Sari la continut
Mobila de dormitor albă: ce decorațiuni folosim pentru a înviora spațiul? - ACAJU

În materie de design interior, albul este de câțiva ani în tendințe și continuă să se afle în topul preferințelor multor dintre cei care își amenajează locuința. chiar dacă vorbim de o non culoare, albul nu e plictisitor și nici obositor, cât timp găsim rețeta combinării cu diverse nuanțe. Chiar dacă albul pare insipid, folosit în anumite încăperi oferă luminozitate și induce starea de confort, mai ales dacă este folosit cu înțelepciune și naturalețe.

 

Mobila albă este cea mai bună alegere pentru o cameră de dimensiuni mici, deoarece mărește vizual încăperea, însă ea este potrivită și pentru locuințe mai generoase din punct de vedere al spațiului. Se integrează cu ușurință în orice stil de design interior și poate fi alăturată oricărei alte culori. Mobila albă, subiectul poveștii noastre de astăzi, este baza perfectă a unei amenajări interioare indiferent de stilul dorit, de la shabby chic-ul prăfuit și până la eclecticul contemporan.

 

Amenajarea unui dormitor alb

 

În dormitor, culorile predominante trebuie alese cu mare grijă. De ele depinde întreaga atmosferă a încăperii. Mobila de dormitor albă este o alegere potrivita pentru că oferă o senzație de calm, benefică pentru odihnă și somn. În combinație cu albastrul reprezintă cea mai bună alegere pentru mobila dormitor. O alta nuanță potrivită pentru mobila dormitor albă este lavanda. În schimb, nu este recomandă folosirea roșului în decorarea dormitorului, este o culoare care determină o stare de agitație și care îți poate afecta somnul.

 

În ceea ce privește elementele de mobilă dormitor albă pe care le poți folosi în dormitor nu există limite. Poți să alegi un cadru de pat alb, noptiere, dulap și comodă în aceeași culoare. Desigur, aceste alegeri trebuie balansate cu o nuanță diferită a pereților sau cu elemente de decor, draperie, covor, cuvertură, cu o altă nuanță. De altfel, libertatea aceasta de a alege orice nuanță pentru elementele adiacente este unul dintre marile avantaje avute de mobila dormitor albă.

 

Cum alegem culoarea pereților pentru un dormitor alb

 

Mobilierul alb, indiferent de design, trebuie alăturat unei nuanțe mai puternice, astfel încât să existe un echilibru vizual și cromatic. În cazul în care ai optat pentru mobilă de dormitor de culoare albă și alegi tot albul sau o nuanță foarte deschisă pentru pereți, vei obține un decor șters, sobru și din care pare că lipsește mereu ceva.

Poți alege o nuanță puternică, albastru închis, vișiniu, violet, dar și galben sau oranj. Dacă alegi o nuanță puternică este, însă, de preferat să te rezumi la un singur perete accent și să nu zugrăvești întreaga cameră cu o culoare puternică, deoarece poate deveni obositor pentru ochi și poate încărca vizual spațiul. Un singur perete accent și elemente de decor în aceeași nuanță sunt suficiente pentru a sparge monotonia și pentru a crea un decor echilibrat și coerent.

 

O altă idee de luat în calcul este folosirea tapetului. Dacă alegi un mobilier alb simplu și în linii drepte, poți folosi un tapet cu un imprimeu mărunt. În cazul în care încăperea este de dimensiuni mici, alege tapet cu un model mai mare, astfel încât să nu încarce camera.

 

Cum alegem culoarea tavanului pentru un dormitor alb

 

Așa cum într-un dormitor alb, cu  mobila de dormitor și pereții zugrăviți cu alb dau un decor șters și sobru, tot așa un tavan alb nu va da nicio sclipire dormitorului. În situația în care am ales ca pereții să fie albi este bine ca tavanul să fie în diferite nuanțe de gri, albastru deschis, bej, lavandă. Merge și galbenul deschis sau portocaliul.

 

În cazul creării unui perete accent, o nuanță a acestui perete va oferi o atmosferă plăcută într-un dormitor alb. Dacă peretele de accent are culoare tare, nuanță tavanului va fi mai soft sau invers.

 

Idei de culori și decoruri pentru un dormitor de vis

 

Dormitorul este singurul spațiu din casă care ne permite să ne gândim la liniște, relaxare, recreere și repaus. Tocmai pentru ca acesta să ne dăruiască laturile esențiale bunei noastre „funcționări”, trebuie să acordăm o infinit mai mare atenție ideilor de decorare și combinației de culori, mai ales în cazul unuia cu mobila dormitor albă.

Dormitorul este mai mult decât o suprafață pe care doar o asortăm cu restul casei, el trebuie să fie un refugiu plin de armonie. După cum se știe atât culorile în sine cât și combinarea acestora sunt elemente esențiale în amenajarea oricărei încăperi, nu numai în cea a unui dormitor alb. Dar, pentru fiecare spațiu în parte, în funcție de restul amenajării există niște juxtapuneri ideale.

  • Roșu și albastru. Împerecheate cu țesăturile corecte, chiar și cele mai izbitoare nuanțe ale celor două culori pot stabili o stare de spirit senină. Mobilierul alb de tip cottage și nuanțele moi de albastru, turcoaz, cobalt, ametist, sau chiar navy blue, vor compensa focul culorii roșii dacă este folosită pentru perne, pături, huse sau draperii. Un covor în aceste culori poate completa atmosfera creată de mobila dormitor albă.
  • Verde cald. Un tapet verde cu alb pe peretele de contrast, cu draperii și covor în nuanțe de verde cald pot crea acea atmosferă de relaxare. Verdele poate apare și la anumite piese de lenjerie.
  • Modele roșii. La un perete de contrast roșu se asortează un imprimeu floral alb cu roșu pentru o parte a lenjeriei de pat și a draperiilor. Fiecare cameră în care există o nonculoare cum este albul, ar trebui să aibă un dram de culoare roșie, poate chiar covorul. Roșul face ca celelalte culori să pară mai interesante.
  • Un mix de culori. Nu vă temeți să combinați culori luminoase. Obiectele de ceramică, pilotele, pernele, veiozele cu imprimeuri colorate, funcționează perfect împreună. Dacă mai adăugați și un tablou mai mare sau două mai mici, deasupra acestei invazii de culori, dormitorul este gata pentru reverie. Draperiile galbene și carpetele cu nuanțe de galben și gri desăvârșesc un dormitor alb.
  • Eternul galben. Orice poate fi galben, simplu sau combinat de obicei cu nuanțe neutre, într-un dormitor alb. Lenjeria patului, imprimeul abajurului de la veioză, un tablou, draperiile sau perdelele, toate vă vor relaxa și vă vor binedispune. Se potrivește chiar și un baldachin în alb și galben. Cred că ar însori și cea mai monotonă încăpere. Pentru un efect de „luat ochii” și un aspect legat, alegeți perne și lenjerii de pat în culori contrastante.


Dacă dormitorul nu-și îndeplinește funcția de bază, aceea de loc în care să ne refacem  energiile și puterile, pentru a o lua de la capăt a doua zi, înseamnă că este ceva în neregulă cu aspectul său, cu alăturarea culorilor, cu iluminatul, cu decorul în sine, toate conlucrând la o odihnă inadecvată și la un somn agitat. Atunci când vine vorba despre amenajarea unui dormitor alb, culorile și decorul reprezintă mai mult decât niște simple elemente ale unui ansamblu.

Actualizat la 15 decembrie 2023 de Iulian Acatrinei

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda