Idei pentru decorarea livingului de Crăciun: cum alegem bradul și ornamentele - ACAJU

Încet dar sigur, iarna și-a făcut simțită prezența cu primii fulgi de nea, fapt ce ne transmite că Sărbătorile bat la ușă. Magazinele își fac reclame speciale de Crăciun, la radio și televizor se aud cântecele de Crăciun, ca să numai vorbim de filmele tematice, toate acestea ne amintesc zilnic ce frumoasă e iarna. Crăciunul este sărbătoarea care ne umple sufletul cu bucurie și recunoștință și nu ai cum să reziști. Poți începe schimbând atmosfera în casă cu ajutorul ornamentelor și decorațiunilor de Crăciun, iar pentru asta fiecare cameră trebuie decorată într-un stil cât mai plăcut care să aducă spiritul sărbătorilor în suflet. Pentru că livingul este cea mai importantă cameră, este centrul acțiunii mai ales de sărbători, dorești cu siguranță să fie decorat mai altfel.

 

Sărbătorile sunt cel mai bun prilej de a-ţi scoate la iveală creativitatea. Crăciunul trebuie să-și lase amprenta magică în toată casa, crengi de brad, luminițe, ornamente, toate vor crea o atmosferă de basm și îți vor umple sufletul de bucurie și liniște. Pentru a fi totul perfect, trebuie ca instalațiile luminoase, globulețele, ghirlandele și decorațiunile să fie instalate din timp.

  • Începe magia de la ușă
  • Pentru ca magia Crăciunului să se simtă chiar de la intrarea în casă, agață de ușă un aranjament împletit din brad, pe care îl împodobești cu globulețe, beteală, ghinde și nuci poleite, bețișoare de scorțișoară, conuri de pin sau felii uscate de portocală. Coronița poate fi agățată și pe peretele opus intrării, pentru a putea fi văzută de la început.

  • Bradul care ”spune” o poveste
  • Elementul de bază care nu lipsește în nicio casă și mai ales din living este bradul, care va avea colțul său binemeritat. Pentru a pune în evidență bradul, una din cele mai facile idei de decorațiuni de Crăciun este aranjarea unui covoraș special eventual de culoare albă, care să încadreze bradul. Altă idee ar fi ca în locul tradiționalului suport de brad, să folosești o sanie de lemn pentru un aer rustic sau un geamantan vechi pentru un aer vintage. de ce nu, poți chiar amenaja în apropuerea lui un șemineu fals, ușor de creat din carton sau polistiren.

  • Brad artificial sau natural?
  • Fie că optezi pentru un brad natural, unul artificial sau unul neconvențional, amplasarea și integrarea în decor cu celelalte elemente sunt foarte importante. Oricum nu renunța la brad, fiindcă fără brad, Crăciunul îşi pierde tot farmecul. Cât despre decorațiunile de iarnă poți opta pentru globuri, jucărioare, ornamente din lemn, din hârtie, în multe culori sau o singură culoare, după imaginație. Cu cât e mai original cu atât mai bine, iar dacă ai timp, poți face ornamentele chiar tu, eventual antrenează-i și pe copii în povestea Crăciunului.

  • Mergi pe simplitate
  • Sărbătorile de Iarnă sunt despre bucuria de a împărtăși, despre spiritual mai mult decât despre material. Alege cât mai puține decorațiuni dar care să se potrivească între ele și gândește-te doar la anumite locuri ale casei în care ele se încadrează perfect. Cele mai inspirate idei pentru Crăciun rămân coronițele realizate fie din crenguțe de brad sau de vâsc, fie din diferite tipuri de lemn.

  • Alege culorile preferate pentru decorațiunile de Crăciun 
  • Dacă vrei să fii în trendul anului care trece, alege nuanțe pastelate de verde și albastru care să amintească de culorile Oceanului. Dacă ești o persoană conservatoare vei alege culorile consacrate ale Crăciunului: roșu și verde, bineînțeles combinate cu străluciri aurii sau argintii și “pudrate” cu alb ca de zăpadă. Dacă vrei o atmosferă mai rafinată alege doar globuri și beteală argintie sau aurie și extinde aceleași culori și pentru ornamentele și decorațiunile pentru masă. Există un motiv pentru care schemele de decor monocromatice sunt atât de populare - sunt ușor de utilizat și arată bine fără prea mult efort, putând fi chiar wow.

    Dacă visezi la un Crăciun alb poți alege să decorezi livingul cu mult alb, cu pernuțe și pături pufoase albe, cu brad argintiu sau alb, cu decorațiuni și globuri albe. Albul este oricum o culoare populară, iar livingul va arăta curat, aerisit, luminos și chiar va face impresie. Pentru a continua impresia de rafinament și eleganță, optează pentru un decor alb în totalitate și pentru zona de dining.

  • Pune accent pe decorațiunile de familie 
  • Acestea oferă un aer primitor și confortabil, așa că poți să păstrezi câteva piese pe care să le folosești în fiecare an. Este vorba de globurile vedetă pe care le cumperi dar și de unele amintiri de familie.

  • Nu-ți fie teamă să ieși din tipare
  • Dacă ești genul de persoană căreia nu-i plac aranjamentele clasice, nu-ți fie teamă să alegi un decor mai nonconformist. Un aranjament de globuri suspendate de tavan, de forme și culori diferite, într-un colț mai puțin circulat poate da o altă valoare spațiului astfel ocupat. Se pot suspenda ori cu fir transparent sau cu fundițe roșii, efectul fiind foarte asemănător. de asemenea, în locul unui brad clasic poți alege unul minimalist din stinghii de lemn și instalații luminoase.

    Vaze cu ornamente de Crăciun, pe cât posibil transparente, răspândite pe dulapurile din casă sau pe rafturile bibliotecii sunt simplu de realizat, relativ originale și în primul rând de efect. În boluri mai puteți pune și dulciuri în ambalaje luminoase, mici cadouri, nuci, portocale sau mandarine.

  • Joacă-te cu luminile
  • Folosește la maximum instalațiile luminoase, lumânările și felinarele, este momentul lor și suplinesc lipsa luminii naturale. Le poți suspenda de tavan ori pe pereți, umple vase din sticlă cu ele, îmbracă o piesă de mobilier. de asemenea, sfeșnicele de Crăciun sunt, poate elementele cele mai utilizate în decorațiunile de Crăciun. Sfeșnicele stilizate permit ca lumânările fine să arate elegant, iar în cazul în care culorile sunt combinate, se pot obține decorări originale și foarte elegante.

  • Perete accent de sărbători
  • Poți crea un perete accent pe care să-l împodobești cu un aranjament mai special, gen coroniță de globuri și lumini sau ceva asemănător din bandă LED, plus tot felul de ghirlande. Poți crea pe perete un brad inedit din decoruri vintage, gen rame goale de diverse forme și mărimi, broșe, medalioane, brățari, litere, fotografii... 

  • Decorează ferestrele
  • Fereastra poate fi împodobită cu luminițe sau alte figurine. Pe pervaz așează lumânări în diverse suporturi, mai ales gen felinare, un coșuleț cu conuri și globuri, pot fi chiar fructe de sezon, iar în jurul ferestrei agață cu imaginație ghirlande și luminițe. 

  • Alege un aranjament de masă special
  • Masa va fi centrul de interes al reunirii familiei și în consecință va trebui să fie ornată pe măsură. În altă ordine de idei masa de sărbători este încărcată de tradiții și de emoția adunării familiei în jurul ei. Ornamentele aici nu se reduc la fața de masă și servețele, pot fi folosite crenguțe de brad, conuri, globuri și chiar lumânări. Pentru un efect supradimensional în cameră, agață deasupra mesei fulgi de zăpadă sau alte forme din hârtie, care să lase impresia de plutire.

  • Decorează scaunele 
  • În zona de dining poți decora scaunele pentru cina de Crăciun, este o altă decorare de mare efect pe lângă fața de masă și servețele. Agățând de spătarul scaunelor orice element decorativ de Crăciun, masa de Crăciun va deveni foarte deosebită.

  • Cu sau fără șemineu? 
  • Șemineul este punctul de atracție într-o sufragerie sau în living, așa că poți profita să-l îmbraci cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, plus lumânări parfumate. Tot aici poți agăța și șosetele pentru cadouri, iar dacă, probabil, nu ai un șemineu, poți folosi o scară de lemn pe care să o decorezi cu ghirlande și luminițe și de care să poți agăța șosetele de cadouri pentru fiecare membru în parte.

    Pentru ca povestea de Crăciun să fie completă așteaptă-l pe Moș Crăciun sau pe musafiri, în atmosfera de vis creată de luminile sărbătorilor. Chiar dacă nu vei renunța la lustră, candelabre sau lămpi proiectoare, găsește momentele în care cel puțin două, trei lumânări să pâlpâie în fiecare cameră a casei tale, iar instalația din bradul împodobit, de pe balcon sau din curte nu ar trebui să se stingă toată perioada.

    Adauga un comentariu

    Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.