Vacanța de vară la tine în grădină? Ce piese nu ar trebui să-ți lipsească - ACAJU

Nimic nu se compară cu zilele petrecute sub soare, relaxându-te și profitând de vremea prietenoasă, iar dacă planurile tale de sezon se vor desfășura mai mult acasă, poate e timpul să stai mai mult la aer și să te bucuri din plin de vară. Poți aduce atmosfera de concediu chiar la tine în grădină sau pe terasă, cu puțină muncă și multă imaginație și făcând câteva investiții, de exemplu în mobilă de grădină. Copii se vor bucura cel mai mult pentru că vor avea pe lângă spațiu de joacă și mai multă distracție, iar prietenii abea asteaptă o invitație la grătar, motiv pentru a socializa și a afla noutățile.

 

Mobilierul de grădină

 

Dacă ți-ai creat o oază de verdeață și flori în jurul casei, nu contează cât de mare e curtea, nu îți mai trebuie decât un mobilier confortabil și frumos lucrat care să completeze designul și să te ajute să te relaxezi și să petreci cât mai mult timp în aer liber. Nimic mai plăcut decât să-ți bei cafeaua dis de dimineață la aer curat, înainte de a pleca la birou, să iei masa cu familia sub cerul liber sau să te bucuri de un grătar cu prietenii în oaza ta verde. Masa si scaunele de grădină, șezlongul și balansoarul sunt piesele minime pe care fiecare grădină sau terasă trebuie să le aibă. Facilitățile pe care le poate oferi mobilierul de grădină depind de nevoile și obiceiurile tale. Practic ai avea de ales între usurința la depozitare, comoditatea la manipulare, protecția contra soarelui puternic, confortul la utilizare și adaptabilitatea la numărul de invitați.

 

Mobilier pentru luat masa

 

Mesele servite în curte, împreună cu familia și prietenii sunt un prilej de încântare, deci trebuie să te asiguri că grădina ta este echipată corespunzător pentru aceste momente. O masă este esențială pentru terasa exterioară. Poate fi vorba despre una de dimensiuni mari, care îți va găzdui invitații sau o masă extensibilă, pe care o poți folosi ori de câte ori îți dorești să petreci timp în aer liber alături de cei dragi. Există seturi de exterior cu mese pliante și/sau scaune pliante, seturi cu mese și scaune de grădină ușor de montat/demontat, seturi care au și umbrela inclusă, seturi cu perne pentru scaune, seturi cu masa extensibilă, balansoar, banchete. Și scaunele sunt esențiale pentru această zonă, iar o măsuța mică pentru cafea se va dovedi extrem de utilă. Aduci ibricul de cafea fierbinte pe care-l pui pe suportul ornat și în timp ce îți savurezi cafeaua, te bucuri aerul răcoros al dimineții și de câteva minute de relaxare absolută – ce mod mai frumos de a-ți începe ziua?

 

Poți investi în mobila de grădină confecționată din lemn, din metal, din plastic, din rattan sintetic. Confortul mobilierului de exterior este dat de pernele și accesoriile textile, care trebuie să fie din materiale impermeabile și rezistente la razele UV, umplutura să fie de calitate, iar culorile cât mai neutre și mai naturale, pentru a se menține la fel o perioadă mai îndelungată de timp.

Dacă ai mai mult spațiu la dispoziție, o canapea și niște fotolii asortate ar trebui să fie nelipsite de pe terasa ta. Dacă pui întotdeauna confortul pe primul loc, optează pentru piese cu forme pline, cu perne moi, care îți vor permite să te relaxezi în voie. De asemenea, poți alege și piese împletite, cu un design mai simplu, care îmbină cu succes latura funcțională cu cea estetică – vor oferi un aspect aparte spațiului exterior, în timp ce îți vor întâlni așteptările în materie de confort.

 

Mobilier pentru relaxare

 

Fie că e vorba de leagăn sau hamac, dacă îți amenajezi un colțișor pentru liniște și relaxare, acesta va deveni locul tău preferat din întreaga curte. Aici vei putea citi, te vei relaxa ascultând muzica preferată și chiar poți ațipi puțin... Alege piesele de mobilier de grădină preferate și vei obține tot confortul la care visezi. Ar putea fi un șezlong și o măsuță pe care să-ți pui băutura preferată, de exemplu un frappe rece sasu o bere rece și povestea poate începe.

 

Organizează un loc de grătar 

 Un grătar în aer liber este atât o sursă de distracție, cât și de mâncare sănătoasă și gustoasă. Grătarul nu trebuie să fie foarte aproape de masă, iar coșul de evacuare al fumului trebuie construit pentru a nu deranja pe meseni, dar nici pe vecini, prea tare.

 

Investește într-un foișor de grădină

 

Îngrijitul florilor și a gardului viu sau tunsul și stropitul gazonului, toate astea sunt făcute pentru ca să te simți bine și să te destresezi în grădină. Dar locul perfect unde te-ai putea relaxa în aer liber este un foișor. Un foișor de grădină nu numai că arată fermecător, dar dacă spațiul permite, el este cu siguranță un proiect ce merită din plin să fie realizat, pentru că petrecând timp în aer liber te încarci de energie. 

 

 

Un foișor este esențial pentru a crea o zonă de relaxare în grădină, pentru a te proteja de aversele de ploaie și de razele UV. În același timp un foișor de grădină este acel spațiu unde ne invităm familia și prietenii să se bucure de mese sau de momente petrecute împreună. Cu un foișor în grădină ai putea servi toate mesele în aer liber ca să nu mai vorbim de serile de vară parfumate cu discuții prelungite în foișor.

 

Există multe modele, foișor, pavilion, chioșc, iar în funcție de preferințele de utilizare îl putem dota cu o masă, cu scaune sau bănci, cu canapele și fotolii pentru relaxare, cu o măsuță de cafea, cu o masă de biliard dacă ești amator de jocuri, cu un bar pentru mai multă distracție.

 

Loc de joacă pentru copii

 

Fară să fim egoiști trebuie să recunoaștem că distracția și relaxarea noastră depinde și de cum reușim să administrăm și timpul petrecut cu copii și de copii noștri, iar dacă ei sunt în siguranță și se distrează și fără noi cu atât mai bine. Poți achiziționa un leagăn sau un balansoar pentru copii sau să amenajezi o zonă de joaca pentru copii cu tobogan, o cutie mare nisip pentru construit castele, piste pentru mașinuțe. Poți asambla o căsuță din lemn sau plastic sau varianta cea mai ieftină, poți amplasa un cort de grădină. Cel mai cool va fi o piscină gonflabilă care îi va ține pe copii în curte de dimineață până seara.

Pentru ca momentele petrecute în aer liber să fie cât mai plăcute, creează cu ajutorul plantelor și al unor ghivece deosebite un decor elegant, care să te îmbie să savurezi cafeaua în voie alături de cei dragi sau de gașca de prieteni. Cu toate aceste investiții vei putea să aduci relaxarea la alt nivel, să creezi o atmosferă relaxantă și plăcută, oferindu-ți posibilitatea de a petrece timp în aer liber indiferent de vreme.