Scaun de relaxare, locul ideal din casa ta pentru relaxare deplină - ACAJU

Relaxarea diferă de la un om la altul, iar metodele de relaxare sunt multiple. Mulți se relaxează plimbându-se, mai ales dacă prin apropiere există un loc în care natura își face simțită prezența. Majoritatea însă preferă să se relaxeze acasă. De exemplu citind, făcând o baie fierbinte urmată de o muzică bună și eventual un vin bun, sau poate urmărind un film de colecție. Dar obiectul ce ne poate destinde în aceste perioade mai stresante nu este patul, ci un scaun bun destinat relaxării. Un scaun de relaxare devine magic și poate face chiar și din cele mai banale activități, precum cititul unei cărți sau băutul cafelei dimineața, o experiență de neuitat ce ne va marca toata ziua.

 

Pentru cei mai mulți dintre noi, abilitatea de a ne relaxa sau de a învăţa să ne relaxăm a devenit o provocare şi, în același timp, o necesitate. Fiecare dintre noi ne dorim să ne relaxăm după o zi de activitate istovitoare. Graba cu care ne deplasăm în fiecare zi cu scopul de a realiza cât mai multe, presiunile emoţionale, toate dau naştere unor tensiuni care, odată cu trecerea timpului, se acumulează şi duc la stres. Este important pentru organism să aibă parte de relaxare, atât corpul, cât și mintea trebuie să se relaxeze măcar câteva minute pe zi. 

 

De ce ai nevoie de un scaun de relaxare

 

Confortul locuinței tale este unul din aspectele importante care contribuie la starea de ”acasă” mult dorită, motiv pentru care amenajarea interiorului și achiziționarea mobilierului potrivit, este esențială pentru a ne regăsi liniștea. Scaunele de relaxare se numară printre cele mai căutate piese de mobilier și odată achiziționate devin preferatele tuturor membrilor familiei, mai ales pentru cei care își doresc câteva momente de relaxare după o zi stresantă si foarte obositoare.

 

Pentru că e nevoie de relaxare, mai ales după timpul petrecut la birou (stat în picioare, stat în fața calculatorului, multă agitație) sau după un timp îndelungat de condus, acest tip de scaun relaxare este preferatul tututror indiferent de vârstă, sex sau alte criterii. 

 

 

  • Acest model de scaun este foarte util și recomandat persoanelor care în timp, fie din cauza poziției incorecte la serviciu, fie din alt motiv, au dezvoltat diferite probleme de sensibilitate ale mușchilor. Ajută la relaxarea zonelor unde musculatura este încordată și, în același timp, tonifică corpul. 
  • Este un scaun rezistent deoarece este confecționat din materiale de calitate.
  • Poate fi achiziționat sub diverse forme, pe piață existând o varietate mare de astfel de scaune.
  • Oferă multe avantaje sănătații, ajută la relaxarea musculaturii corpului și menține corectă poziția corpului chiar dacă acesta este relaxat.
  • Poate fi prevăzut cu diverse funcții, funcția de masaj fiind cea mai populară funcție pentru scaunele pentru relaxare.
  • Acest tip de scaun relaxare poate fi folosit și în alte scopuri, nu doar pentru relaxare (pentru birou, urmărit televizor, socializare). 
  • Poate fi utilizat atât de către copii cât și de către persoanele adulte.
  • Prețul unui astfel de scaun este accesibil pentru toate categoriile sociale și este unul dintre cele mai sigure modele de scaun aflat în acest moment pe piața de profil.

 

Cum alegi cel mai bun scaun de relaxare

 

Atunci când alegi un scaun de relaxare, te focalizezi pe modul în care va sta întreg corpul și nu doar spatele sau picioarele. Ca să alegi cel mai bun scaun de relaxare, trebuie să te gândești dacă corespunde tuturor necesităților pe care le ai. Un scaun inadecvat îți poate cauza probleme sau dureri ale oaselor ori membrelor. Vei avea nevoie deci de un scaun tip fotoliu, cu aspect elegant, dar care să îți ofere și suport adecvat pentru a-ți relaxa picioarele.

 

Aceste scaune de relaxare au un design elegant, fiind disponibile în mai multe culori, în funcție de preferințe sau de modul în care ai amenajat încăperea în care va fi amplasat acesta. Pentru a obține o relaxare maximă, producătorii dau scaunelor o formă care se potrivește bine cu curbele corpului uman, creând un sentiment sporit de confort

 

Unele scaune au și funcție de masaj. Astfel de scaune sunt tapițate cu piele ecologica, se pot roti la 360 grade și fotoliul poate beneficia de funcția de recliner. Funcția de masaj are mai multe nivele de intensitate ce au ca scop relaxarea totală a întregului corp și redarea stării de bine. Scaunele de masaj sunt foarte moi, oferind un extra confort față de un scaun sau un fotoliu normal.

 

Scaunul de relaxare, cel mai bun aliat pentru liniște 

 

Zona de relaxare din casă este acel mic spațiu unde în momentele în care ți-ai terminat treburile zilnice sau ocazionale, pe care le aveai de făcut, să poți beneficia de o calitate sporită a timpului dedicat propriei persoane.

 

Rolul de ”mic colț de relaxare” poate fi atribuit mai multor zone ale locuinței, de la balcon, mansardă sau curte, la o parte mai retrasă din living sau chiar dormitor, sau la o încăpere separată pe post de birou. Identificarea spațiului este primul lucru pe care trebuie să-l rezolvi atunci când urmează să transformi și să-ți amenajezi o zonă de relaxare.

 

Mobilierul este elementul central în spațiul tău de relaxare, iar scaunul de relaxare trebuie să fie cât mai confortabil. Acesta poate fi definit de un fotoliu larg, un scaun cu suport pentru picioare, un fotoliu suedez, un scaun balansoar, o salteluță pe care nu o mai folosești sau chiar mai multe perne puse unele peste celelalte. Sau, de ce nu, ceva mai sofisticat de genul reclinerelor sau fotoliilor de masaj. Pentru ca relaxarea ta să fie maximă, alegerea fotoliului ar trebui să țină cont de designul locului dar mai ales de câteva detalii legate de confort, perna fotoliului, înălțimea spătarului și a șezutului.

 

 

Modele de scaune de relaxare

 

Scaunele de relaxare nu sunt doar niște simple scaune pe care să te așezi și gata. Atunci când e vorba de scaune relaxare, trebuie să te gândești la două lucruri: confort și stil. Oferta este extrem de variată și adesea va fi dificil să alegi un scaun de relaxare care să se potrivească necesităților și personalitații tale.

 

Pe scurt, scaunele de relaxare pot fi de două feluri: 

 

Scaune standard, clasice

 

Acest grup de scaune nu are proprietăți ortopedice. În același timp, designul este confortabil, ceea ce te ajută să te relaxazi rapid după o zi lucrătoare. Poți alege modele moderne, cu forme drepte, sau modele clasice, cu forme rotunjite la spătar și mânere. Poți alege un scaun balansoar, un fotoliu englezesc, un beanbag sau un poang. Indiferent de stilul pe care-l vei prefera, este important ca acesta să fie confortabil și să-ți poată personaliza oaza de liniște. 

 

Modelele de fotolii / scaune de relaxare multicolore conferă un vizual calm și relaxant chiar înainte de experiența propriu-zisă de odihnă. Fie că citești ziarul sau că furi câteva clipe de ațipire, trezirea va fi întotdeauna caldă și primitoare. Stofa multicoloră prezentată pentru acest model de scaun de relaxare, cel mai adesea în carouri, conferă note contemporane pozitive și induc o ambianță de calm și exclusivitate, secretul, constând în aura pozitivă și efectul terapeutic comunicat de armonia culorilor. 

 

Scaune ortopedice cu funcție de masaj

 

Suprafața acestui scaun de relaxare este creată special pentru sprijinul de calitate al coloanei vertebrale umane. Modelul include un scaun de masaj pentru scaun, produsul susținând perfect corpul în aproape orice poziție și creează condiții optime de relaxare imediată.  În topul celor mai achiziționate modele se numară cele realizare din piele, piele ecologică dar și cele din stofă. Spre deosebire de un scaun de birou, un astfel de scaun oferă suport nu doar pentru spate și brate ci pentru  întregul corp, inclusiv pentru picioare. Astfel că putem să ne așezăm în poziție orizontală si să ne bucurăm de un adevărat răsfăț. 

 

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care ai putea să le faci pentru a înlătura stresul, ar fi achiziționarea unui scaun sau unui fotoliu de masaj. Fotoliile de masaj reprezintă o soluție excelentă atât pentru rezolvarea anumitor probleme de sănătate cât și pentru relaxare. Forma și echipamentul tehnic al scaunelor de relaxare pot fi diferite putând include atât un balansoar, cât și un transformator cu o funcție de relaxare. Multe tipuri de astfel de mobilier sunt echipate cu un spate curbat. Unghiul de înclinare este de aproximativ 15-30 grade față de poziția obișnuită a corpului. Există modele în care această caracteristică se poate schimba dinamic, ceea ce le face mai versatile și mai practice.


Fotoliile recliner, mai ales cele cu masaj, taburet și sistem audio, câștigă popularitate, funcționalitățile speciale ale acestor modele, fac din aceste fotolii de relaxare nu doar o investiție într-un obiect de decor elegant ci devin o investiție pe termen lung în dobândirea și extinderea sănătății fizice.