Canapele colorate pentru un living vesel tot anul - ACAJU

Indiferent de stilul de amenajare a livingului pe care îl vei aborda, alegerea unei canapele îți poate da startul de care ai nevoie, urmând să achiziționezi celelalte piese de mobilier și decorațiuni, în funcție de designul, culoarea, dimensiunile și forma acesteia. Și chiar dacă nu ești adeptul culorilor pentru living, modelele de canapele colorate pot aduce acel plus de prospețime și veselie într-o încăpere, punând astfel în evidență și celelalte piese de mobilier. 

Unii designeri recomandă canapele living în aceeași culoare cu cea a pereților pentru a uniformiza camera și pentru a o face să pară mai mare. Este o schemă armonioasă, însă nu neapărat și cea câștigătoare. Într-adevăr, canapelele în culoare neutră sunt cele mai populare și mai comode pentru majoritatea caselor, pentru că majoritatea se gândesc la investiție pe viitor, să nu se demodeze, să se asorteze ușor. 

În același timp, trebuie să ții cont de faptul că o canapea este o investiție importantă, care îți va aduce nu doar confort, ci culorile îți pot influența nivelul energetic și starea de spirit. De aceea, este bine să faci alegerea care te inspiră și să te lași provocat de o culoare de accent, de care simți că nu te vei plictisi, cel puțin nu în următorii ani. Dintr-o mulțime de modele de canapele living colorate câte există în prezent, în mod sigur rezultatul va fi un decor vesel, cu o atmosferă pozitivă și aerisită.

În anul 2019 sunt în trend combinațiile de culori îndrăznețe, cum sunt culorile contrastante care aduc un plus de veselie și energie în interiorul casei. În topul preferințelor se găsesc tonuri saturate de roșu, verde sau albastru. Sunt foarte frumoase culorile pastelate de galben și portocaliu, dar și tonurile mai închise de verde brad și maro. O canapea colorată într-o nuanță puternică, va aduce în decorul unei case originalitate și personalitate. Culoarea va fi cartea de vizită pentru stilul tău și va vorbi despre înclinarea ta spre eleganță și poate puțină opulență sau din contră spre discreție și minimalism. 

 

Canapea galbenă pentru un living modern

 

Galbenul stimulează nervul optic, este o culoare dinamică care exprimă căldură, satisfacție, admirație, veselie, bună dispoziție. Sporește puterea de concentrare și predispune la comunicare. 

Stilul modern este un termen generic pentru o mulţime de sub-stiluri ce au în comun simplitatea şi eliminarea obiectelor inutile ce aglomerează vizual. Este caracterizat de forme geometrice, linii drepte, lipsa detaliilor în basorelief, alegeri cromatice pastelate şi neutre şi simplitate în ceea ce priveşte accesoriile. Mobila devine mai uşoară, mai mică, poate chiar multifuncţională. Finisajele sunt adesea simpliste, albe sau gri, punând în valoare un singur accent de culoare, oferit de o canapea, un fotoliu, un perete pictat sau un obiect de artă.

O canapea galbenă va capta atenția într-o amenajare interioară modernă prea neutră, va induce luminozitate și optimism. Efectul o să fie fabulos, canapeaua va scoate din amorțeală o cameră modernă cu tonuri de alb, negru sau gri. Camera va deveni elegantă, personală, vie și inspirat amenajată. Dacă poate fi inclus în decor, galbenul ca pată de culoare în orice cameră va aduce bună-dispoziție și energie, chiar dacă este folosit în doze mici. Puțin galben este unul din secretele de stil folosite de designeri pentru a da personalitate și farmec unei încăperi.

Canapea roșie pentru un stil nonconformist 

 

O nuanţă bogată de roșu este foarte potrivită pentru living deoarece ajută la creşterea nivelului de energie şi la stimularea conversaţiei. O canapea roșie poate deveni vedeta de necontestat într-un decor clasic, elegant. 

În domeniul amenajărilor interioare această culoare se numară printre preferatele designerilor, iar o canapea roșie este practic o piesă de mobilier care va umple instantaneu spațiul, imprimându-i căldură și energie. Fiind o culoare extrem de puternică se recomandă să fie folosită cu măsură, în caz contrar, roșul putând deveni agasant, iritant și chiar obositor. De aceea, dacă îți place această culoare și vrei să o introduci în decorul casei, poți opta chiar pentru un colțar living din piele ecologică albă și stofă roșie pentru un ambient modern, tineresc.

 

O canapea roșie de genul legendarelor canapele din piele Chesterfield sau material textil gen brocart s-ar potrivi perfect într-un decor extravagant precum stilul Art Deco, care îmbină negrul, albul şi roșul cu auriul şi argintiul şi adaugă influenţe din baroc şi rococo. 

Aceeași culoare roșie, dar cu un model de canapea mai puțin clasic, poate avea loc într-un decor eclectic care îmbină elemente contrastante, incluzând culori, mobilier şi materiale. 

Acest stil presupune o formă de asociere a stilurilor şi elementelor din epoci diferite, culori neutre pe fundal alb pentru a nu aglomera vizual, materiale inedite, imprimeuri îndrăzneţe, vechiul amestecat cu nou, contraste dintre cele mai diverse şi ciudate, lipsa detaliilor inutile, a pieselor care aglomerează (pentru că fiecare element are locul său bine determinat) şi unicitatea pieselor de mobilier şi a operelor de artă folosite. Definit de contraste neașteptate, singura regulă a acestui stil este să-ți folosești la maximum imaginația și creativitatea pentru a crea interioare personalizate, care să se potrivească cu personalitatea ta.

 

Canapea verde pentru un living cu parfum retro

 

Modelele de canapele cel mai des întâlnite în decorul retro, sunt generoase ca mărime, conținând aproape întotdeauna, o serie de pernițe decorative multicolore, care le pun în evidență. Poți alege o canapea cu formă organică, cu spătarul jos sau poți să o recondiționezi pe cea veche, tapițând-o cu un material floral sau cu motive geometrice. În caz contrar, optează pentru canapele colorate într-o culoare puternică și decorează-le cu perne de forme diferite și în culori vesele.

Mobilierul poate să distorsioneze percepția spațiului interior al unei camere prin simpla alegere a culorii. Conform teoriei culorilor, culorile calde ies în evidență mai mult și cele reci sunt percepute ca fiind la distanță mai mare. Astfel, culorile calde: portocaliu, roșu sau maro vor micșora optic camera respectivă, dar o canapea verde ar face camera să pară mai mare.

 

Verdele avocado este de departe cea mai populară alegere de culoare retro, urmată de muștar galben și combinații de maro, negru, alb și roșu. Mobilierul retro este abstract, fiecare piesă aproape luptând pentru atenţie. Când te gândeşti la stilul retro, te vei gândi mai întâi la covoraşe cu ilustraţii geometrice, viniluri şi catifea. Cea mai bună opţiune dintre toate culorile pentru living este verdele, culoare odihnitoare pentru ochi şi care poate reîmprospăta gândirea. Verdele are un efect calmant, elimină stresul, te face să te simți minunat acasă după o zi obositoare, de aceea o canapea verde va aduce întotdeauna ideea de relaxare într-un decor retro.

 

 

Canapea roz pentru un living în stil romantic

 

Similar cu stilul boho sau cel shabby chic, stilul romantic are un accent predominant feminin, reflectând un stil de viață lipsit de griji şi boem, în care visele se reflectă în obiecte şi-n mobilă. În stilul romantic, există o atitudine laissez-faire care îndeamnă deseori să cedezi frumosului, în detrimentul utilului. Este un concept care folosește culori linistitoare și delicate, precum rozul sau cremul, mobila pictată, imprimeurile elegante si texturile bogate. Materialele folosite cel mai des sunt catifeaua, satinul sau mătasea.

 

Este o abordare interesantă în amenajările interioare, care îți permite să eviți monotonia, un fel de „mix and match”. Într-un asemenea decor cu palete coloristice mai pastelate şi mai puţin intense și multe decoruri florale, un colțar roz mare și confortabil, se va potrivi mănușă într-un decor tineresc, modern.

 

Canapea albastră pentru un living relaxat

 

Culorile marine sunt cele mai indicate pentru o atmosferă reconfortantă, de vacanță, iar albastrul este, fără îndoială, un laitmotiv al decorurilor estivale, fie că te duce cu gândul la azurul cerului senin de vară, la apa mării sau doar la o piscină. 

Atunci când vine vorba despre amenajări interioare în apartament poți aduce ceva din energia și magia culorilor calde ale verii doar decorând încăperile în nuanţe de albastru, cu scoici, steluţe de mare şi multe flori. Nu trebuie să redecorezi pereții în întregime. Este suficient să creezi un perete accent sau doar o parte dintr-un perete. Poți folosi tapet albastru în diverse modele, finisaje și texturi și chiar fototapet. Sau poți alege ca accent o canapea albastră.

 

Albastrul, în diferite nuanțe și tonuri se potrivește aproape în orice living și poate fi integrat ușor la nivelul amenajării fie că abordezi un stil modern, clasic sau mediteraneean. Culoarea albastră simbolizează libertatea, eleganța și prospețimea. De inspiratie mediteraneană, și mobilierul bleu poate aduce frumusețea și calmul cerului albastru în locuința ta. Poți alege o canapea albastră indiferent de modelul și vei reda livingului tău acea pată de culoare pe care o merita și care îți va anima timpul petrecut în camera de zi. 

 

Canapea gri ca soluție universală pentru orice stil de amenajare

      

        Indiferent de preferințe, o canapea gri este o investiție pe termen lung, o alegere inteligentă care te poate scuti de multe bătăi de cap de-a lungul timpului grație proprietăților sale. Folosește versatilitatea griului, care are calitatea de a părea fie rece, fie cald, de a merge asortat cu tot felul de tonuri, de la pasteluri, la roz-aprins, galben-citron sau ultra violet și de a da senzația de ordine, calm și luminozitate.

         

          Tonurile de gri obținute din amestecul celor două nonculori, negru și alb, cu puține sau fără niciun subton specific, sunt cele mai neutre nuanțe posibile, ceea ce înseamnă că griul se poate integra în absolut orice schemă cromatică fără să o influențeze. 

 

Griul este o culoare versatilă, care are abilitatea de a-și schimba atributele în funcție de nuanțele de care este înconjurată, amplificandu-le și punându-le în valoare. Chiar dacă nu este o culoare caldă, prin natura sa, griul poate prelua din puterea oricărei alte culori cu care este asortat. O canapea gri va merge aproape în orice schemă cromatică, domolind atmosfera într-una de relaxare și calm. Se va potrivi cu orice stil: urban, contemporan, minimalist, scandinav, tradițional, retro.

 

  • Poate influența spațiul, cu cât culoarea gri este mai închisă, cu atât camera de zi va deveni mai intimă și mai confortabilă, dar și mai mică, cu cât griul are nuanțe mai deschise, spațiul va fi mai luminos și va părea mai mare.
  • Simplu si elegant, griul poate transforma cel mai simplu model de canapea într-un model sofisticat.
  • O canapea gri în tonuri deschise se poate integra într-un decor delicat shabby chic sau cottage alături de accesorii precum perne decorative din lână sau țesături cadrilate, cuverturi și perne croșetate, lemn deschis la culoare și nuanțe pastelate.
  • O canapea gri în tonuri închise este preferabilă unui decor modern, masculin, cu accesorii metalice sau cu texturi bogate precum plușul sau lâna pentru a pune în evidență structura plină a materialului.
  • Pentru un stil baroc canapeaua ar trebui să fie o piesă teatrală. O canapea gri cu un aspect capitonat dintr-un material mai prețios precum catifeaua va da acea notă de glamour necesară decorului tău.
  • Dacă ai un interior minimalist și dacă ai niște culori mai neutre, atunci o canapea gri se va potrivi cel mai bine. Griul este în acest caz culoarea ideală pentru designul scandinav, minimalist.
  • Pentru stilul loft, un spațiu deschis unde metalul și cărămida sunt cele mai folosite, o canapea gri va fi în spiritul decorului.

Alegerea unei canapele colorate este o decizie inspirată dacă vrei să o transformi în centrul vizual al livingului. O canapea colorată te va scuti de la a mai cumpăra decorațiuni suplimentare, pentru că ea singură în esență poate schimba radical imaginea unei încăperi.