Sari la continut
Fotoliu extensibil, armonie între estetic și practic într-un living de apartament - ACAJU

Apartamentele mici sunt în general realitatea perioadei în care trăim, mai ales dacă locul unde am ales să ne întemeim o casă este mediul urban. Chiar dacă se construiește mult pe verticală, apartamentele nu-și schimbă foarte mult dimensiunile. Așa că una dintre soluții, și poate cea mai funcțională, este dată de alegerea unei mobile funcțională, astfel nu putem să nu vorbim de canapele și fotolii extensibile. Un fotoliu extensibil este întotdeauna o soluție alternativă, practică și estetică pentru mobilarea unei garsoniere sau a unui living de apartament. 

 

Cum te ajută un fotoliu extensibil?

 

Scurt și la obiect, fotoliile extensibile ocupă cu adevarat foarte puțin loc. În cazul în care dispui de un spațiu mult prea restrâns pentru mobilarea locuinței tale, astfel încât nu-ți poți permite nici măcar amplasarea unei canapele extensibile în livingul tău sau în camera de oaspeți, varianta unuia sau chiar a două fotolii extensibile este soluția ideală pentru problema ta. Amplasate strategic în micul tău apartament, fotoliile extensibile sunt perfecte pentru a te întinde mai bine atunci când privești la televizor în living sau pentru a-ți găzdui peste noapte musafirii. 

 

În plus, acestea pot avea un design foarte plăcut și cochet, întregindu-ți decorul pe care ți-l dorești pentru livingul tău, chiar și în condițiile unui spațiu foarte restrâns. Amplasând două fotolii extensibile în camera ta de zi, de o parte și alta a măsuței de cafea, livingul tău va arăta primitor, asigurându-i o amenajare clasică și elegantă. Aceste piese de mobilier își mentin popularitatea, fiind piese de mobilier absolut esențiale în diverse stiluri de design interior.

 

Ce așteptăm de la un fotoliu extensibil?

  • Să fie nu numai extensibil, să fie la fel de comod și util în poziție strânsă;
  • Să aibă ladă de depozitare;
  • Să aibă un sistem de extensie ingenios și silențios, cu mișcare lină;
  • Sistemul de strângere să fie cu o glisare ușoară, strângându-se cu ușurință.

 

 

Amenajarea unui living mic și elegant, obiecte utile pentru spațiu mic

 

Deseori, livingul, mai ales dacă este vorba despre un apartament mai puțin spațios sau chiar o garsonieră, poate fi dificil de amenajat. Cel mai practic este să profiți de soluțiile dedicate încăperilor mici. Astfel, pentru amenajarea unui living mic îți recomandăm să iei în considerare achiziționarea produselor multifuncționale.

 

Există câteva piese de mobilier esențiale care te vor ajuta să îți decorezi livingul într-o manieră practică, funcțională și estetică.

  • Fotoliul extensibil este o achiziție bună pentru orice living de mici dimensiuni. Există modele de fotolii extensibile cu umplutură din lână și spumă, al căror design permite detașarea unei perne pentru a fi folosită ori ca pernă de podea, ca taburet pentru picioare sau chiar ca măsuță de cafea. Fotoliul extensibil poate fi transformat ușor în saltea pentru o persoană, sporind considerabil confortul din camera ta de zi. În cazul în care spațiul permite un al doilea fotoliu extensibil, acestea pot ține loc de canapea extensibilă, creându-se astfel două locuri de dormit. Fotoliul extensibil pentru a fi foarte util ar fi bine să fie dotat și cu spațiu de depozitare, ce ar simplifica spectaculos situația depozitării lenjeriei de pat pentru acesta.
  • Canapeaua extensibilă este cel mai important element de mobilier din livingul de mici dimensiuni, dar și cel mai voluminos. Te poți orienta către o canapea fară brațe, extensibilă și cu spațiu de depozitare, pentru a economisi spațiu. La fel de eficient poate fi, dacă locul o permite și un colțar în formă de L, pentru că vei putea renunța în felul acesta la fotoliul suplimentar. Caută un model de colțar extensibil sau modular, pe care să-l poți reconfigura în funcție de necesități. Chiar dacă dispui de o suprafață mică în camera de zi, să știi că nu vei salva prea mult spațiu lipind canapeaua sau colțarul de perete, ba din contră, încăperea va căpăta un aspect înghesuit și greoi. Trage mobilierul spre centrul încăperii; chiar și numai câțiva centimetri vor contribui la crearea unui decor mai aerisit.
  • Taburetul multifuncțional este o soluție ideală pentru persoanele care au un living mic. Există modele de taburete cu spațiu de depozitare și design compact, de dimensiuni relativ reduse, pe care le poți muta ușor și care pot fi transformate imediat în măsuțe de cafea. Chiar și un taburet tapițat poate deveni măsuță de cafea, dacă folosești o tavă mai mare.
  • Masa de perete pliabilă sau de bar face parte din rândul obiectelor de mobilier necesare în orice living, ea neputând lipsi. Vorbim aici de o piesă multifuncțională, mai exact, de o masă de perete pliabilă. Aceasta este perfectă într-un spațiu mic și o poți folosi atunci când ai musafiri sau drept etajeră. O alternativă modernă pentru masa de perete ar fi masa îngustă de bar, căreia îi poți alătura două scaune înalte, în armonie cu stilul decorativ din living.
  • Scaune pliabile sunt o altă optțiune cu care poți completa oricând spațiul din living. Cu câteva scaune pliabile pe care să le folosești doar atunci când ai nevoie. Alege un model simplu, ușor de pliat și de mutat dintr-o zonă într-alta, și care să ocupe cât mai puțin loc. Cadrul este foarte important deoarece trebuie să fie rezistent și să ofere siguranță. În plus, e mai elegant ca tapițeria scaunelor să se asorteze cu celelalte elemente din cameră, pentru a evita contrastele neplăcute. Într-o încăpere de dimensiuni mici, una dintre regulile de bază în amenajare este să elimini toate obiectele inutile. Mizând pe funcționalitățile multiple te vei bucura de frumusețe și confort într-un spațiu mic, dar foarte aerisit.

Dimensiunea spațiului în care va fi amenajat livingul casei trebuie să reprezinte punctul de început pentru orice proiect. Este necesară alegerea pieselor de mobilier și a accesoriilor în funcție de măsurătorile livingului, dar și a formei acestuia. Un fotoliu extensibil oferă nu numai piese de mobilier de dimensiuni foarte potrivite, dar și armonie și eleganță deopotrivă.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium