Sari la continut
Living mic, planuri mari: cum alegi mobila potrivită fără să aglomerezi - ACAJU

Apartamentele mici sunt poate cele mai numeroase locuințe, astfel că proprietarii de la bloc nu se pot lăuda cu un spațiu generos. Living mic, dormitoare mici, bucătărie și baie strâmte, cum facem să alegem mobila potrivită, fără să aglomerezi, dar în același timp să ai o locuință funcțională?

 

Deși livingul este poate cea mai spațioasă încăpere în astfel de apartamente, în comparație cu casele este un living mic, a cărui decorare este dificilă pentru că nu trebuie să folosim mobilă living nici prea mare și nici multă, pentru a crea o atmosferă destinsă, neaglomerată. 

 

Living mic, cum împărțim spațiul pe mai multe zone 

 

Livingul este cea mai expusă încăpere a unei locuințe, având rolul principal în aceasta, fiind locul unde petrecem timpul cu cei dragi, unde ne relaxăm și unde organizăm, uneori, petreceri de neuitat.

Livingul, chiar dacă este un living mic poate îndeplini mai multe roluri simultan și trebuie să se țină cont de ele când facem planurile de amenajare a camerei. 

 

  • Loc de socializare este principalul rol jucat de living, locul în care se adună familia în fiecare seară pentru a discuta despre cele întâmplate în cursul zilei și a face planuri de viitor sau, pur și simplu, pentru a petrece câteva ore liniștite într-o companie plăcută. În același timp, este și camera „de primire”, locul în care îți primești musafirii, fie că-s invitați sau nu, și unde organizezi o seară de distracție sau stai la un schimb de idei la o cafea cu cineva apropiat.
  • Zona de relaxare unde ne place să ne tragem sufletul în liniște, la finalul unei zile grele la muncă sau într-un weekend în care nu avem niciun chef să plecăm de acasă, unde citim o carte, unde medităm sau moțăim pe canapea sau într-un fotoliu comod. Amenajarea cu mobilă living trebuie să ofere cele mai bune condiții pentru relaxare. 
  • Spațiu pentru luat masa sau de dining poate fi un alt rol jucat chiar și de un living mic. Sub nicio formă nu se poate organiza o masă festivă în bucătărie, și asta nu numai datorită spațiului desigur neîncăpător. Soluția cel mai des întâlnită într-un living mic este ca zona de dining să nu fie permanentă, amenajarea cerând o mobilă living mai specială. 
  • Birou este un alt rol ce poate fi atribuit unei zone din living, spațiu în care vei instala un laptop, o imprimantă sau alte echipamente de birotică.
  • Camera de oaspeți nu are loc în altă parte a unui mic apartament decât în living. Este foarte ușor ca într-un living mic în zona de socializare și relaxare o piesă din mobila living să fie o canapea extensibilă, pentru situații ieșite din comun. 

 

 

Sfaturi pentru amenajarea unui living mic

 

Un living de mici dimensiuni poate să te limiteze și să te țină departe de un spațiu în care ți-ai petrece foarte mult timp în mod normal. De aceea, amenajarea inspirată a unui living mic îți va oferi posibilitatea să creezi un spațiu plin de viață. 

 

  • Este vital să profiți de soluțiile de economisire a spațiului și să ai grijă să nu lași dezordinea să se adune în sufragerie. Un număr mare de accesorii și elemente decorative poate să stea între tine și echilibrul livingului.
  • Designul unui living mic trebuie să fie în așa fel gândit încât să atragă atenția în sus.
  • Caută mobilă living care poate fi extinsă, dulapuri care ascund etajere și care sunt în același timp suport pentru televizor și suporturi de lemn așezate pe brațele canapelei pe post de măsuță de cafea. 
  • Poți renunța la masuța de cafea din mijlocul camerei sau poți alege una care îți oferă destul spațiu pentru a depozita sub ea tabureți, totul pentru a salva spațiul.
  • În cazul canapelelor, sau fotoliilor, cel mai eficient este să optezi pentru cele fără picioare și nu prea înalte, cu spații de depozitare sub șezut.
  • Dacă ai un living open space, poți să desparți spațiul printr-o canapea, o masă, un bar sau să găsești un element decorativ ingenios pe care să îl poziționezi între cele două încăperi.
  • Folosește-te de etajere și polițe pentru a economisi cât mai mult spațiu. Ridică-te cu ele cât mai mult pe înălțimea peretelui.
  • Pentru că lumina are un impact major asupra spațiului, corpurile de iluminat trebuie să fie numeroase, dar bine alese. Încearcă să optezi în mare parte pentru corpuri care pot fi instalate pe perete și stabilește din ce părți ale sufrageriei ai nevoie de aceste corpuri pentru a completa atmosfera. O lustră modernă este o altă alegere bună.
  • Pentru plante, dacă îți plac, caută suporturi de ghivece suspendate sau suporturi verticale, care se agață pe perete.

 

 

Mobila potrivită pentru a nu aglomera un living mic

 

Când vine vorba de mobilă living, trebuie să te gândești la impactul pe care piesele de mobilier le vor avea pentru spațiu. Iată câteva aspecte de care ar fi bine să ții cont în amenajarea unui living mic:

 

  • Pentru a evita supraaglomerarea camerei, optează pentru mobilier fără picioare, cât mai înalt, care poate fi prins de perete.
  • Nu fii tentat să poziționezi toată mobila lipită de perete. Piese de mobilier precum canapeaua și fotoliile aflate spre centrul camerei, lăsând părți din perete neocupate până la podea, vor crea impresia de spațiu și o atmosferă degajată, neaglomerată. Poți aduce canapeaua, masa și fotoliile în mijlocul camerei, creând aici zona de socializare.
  • Forma camerei contează foarte mult când planifici așezarea mobilei. Într-un living mic și dreptunghiular va fi complicat să găsești un punct comun în centru, așa că vei instala mobila living de-a lungul pereților și vei alege un corp de mobilier, o canapea sau un fotoliu să fie așezat în centru și astfel să împartă camera și să dea impresia de două secțiuni mai pătrate. 
  • Dacă vrei să profiți la maxim de soluții de depozitare, poți alege piese de mobilier care se extind și dulapuri înguste, mari, care ascund multe etajere.
  • Pentru a economisi spațiu, dar și pentru o notă jucăușă, poți instala și un fotoliu suspendat.
  • În ceea ce privește aranjarea mobilierului, gândește-te mereu la regula de 3. Distribuie piesele principale în 3 locuri ale livingului mic, cum ar fi canapeaua, fotoliul și comoda pentru televizor, sau orice alte 3 elemente pe care le consideri esențiale.
  • Dacă ții mult la prezența unei măsuțe de cafea într-un living mic, poți opta pentru o măsuță de cafea transparentă, din sticlă, care va da impresia de mai mult spațiu. 
  • Pentru masa de dining există posibilitatea unei mese de cafea extensibile care se extinde până la 6 -8 persoane sau o variantă mai comună a mesei extensibile cu scaune de 8 - 10 persoane, care în timpul cât este strânsă poate fi folosită ca un stativ lângă perete, sub o oglindă sau tablou.
  • O oglindă de dimensiuni mari într-un living mic va ajuta mult la impresia de spațiu.

În căutare de mobila modernă pentru un living mic? Pe Acaju.ro te așteaptă mobila living pentru orice stil de design interior și orice spațiu, oricât de mic.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium