O casă cu musafiri? Cum să alegi corect mobila din living - ACAJU

În timp ce pentru unii livingul este un spațiu destinat relaxării și timpului liber petrecut în intimitatea familiei, în mediu restrâns, altora, cărora le place viața puțin mai complicată, relaxarea înseamnă întâlnirile cu cât mai mulți prieteni, în gașcă, dar tot în livingul de acasă. 

 

Problema unei petreceri acasă înseamnă pe lângă un buget generos și un spațiu suficient de mare, care să-ți permită să „cazezi” pe durata câtorva ore toții prietenii în living. Mai mult ca sigur că nu ai suficientă mobila de living pentru atât de mulți oameni, mai ales dacă vorbim de un apartament de bloc.

 

Vrem să recunoaștem sau nu, indiferent de dimensiunile încăperii, amenajarea cu mobilă de living în cele două situații diferă substanțial. Mobila living corect aleasă pentru o casă plină de musafiri ar trebui să aibă mai multe locuri, care să permită ca mai mulți invitați să se simtă comod și poate mai multe piese de mobila de living multifuncționale, pentru a crea mai mult spațiu de desfășurare.

 

Amenajarea livingului când ai frecvent musafiri în vizită

 

Dacă familia ta este numeroasă sau dacă vă place să primiți frecvent în vizită musafiri, de acest aspect ar trebui să țineți cont atunci când amenajați livingul. Pentru o familie ai căror membrii le plac discuțiile la o cafea sau o altă băutură, despre o carte, o vizionare împreună a unui film, amenajarea livingului necesită suficiente locuri de stat pe fotolii sau canapele în jurul uneia sau mai multor măsuțe de cafea, în fața unui televizor confortabil. Amenajarea aceasta impune o zonă de relaxare extinsă într-un decor minimalist, scandinav, modern sau chiar industrial, unde spațiul este mai larg, chiar într-o încăpere nu foarte mare.

 

Pentru un grup care se întâlnește frecvent pentru a lua masa împreună de sărbători, este nevoie nu numai de un loc de relaxare și discuție, dar și de un loc de dining suficient de spațios pentru ca toată lumea să se simtă confortabil și în centrul atenției. Este posibilă o amenajare indiferent ce stil, cu mobilă de living mai mult pentru sufragerie, și cu zona de dining suficient de încăpătoare. Foarte potrivit poate fi un open space living cu bucătărie, despărțite de această zonă.

 

Dacă în schimb, livingul devine de multe ori camera de oaspeți în care înnoptează musafirii veniți în vizită atunci în amenajarea livingului accentul va trebui pus pe alegerea unei canapele extensibile foarte confortabile.

 

 

Mobilier potrivit într-un living unde vei primi des musafiri

 

Dacă spațiul este prea încărcat produce disconfort vizual și ne face să părem dezordonați. Oricât de spațios ar fi livingul, și noi știm că întotdeauna nu este suficient de spațios, trebuie să profităm la maximum de spațiul de care dispunem. Regula de bază în acest sens este ca piesele de mobilier să nu fie așezate unele în altele, având suficient spațiu între ele pentru a se pune în valoare, plus spații de depozitare ascunse și rafturi plasate inteligent.

 

În încercarea de a crea o atmosferă cât mai relaxantă și cu spațiu de respiro, dar în același timp folositor pentru a da petreceri, va trebui să nu încărcăm livingul cu mobilă mai mult de 50, maximum 60%. Este unica modalitate de a nu „cădea casa pe tine”.

 

Foarte eficientă poate fi crearea unei liste scurte de mobilă living strict necesară, pe cât posibil multifuncțională, care să te ajute să salvezi spațiu, dar nu numai:

 

  • Un colțar extensibil, de 4 sau 5 locuri, nu foarte voluminos, dotat cu loc de depozitare, care să poată fi poziționat în mijlocul livingului dar și la perete, în funcție de necesități. Colțarul poate fi împreună cu unul sau două scaune-fotoliu din același set. O alternativă poate fi un set de canapele 3 2 1, adică de 3 și 2 locuri împreună cu un fotoliu, ce pot sta în jurul măsuței de cafea. Fiind ușoare și nu foarte voluminoase își pot schimba cu ușurință poziția. Cel puțin una dintre aceste piese ar trebui să fie extensibile, mai ales dacă musafirii tăi obișnuiesc să rămână peste noapte. Canapeaua extensibilă se alege, în funcție de împărțirea și de dimensiunile camerei. Pe un perete mai lung, într-un spațiu mai îngust, poate fi utilă o canapea extensibilă de 3 locuri, pentru că va ocupa mai puțin loc spre mijlocul camerei și nu o va bloca la extensie. Dacă încăperea este pătrată o canapea extensibilă de 2 locuri e de dorit deoarece se poate extinde ușor.
  • Măsuța de cafea poate să fie de multe ori prea mică și de aceea este preferabilă achiziționarea unui set de două sau trei măsuțe care să poată fi strânse sub una singură atunci când nu ai invitați.
  • Un set de 2 sau 3 tabureți, care se pot păstra unul în altul pentru a economisi spațiul, vor fi foarte folositori la apariția musafirilor. O variantă care economisește spațiul, dar nu este întotdeauna foarte comodă poate fi un set de pufuri.
  • Comoda pentru televizor sau biblioteca ce îl poate încorpora este o altă piesă de mobila living necesară, mai ales dacă abundă în spații de depozitare închise sau chiar deschise. În funcție de spațiul existent și stilul ales al amenajării, rafturi fixate pe perete pot fi o variantă totală sau doar parțială la aceste corpuri de bibliotecă.
  • O masă extensibilă la 8 sau 10 locuri este foarte potrivită pentru amenajarea zonei de dining. Dacă este o masă care se poate strânge sub forma unei comode și permite depozitarea a 4 sau 6 scaune dedesubt, cu siguranță își va găsi locul lângă un perete, poate chiar în afara livingului, de exemplu pe hol, ca suport de lampă sau vază în fața oglinzii. Dacă livingul este amenajat într-un open space zona de dining poate fi în zona de demarcație dintre living și bucătărie sau în imediata apropiere. Masa poate fi de 4 sau 6 persoane care se poate extinde până la, să zicem, 12 persoane. Problema care se pune fiind în acest caz depozitarea scaunelor necesare pentru o asemenea masă.
  • O comodă pentru veselă și tacâmuri ar fi foarte utilă în acest caz dacă se poate găsi un spațiu disponibil în acest living. În cazul descris anterior al open spaceului, comoda veselă poate fi chiar piesa de mobilier care face separarea livingului de bucătărie.


Alegerea de mobilă living pentru amenajarea livingului trebuie făcut în conformitate cu spațiul de care se dispune și de respectarea scopului propus pentru folosirea acestui spațiu.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.