Măsuța de cafea: ce stil să alegi pentru casa ta - ACAJU

Alături de bibliotecă, fotolii și canapea, măsuța de cafea face parte din setul standard de mobilier pentru living, indiferent de stilul de amenajare al acestuia. Este nelipsită din orice living, completează ambientul și aduce, de multe ori, acea pată de culoare care îți personalizează locuința.

Este aproape ultima piesă pe care o alegi când îți amenajezi sufrageria, dar este importantă pentru confortul tău și pentru zilele când vin prietenii în vizită. Măsuța de cafea este cea care îmbină designul, practicitatea, functionalitatea si convivialitatea. Este locul pe care vei depozita revistele preferate, telecomanda, device-urile de care nu te desparți niciodată sau, dacă obișnuiești să mănânci sau să bei ceva în timp ce te uiți la televizor, farfuria sau paharul.

Unul din cele mai importante criterii care influențează alegerea măsuței este stilul general al livingului și în acest caz, al canapelei, cea mai importantă piesă de mobilier, deoarece cele două piese ar trebui să se completeze reciproc.

Ritualul cafelei în stil clasic

Indiferent de stilul camerei tale, vei merge la sigur dacă alegi o măsuța de cafea clasică. Mai ales că abordarea contemporană este mult mai flexibilă și aerisiă si propune inlocuirea clasicei masute de cafea cu obiecte usor de relocat, în funcție de necesități și ocuparea spațiului.

 • Cel mai adesea opțiunea pentru aceste modele este lemnul, cel mai versatil și ușor material de inserat în designul unei camere. Lemnul este mereu primul pe lista opțiunilor, mai ales că măsuțele de lemn se găsesc în orice dimensiune, model și culoare și mai ales, la orice preț.

 

 • Măsuța Kent  este o măsuță dreptunghiulară clasică, prevăzută cu patru picioare, în două culori atent alese de designeri inspirati, castaniu cald și măr cald. Nota aristocratică a întregii colecții de mobilă clasică Kent este dată de finisaje. O altă variantă mai mică, dar foarte elegantă este Măsuța cafea ROYAL.
 • Măsuța cafea California, ovală sau rotundă din lemn, MDF și furnir, este elegantă dar și foarte stabilă datorită celor 4 picioare. Ea va crea în orice living impresia plăcută de intimitate și confort și va da ambientului un aspect puțin retro.

 

 • Oricât de mare este o casă, un spațiu de depozitare în plus e util. Iar pentru obiectele mici pe care le folosești în sufragerie, o măsuța de cafea cu spațiu de depozitare va fi de ajutor, pentru că te va ajuta să păstrezi curățenia și să ai lucrurile aranjate.

Cu stilul modern nu ai cum să greșești vreodata

Măsuța de cafea contemporană vine în forme variate, surprinzătoare uneori, și poate deveni un adevărat obiect de artă care se poate integra perfect în casa ta. Stilul modern funcțional și practic îți ofera confortul dar și posibilitatea de a-ți pune amprenta în designul locuinței.

Pentru o amenajare modernă alege o masă de genul Măsuța Gent/Brussel, simplă, realizată din pal, aproape clasic de modernă.

 • Măsuțele cu spațiu de depozitare sunt perfecte pentru toate lucrurile pe care vrei să le ai la îndemână, pot avea spații pentru telecomenzi şi pentru ceştile de cafea, sau pot avea rafturi şi sertare, pentru depozitarea ordonată a revistelor şi suporturilor pentru pahare.

 

 

 • Măsuță cafea Blade 4 modernă și elegantă, cu un sertar cu fronturi lucioase are cu design deosebit din pal și MDF lucios.

 

 • Măsuțele de tip cub, pătrate, sunt potrivite pentru un living modern. Folosind mai multe și de dimensiuni diferite, încăperea va căpăta noi dimensiuni și va părea animată. Pentru un aspect ludic, optează pentru niște măsuțe în culori vii, complementare.
 • Foarte moderne sunt mesele din combinații deosebite, gen metal cu lemn, sticlă cu lemn sau sticlă cu metal.

 

 

 • Măsuța cafea MICHELLE are un design futurist. Realizată din 3 elemente suprapuse într-un paralelism perfect.
 • Măsuța cafea AUREA nu poate lipsi din casa celor care iubesc să savureze o cafea în tihna căminului, singuri sau împreună cu prietenii. Această măsuță de cafea din MDF lăcuit/oțel placat cu crom, de culoare albă îți va transforma spectaculos camera de zi.

Savurează-ți cafeaua în stilul minimalist

Într-o casă minimalistă se pune accent pe utilitatea pieselor de mobilier. Nimic nu este în plus, pentru că stilul presupune cât mai puțin spațiu ocupat, prin urmare fiecare piesă de mobilier folosită trebuie să utilizeze la maximum de potențial al spațiului.

 • În cazul în care îți amenajezi livingul în stilul scandinav, atunci poți alege masutele NOLA ambele de culoare albă și din Pal. 
 • Măsuțele de cafea din sticlă măresc spațiul vizual și crează impresia de spațiu prin transparență, în același timp dacă sticla este acoperită de un cadru foarte greoi, aceasta devine un fel de lemn mai transparent. Sunt frumoase, se curăță exact ca geamurile și, dacă au un cadru bine făcut sunt foarte rezistente. În general sunt atipice și pot fi elementul cheie al designului din apartamentul tău. Nu sunt recomandate dacă aveți copii mici sau animale. Daca îți dorești o astfel de măsuță îți recomandăm Măsuța cafea MERCURY, potrivită într-o cameră minimalistă.

 

 

Stilul industrial, viziune avangardistă pentru nonconformiști

Piesele cu linii simple, cu un design de factură scandinavă se potrivesc bine într-un context pe placul celor care iubesc asocierile de obiecte inedite, industriale alături de materiale inovatoare sau tradiţionale.. Metalul cât mai brut finisat, dar și lemnul învechit vor fi un tandem de succes pentru astfel de interioare.

Extrem de rezistente, măsuțele din metal sunt o opțiune excelentă pentru un living. De foarte multe ori, vei găsi măsuțe cu cadru de metal, dar cu un blat din alte materiale, cel mai adesea din lemn sau sticlă. Pentru că adesea, măsuța de cafea din metal este o piesă în sine, care atrage privirile, ar trebui pusă în valoare și nu ascunsă.

 • Măsuța cafea LIZ este o măsuță pentru cafea ,din MDF, furnir si metal, potrivită pentru o cameră de zi în stil unic. 

Stilul Hich-Tech, luxos și curat

Stilul high-tech a căpatat popularitate în ultimii ani, atât în rândul designerilor profesioniști, cât și printre proprietarii care își redecorează locuințele. Bazat în special pe funcționalitatea elementelor care îl compun, acest stil împrumută ceva din aerul vechilor apartamente industriale, iar liniile sale curate, tăieturile drepte și materialele cromate, suprafețele metalice sau din sticlă, îl fac perfect pentru cei care nu au timp de pierdut.

Culorile specifice sunt cele reci sau neutre, alb, gri deschis sau culoarea nisipului, cu accente de gri petrol sau detalii metalice.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.