Idei de împodobit casa de Sărbători pentru fiecare cameră - ACAJU

Decorul de iarnă, cu brad împodobit, cu luminițe multe și strălucitoare, este unul special, mult așteptat de toți.  Acestea aduc o notă de sărbătoare, bună dispoziție, dau un farmec aparte oricărui cămin și îl fac mai primitor. Decorarea casei de Crăciun este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului. 

Sărbătorile de iarnă sunt pline de culoare și arome, iar Crăciunul înseamnă timp petrecut cu familia și prietenii, bucurie și cadouri. Sentimentul pe care îl ai în Ajun, când faci schimb de cadouri și te bucuri de o masă delicioasă în timp ce asculți colinde, poate fi completat cu o adevarată atmosferă de sărbătoare, prin decorarea casei în spiritul Crăciunului. Crăciunul trebuie să-și lase amprenta magică în toată casa, crengi de brad, luminițe, ornamente, toate vor crea o atmosferă de basm care îți va umple sufletul umple de bucurie și liniște.

 

Lasă spiritul sărbătorilor să te înveselească încă de la intrarea în casă

 

Iarna este perioada din an în care îți poți lăsa imaginația liberă și poți decora casa cum îți place, de aceea poți să începi chiar de la intrarea în casă. Ușa de la intrare influențează starea de bine atât pentru tine cât și pentru orice persoană care îți trece pragul. Decorează intrarea în aşa fel încât prietenii şi familia să simtă magia Sărbătorilor de îndată ce intră pe uşă. 

Începe prin a te asigura că mirosul este întotdeauna plăcut și așază câteva decorațiuni de iarnă, o coroniță din brad natural, o crenguță sau o decorațiune din brad și alege o paletă de culori care să fie prietenoasă cu iarna. Maro, verde, roșu și alb sunt culori care îți pot înfrumuseța casa de la primul pas. Nu exagera cu decorațiunile, mergi pe ideea “mai simplu, e mai bine” și vei obține o intrare primitoare.

 

Holul - prima impresie contează

 

Holul de la intrare este primul spațiu pe care îl vezi atunci când intri în casă și unul dintre cele mai aglomerate, așa că nu trebuie exclus atunci când vorbim despre decorarea casei de Sărbători. Nu contează dacă ai un mic apartament de bloc sau o casă spațioasă. Există varianta perfectă pentru decorarea oricărui hol. De exemplu, cel mai simplu decor pe care îl poți alege este să așezi o coroniță de brad simplă pe ușa de la intrare.

 

Holul este primul spațiu cu care fac cunoștință vizitatorii, chiar dacă nici tu, nici invitații nu veți petrece foarte mult timp aici. Așa că alege un decor cald, care să le aducă un zâmbet pe buze. Poți pune lângă cuier o măsuţă pe care să o decorezi cu câteva lumânări parfumate, un bol plin de nuci şi o lumânare mare că să arate mai festiv, o tăviţă cu bomboane de pom sau fursecuri tematice din care să se poate servi la intrare, iar pentru miros alege portocale şi scorţişoară, ca să aducă aroma Crăciunului încă de la intrare. Tot la intrare poți așeza decorațiuni de Crăciun, o figurină vedetă care să dea bun-venit musafirilor, de exemplu, pe Moș Crăciun, un ren sau alt simbol haios al Crăciunului.

Pe peretele din hol poți atârna o ghirlandă cu litere din crenguţe de brad sau litere volumetrice din hârtie, poze sau felicitări vesele în spiritul sărbătorilor. Ghirlanda poate fi din beteală, sfoară sau instalație LED. 

 

Livingul și povestea bradului de Crăciun

 

Livingul este locul în care o să vă petreceţi cel mai mult timp cu familia sau musafirii, prin urmare acesta trebuie sa fie cu adevărat magic și aici trebuie să se regăsească elementele de bază, precum bradul. Fie că optezi pentru un brad natural, unul artificial sau unul neconvențional, amplasarea și integrarea în decor cu mobila de living este foarte importantă. 

 

 

Cât despre decoraţiuni de iarnă poți opta pentru globuri, mascote, ornamente din lemn, din hârtie, în multe culori sau o singură culoare, după imaginație. Cu cât e mai original cu atât mai bine, iar dacă ai timp, poți face ornamentele chiar tu, eventual antrenează-i și pe copii în povestea Crăciunului. Iar, dacă ai şemineu nu uita să prinzi deasupra tradiționalele șosete de cadouri, pentru fiecare membru al familiei, în caz că moșul este mai grăbit.

 

De sărbători livingul va fi spațiul în care vei petrece cel mai mult timp, admirând bradul, povestind și stând de vorbă sau vizionând filmele preferate seara, când atmosfera se liniștește. Decorul livingului poate să însemne, pe lângă împodobirea bradului, un varf de perne decorative, în culorile Crăciunului (roșu, verde și auriu), lăsate pe canapea și fotolii. Mai poți folosi niște crenguțe de brad așezate cam peste tot, care vor împrospăta aerul în mod natural, cu mirosul inconfundabil de cetină.

 

Fiecare își alege culorile preferate pentru decorațiunile de Crăciun. Dacă vrei să fii în trendul anului care trece, alege Living Coral, iar dacă alegi culorile pentru anul care vine, alege nuanțe pastelate de verde și albastru care să amintească de culorile Oceanului. Dacă ești o persoană conservatoare vei alege culorile consacrate ale Crăciunului: roșu si verde, bineînțeles combinate cu străluciri aurii sau argintii și “pudrate” cu alb ca de zăpadă. 

 

Decorațiunile de familie oferă un aer primitor și confortabil, așa că poți să păstrezi câteva piese pe care să le folosești în fiecare an. Este vorba de globurile vedetă pe care le cumperi dar și de unele amintiri de familie. În locul tradiționalului suport de brad, poți folosi o sanie de lemn sau un geamantan vechi pentru un aer vintage. Pune dedesubt un covor alb, pufos și creează peisajul ideal de iarnă chiar în sufrageria ta.

 

Partea cea mai importantă a Crăciunului este așteptarea magică însoțită de jocul luminilor. Așteaptă-l pe Moș Crăciun sau pe musafiri, în atmosfera de vis creată de luminile sărbătorilor. Chiar dacă nu vei renunța la lustră, candelabre sau lămpi proiectoare, găsește momentele în care cel puțin două, trei lumânări să pâlpâie în fiecare cameră a casei tale, iar instalația din bradul împodobit, de pe balcon sau din curte nu ar trebui să se stingă toată perioada.

 

Masa de Crăciun și zona de dining

 

În afara poveștii bradului, masa de Crăciun e foarte importantă și de aceea zona de dining va capta atenția mai mult ca de obicei. Masa de sărbători este un moment încărcat de tradiție și de emoția revederii, fiind locul în care familia se adună, mănâncă, râde și spune povești. De data aceasta pe lângă preparatele delicioase va trebui să adaugi și câteva decoraţiuni de Crăciun care vor capta toată atenţia. Masa de Crăciun nu este doar locul unde se adună familia pe 25 decembrie, este un întreg ritual și include alegerea tematicii decorului, a veselei potrivite, pregătitul mâncării și al dulciurilor, iar aranjarea mesei de Crăciun dă tonul sărbătorii. 

 

Gândește-te din timp la tema decorului, poți să construiești o armonie cromatică în funcție de o anumită paletă de culori sau într-un anumit stil. Poți merge pe mixul clasic de alb și rosu, specific Crăciunului. Dacă îți dorești o notă glam, adaugă câteva accente aurii sau argintii, care pot fi șervețele, suporturi pentru lumânări, aranjamente cu glitter. Pentru a crea impresia de rafinament și eleganță, optează pentru un decor alb în totalitate. Pune în centrul mesei un ornament tematic, care poate fi o coroniță de brad cu o lumânare în mijloc sau o vază din sticlă, în care să introduci conuri de brad, nuci, castane, bețe de scortișoara și chiar câteva felii uscate de portocală, sau pentru un efect sofisticat, globuri multicolore de dimensiuni diferite. La final, după ce ai aranjat masa, farfuriile, șervețelele și tacâmurile, presară câteva conuri de brad, crenguțe și lumânări printre ele.

 

 

Atmosferă caldă de Crăciun în dormitor

 

Doar pentru că este un spațiu intim, nu înseamnă că nu îți poți decora dormitorul ca în reviste. Păstrează un stil minimalist mai ales că nu ai nevoie de foarte multe pentru a aduce atmosfera de sărbătoare şi în locul în care te relaxezi, după efortul din timpul zilei. 

Cea mai bună metodă este să cumperi un mini brăduț de Crăciun, pe care să îl decorezi în culori care se potrivesc cu decorul camerei. Poți alege chiar unul artificial, pe care să îl refolosești în anii urmatori.

 

Instalațiile sunt accesibile și pot schimba instant atmosfera din dormitor. Le poți agăța de tavan, de-a lungul mobilei, de perdea sau de peretele pe care se află tăblia patului și în orice loc crezi că s-ar potrivi. Poți alege albul pentru o variantă elegantă, sau luminile multicolore pentru o atmosferă mai distractivă. Cel puţin pe perioada Sărbătorilor o să ai impresia că dormi într-o lume de basm.

 

Alege așternuturi albe sau în nuanțe de roșu sau poți opta să foloseşti o lenjerie de pat cu diverse motive de sezon. Împrăștie pernuțe colorate, decorative si elegante cu mesaje pentru sărbători și alege cuverturi cu motive de iarnă pentru pat și covorașe sugestive. Cea mai simplă idee pentru dormitor sau pentru camera copilului și în general pentru spațiile mici este să folosești spațiul din jurul și de pe ferestre. Poți agăța diverse decoraţiuni de iarnă, coronițe de Crăciun, ornamente sau ghirlande si iti poți folosi imaginatia pentru a decora cu obiectele pe care le ai in casă. Nu uita de lumânari parfumate și crenguțe de brad sau vâsc. 

 

Bucătărie cu arome de Crăciun

 

Pentru persoanele care vor să se bucure de magia Crăciunului în fiecare cameră, nu trebuie uitată bucătăria, mai ales că aceasta joacă un rol crucial în ecuația unor sărbători reușite. O draperie, o pernă pentru scaun și un set de accesorii – toate în culorile specifice Crăciunului, alb și roșu – pot constitui decorul perfect.

 

Mai poți pune decorațiuni deasupra pe dulapuri, cu crengi de brad, felinare şi steluţe. Păstrează totul simplu, în roșu şi verde. De efect sunt şi ghirlandele cu beculeţe sau led, pe care le poți pune nu doar la fereastră, ci şi acolo unde îţi permite spaţiul. Expune la tot pasul coșuri cu portocale, bunătăți în borcane cu fundițe roșii: turtă dulce, bețișoare de scorțișoară, biscuiți în formă de brăduți, nuci și mici atenții pentru pofticioși. 

 

Crăciunul e o sărbătoare a familiei și vrem să simțim din plin atmosfera magică a acestuia. De aceea, mai rămâne să aduci puțină magie pe balcon sau mai multă magie, dacă ai o casă la curte. Aici funcționează instalațiile electrice de exterior, cu atât mai multe cu atât mai bine. Pot fi ghirlande dar și figurine. Mai poți lipi stickere pe geam sau poți desena figurine.

 

Dacă ai terminat, nu îți rămâne decât să asculți muzică de Crăciun, să mănânci turtă dulce și să bei vin fiert, aruncând o privire pentru ultimele retușuri. Și dacă ai fost cuminte să speri că moșul te va vizita!

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.