Scaune care se potrivesc în mai multe încăperi - ACAJU

Scaunele sunt piese de mobilier, din lemn, metal, plastic polipropilenic consolidat, cu sau fără spetează, care uneori au și mânere, pe care poate să stea o singură persoană. Scaunele pot fi folosite în oricare din încăperile unei locuințe ele fiind versatile, după formă și dimensiuni, dar mai ales după scopul pentru care sunt folosite.

În sufragerie există scaune în zona de dining care prin eleganță și confort te vor face să te simți bine în familie și cu prietenii la mesele festive sau la ocazii, în bucătărie scaunele din jurul mesei vor da satisfacție meselor de zi cu zi, scaunul din birou, cu rotile sau fără, te va ajuta să rezolvi mai ușor și comod e-mailurile zilnice, în timp ce scaunul pentru gaming te va face să fii mai abil în jocul la playstation, cafeaua servită în jurul măsuței de cafea va fi delicioasă în scaunul din colțul tău de relaxare, în timp ce scaunul cu scară te va ajuta să te cațeri la cel mai înalt raft din dressing.

Scaunele pot fi balansoar, pentru relaxare, pliante pentru a ocupa mai puțin loc când nu sunt folosite în bucătărie sau pe terasă, pentru copii în camera acestora, taburete pentru baie sau dormitor, sau chiar pentru barul amenajat în living.

În același timp există și scaune care se potrivesc să fie folosite în mai multe încăperi. Ele trebuie să fie elegante și să se potrivească stilului folosit la amenajarea căminului, dar, cel mai important, trebuie să fie funcționale, arătoase și comode. Oferta pieței este suficient de diversificată încât, dacă știi ce ai nevoie pentru locuința ta, este imposibil să nu găsești ceea ce ai nevoie.

Cum alegi scaunul potrivit

La amenajarea locuinței fiecare detaliu este important și trebuie ales cu mare atenție. Mai mult, în funcție de modelele pentru care optezi, scaunele trebuie să completeze în mod armonios designul oricărei încăperi. Trebuie să fixezi doar câteva condiții care trebuiesc îndeplinite:

  • Stabilește mărimea potrivită. Pentru a beneficia de suficient spațiu de manevră în jurul unei mese cu scaune ai nevoie de trei ori mai mare suprafața decât cea a mesei. Înălțimea scaunelor depinde de înălțimea mesei, pentru a putea încăpea sub ea și să asigure suficient spațiu pentru picioare când te așezi. Distanța ideală dintre tăblia mesei și scaun este de aproximativ 30 cm, așa că scaunul potrivit nu va trebui să fie mai înalt decât diferența dintre înălțimea mesei și distanța dintre tăblia mesei și scaun, dar nici mai scund. Va trebui măsurată lățimea șezutului, ca să vezi câte scaune vor încăpea, fără să le înghesui, pe fiecare parte a mesei. Se ia în considerare înălțimea spătarului, pentru mai mult confort, dimensiunea optimă a acestuia variind între 50 și 56 de centimetri.
  • Acordă atenție stilului. Scaunele trebuie să se integreze armonios în decorul încăperii, fie că optezi pentru un stil eclectic, care îți permite să alături scaune diferite, fie că mizezi pe niște modele clasice, cu linii simple, care se pot asorta ușor la majoritatea stilurilor. Varianta în care combini scaune din stiluri diferite pentru a obține un aspect eclectic poate fi și cea mai economică, dacă alegi să dai o nouă șansă scaunelor vechi pe care le ai în casă, însă trebuie să te asiguri că există o oarecare uniformitate, chiar dacă diferă culoarea sau stilul.
  • Alege o tapițerie adecvată. În bucătărie, spre exemplu, e bine să eviți modelele de scaune tapițate din piele ecologică, pentru că vor fi supuse la o uzură mai mare și se vor deteriora mai ușor. Este mai practic să optezi pentru scaune bucătărie fără tapițerie, din lemn sau metal și să folosești perne speciale, pe care le poți spăla ușor ori de câte ori este nevoie.

Scaunul potrivit în mai multe încăperi

Scaunul potrivit în mai multe încăperi ale locuinței este acel scaun care prin stil, formă și chiar tapițerie poate fi mutat dintr-o parte în alta, făcându-se folositor în orice locație este așezat.

  • Scaunul cu spătar pentru zona de dining este din categoria scaune living, care dacă ar fi ales pentru un open space ar fi ușor de intuit. Indiferent dacă va fi folosit pentru masa din sufragerie sau din bucătărie, poate fi un scaun metalic sau din lemn, cu spătar, tapițat, cu un stil potrivit mobilei din ambele camere, eventual pentru a fi mai bine păstrat, în bucătărie va fi folosit cu husă. Un scaun la fel, poate fi folosit și în camera copilului, pentru a sta pe el sau a pune diverse lucruri, dar în primul rând pentru a mai ascunde un scaun care va fi necesar la masa festivă, cu invitați, ce va avea loc de sărbători. Dacă s-a ales un model foarte comod, unul sau două pot sta și în jurul măsuței de citit din colțul de relaxare.
  • Scaunul pliante într-un stil adaptat casei este soluția perfectă și accesibilă pentru aceleași momente când ai mulți oaspeți, fiind ușor de depozitat și folosit, găsindu-se într-o mare varietate de modele și culori. În ciuda faptului că scaunele pliante sunt în primul rând practice, nu trebuie ignorat nici designul acestora, modelul pe care îl alegi trebuind să își găsească locul în orice colț al locuinței, atât în bucătărie cât și în zona de dining sau pe terasă.
  • Scaun metalic cu șezut de lemn sau plastic, eventual pliant, poate fi ușor de folosit atât în bucătărie cât și pe terasă sau în chioșc, cu sau fără pernă pentru șezut, stilul trebuind să se potrivească mai ales bucătăriei. Trebuie să se potrivească de asemenea dimensiunilor meselor cu care este folosit.
  • Un scaun balansoar este potrivit atât în sufragerie, în fața televizorului, cât și în colțul de relaxare din dormitor, sau până la vârsta de un an al copilului, în camera acestuia, pentru a fi folosit de mamă la alăptare și relaxare.
  • Taburetul metalic este un scaun fără spătar, care poate fi foarte bine folosit cu o pernă pentru șezut atât în bucătărie cât și pentru terasă sau chioșc. Este ușor de transportat și de depozitat, fiind destul de comod, putând fi folosit foarte ușor în gospodărie. Există modele speciale care pot fi folosite ca scaune bar și le putem folosi la un minibar amenajat într-o bucătărie în loc de masă sau la barul amenajat ca divider într-un open space.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.