Galben muștar - nu doar pentru alimente, ci și pentru accentele din living - ACAJU

Living-ul trebuie să respire un aer de intimitate și bună dispoziție, iar asta se poate realiza din jocul a două elemente esențiale: lumina și culoarea. Puterea culorii poate asigura continuitate și armonie în întreaga casă. Ne poate ajuta să creăm iluzii, să evidențiem anumite caracteristici ale unei încăperi sau să le camuflați pe altele. Putem chiar schimba percepția asupra formei sau spațiului folosind culoarea potrivită.

Prognoza designerilor de interior este că, oamenii vor renunța treptat la decorurile minimaliste și că designul interior în culori tari și texturi îndrăznețe este pe cale să câștige tot mai mult teren, mai ales în 2019. Te vei putea juca folosind nuanțe, stiluri și forme. În 2019 se poartă culorile puternice, un perete accent, un fotoliu, un otoman, niște draperii sau o pătură într-o nuanță stridentă pot înlătura monotonia din orice casă.

Optează pentru colțare pentru living în tonuri de galben muștar și echilibrează rezultatul cu alte piese de mobilier sau accesorii în tonuri de alb, gri sau bej. Galben muștar poate fi ingredientul care poate scoate din anonimat orice living. Puțin galben este unul din trucurile folosite de designeri pentru a da personalitate și stil unei încăperi. Ideal pentru textile sau obiecte decorative, mai puțin pentru pereți sau piese de mobilier mai mari, galbenul muștar poate aduce doza de energie necesară oricărei încăperi. La fel ca portocaliul sau coraiul, este asociat cu optimismul.

Caracteristicile culorii galben muștar

Culoarea muștarului este apreciată în design interior pentru versatilitate și putere. Există o mare varietate de nuanțe, percepute în moduri diferite, totul depinzând de predominanța culorii galbene sau maronii.

  • Este o culoare energică ce va deveni dominantă în orice interior, de aceea este bine să fie folosită pentru accente de decor.
  • Cu cât culoarea are mai mult maro cu atât adaugă mai multă căldură.
  • Este o culoare versatilă care poate face un interior să arate diferit în funcție de lumină sau de fundalul ambiental. Adaugă prospețime spațiilor plictisitoare sau tradiționale, o picătură de muștar dinamizează spațiul.
  • Nu poate fi combinat cu foarte multe alte culori, dar este bun prieten cu nuanțele neutre.
  • Este o culoare potrivită atât pentru stilurile clasice, cât și pentru cele moderne.
  • Poate fi utilizat în proiectarea oricăror încăperi, cameră de zi, bucătărie, dormitor, hol sau baie.
  • Nu provoacă oboseală, oferind un sentiment de confort și căldură, putând fi util în camerele unde s-au folosit multe culori închise pentru amenajare. Este exact stropul de culoare de care ar avea nevoie o astfel de amenajare pentru a nu părea închis și pesimist.

Când lucrați cu această culoare, trebuie să luați în considerare unele dintre caracteristicile sale, pentru că nu este o culoare simplă și există câteva reguli pentru utilizarea muștarului în design interior.

  • Există o listă foarte limitată de culori cu care se poate combina. Dificultatea de a lucra cu galben muștar depinde de adâncimea tonului. Cu cât tonul este mai întunecat, cu atât este mai dificil să alegeți o culoare care să dea bine.
  • Cu roșu, verde bogat nu se amestecă absolut. Atenție la contrastul puternic cu albastru care este culoarea complementară, dar se combină armonios cu nuanțele analog gen portocaliu și galben, pentru că trecerea de la o culoare la alta se face gradat.
  • Roșul, muștar, oranjul, culorile calde în speță, micșorează dimensiunea camerei și se folosesc în încăperile mai întunecate datorită efectului lor de iluminare a spațiului.

Combinații de culori pentru muștar

Galbenul-muștar se combină perfect cu nuanțele de maro, bej, crem, ciocolatiu și alte nuanțe de galben. Pentru a crea un aspect clasic, îl poți combina cu succes și cu alb, gri sau negru.

Chiar dacă galbenul muștar și combinațiile de gri s-au folosit în amenajări interioare și în 2018, acestea sunt încă foarte căutate și în 2019. Cele două se completează reciproc frumos. Una este distractivă și vibrantă, iar cealaltă este întunecată și neutră. Împreună, ele creează echilibrul perfect. Galbenul muștar iese în evidență într-un fundal în tonuri de gri, accentuează în mod deosebit spațiile moderne și poate crea un aspect exotic. Alătură-l cărămidei albe, lemnului și adaugă accente negre pentru un aspect elegant.

Galbenul muștar și verdele mentă energizează orice interior eclectic. Folosiți doar cantitatea potrivită de culoare pentru a lumina camera, fără a pune în umbră modelele și decorul. Galbenul și verdele sunt culori foarte potrivite living-urilor. Dacă adăugați un strop de portocaliu sau roz, obțineți un optimism de primăvară bine exprimat prin cromatică. Trecând la lucruri practice, asociați canapele sau fotolii muștar cu elemente textile (draperii, covoare, perne) verzi.

Alb-negru va merge întotdeauna bine cu muștar. Negrul va ajuta la construirea proporțiilor absolute și va permite zonarea camerei, albul va reîmprospăta interiorul și îi va crea un spațiu mai mic. Gama negru și galben va crea un decor îndrăzneț al apartamentului. Și această combinație nu va provoca oboseală, dacă în plus vor fi introduse culori neutre - nuanțe gri, albe, blânde de galben.

Muștarul se armonizează perfect cu galben și maro. Galbenul va adăuga dinamică și mai multă energie interiorului. Iar combinațiile cu maro vor arata bine numai în camere spațioase. Este una din cele mai reușite combinații pentru living.

Din variația schemei de culori complementare s-a născut și combinația galben muștar și albastru care se completează reciproc într-un mod natural și elegant, combinația putând fi utilizată în amenajări de stil nordic sau minimalist. Dacă mai adăugați și un procent mic de obiecte decorative roșii, ca vaze, cărți sau flori, veți desăvârși dinamismul încăperii.

Galben muștar în living

Galbenul muștar este una dintre cele mai optimiste culori, dar foarte rar își găsește loc în decorurile moderne. Poate pentru că este o culoare îndrăzneață, vibrantă, energizantă și aventuroasă. Sau poate doar din cauză că interioarele galben-muștar sunt mai greu de asortat. Muștarul trebuie utilizat echilibrat și cu moderație, luând în considerare sarcina funcțională a camerei, iluminarea sa. Culoarea muștarului în living poate crea un aspect aristocratic și chiar vintage, dându-i și un aspect confortabil.

Deși culoarea galben muștar este neobișnuită în interior, datorită căldurii sale ea poate fi considerată clasică. O cameră galben muștar se combină perfect cu mobilierul de lemn, creând o armonie de culori și o impresie de eleganță, dar în nici un caz nu puteți alege să vopsiți pereții de culoarea muștarului, iar mobilierul, tapițeria sau celelalte textile să fie la fel. Trebuie să realizați un echilibru vopsind un singur perete galben muștar, accentele în culori muștar creând contrastele binevenite.

În living, galbenul este o culoare care își va găsi mereu loc printre preferințe. Puteți adăuga accente solare folosind un covor, perne decorative, un ceas sau alegând lămpi de culoare galbenă. Un covor cu dungi îndrăznețe și un candelabru neon portocaliu vor da o notă pop-art.

Ușile colorate în galben muștar se amortizează cu adevărat într-un interior aparte și interesant, mai ales dacă le asortați cu un decor alb-negru mat. Decorul artistic alb-negru oferă un fundal neutru, care face ca elementele să iasă în evidență. La fel rama unei ferestre poate fi vopsită în galben, iar luminozitatea camerei va crește considerabil. Este un efect wow pentru living dar și pentru camera copilului.

Galbenul muștar deschis și albastrul reprezintă o temă veselă de interior. O canapea albastră se va potrivi perfect cu pernuțele galbene, o caracteristică unificatoare poate crește șansele unui aspect coerent.

Mobila living în culoarea muștarului creează o imagine bună reușind să iasă în evidență fără prea mare efort. O canapea în culori vii poate schimba complet atmosfera din camera de zi. Dacă doriți să obțineți o atmosferă sofisticată, încercați o canapea tapițată în catifea galben-muștar. O canapea de culoare muștar devine automat vedeta living-ului mai ales dacă este din catifea, materialul vedetă 2019 și dacă este proiectată pe un perete în nuanțe neutre. Este esențial să decorați restul camerei în nuanțe neutre. Puteți crea un contrast deosebit folosind tonuri de gri, asortate la un parchet și piese de mobilier albe. Invers, canapeaua poate fi gri, iar fotoliul galben muștar, pernele în culori gri și muștar aranjate la întâmplare vor crea un echilibru armonios.

Rafturile și biblioteca modernă vor deveni un punct de atracție dacă veți alege să le vopsiți într-o nuanță de galben muștar. Va fi o alegere potrivită într-o sufragerie care îmbină culori neutre (alb, bej, crem, maro deschis). Pereții vor rămâne albi și mobilierul într-o culoare apropiată, astfel încât galbenul spațiilor de stocare (a cărților și obiectelor decorative) să nu devină supărător. Nișele galbene create pe un perete de accent negru ar putea arăta fabulos.

Pentru un living cu parfum retro, tapetul galben muștar, cu model, va completa perfect un spațiu din care nu lipsesc parchetul din lemn natural, canapeaua albă sau gri, pernuțele decorative cu stropi de culoare galbenă și alte câteva obiecte decorative discrete, în culori neutre. Pentru o sufragerie vintage, alegeți un imprimeu floral pe bază de muștar, care poate fi folosit atât la nivelul pereților, cât și al decorațiunilor și nu uitați de draperiile înflorate.

Perdelele de culoarea muștarului se pretează perfect la atmosfera relaxantă stabilită de pereți gri deschis și de pardoselile din lemn bogat. Perdelele sunt singura caracteristică galbenă care adoptă un ton extrem de luminos, și care poate atrage atenția asupra sa și din exterior.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.