intre parti din care izvorasc drepturi si obligatii atat pentru Vanzator cat si pentru Cumparator.
    • Livrarea Standard – se referă la opțiunea obișnuită de expediere oferită de ACAJU. Aceasta este opțiunea implicită și cea mai accesibilă ca preț pentru transportul produselor către clienți. Livrarea standard este in Centrul Logistic National ACAJU din Vaslui, strada Fabricii, nr.4, Toti termenii de livrare/returnare/rambursare vor tine cont de locatia de livrare standard asumata de ACAJU.
    • Servicii Standard – livrarea, transportul si montajul nu sunt servicii standard. Ele sunt servicii distincte ce comporta optiunea Cumparatorului si plata unui pret. Pentru serviciul de retur al bunurilor, sunt exceptate de la exercitarea acestuia serviciile de: livrare, transport și/sau montaj al produselor dacă Cumpărătorul a exprimat în prealabil acordul expres pentru executarea acestora.
    • Terti profesionisti – Vanzatorul poate facilita accesul Clientilor/Cumparatorilor la terti profesionisti care sa presteze diferite servicii ce le sunt necesare acestora, cum ar fi, dar fara a se limita la: livrare/transport/asamblare/design interior, samd. Vanatorul nu isi asuma vreo obligatie asupra calitatii serviciilor prestate de catre tertii profesionisti, alegerea serviciilor lor fiind o alegerea ferma si informata a Clientilor/Cumparatorilor.
    • Culoarea - culorile comandate conform mostrarului sau conform imaginilor de pe site. Culoarea reala a produselor poate fi diferita fata de culorile vizualizate in cataloage sau pe site, deoarece in procesul de redare a culorii pot interveni factori care sa modifice culoarea originala, cum ar fi, dar fara a se limita la: lumina de la sedinta de fotografiere a produsului, intensitatea blitzului, reglajul monitorului, samd. Pot exista diferente de nuanta a culorii la produse identice ca design realizate insa cu materiale din loturi diferite. Clientul are datoria de a verifica intotdeauna nuanta/culoarea inainte de montaj si daca are vreo nemultumire referitoare la aceasta are dreptul sa faca retur produsului nemontat, pe cheltuiala Vanzatorului, in 14 Zile Calendaristice de la receptie. Daca il monteaza, se expune riscului deteriorarii produsului care va determina Diminuarea Valorii Produselor si implicit Diminuarea Valorii Rambursate de catre Vanzator Cumparatorului.
    • Imagini- Imaginile produselor au un caracter informativ, prezentarea foto a produselor putand fi afectata in timpul procesului de fotografiere datorita limitarii tehnice a aparatelor de a transpune 100% realitatea dar poate fi afectata si de rezolutia ecranelor pe care sunt vizualizate. In cazul in care exista o nemultumire referitoare la diferentele dintre imagine si realitate, Clientul poate face retur produsului in 14 zile calendaristice de la receptia acestuia. Va primi banii integral pe produs daca acesta ajunge la Vanzator in starea in care acesta l-a receptionat sau va primi valoarea diminuata daca in urma inspectiei fata de specialistiI ACAJU se constata ca produsul prezinta urme de utilizare/deteriorare.
    • Testarea Produselor - In cazul vânzărilor la distanță, Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului. Cumparatorului i se va permite să testeze și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor.
      Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor, Cumparatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: Cumparatorul trebuie doar să testeze un scaun, nu sa il si utilizeze. Daca in irma testarii, Cumparatorul nu este multumit de produs, acesta are dreptul de a se retrage din contract.
    • Diminuarea Valorii Produselor – consecinta a actiunii/inactiunii Clientului diferita de ceea ce este necesar pentru a determina natura, caracteristicile si functionarea produselor si din care rezulta uzarea/deteriorarea produselor. Un produs care a fost returnat de catre client si prezinta semne de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri, urme vizibile rezultate in urma asamblarii, se accepta retur numai dupa aducerea lui la stadiul initial. Acesta este un proces complex, implicand costuri de receptie, sortare, evaluare, reparare, igienizare, cosmetizare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate, reambalare si eventual transport in locatii ce pot vinde produsele resigilate si costul asamblarii la locul expunerii pentru vanzare.
      Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului.
    • Diminuare Valoare Returnata - valoarea returnata clientului in urma receptionarii unui produs la retur care a fost uzat/utilizat/deteriorat, va depasi de regula 30% din valoarea initiala a produsului livrat ca nou. Determinarea acestei valori de minim 30% a rezultat in urma evaluarii costurilor necesare pentru ca produsul sa poata fi readus in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Din practica, reiese ca un produs uzat/deteriorat trebuie sa aiba o reducere de minim 30% pentru ca un client sa il achizitioneze din sectiunea de Resigilate. Cntravaloarea activitatilor necesare la un retur: receptie, sortare, evaluare, reparare, igienizare, cosmetizare, reambalare si eventual transport in locatii ce pot vinde produsele resigilate montate si costul asamblarii la locul expunerii pentru vanzare, depaseste 30%, doar costurile montajului fiind de minim 10%. Valoarea finală se va stabili în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite suplimentar activitatilor standard mentionate mai sus. Contravaloarea finala a taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea si evaluarea Bunurilor returnate.
      La solicitarea Cumparatorului, vom reexpedia bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator
    • Produse Personalizate - produsele realizate după specificațiile și instrucțiunile Cumpărătorului sau personalizate distinct pentru acesta.
    • Retur Produse Personalizate - Sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur.
    • Cod Reducere/Voucher - Cod emis de catre Vanzator ce poate fi utilizat pentru aplicarea unei reduceri asupra valorii totale a comenzii sau pentru o anumita categorie de produse. Conditiile de utilizare a codurilor de reducere sunt reglementate in regulamentul aferent fiecarei campanii ce utilizeaza coduri de reducere. Voucherul de 45 de lei pe care il primesti in urma inscrierii la newsletterul ACAJU, este valabil pentru comenzile mai mari de 1500 de lei si se poate aplica o singura data. Codul primit trebuie introdus in procesul de comanda, catre finalizarea comenzii. Promotie valabila din 01 august 2021, pana la oprirea ei.
    • Pret Derizoriu - Prin pret derizoriu se intelege un pret cu mult sub valoarea reala a produsului, situatie in care Vanzatorul va comunica Clientului pretul real iar daca acesta nu este de acord cu pretul real, vanzarea va fi anulata fara ca Clientul sa poata solicita vreo despagubire. Art. 1665 Noul Cod Civil reglementeaza acele situatii in care Vanzatorul anunta Cumparatorul ca pretul din magazinul online este gresit, fiind un pret derizoriu: „de asemenea, daca prin lege nu se prevede altfel, vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la o vanzare."
    • Pret Eronat – pret gresit/nereal afisat pe SITE ca urmarea unor disfunctionalitati ale site-ului sau a unor erori de operare. Vanzatorul va informa Cumparatorul/Clientul asupra pretului corect. Acesta intelege ca in cazul erorilor de pret, comanda va fi anulata de Vanzator, fara alte pretentii din partea Cumparatorului. Informarea poate avea loc oricand pe parcursul procesului de vanzare - livrare, chiar daca dintr-o eroare a existat o confirmare initiala a unui pret mai mic.
    • Conformitatea Bunurilor – se va intelege ca un bun este conform, atunci cand acesta indeplineste conditiile de mai jos:
      a) Respectă descrierea, tipul, cantitatea și calitatea și dețin funcționalitatea, compatibilitatea și alte caracteristici prevăzute în contractul de vânzare.
      b) Corespund scopului special pentru care consumatorul le solicită, pe care consumatorul l-a adus la cunoștința vânzătorului cel târziu în momentul încheierii contractului de vânzare și pe care vânzătorul l-a acceptat.
      c) Sunt livrate împreună cu toate accesoriile și cu toate instrucțiunile, inclusiv de instalare, prevăzute în contractul de vânzare.
      d)  Corespund scopurilor pentru care s-ar utiliza în mod normal bunuri de același tip, ținând seama, dacă este cazul, de prevederile legale în vigoare, de standarde tehnice sau, în absența unor astfel de standarde tehnice, de coduri de conduită aplicabile în domeniu și specifice sectorului.
      e) După caz, posedă calitatea și corespund descrierii unei mostre sau unui model pe care vânzătorul l-a pus la dispoziția consumatorului înainte de încheierea contractului.
      f) Dacă este cazul, sunt livrate împreună cu accesoriile, inclusiv ambalajul, instrucțiunile de instalare sau alte instrucțiuni pe care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil să le primească.
      g) respectă cantitatea și dețin calitățile și alte caracteristici, inclusiv în materie de durabilitate, funcționalitate, compatibilitate și securitate, care sunt normale pentru bunurile de același tip și la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil, având în vedere natura bunurilor și ținând seama de orice declarație publică făcută de vânzător sau în numele acestuia sau de alte persoane situate în etapele anterioare ale lanțului de tranzacții, inclusiv de către producător mai ales în anunțuri publicitare sau pe etichetă.
    • Evaluarea Conformitatii Bunurilor – recomandarea Parlamentului European si a Consiliului Europei este ca „momentul relevant pentru evaluarea conformității bunurilor ar trebui să fie momentul livrării bunurilor.” Aceasta recomandare are rolul de a creste gradul de securitate juridica dintre Vanzator si Cumparator, fiind inclusa in directiva UE 2019/771 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 mai 2019. La punctul 37 din directiva europeana se specifica in mod clar ca: „Creșterea gradului de securitate juridică atât pentru consumatori, cât și pentru vânzători necesită o indicație clară privind momentul în care ar trebui evaluată conformitatea bunurilor. Momentul relevant pentru evaluarea conformității bunurilor ar trebui să fie momentul livrării bunurilor. Această dispoziție ar trebui să se aplice și în cazul bunurilor care încorporează conținut digital sau un serviciu digital furnizate într-o singură instanță de furnizare sau sunt interconectate cu acesta. Cu toate acestea, atunci când conținutul digital sau serviciul digital încorporat în bunuri sau interconectat cu acestea trebuie să fie furnizat în mod continuu pe parcursul unei anumite perioade, momentul relevant pentru stabilirea conformității elementului de conținut digital sau de serviciu digital nu ar trebui să fie un anumit moment în timp, ci mai degrabă o anumită perioadă, începând de la data livrării. Din motive de securitate juridică, perioada respectivă ar trebui să fie egală cu perioada în care vânzătorul răspunde pentru neconformitate.
      Intrucat bunurile comercializate de catre ACAJU nu au continut digital sau serviciu digital ce trebuie furnizat in mod continuu pe parcursul unei perioade, iar in directiva UE 2019/771 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 mai 2019 se face clar distinctia intre momentele in care se va face evaluarea conformitatii produselor, consideram ca este valabila recomandarea prin care momentul relevant pentru evaluarea conformitatii bunuriloe este momentul livrarii bunurilor.
    • Momentul transmiterii dreptului de proprietate – este momentul in care bunul este receptionat de catre Client/Consumator sau de catre un reprezentant al acestuia sau de catre transportatorul tert ales in momentul comenzii, in mod expres, de catre Client/Consumator pentru a-i livra bunurile.
    • Momentul transmiterii riscurilor de pierdere si deteriorare – este momentul in care se transmite dreptul de proprietate.
    • Vanzarea - este contractul prin care vanzatorul transmite sau, dupa caz, se obliga să transmita cumparatorului proprietatea unui bun în schimbul unui pret pe care cumparatorul se obliga sa il plateasca.
    • Deschiderea Coletului +24 de ore – este un serviciu prin care Vanzatorul accepta ca transferul responsabilitatii asupra deteriorarii sa fie prelungit cu 24 de ore din momentul in care Clientul/Consumatorul receptioneaza bunul din punctele de livrare/ridicare ale ACAJU sau de la transportatorul tert care i-a livrat bunurile la cererea expresa a Clientului/Consumatorului.
      Evaluand conformitatea bunurilor la momentul receptiei, indiferent de cine i-a facut livrarea sau de unde a facut livrarea, Clientul/Consumatorul contribuie la creșterea gradului de securitate juridică atât pentru sine cat si pentru Vanzator, respectand recomandarile directiva UE 2019/771 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 mai 2019.
      Acest beneficiu nu contravine in niciun fel cu dreptul consumatorului de a face retur produselor in 14 zile de la receptie, indiferent de motiv. In plus, anuntand in primele 24 de ore ca vrea sa faca retur si nemontand produsul, Clientul/Consumatorul beneficiaza de organizarea returului de catre Vanzator si de suportarea de catre Vanzator a costurilor cu returul. Riscul de deterioare este preluat de catre Vanzator in momentul efectuarii receptiei returului, Clientul/Consumatorul avand responsabilitatea deplina asupra modului in care ambaleaza produsul pentru retur si pentru ce se intampla cu produsul pe parcursul returului, pana in momentul receptiei.
    • Returnarea Bunului in 14 zile indiferent de motiv - dreptul de retragere dintr-un contract la distanță sau în afara spațiilor comerciale nu este condiționat de necesitatea justificării de către consumator a motivului pentru care dorește să returneze produsul.
      Acest drept de retragere este o măsură de protecție, permițând consumatorului să ia o decizie finală în deplină cunoștință de cauză, după ce a avut ocazia să examineze produsul fizic. Întrucât comerțul la distanță nu permite consumatorului să vadă sau să testeze produsul înainte de achiziție, legea oferă această perioadă de 14 zile ca o formă de compensație. Consumatorul are dreptul de a returna un produs în termen de 14 zile, dar trebuie să aibă grijă ca produsul să fie într-o stare care să permită revânzarea lui ca nou, pastrandu-si valoarea si functionalitatea initiala.Dacă produsul a fost utilizat sau deteriorat într-o asemenea măsură încât valoarea sa a scăzut, comerciantul are dreptul de a reține o parte din suma de rambursat pentru a acoperi pierderile suferite. Aceasta este o protecție echilibrată între drepturile consumatorului și cele ale comerciantului.
      Consumatorul nu trebuie să returneze produsul în ambalajul original, dar trebuie să se asigure că acesta este similar și este protejat suficient în timpul transportului pentru a nu fi deteriorat. ACAJU comercializează produse nemontate iar ambalajul original este o parte esențială a produsului pentru ca un alt client să îl considere ca fiind nou sau nu. În cazul returnării în alt ambalaj decât cel original sau cu un ambalaj deteriorat, clientul va suporta diminuarea valorii produsului pentru ca acesta să poată fi repus în starea de nou sau să poată fi comercializat la o valoare similară stadiului de nou sau sa fie vandut ca produs resigilat.
    • Modul de utilizare și funcționare a produselor cumparate – la solicitarea Clientului/Cumparatorului va fi demonstrat de catre Vanzator prin instructiuni si schite de montaj.
    • Termen de livrare – este termenul estimativ in care Vanzatorul estimeaza ca poate livra bunurile. El poate fi afectat de conditii care nu sunt in puterea de a le gestiona ale Vanzatorului.

 

  1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

    • Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, mesaje sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale
    • Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face prin e-mail, mesaj sau telefonic.
    • Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin email si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
    • Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator pentru Bunurile achizitionate.
  2. POLITICA DE VANZARE ONLINE

    • Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin suport online (Live Chat/Wathapp) sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site.
    • ACAJU poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii, intr-o anumita perioada de timp sau in limita stocului disponibil.
    • Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A
    • In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
    • Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
    • Dupa aproximativ 7 (sapte) zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.
  1. DESCRIEREA PROCESULUI DE VANZARE/CUMPARARE

 

       5.1.COMANDA

5.1.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea in cosul de cumparaturi a Bunurilor si/sau Serviciilor  dorite, selectand modalitate in care doreste sa i se livreze bunurile, avand 3 variante:
- Livrarea Standard ACAJU in Centrul Logistic National ACAJU din Vaslui, strada Fabricii, n3.4;
- Livrarea printr-un tert partener transportator, la solicitarea expresa a Clientului/Cumparatorului;
- Livrarea in punctul de livrare ACAJU din depozitul magazinului ACAJU, din Iasi, Calea Chisinaului, 23.
In pasul urmator Clientul/Cumparatorul va finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

5.1.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele introduse de acesta sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

5.1.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

5.1.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

5.1.5. Transferul riscului pierderii si deteriorarii se face in momentul receptionarii produselor/serviciilor din comanda de catre Client/Cumparator sau de catre un reprezentant al acestuia.
Avand in vedere ca livrarea standard ACAJU este in Centrul Logistic National ACAJU din Vaslui, strada Fabricii, nr.4 si ca alegerea livrarii printr-un tert transportator (curier sau de tip curier) in baza unui contract auxiliar incheiat intre Vanzator si Tert Profesionist, este la solicitarea expresa a Clientului/Cumparatorului, responsabilitatea juridica asupra pierderii/deteriorarii este transferata acestuia in momentul preluarii produselor de catre curier sau oricare alt serviciu similar. Vanzatorul nu este responsabil de intarzieri ale livrarii din momentul in care produsul pleaca de la ACAJU pana in punctul de destinatie dorit, costul transportului, samd.

5.1.6. Din ratiuni comerciale, Vanzatorul poate compensa Clientului/Consumatorului in orice mod doreste eventualele lipsuri sau deteriorari ale produsului intamplate de la preluarea de catre curier pana la receptia facuta de Client/Consumator, insa este doar decizia sa independenta, Clientul intelegand ca atunci cand solicita sa i se livreze printr-un tert partener transportator, acesta actioneaza ca un reprezentant al Clientului/Consumatorului si transferul de responsabilitate asupra pierderii si deteriorarii se face de la Vanzator la Client/Consumator in momentul preluarii produselor de catre tertul transportator.

5.1.7.  Verificarea Bunurilor Livrate – conform Codului Civil al Romaniei, transferul pierderii si deteriorarii asupra bunurilor achizitionate se face in momentul receptiei acestora de catre Client/Cumparator. Avand in vedere ca recomandarea Parlamentului European si a Consiliului Europei este ca „momentul relevant pentru evaluarea conformității bunurilor ar trebui să fie momentul livrării bunurilor, fiind inclusa in directiva UE 2019/771 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 mai 2019, recomandam insistent ca Clientul/Consumatorul:
a) sa verifice cu atentie coletele la receptie, atat cantitativ și calitativ, pe baza etichetării acestora, cat si a awb-ului in cazul livrarii prin  tert profesionist
b) sa verifice existenta componentelor produsului conform schitei de montaj, a eventualelor lipsuri sau deteriorari, verificarea materialului din care este realizat produsul, a texturii materialelor, rupturi, zgarieturi, distrugeri, sparturi, culoare considerata nepotrivita, canturi cu probleme, samd.. in momentul receptiei+24 de ore. Daca clientul trece la asamblarea produsului fara a semnala Vanzatorului in scris pe email, ca este prezenta o problema, se va putea considera de catre Vanzator ca nu a existat initial vreo problema vizibila sau ca clientul a luat decizia de a pastra produsul informat fiind si asumandu-si decizia, pe proprie raspundere.
Nu sunt incluse aici probleme ale produsului care pot apare in timp sau care nu puteau fi vazute. Este rezonabil de crezut ca este imposibil ca un Client/Consumator sa nu vada inca de la verificarea produsului ca acesta nu are culoarea pe care si-a dorit-o, textura materialului potrivita sau ca prezinta semne, pete, sparturi pe partile vizibile la montaj ale produselor.

5.1.8. Produsele achizitionate de pe expozitiile magazinelor Acaju nu beneficiaza de posibiitate de retur pe motiv de neconformitate a produsului intrucat acestea sunt montate si clientul are posibilitatea sa le testeze si sa le verifice din punct de vedere al conformitatii inainte de achizitie. In aceasta situatie se va considera ca clientul a fost pe deplin informat inainte de a lua decizia de achizitie, a verificat, a testat si a acceptat produsele exact asa cum erau in momentul in care a facut achizitia.

5.1.9. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare si retur. Conform OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei componente – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau componente.

5.1.10. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va transmite formularul de retragere la suport@acaju.ro
5.1.11. Daca decizia de retragere din contract este comunicata Vanzatorului in 24 de ore de la receptia produselor de catre Client/Consumator, Vanzatorul va facilita punerea la dispozitie a unui tert transportator, ocupandu-se de identificarea acestuia si punerea in legatura cu Clientul/Consumatorul, Vanzatorul suportand si cheltuielile de retur.
Transferul riscului de pierdere/deteriorare va fi transferat Vanzatorului dupa receptia de catre acesta a bunurilor returnate.

5.1.12. Daca decizia de retragere din contract este comunicata Vanzatorului dupa trecerea celor 24 de ore de la receptia produselor de catre Client/Consumator pana la trecerea celor 14 zile, Clientul/Consumatorul va alege orice modalitate de retur doreste, pe propria cheltuiala, Vanzatorul facilitand accesul la un tert profesionist transportator doar ca exceptie, doar daca doreste, obligatia de plata a returului ramanand la Client/Consumator. Si in aceasta situatie, transferul riscului de pierdere/deteriorare va fi transferat Vanzatorului dupa receptia de catre acesta a bunurilor returnate.

5.1.13. Dupa trecerea celor 14 zile, responsabilitatea returului este exclusiv in sarcina Clientului/Consumatorului, inclusiv cele aferente perioadei de garantie, deoarece livrarea standard ACAJU s-a facut in Centrul Logistic National ACAJU si produsele pentru evaluare trebuie sa ajunga in aceeasi locatie, ACAJU neavand nicio responsabilitate si nicio influenta asupra deciziei clientului de a duce produsele in orice locatie din Romania sau afara Romaniei.

5.1.14. Orice retur de produs, indiferent cand se realizeaza si din ce motiv, inclusiv cele din perioada de garantie,  va fi insotit si de eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

5.1.15. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Rambursarea este conditionata de receptia produselor de catre Vanzator in Centrul Logistic National ACAJU.

5.1.16. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
a) pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;
b) pentru Comenzile achitate cu Op/iTransfer -> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;
c) pentru Comenzile achitate ramburs -> prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.
d) pentru Comenzile achitate cu numerar in showroom -> prin restituirea contravalorii produsului in numerar in showroom sau in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.
e) pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.
5.1.17. Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat sau/si prezinta urme de uzura), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initial, dupa caz,sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumparatorului, vom reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.  Diminuarea Valorii Bunurilor returnate se va face in urma evaluarii produsului la receptie si dupa receptia returului, dar nu poate fi mai mica de 30% din valoarea produsului returnat care este intr-un stadiu ce nu mai poate fi vandut ca nou. (Detalii in Glosar)

5.1.18. Testarea Bunului Similar Magazinului Real. In cazul cumparaturilor online, Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului la distanta, asa ca acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, Cumparatorului i se permite să testeze și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor.
Pentru asta, Cumparatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real.
Astfel, produsele se vor testa dar nu se vor utiliza.
Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.
In cazul in care Cumparatorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.
Accesoriile (manuale de utilizare, cabluri etc.) aflate în cutia Bunului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din Bun. Ca urmare, recomandam Cumparatorului atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.
Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Resigilat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.
Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului dupa receptionarea si evaluarea Bunurilor returnate.

5.1.19. Lipsa oricarui document (certificat de garantie/factura/aviz, samd) trebuie semnalate la receptia de catre client a produselor comandate. Solicitarile ulterioare de astfel de documente vor ramane la latitudinea Vanzatorului daca le va onora sau nu si cand.

 

  1. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

       Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

6.1. Contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator: asamblare/livrare, samd.

6.2. Furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar.

6.3. Furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

6.4. Furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator.

 

  1. DISPONIBILITATEA UNUI BUN

              Va fi afisata in Site dupa cum urmeaza:

  • “Produs in stoc”– bunul este in stoc ACAJU.
  • “Produs in stoc furnizor”– Bunul nu este disponibil in stocul ACAJU. Daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “in stoc furnizor”, unul dintre consultantii nostri de vanzari te va contacta in cel mai scurt timp ca sa iti comunice detalii despre disponibilitatea Bunului.
  • “Produs la comanda”– Bunul nu este disponibil in stocul ACAJU si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
  1. MODALITATI DE PLATA

    • Pretul Contractului poate fi platit printr-una dintre urmatoarele modalitati, in functie de optiunea clientului:
      1.1. Plata in avans.
      • Ramburs la livrare
      • Transfer bancar, cu ordin de plata bancar (in baza facturii emise de catre Vanzator, in contul SC ACAJU SRL mentionat pe factura,
      • Plata cu cardul online sau in magazin (orice tip de card bancar, in magazinele agreate de ACAJU, pentru preluarea comenzilor (ACAJU Vaslui, ACAJU Iasi)).
      • Plata online cu cardul in rate fara dobanda (Raiffesen Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, First Bank) sau plata in magazinele agreate de ACAJU pentru a prelua comenzi (Raiffeisen Bank, Banca Transilvania), numerar in magazinele agreate de ACAJU pentru a prelua comenzi,
      • Plata in rate prin TBI Bank si Mokka.

        Modalitatea de plata cu numerar la livrare nu este disponibila pentru comenzi online a caror valoare cu TVA este mai mare de 5.000 lei pentru persoanele juridice si 10.000 lei pentru persoanele fizice, amenda pentru depasiri de limita fiind de 0,6% din valoarea sumei platite in plus, conform legislatiei in vigoare. Modalitatea standard de plata a produselor de catre client este cu plata in avans. In anumite situatii putem accepta ca plata sa se faca la livrare, dar e doar decizia Vanzatorului cand opteaza pentru o modalitate de plata sau alta.

 

  1. TERMENE DE LIVRARE
    Se va face o distinctie intre livrarea standard asigurata de ACAJU, care livrare standard este in punctele de livrare/ridicare ale Vanzatorului si livrarea la cererea clientului la o alta adresa, efectuata prin serviciile de curierat terti profesionisti si facilitata prin intermediul ACAJU in baza unui contract auxiliar. Dacă termenul de livrare este modificat de către producător, ori de către alte entități, cum ar fi non-limitativ: autorități vamale, agenți vamali, transportatori, etc., acesta va informa de îndată Clientul/Cumpărătorul cu privire la modificarea intervenită. Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Clientu;/Cumpărătorul despre aceasta indisponibilitate, urmând ca sumele de bani achitate de către Client/Cumpărător pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate in termen de 2 zile lucratoare de la comunicarea catre client a indisponibilitatii survenite.
    • Termenul de livrare în punctele de ridicare ACAJU - Este de maxim 1 zi lucrătoare pentru produsele din stocul ACAJU și de maxim 120 de zile lucrătoare pentru produsele care sunt în stoc furnizor/la comandă.
    • Termenul de livrare în apropierea destinației dorite de client - Se calculează ca fiind format din termenele de la punctul a) specifice pentru fiecare caz în parte (disponibilitate în stoc/la comandă) la care se adaugă perioada de timp în care livratorul tert profesionist solicitat de către Clien/Cumparator t reușește să facă livrarea. Acest interval de timp este asumat de către Client în momentul când solicită ACAJU să îi faciliteze prestarea de serviciu de livrare de către un tert.
    • Termenele de livrare sunt comunicate individual la fiecare solicitare de comanda. Cu toate acestea, termenele de livrare pot fi modificate unilateral de către Vânzător în cazul în care acestea sunt afectate de întârzieri ale transportului datorate unor situații mai presus de puterea de control a Vânzătorului, de decizii ale producătorilor ori de intervenția unor autorități în procesul de transport /verificare /taxare /livrare, samd. În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a amânării de către Cumpărător a termenului de livrare stabilit, Vânzătorul își rezervă dreptul de a denunța unilateral contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.
    • În cât timp se livrează produsele - Pe baza istoricului de livrari, estimarea aproximativa de livrare oriunde in Romania prin terti profesionisti pentru produsele aflate în stoc, după confirmarea comenzii, este:
      - 1-3 zile lucrătoare pentru produsele nevoluminoase;
      - 3-10 zile lucratoare pentru produsele voluminoase (canapele, coltare, saltele, paturi, dulapuri, s.a.);
      - pentru restul produselor, termenul de livrare este stabilit în momentul confirmării comenzii, variaza in functie de produs intre 30 si 120 de zile calendaristice (20 - 90 de zile lucratoare). În cazul modificării termenului de livrare, veți fi informat atât telefonic cât și prin e-mail.
  2. LIVRAREA/RECEPTIA PRODUSELOR
    • Modalitatea standard prin care clientul poate intra in posesia produselor comandate de pe www.acaju.ro este cea de ridicare de catre client a comenzii din punctele de ridicare ACAJU indicate pe site.
    • Ca exceptie de la regula de mai sus, clientul poate opta pentru a i se livra comanda la o adresa indicata de el in comanda, dar ACAJU poate face aceasra doar daca Clientul solicita expres un tert profesionist care sa ridice produsele comandate din depozitul ACAJU. Livrarea la alta adresa este disponibila doar printr-un tert-curier, ACAJU propunand profesionistii, dar alegerea unei alte variante decat cea standard oferita de catre ACAJU va fi doar a Clientului.
    • Ca regula generala, Clientul este cel care suporta cheltuielile de transport si in caz de returnare a comenzii, costul transportului catre Client ramane in sarcina clientului, conform art. 10 din OG 130/2000 care precizeaza ca, consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: „contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazut la art. 7 aliniat 1’ precum si art. 13 alin (3) din OUG 34/2014 : „fara a aduce atingere alin. ( 1 ), profesionistul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist”.
      4. Prin livrare oriunde in Romaniase va intelege orice adresa unde pot ajunge serviciile de curierat, acesta neputand organiza livrari in localitatile din Delta Dunarii. Clientii din aceste localitati vor ridica produsul de la sediul curierului din Tulcea. Localitatile din judetul Tulcea unde nu se poate face livrarea sau ridica returul sunt: Sulina, C.A. Rosetti, Cardon Tulcea, Letea, Periprava, Sfiştofca, Ceatalchioi, Plauru, Sălceni, Chilia Veche, Ostrov Tătaru, Tatanir, Crişan, Caraorman, Mila 23, Maliuc, Gorgova, Ilganii de Sus, Partizani, Vulturu, Murighiol, Colina, Dunavăţu de Jos, Dunavăţu de Sus, Plopul, Sarinasuf, Uzlina, Niculiţel, Pardina, Sfântu Gheorghe, Baltenii de jos Tulcea, Ilganii de Jos Tulcea, Patlageanca si Tudor Vladimirescu.
      10.5. Locul livrarii este cel mai apropiat loc de adresa de livrare specificata de client unde se poate ajunge cu un mijloc de transport auto. Livrarea se va considera efectuata langa masina de livrare, responsabilitatea transportului de la masina in locuinta revenindu-i Clientului/Cumparatorului. Livratorul nu poate asigura transportul pana in locuinta, rolul lui este de a ajuta la descarcarea produsului din mijlocul de transport, fara a face vreo alta activitate de livrare manuala. Clientul/Cumparatorul este singurul responsabil de manevrarea produsului de la mijlocul de transport al livratorului pana la locul unde vrea sa duca produsul din comanda cat si la masina celui care ridica produsul in cazul Returului, cand ACAJU ii faciliteaza colaborarea cu un tert profesionist.

10.6. Produse cu defecte la receptie de la curier
Avand in vedere ca ACAJU isi asuma din punct de vedere comercial sa suporte, in unele cazuri, problemele potentiale aparute pe parcursul livrarii prin curier, Clientul/Cumparatorul trebuie sa parcurga urmatorii pasi pentru a beneficia de aceasta facilitate:
10.6.1. Se va intocmi un proces verbal intre Client/Cumparator si Curier in care se vor mentiona deteriorarile si daca este posibil Clientul va realiza si fotografii in prezenta curierului;
10.6.2. Se va solicita de catre Client/Cumparator si obtine acceptul scris (email/sms) de la Vanzator ca acesta este de acord sa repare/inlocuiasca produsul si in caz de deteriorare a produsului sub ambalaj va repara/inlocui produsul/componenta cu probleme;
10.6.3. Clientul/Cumparatorul va trimite imagini cu deteriorarile in termen de 24 de ore de la receptie, impreuna cu solicitarile sale scrise.

10.7. Tarife de livrare - Nu includem in pret tarifele de livrare, avand in vedere ca suntem transparenti, dar negociem intens cu prestatorii de servicii (terti profesionisti) pentru a oferi clientilor posibilitatea unui cost de livrare cat mai scazut. La ACAJU, tarifele de livrare se calculeaza in functie de kilogramele fiecarui produs si o buna parte din cost este de regula subventionat de ACAJU pentru a face achizitia cat mai usoara. Tariful de transport este unul modic raportat la greutatea coletelor si apare in cosul de cumparaturi inainte de finalizarea comenzii.
Tarifele se calculeaza/fiecare produs si sunt urmatoarele:- produs cu greutatea intre 0,1 si 1 kg: 19 lei - produs intre 1,1 si 3 kg: 39 lei (comparati ca exemplu cu o carte a carei cost de transport poate fi intre 20 si 40 de lei), produs intre 3,1 si 10 kg: 49 lei, intre 10.1 si 30 kg: 59 lei, intre 30.1 si 60 kg: 69 lei, intre 60.1 si 100 kg: 99 lei, intre 100,1 si 200 kg: 149 lei, intre 200.1 si 300 kg: 199 lei, intre 300.1 si 400 kg: 249 lei, peste 400.1 kg: 299 lei, indiferent de destinatia de pe teritoriul Romaniei.
*Preturile de mai sus sunt valabile oriunde in Romania.

 

  1. GARANTIE SI SERVICE
    • Vanzatorul asigura și garanteaza conformitatea bunurilor achiziționate si eventualele vicii ascunse, declarand pe propria raspundere ca produsele comercializate nu pun în pericol viața, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu Ordonanța nr. 20/2010 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea unitar a legislatiei Uniunii Europene care armonizează conditiile de comercializare a produselor, documentatia de executie a fabricantului și standardelor romanesti.
    • Nu se consideră că există o neconformitate potrivit prevederilor daca, la momentul încheierii contractului de vanzare, consumatorul a fost informat în mod explicit ca o anumita caracteristica a bunurilor nu corespunde cerintelor obiective de conformitate, iar consumatorul a acceptat în mod expres și separat acest lucru la momentul încheierii contractului de vanzare.
    • Răspunderea Vanzatorului este angajata dacă lipsa de conformitate a produsului apare în 2 ani de la data livrarii și Cumparatorul anunta lipsa de conformitate. În cazul în care se constata o lipsa de conformitate a unui bun, Cumparatorul are dreptul de a cere repararea sau înlocuirea produsului, dupa caz. Cumparatorul are dreptul de a cere sa beneficieze de o reducere corespunzatoare a pretului sau de rezolutiunea contractului privind acel bun neconform daca:
      • Vanzatorul nu a finalizat reparatia sau inlocuirea sau vanzatorul a refuzat sa aduca in conformitate bunurile (vanzatorul poate refuza sa aduca in conformitate bunurile daca reparatia sau inlocuirea este imposibila sau i-ar impune costuri disproporționate).
      • Se constata o neconformitate, in pofida eforturilor vanzatorului de a o remedia.
      • Neconformitatea este de o asemenea gravitate incat justifica o reducere de pret sau dreptul de incetare imediata a contractului.
      • Vanzatorul a declarat ca nu va aduce bunurile in conformitate într-un termen rezonabil sau fara inconveniente semnificative pentru cumparator, ori acest lucru reiese clar din circumstantele cazului.

POLITICA DE RETUR WWW.ACAJU.RO 

    I. RETUR SIMPLU, SIGUR ȘI GRATUI

    II. GENERALITĂȚI

    III. ALȚI TERMENI ȘI CONDIȚII PRIVIND RETURUL

    IV. EXEMPLU PRACTIC INTERPRETARE CONTEXT PRODUSE ASAMBLATE/DEZASAMBLATE

    V. RECEPȚIONAREA RETURULUI DE CĂTRE VÂNZĂTOR

    VI. CALCULATOR VALOARE DE RAMBURSARE PENTRU PRODUSE ASAMBLATE

    VII. RAMBURSAREA BANILOR

    VIII. INSTRUCȚIUNI VERIFICARE PRODUSE COMANDATE

    IX. CUM EFECTUEZI RETURUL

 

I. RETUR SIMPLU, SIGUR ȘI GRATUIT

Primesti bunurile comandate, verifici aspectul exterior al coletelor si numarul lor, iar daca totul e in regula, le duci in spatiul de montaj, desfaci ambalajul cu grija, verifici conformitatea bunurilor (adica daca sunt conform prezentarii de pe site) si daca piesele primite corespund cu schita de montaj. Daca este ceva in neregula si/sau nu le mai vrei, nu le montezi si anunti in maxim 24 de ore de la receptie pentru a obtine retur gratuit sau inlocuirea bunurilor deteriorate de la transport fara a avea vreun cost.
Asa-i ca e simplu?

Serviciul de Asistență Clienți este disponibil la 0311.300.290 (tarif normal), email: suport@acaju.ro, de luni până vineri, între orele 9 și 16.

RECOMANDARI

  1. LA RECEPTIA BUNULUI

- verifica cu atentie ambalajele la exterior sa nu prezinte urme de lovituri sau deteriorari vizibile;

- verifica awb-ul, daca le-ai primit prin curier, si asigura-te ca sunt toate coletele (pe fiecare colet apare un „puisor” care mentioneaza ce colet este din cate sunt in total, de tipul: 1 din 7, 7 din 7, etc...)

- mentioneaza pe documentul de receptie, la curier sau in magazin/depozit orice neconformitate descoperita, fie ca e ambalaj deteriorat sau colet lipsa. E important sa faci corect acest pas deoarece este momentul in care se face receptia produsului si transferul responsabilitatii pierderii catre tine conform legii. Asta inseamna ca nu poti ulterior solicita sa primesti un colet pe motiv ca nu l-ai primit cand ai receptionat.

  1. DESCHIDEREA COLETULUI 24H

Desi legea prevede ca transferul responsabilitatii pierderii si deteriorarii se face catre Consumator la receptia bunului, noi prelungim responsabilitatea deteriorarii cu 24 de ore. Astfel ai timp sa analizezi bunurile cu atentie si sa verifici daca ai toate coletele si daca vreo piesa componenta a ajuns deteriorata in urma transportului.
Nu e necesar montajul pentru a-ti da seama daca bunul are vreo deteriorare vizibila sau vreo componenta lipsa. Este suficient sa il desfaci, sa verifici componentele bunului in paralel cu schita de montaj. Daca il vei monta/demonta/reambala si vei face retur, exista riscul sa deteriorezi bunul, iar acesta nu va mai fi considerat un produs nou, asa cum l-ai primit, ci unul utilizat si va fi afectat de diminuarea valorii conform prevederilor legale.

Returul este gratuit daca ne anunti in primele 24 de ore de la receptie de intentia ta, indiferent daca esti persoana fizica sau juridica.

Articolele lipsă vor fi livrate gratuit de catre Vanzator; articolele deteriorate/incorecte vor fi returnate gratuit de catre Client și vor fi înlocuite și livrate gratuit de catre Vanzator.

CLIENTUL poate invoca lipsuri în colete sau deficiențe si ulterior celor 24 de ore de la receptoe, insa, în mod rezonabil, ar trebui sa vada la momentul evaluarii initiale a conformitatii bunurilor neconformitati de tipul: ciobituri, zgârieturi, rupturi, rosături, fire trase, componente îndoite, pete de murdărie, etc.
Verificarea Bunurilor Livrate – conform Codului Civil al Romaniei, transferul pierderii si deteriorarii asupra bunurilor achizitionate se face in momentul receptiei acestora de catre Client/Cumparator. Avand in vedere ca recomandarea Parlamentului European si a Consiliului Europei este ca „momentul relevant pentru evaluarea conformității bunurilor ar trebui să fie momentul livrării bunurilor, fiind inclusa in directiva UE 2019/771 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 mai 2019, recomandam insistent ca Clientul/Consumatorul sa faca aceasta verificare cu atentie atunci cand primeste produsul.
Spargerea produselor sau componentelor din sticlă sau zgârierea produselor după recepție sunt riscuri asumate integral de client.

In cazul in care produsul nu este returnat in starea in care a fost receptionat de catre client, impreuna cu accesoriile incluse sau produsul prezinta vicii vizibile cu ochiul liber despre care nu am fost informati cat timp produsul a fost la tine, esti singurul responsabil în ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora diferit de ceea ce era necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Astfel, acceptarea returului se va putea realiza doar cu retinerea contravalorii aferente readucerii produsului in stadiul de nou, contravaloare care porneste de la minim 30% din valoarea produsului la care se adauga costul eventualelor deteriorari.

II. GENERALITATI

Produsele achiziţionate prin intermediul magazinului online www.acaju.ro, pot fi returnate de catre Cumparator în termen de 14 zile de la data la care acestea au fost ridicate de catre Cumparator din Centrul Logistic National ACAJU din Vaslui, strada Fabricii, nr.4 sau receptionate de catre Cumparator in punctul de ridicare solicitat expres de acesta prin bifarea casutei corespunzatoare in timpul procesului de achizitie.


Cumparatorul a fost informat ca livrarea standard ACAJU este in Centrul Logistic National ACAJU, dar, la solicitarea expresa a Cumparatorului, ACAJU poate facilita livrarea produsului cu un tert profesionist oriunde in Romania, in baza unui contract auxiliar incheiat intre ACAJU si profesionist.

Potrivit legislației în vigoare, Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris Vânzătorului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului cu suportarea cheltuielilor de returnare.

In cazul in care produsul nu mai este in starea in care a fost livrat, consumatorul este obligat să achite profesionistului costuri rezonabile, în conformitate cu art. 14 alin. (3) din OUG 34/2014. Costurile rezonabile sunt stabilite de catre Vanzator folosind cele doua metode: Calculatorul valoare de rambursare pentru produsele asamblate/utilizate moderat si evaluarea starii de degradare a produsului prin lovituri, sparturi, ciobituri, taieturi, lipsuri, aparute ulterior receptiei produsului de catre Consumator.

Conform O.U.G. 34/2014, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice, dar noi o extindem și pentru persoanele juridice, acestea putând face returul în primele 24 de ore de la recepția produsului.

- Pentru retur este necesar să prezinți dovada achiziției (factură sau bon fiscal) în original, în conformitate cu art.37 din Norma de aplicare a OUG 28/1999.

- Prevederile din această Politică nu limitează în niciun fel drepturile garantate clientului în baza legislatiei in vigoare

Serviciul de Asistență Clienți este disponibil la 0311.300.290 (tarif normal), email: suport@acaju.ro, de luni până vineri, între orele 9 și 16.

III. ALTI TERMENI SI CONDITII PRIVIND RETURUL

Produsele pentru retur in 14 zile de la primirea produsului pot fi in unul din cele 3 stadii:

  1. Produse sigilate
  2. Produse desigilate
  3. Produse asamblate și dezasamblate (produse utilizate moderat)

 

  1. Produsele sigilate vor putea fi returnate în termen de 14 zile de la data recepționării comenzii de către client sau un reprezentant al acestuia.

Prin produse sigilate se va înțelege acele produse care sunt prezentate pentru retur în ambalajul original nedeschis (care nu este deteriorat și nu prezintă urme de uzură).

  1. Produsele desigilate vor putea fi returnate în termen de 14 zile de la data recepționării produsului de către client sau un reprezentant al acestuia.

Prin produsele desigilate se va înțelege acele produse care prezintă ambalajul original deschis sau ușor deteriorat, iar produsele nu prezintă semne de utilizare, asamblare, manevrare și/sau uzură ce exced în mod rezonabil acestei operațiuni.

  1. Produsele asamblate și dezasamblate/produse utilizat moderatvor putea fi returnate în termen de 14 zile de la data recepției, în ambalajele originale sau într-un mod similar.

Prin produse asamblate și dezasamblate/produse utilizate moderat se va înțelege acele produse care au fost asamblate, acest lucru fiind evidențiat din discuțiile cu clienții sau/și din imagini și din evaluările făcute de angajații ACAJU la recepția returului. Prin asamblarea lor/utilizarea moderată acestea nu vor mai putea fi revândute ca noi, iar valoarea rambursată clientului va fi diminuată conform Calculatorului valoare de rambursare pentru produsele utilizate moderat și a Evaluarii deteriorarilor survenite dupa recepția produselor de catre Client.

 IVEXEMPLU PRACTIC INTERPRETARE CONTEXT PRODUSE ASAMBLATE/DEZAMBLATE

A. Un client achizitioneaza un produs, il asambleaza, apoi vrea sa il dezasambleze si sa ii faca retur. In aceasta situatie vei tine cont de urmatoarele aspecte:

- Asamblarea și dezasamblarea produsului: Dacă clientul a asamblat produsul și apoi l-a dezasamblat pentru a-l returna si acesta ramane cu urme vizibile in urma procesului de asamblare-dezasamblare, produsul nu mai este în aceeași stare ca la momentul achiziției. Asamblarea și dezasamblarea conduc in acest caz la uzura fizică a componentelor, dificultăți de reasamblare și necesitatea unor costuri suplimentare pentru reambalare, sortare și aducerea produsului în stadiul de nou, care de multe ori nici nu mai e posibil.

Diminuarea valorii produsului: Ne vom confrunta cu dificultăți în revânzarea produselor care au fost asamblate și apoi demontate si prezinta semne ce demonstreaza acest proces de asamblare dezasamblare, deoarece acestea nu mai pot fi vândute ca produse noi. Valoarea returnata clientului in urma receptionarii unui produs la retur care a fost uzat/utilizat/deteriorat, va depasi de regula 30% din valoarea initiala a produsului livrat ca nou. Determinarea acestei valori de minim 30% a rezultat in urma evaluarii costurilor necesare pentru ca produsul sa poata fi readus in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Din practica, reiese ca un produs uzat/deteriorat trebuie sa aiba o reducere de minim 30% pentru ca un client sa il achizitioneze din sectiunea de Resigilate. Contravaloarea activitatilor necesare la un retur:  receptie, sortare, evaluare, reparare, igienizare, cosmetizare, reambalare si eventual transport in locatii ce pot vinde produsele resigilate montate si costul asamblarii la locul expunerii pentru vanzare, depaseste 30%, doar costurile montajului fiind de minim 10%. Valoarea finală se va stabili în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite suplimentar activitatilor standard mentionate mai sus.
Contravaloarea finala a taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea si evaluarea Bunurilor returnate.
La solicitarea Cumparatorului, vom reexpedia bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator


ACAJU comercializează produse nemontate iar ambalajul original este o parte esențială a produsului pentru ca un alt client să îl considere ca fiind nou sau nu. În cazul returnării în alt ambalaj decât cel original sau cu un ambalaj deteriorat, clientul va suporta diminuarea valorii produsului pentru ca acesta să poată fi repus în starea de nou sau să poată fi comercializat la o valoare similară stadiului de nou sau sa fie vandut ca produs resigilat.

- Dreptul de retragere și responsabilitatea consumatorului: Conform clauzei din OUG 34/2014, consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării lor.

In caz de retur al unui produs comandat online, indiferent de motivul pentru care se efectueaza returul, respectiv indiferent daca acesta era conform sau prezenta neconformitati, Clientul are obligatia de a returna produsul in starea initiala, adica neasamblat si a-l reambala, pe costul sau, in cutie de carton si in folie protectoare daca este cazul, similar modului in care l-a primit ambalat, astfel incat sa fie protejat pe parcursul transportului.

Pana la predarea de catre transportator catre ACAJU, Clientul suporta riscul descompletarii, al distrugerii sau deteriorarii provocate produsului pe parcursul transportului din motive ce tin de demontare si/sau ambalare, transportatorul nefiind raspunzator de a verifica modul in care este ambalat produsul.

Din motive de igienă, produsele textile destinate folosirii personale intime (inclusiv dar fără a se limita la saltele, prosoape, lenjerii de pat, halate, perne) și care au fost desigilate vor fi considerate purtate /utilizate, și nu pot fi returnate și /sau înlocuite decât pentru lipsă de conformitate.)

V. RECEPTIONAREA RETURULUI DE CATRE VANZATOR

Receptionarea Returului de catre Vanzator se va face intotdeauna in Centrul Logistic National ACAJU. Este obligatia Cumparatorului sa returneze produsul in Centrul Logistic National prin orice mijloc doreste, avand in vedere ca livrarea standard oferita de ACAJU a fost in acest centru logistic.

La solicitarea expresa a Cumparatorului, Vanzatorul poate trimite un curier in baza unui contract auxiliar, dar responsabilitatea asupra riscului de pierdere sau deteriorare este al Cumparatorului pana la receptia produselor de catre Vanzator de la Transportatorul solicitat expres de catre Cumparator. Transportatorul, oricare ar fi el, nu are vreo obligatie de receptie si verificare a produsului returnat.

Cumparatorul intelege ca livrarea standard oferita de ACAJU este in Centrul Logistic National ACAJU si ca atat livrarea cat si eventuala returnare a produsului se poate face de catre un tert profesionist doar in baza unui contract auxiliar intre ACAJU si alt profesionist.

Cele doua parti isi vor imparti in mod echitabil riscul de pierdere sau deteriorare a produsului:

-     Vânzătorul din propria sa voință își asumă riscul de pierdere a produsului până la recepția făcută de client și pe cel de deteriorare pe parcursul următoarelor 24 de ore de la recepția produsului de către client. Acestea sunt asumate de Vânzător deși contravin prevederilor articolului 20 din OUG 34/2014 care afirmă că:

„În cazul contractelor în care profesionistul livrează produsele către consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terţă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către consumator să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către profesionist, fără a aduce atingere drepturilor consumatorului faţă de transportator.”

-     Cumparatorul isi asuma riscurile de pierdere de la preluarea de la ACAJU sau de la curier si pe cel de deteriorare dupa cele 24 de ore de la receptia produsului de catre Consumator, pana in momentul receptionarii returului de catre Vanzator in Centrul Logistic National ACAJU.

VI. CALCULATOR VALOARE DE RAMBURSARE PENTRU PRODUSE ASAMBLATE

Valoarea produsului va fi diminuată în următoarele situații:

  • Produsul a fost asamblat și ulterior demontat si prezinta semne rezultate in urma acestui proces.
  • Componentele sau ambalajul au fost deteriorate.
  • Lipsesc piese sau accesorii originale.
  • Ambalajul original este deteriorat.

-     Dacă produsul prezintă urme de asamblare-dezasamblare, valoarea reținută clientului va fi de minim 30% din valoarea produsului.

-   Dacă produsul are și alte vicii descoperite în urma evaluării de către personalul ACAJU, acestea se vor reține suplimentar celor minim 30%. Astfel piesele de mobilier din pachete desigilate de către client și care la recepția returului prezintă zgârieturi, lovituri, pete, altele decât cele comunicate de catre client ca ar fi, vor fi reparate/inlocuite pe cheltuiala clientului.

    Aceste sume vor fi reținute din valoarea de ramburs către client și acestuia i se va returna doar diferenta de valoare rezultata dintre valoarea plătita către ACAJU și costul aducerii în stadiul de nou a produsului de către ACAJU, operațiune necesară ca urmare a intervenției clientului asupra produsului și/sau neglijenței acestuia.

Situatii ce nu conduc la diminuarea valorii produsului

Valoarea produsului nu va fi diminuata cu minim 30% pentru readucerea in starea de nou in urma asamblarii si dezasamblarii, daca aceasta este o consecinta a urmatoarelor situatii ce nu pot fi imputate Consumatorului:

  • nepotrivire montaj picioare cu blatul mesei (gauri incorecte blat);
  • nepotrivire picioare cu șezutul scaunului (gauri incorecte șezut);
  • nepotrivire laterale dulap;
  • componente dublate în colet;
  • dimensiuni neconforme cu descrierea pe site;
  • extensie masă nefuncțională;
  • pistoane nefuncționale;
  • cantuire incorectă.

Pentru situatiile de mai sus se vor calcula doar eventuale deteriorari ale produsului ce nu au fost semnalate de catre client si au fost constatate ca fiind prezente la receptia returului de catre ACAJU.

VII. RAMBURSAREA BANILOR

In cazul in care este acceptat returul, modalitatile de returnare a banilor sunt urmatoarele:

(1)   Pentru Produse sigilate: Contravaloarea produsului va fi returnată prin intermediul unui cont bancar pe care clientul îl va pune la dispoziție, în termen de 14 zile de la solicitarea de retur, dar sub rezerva ca aceste produse să fi ajuns până la acea dată în Centrul Logistic Național ACAJU și să fi fost evaluate.

(2)   Pentru Produse desigilate: Contravaloarea produsului va fi returnată prin intermediul unui cont bancar pe care clientul îl va pune la dispoziție, în termen de 14 zile de la solicitarea de retur, dar sub rezerva ca aceste produse să fi ajuns până la acea dată în Centrul Logistic Național ACAJU și să fi fost evaluate.

(3)   Pentru Produse asamblate/dezasamblate: Contravaloarea produsului va fi returnată prin intermediul unui cont bancar pe care clientul îl va pune la dispoziție, în termen de 14 zile de la solicitarea de retur, dar sub rezerva ca aceste produse să fi ajuns până la acea dată în Centrul Logistic Național ACAJU și să fi fost evaluate.

Rambursarea costurilor de transport/retur/montaj

Livrarea, transportul și/sau montajul nu sunt servicii standard, sunt servicii distincte ce comportă opțiunea expresa a Cumpărătorului și plata unui preț si nu pot face optiunea rambursarii contravalorii lor.

Avand in vedere ca livrarea standard oferita de ACAJU este in Centrul Logistic National ACAJU si ca livrarea in punctul de livrare dorit de client este solicitat expres de client si realizat de un tert profesionist, in baza unui contract auxiliar incheiat intre ACAJU si profesionist, nu se vor rambursa sumele pentru transportul catre client, conform articolului 13, punctul 3 din OUG 34/2014: „Fără a aduce atingere alin. (1), profesionistul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de profesionist.”

Constatarea stării produselor se va efectua de un angajat ACAJU care va verifica dacă produsele prezintă componente lipsă, modificări, semne vizibile de uzură ca de exemplu pete, zgârieturi, rupturi, sparturi, samd..

Cum te asiguri ca valoarea produsului nu va fi diminuata in urma returului

Pentru a te asigura că valoarea produsului nu este diminuată in urma returului, te rugăm să iei la cunostinta si de urmatoarele prevederi din Ordonanta 34/2014 privind drepturile consumatorilor.

Conform OUG 34/2014:

a)Articolul 14, punctul 3: „Consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.”, de asemenea, consumatorul are dreptul de a examina produsul pentru a determina natura, caracteristicile și funcționarea acestuia fără a afecta dreptul de retragere.

b)Articolul 20: „În cazul contractelor în care profesionistul livrează produsele către consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terță desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către consumator să transporte produsele, iar această opțiune nu a fost oferită de către profesionist, fără a aduce atingere drepturilor consumatorului față de transportator.”

VIII. INSTRUCTIUNI VERIFICARE PRODUSE COMANDATE

  1. Deschide ambalajul cu grijă și păstrează toate materialele de ambalare.
  2. Verifică componentele pentru a te asigura că sunt prezente și în stare bună, fără a asambla produsul.
  3. Manipulează componentele într-un mod rezonabil, evitând orice deteriorare.
  4. În cazul returnării, reambalează produsul cu grijă în ambalajul original, inclusiv toate accesoriile și manualele de instrucțiuni.

Serviciul de Asistență Clienți este disponibil la 0311.300.290 (tarif normal), email: suport@acaju.ro, de luni până vineri, între orele 9 și 16.

IX.CUM EFECTUEZI RETURUL

Poti efectua returul prin orice mijloace doresti. Acesta se va considera efectuat in momentul in care produsele ajung in Centrul Logistic National ACAJU si sunt receptionate de catre ACAJU.

Daca doresti sa te sprijinim in returnarea produselor, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

  1. Asigură-te că produsele sunt în perioada legală de retur - 14 zile calendaristice din momentul în care ai recepționat produsul;
  2. Trimite un email la suport@acaju.rosau completează pe site formularul de retur.
  3. Îți vom trimite un link de plată unde vei putea plăti contravaloarea returului cu ajutorul cardului.
  4. După plata contravalorii returului vom solicita unui curier să programeze ridicarea produselor.
  5. Ambalează produsul într-o manieră similară modului în care l-ai primit, astfel încat să fie livrat în condiții optime, protejat de lovituri și orice lucru ce îl poate afecta.
    În cazul saltelelor/prosoapelor/textilelor de utilizare personală, acestea trebuie să fie în ambalajul original, nedesfacut.
  6. Completeaza și adauga în colet formularul de retur: Date returnare:Adresa: Vaslui, Centrul Logistic Național ACAJU, Str. Fabricii, nr. 4 (Strada Oborului), Adresa de mail: suport@acaju.ro, Telefon: 0311.300.290, Program de lucru: Luni-Vineri: 08:00-17:00. Poti alege un alt produs la schimb sau poti solicita returnarea banilor.
  7. Fotografiaza produsul ambalat și transmite-ne doar pe email imaginile care confirma că produsul este pregătit pentru ridicare de către curier.
  8. ACAJU va contacta curierul agreat de tine și va transmite AWB-ul de ridicare al produsului returnat, cât și datele de contact ale livratorului.
  9. La data și la ora fixata împreună cu reprezentantul firmei de curierat, trebuie ca produsul să fie în fața portii/cladirii în care locuiești (în cel mai apropiat loc unde curierul poate ajunge cu vehiculul de transport).

Atentie, e obligatia Clientului sa aduca produsul pana la masina si sa ajute curierul sa il urce in masina, acest mod de retur fiind doar alegerea Clientului.

ATENTIONARE

Clientul este de acord ca netrimiterea fotografiilor cu reperul/produsul ambalat intr-o maniera similara modului in care a fost receptionat, intr-un termen de cel mult 3 zile calendaristice de la data stabilirii de comun acord a modalitatii de solutionare, duce la anularea solicitarii de returnare si inchiderea sesizarii pe motiv de necolaborare. Daca se mai incadreaza in termenul legal de solutionare, va putea face o noua sesizare care se va supune acelorasi reguli ca mai sus. Fotografiile trebuie trimise la adresa de email suport@acaju.ro Acest termen de maxim 3 zile este necesar pentru solutionarea sesizarii in termenul cel mai scurt posibil, conform intelegerii dintre parti.

MODALITATE DE RETURNARE COVOARE

Acestea se pot returna în două moduri:

  1. Nesigilate- în maxim 24 de ore de la recepția produselor de la curier, în cazul comenzilor online.
  2. Sigilate(în ambalajul original nedeschis) - în termen de 14 zile calendaristice.

Alte modalități de returnare sau în alte condiții nu se acceptă. Vă rugăm să luați act de prevederile din Ordonanță de urgență nr. 34/2014, articolul 16, punctul e:

"Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele: - furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;"

Model de formular de retragere

Prezentul formular se transmite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

Catre [ aici se introduce Numele, Adresa postala si daca este cazul numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale SC ACAJU SRL]; Va informez / Va informam ( * ) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra ( * ) din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse ( * ) / prestarea urmatoarelor servicii ( * ) Comandate la data ( * ) / primite la data ( * ) Numele consumatorului (consumatorilor) Adresa consumatorului (consumatorilor) Semnatura consumatorului (consumatorilor) (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie ) Data

Garantie si Service

Garantiile sunt de doua feluri, garantii legale obligatorii si garantii comerciale.

Garantiile legale sunt cele prevazute in legislatia romaneasca iar cele comerciale sunt garantii suplimentare pe care un Vanzator le poate acorda, cu conditia sa nu afecteze in vreun fel garantiile legale. Garanțiile comerciale ACAJU nu afectează garanția legală privind conformitatea produsului, conform O.G. nr. 21/1992, Directivei (UE) 2019/771 a Parlamentului European si a Consiliului Europei si OUG 140/2021. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii facturii sau/si a receptiei produsului, Cumparatorul a lipsa de conformitate.

Exemplu: garantia de retur in 14 zile pentru produsele achizitionate online, fara explicatii, este un drept acordat de legiuitor, exceptie fiind produsele personalizate/aduse la comanda. Prelungirea acestui termen este o garantie comerciala pe care si-o asuma Producatorul sau Vanzatorul.

- Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile producătorului.

- Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, datorate nerespectării instrucțiunilor producătorului.

Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele din materiale naturale precum pielea, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material.

Vanzatorul acorda garantie care incepe de la data receptionarii produselor de catre Client, dupa cum urmeaza:

- Mobilier/canapele – 2 ani (pentru deficiente calitative cum ar fi: exfolierea cantului, daca acestea nu s-au produs ca urmare a expunerii la temperaturii mai mare de 50C sau mai mici de 5C; defectare balamale, glisiere sau alte sisteme care nu mai functioneaza corect desi au fost utilizate in regim casnic normal, fara a se interveni asupra lor, s.a.);

Produsele destinate sederii (scaune, fotolii, canapele, paturi) si saltelele vor fi verificate de catre client in timpul legal de ramburs de 14 zile calendaristice, pentru a se asigura ca sunt conform asteptarilor sale privind deformarea si rezistenta la solicitarea statica si dinamica pentru o utilizare normala.

Tasarea umpluturilor (burete, latex, altele) si intinderea/valurirea stofelor/pielii ecologice sau pielii naturale de pe suprafata componentelor tapitate, mobilei tapitate sau a saltelelor, precum si matuirea sau dupa caz, lustruirea produselor produse in timp, ca urmare a uzurii intr-o utilizare normala, nu sunt considerate defectiuni, ci sunt lucruri normale rezultate din utilizare. Nu se acordă garanție pentru produsele de tapițerie (canapele, fotolii, paturi tapitate, saltele), dacă materialul de acoperire al acestuia prezintă urme de murdărie, păr de la animalele de companie și va prezenta mirosuri deranjante sau urme de mucegai sau diverse pete, materialul a fost agățat, zgâriat, ciupit, tăiat, ars.

- Decoratiuni - 30 de zile pentru tesaturi, tricotaje, confectii si articole textile precum paturi, lenjerii, prosoape, covoare, perdele, huse de canapea, tesaturi decorative, fete de masa (deficientele calitative se refera la fire neuniforme, culoare nefixata, rezistenta slaba a vopsirilor si a imprimeurilor, decolorare prin spalare sau prin frecare, modificari dimensionale peste limitele admise, cedarea sau migrarea colorantilor, cusaturi desfacute sau ochiuri scapate), sticlarie, ceramica, portelan, tacamuri (deficientele calitative se refera la decor sau luciu nefixat, exfolierea acoperirilor, accesorii insuficient consolidate), corpuri de iluminat (deficientele calitative se refera la defectarea sub durata minima de functionare declarata de producatori, legaturi electrice interne intrerupte, imbinari nerezistente).

Strict interzise pentru produsele din toate categoriile:

- Dezambalarea produselor cu utilizarea de obiecte tăioase sau dure;

- Tăierea sau zgârierea materialelor;

- Frecarea de alte suprafețe sau frecarea cu soluții de curățare abrazive;

- Amplasarea produselor în medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius, precum și în medii cu variații de temperatură;

- Așezarea produsului lângă surse de căldură la mai puțin de 1 m;

- Utilizarea produselor de curățare care conțin acizi, petrol, gaz, detergenți, solvenți chimici sau alcool; dezhidratarea pielii (fără hidratare pielea se usucă și crapă);

- Udarea produselor (curățarea se va face cu o cârpă ușor umezită într-o soluție de apă cu săpun - 50% apă, 50% săpun lichid pH neutru, apoi se șterge imediat cu o cârpă uscată);

- Împingerea mobilierului (mobilierul demontabil trebuie demontat);

- Rolulirea, îndoirea sau curbarea saltelelor la transport și manipulare;

- Folosirea mobilierului în alt scop decât cel pentru care a fost proiectat.

Instrucțiuni privind utilizarea și întreținerea mobilierului tapițat si a paturilor:

Pentru prelungirea duratei de utilizare a canapelei, fotoliului sau patului tau, nu săriti, nu va aruncati, nu va așezati pe brațe, pe cadrul patului, direct pe lamelele somierei fara a utiliza salteaua, nu trageti de perne, nu împingeti. La montarea picioarelor canapelei, canapeaua se va așeza pe spate, se vor strânge ferm picioarele, apoi se va așeza canapeaua în poziția ei normala, prin ridicare.

Cum se intretin tapiteriile, indiferent de produs:

- Canapeaua se șterge cu o cârpă moale uscată (pielea) sau cu o perie de haine (stofă).

- Se va hidrata pielea o dată la 2 luni cu soluții dedicate care au fost testate inițial pe porțiuni mici, în spatele canapelei.

- Nu se vor expune produsele direct la radiații solare.

- După ce ai probat soluția de curățare, curăță fără să utilizezi frecarea, prin trecere ușoară cu cârpa.

- Urmele de murdărie, lichide, grăsimi corporale se șterg întâi cu o cârpă uscată, apoi cu soluția descrisă mai sus.

- Urmele de gumă de mestecat se îndepărtează prin frecare ușoară cu cuburi de gheață puse într-un săculeț de nylon.

- Tapițeriile de stofă și husele se pot curăța doar chimic, în centre specializate.

- Saltelele se răsucesc în același plan în fiecare lună, iar la 6 luni se întorc pe cealaltă față. Excepție fac saltelele proiectate pentru a fi utilizate pe o singură parte, care se vor răsuci lunar în același plan.

- Recomandăm așezarea saltelelor pe somiere cu lamele elastice sau tapițate care să permită aerisirea.

Vanzatorul isi va impune sa repare sau sa inlocuiasca produsul in perioada garantiei intr-un termen de maxim 15 zile calendaristice sau conform intelegerii dintre Cumparator si Vanzator, avand in vedere ca pot exista situatii cand timpul de rezolvare este egal cu durata livrarii unei comenzi noi. Avand in vedere ca furnizorii ACAJU sunt din alte tari si pot aparea probleme de timp, livrare si disponibilitate la acestia, Clientul este de acord inca de dinainte de a comanda, ca, in cazul unei reclamatii, va accepta sa astepte rezolvarea reclamatiei intr-un termen egal cu perioada de timp in care se asteapta o comanda de la acel furnizor, adica si pana la 120 de zile lucratoare. Cumparatorul intelege ca acordul sau pe Termeni si Conditii inseamna un acord pe un contract civil incheiat intre cele doua parti, conform Noului Cod Civil, art. 1270 si accepta extinderea termenului de rezolvare a reclamatiei in cazul in care aceasta nu poate fi rezolvata in 15 zile calendaristice, din motivele prezentate mai sus si nu se poate prevala ca nu a stiut/cunoscut sau nu a fost de acord.

Sunt luate in considerare si acceptate pentru a fi solutionate doar reclamatiile clientilor care sunt insotite de copii dupa factura, certificatul de garantie in original si etichetele de produs.

Reclamatia trebuie facuta in scris de titularul comenzii, nu se accepta reclamatii de la terti, indiferent de gradul de rudenie. In cazul in care clientul are solicitari speciale referitoare la locul, ziua, intervalul orar in care doreste aceste operatiuni, poate exista probabilitatea ca termenul de reparatie/ inlocuire sau nu poata fi respectat, si atunci aceasta reparatie/inlocuire se va face cand clientul va avea posibilitate, dar respectandu-se orarul Vanzatorului.

Produsul inlocuit beneficiaza de aceeasi garantie ca si un produs nou. Defectele aparute in termenul de garantie ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice de catre un serviciu specializat, se repara gratuit.

Termenele de rezolvare a reclamatiilor se calculeaza din momentul in care produsul ajunge in depozitele ACAJU deoarece acestea sunt punctele standard de livrare si nu poate fi data o solutie si avansa o data de rezolvare a reclamatiei, pana nu se face o constatare obiectiva de catre un specialist ACAJU.

In cazul reparatiilor de garantie/inlocuire/returul produselor cu neconformitati, costul transportului acestora catre unitatea de reparatii cat si retur vor fi suportate de catre ACAJU, fara ca ACAJU sa isi asume responsabilitatea asupra timpului de livrare al Curierului sau asupra eventualelor deteriorari pe timpul. transportului. Conform celor precizate anterior, suportarea costurilor de transport nu este o obligatie a ACAJU derivata din contract, deoarece locul de livrare standard al produselor a fost depozitul ACAJU, Vanzatorul nefiind responsabil de locatia unde Clientul hotarate sa duca produsul si neasumandu-si vreo obligatie in acest. sens. Astfel ca ACAJU poate renunta oricand la aceasta facilitate acordata clientilor.

Durata medie de utilizare a mobilierului si scaunelor, precum si a canapelelor cu tapiterie din stofa este de 5 (cinci) ani, iar la decoratiuni de 6 (sase) luni.

NU POT FI CONSIDERATE RECLAMAȚII VALIDE ȘI TEMEINICE:

- diferențele în plus sau în minus de până la 5 cm la saltele, canapele, fotolii, colțare, șezlonguri, această toleranță fiind considerată normală de către producători în cadrul procesului de producție;

- diferențele de culoare și material la produse identice ca design și funcții, deoarece pot fi realizate cu materiale din loturi diferite, dacă acestea au fost semnalate ulterior zilei de recepție a produsului;

- tasarea componentelor tapițate deoarece tasarea ușoară este un proces normal ce apare datorită utilizării;

- mătuirea materialului apărută pe durata utilizării;

- ruperea materialului sau cusăturii într-un singur loc, pe o porțiune mică a unui produs, dacă pe restul produsului acesta este intact deoarece materialul, ața și procesul de coasere la un produs sunt unitare, se folosesc aceleași materiale și aceeași metodă de coasere, iar dacă materialul sau ața cedează într-un singur loc, înseamnă că acolo a fost suprasolicitat în mod excesiv pe timpul utilizării;

- valurirea materialelor de tapițerie de pe produse;

- produsele rupte, sparte, zgâriate, ciobite, după ce au fost recepționate și nu a fost făcută vreo sesizare scrisă în termen de 24 de ore de la recepție.

Forta majora

Nici una dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Intarzierile si orice fel de alte probleme datorate producatorilor, transportatorilor, autoritatilor vamale, problemelor pe liniile de productie, coronavirusului, defectiunilor mijloacelor de transport, bugurilor informatice in sistemul de prelucrare a comenzilor, in sistemul de gestiune si selectie a marfurilor in depozite, defectiuni descoperite in procesul CTC efectuat inainte de livrare, constituie cazuri de forta majora deoarece nu au putut fi prevazute si nu ne asumam consecintele intamplarii lor.

Intarzierile si orice fel de alte probleme datorate producatorilor, transportatorilor, autoritatilor vamale, problemelor pe liniile de productie, defectiunilor mijloacelor de transport, bugurilor informatice in sistemul de prelucrare a comenzilor, in sistemul de gestiune si selectie a marfurilor in depozite, defectiuni descoperite in procesul CTC efectuat inainte de livrare, constituie cazuri de forta majora deoarece nu au putut fi prevazute si nu ne asumam consecintele intamplarii lor.

Alte precizari de care Clientul trebuie sa tina cont

Ne cerem scuze pentru eventualele erori de informare si va rugam sa ne semnalati orice posibila eroare pe email: office@acaju.ro sau/si la telefon 0311.300.290 (tarif normal). Va reamintim ca datele despre termenul de livrare si disponibilitate sunt informative si ca informatiile trebuie confirmate in scris, pe email, de catre echipa Vanzator.

Daca ati primit un produs la un pret eronat sau altfel decat v-ati dorit si e o eroare asumata de catre Vanzator, rezolvarea simpla este sa ne returnati produsul pe cheltuiala noastra si sa va rambursam banii.

Politica de confidentialitate

ACAJU se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor SITE-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia. Compania va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe www.acaju.ro , privind evolutia si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite. Acaju poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul periodic, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.acaju.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date. Pentru informare, suport, reclamatii si sesizari Vanzatorul poate fi contactat la adresa suport@acaju.ro Informatiile de orice natura furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu

consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste. Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Politici de publicitate Google cookie

Site-ul http://www.acaju.ro/ foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google. Google Analytics foloseste „cookies”, care sunt fisiere text plasate in computer, pentru a ajuta site-ul sa analizeze modul in care utilizatorii il folosesc. Informatiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de catre tine a site-ului http://www.acaju.ro/ , intocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii site-ului si furnizarea de alte servicii legate de activitate si de utilizarea internetului pe https://acaju.ro/ . Google poate transfera aceste informatii unor terte parti, in cazul in care acest lucru este solicitat prin lege, sau in cazul in care terte parti afecteaza procesul de informatii cu privire la numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. de IP cu orice alte date detinute de catre Google.

Ai dreptul sa refuzi utilizarea de cookie-uri prin selectarea setarilor corespunzatoare in browser-ul dvs., cu toate acestea, te vrugam sa ai in vedere ca, daca realizati aceste setari, este posibil sa nu poti avea acces la functionalitatea deplina a site-ului http://www.acaju.ro/.

Prin utilizarea acestui site web, esti de aord cu prelucrarea datelor personale de catre Google in modul si in scopurile mentionate mai sus.

Dreptul de autor

Continutul site-ului este proprietatea ACAJU si a companiilor partenere si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al Acaju. In cazul in care doresti sa preiei orice tip de continut de pe www.acaju.ro, ne poti contacta pe adresa office@acaju.ro. Utilizatorii nu au dreptul sa modifice nicio parte din acest site in afara de ceea ce este necesar pentru utilizarea cosrespunzatoare a site-ului cu scopul in care a fost creat. In zonele de site care permit adaugarea continutului de catre utilizatori, iti asumi obligativitatea de a nu face urmatoarele:

a) să publici materiale care conțin viruși sau alte programe cu intenția de a distruge acest sistem, cât și orice sistem sau informație;

b) să publici material cu drept de autor, dacă nu ești autorul sau dacă nu ai permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;

c) să publici materiale obscene, defăimătoare, de amenințare sau răuvoitoare față de compania ce administrează site-ul, de un alt utilizator, persoană fizică sau juridică, materiale ori informații prohibite de prevederile legale în vigoare;

d) să publici o imagine sau o afirmație care contravine normelor legale în vigoare;

În caz de nerespectare a acestor condiții, Acaju se disociază de autor și poate acționa pe cale legală.

Date cu caracter personal

Potrivit Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, ACAJU are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele cu caracter personal si datele cu caracter special (CNP) pe care ni le furnizezi. Scopul colectarii datelor este: reclama, marketing, statistica si facturare.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a te adresa justiției. Totodată, ai dreptul de a te opune prelucrării datelor personale care te privesc, să soliciți ștergerea datelor și îți este recunoscut dreptul de a te adresa justiției.

Pentru exercitarea acestor drepturi, te poți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la SC ACAJU SRL Vaslui, în Vaslui, str. Petru Rareș, 264, sc. B, parter.

SC ACAJU SRL este operator de date cu caracter personal cu nr. 35417 la ANSPDCP.

Data actualizare: Octombrie 2024

 

Newsletter-ul Acaju

Abonează-te la Newsletter-ul Acaju si vei primi pe email oferte promoționale, produse noi, idei de amenajare și soluții practice. Fii la curent cu sfaturile experților în mobilier.