Living 2021: fotolii pentru relaxare la alt nivel - ACAJU

Fotolii moderne nu folosești doar ca piese de mobilier pe care te poți așeza atunci când nu mai ai loc pe canapea, ele sunt elemente pe care le poți folosi în designul interior al livingului pentru a completa zona de relaxare sau pentru a da o notă de personalitate încăperii. Folosind fotolii living vei reuși să transformi aspectul acestei camere într-o încăpere unde te poți relaxa. În fotolii moderne poți citi o carte sau o revistă în fața unei cafele sau discutând cu prietenii, în aceste fotolii living poți trăi cu siguranță unul din micile luxuri cotidiene afundat confortabil. Pregătește-te să experimentezi plăcerea unui design estetic și funcțional, în fotolii moderne pentru relaxare.

 

Relaxarea diferă pentru fiecare dintre noi în parte, iar metodele de relaxare sunt multiple. Mulți se relaxează plimbându-se, mai ales dacă prin apropiere există un loc în care natura își face simțită prezența, însă majoritatea preferă să se relaxeze acasă, citind, făcând o baie fierbinte urmată de o muzică bună și eventual un vin bun sau urmărind un film de colecție. 

 

Dar obiectul ce ne poate destinde în aceste perioade mai stresante nu este patul, ci un fotoliu bun destinat relaxării. Un fotoliu living de relaxare devine magic și poate face chiar și din cele mai banale activități, precum cititul unei cărți sau băutul cafelei dimineața, o experiență de neuitat ce ne va marca toata ziua.

 

Când ai nevoie de un fotoliu de relaxare

 

  • Un fotoliu de relaxare este foarte util și recomandat persoanelor care din cauza poziției incorecte la serviciu și a stresului acumulat au nevoie la întoarcerea acasă de un mod de relaxare.
  • Fotoliul ajută la liniștirea musculaturii și implicit la o îndepărtarea stresului intelectual mai ales dacă posesorul este pasionat de citit.
  • Poate fi prevăzut cu diverse funcții, pentru întinsul picioarelor, pentru așezarea corpului într-o poziție aproape de orizontală sau chiar funcția de masaj.
  • Multe tipuri de fotolii living de relaxare pot fi folosite atât pentru a urmări televizorul, citit, ațipit ușor sau socializare.
  • Poate fi utilizat atât de către copii cât și de către persoanele adulte.

 

Tipuri de fotolii pentru relaxare perfecte pentru livingul tău

 

Iubim fotoliile, fără discuție. La finalul oricărei zile de lucru, fiecare dintre noi caută să se relaxeze. Ce loc poate fi mai potrivit dacă nu un fotoliu? Fotoliile pentru living cu accente moderne se diferențiază prin formele diverse, nuanțele de culori și texturi variate. Ne plac fotoliile cu linii simple minimaliste care se adaptează încăperilor spațioase cât și unora mai mici. Iubim fotoliile așa că iată ce tipuri de fotolii moderne poți opta:

 

  • Fotoliile moderne cu forme drepte și perne moi, fotoliile stil scandinav sau minimalist, sunt simple și dicrete și pot îndeplini cu ușurință rolul de fotoliu pentru lectură. Sunt în general fotolii pentru nonconformiști și spații limitate. Alte modele sunt combinații între fotoliu și scaun, cu tapițerii în culorii vii și variate, ce constituie alegeri bună pentru spațiile mici și pentru interioarele moderne.
  • Fotoliile recliner sunt dintre cele mai căutate, utile pentru persoanele surmenate, pentru care nevoia de relaxare şi confort reprezintă o necesitate. Acest fotoliul este ideal pentru living, atunci când dorești să te relaxezi după o zi grea sau când vrei să urmărești un film într-o poziție comodă.
  • Fotoliile cu taburet sunt o variantă mai ieftină și aproape la fel de comodă ca a fotoliului cu recliner, deosebit de folositoare într-un living unde musafirii au un loc în plus de așezat.
  • Fotoliile cu taburet, bază rotativă și mecanism de înclinare sunt la rândul lor fotolii-scaun de relaxare specific zonei de birou, foarte relaxante după terminarea lucrului, când te relaxezi cu un joc pe calculator, într-o poziție superconfortabilă.
  • Fotoliile balansoar sunt potrivite pentru un interior modern dar și pentru relaxare, ajutând atât la o destindere activă prin citit sau vreun lucru manual, dar și prin odihnă, ajutând la o rapidă ațipire, datorită mișcării de dute-vino.
  • Fotoliile de masaj au funcția de a masa toate părțile componente ale corpului de la ceafă până la picioare, cu diferite tehnologii, având un rol terapeutic, inspirat din normele de recuperare medicală. Fotoliul de masaj îți identifică înălțimea și greutatea și personalizează fiecare sesiune în funcție de punctele nevralgice și zonele dureroase ale corpului. 

 

Cum integrăm fotolii pentru relaxare în living

 

Tipul de amenajare reflectă personalitatea fiecăruia, prin conceptul ales, obiecte și detaliile din spațiul decorat. Un fotoliu în stil modern pentru living poate fi una dintre, dacă nu chiar singura piesa ce înfrumusețează camera sau care reprezintă piesa „vedetă”. Fotolii moderne cu un design aparte sau într-o culoare complementară față de restul mobilierului pot deveni piesa centrală, pata de culoare a livingului, piese de mobilier care vor atrage atenția asupra lor.

 

Fotoliul va fi ales în funcție de stilul încăperii. Dacă încăperea nu este foarte spațioasă ne vom limita la un singur fotoliu living, acesta putând fi evidențiat atât de culoare cât și de piesa de mobilier lângă care a fost așezat. Lampa din apropiere la rândul ei îl va pune în valoare.

 

Dacă spațiul permite se pot folosi două fotolii living în amenajarea livingului. Fotoliile pot fi chiar diferite, doar că este recomandat ca țesătura/ tapițeria șă fie aceeași, doar în altă variantă de culoare. În funcție de zonele delimitate în living se pot alege chiar și mai multe variante de fotolii, un scaun-fotoliu cu un picior central, rotativ, dacă dorești să fie folosit ca scaun pentru birou; fotoliul șezlong, pentru un plus de confort într-o zonă de relaxare; un fotoliu modern, cu un design unic pentru un living cu personalitate.

 

Fotoliile sunt și de diferite mărimi, nu numai modele. În funcție de spațiu și tipul amenajării se pot folosi și fotolii cu mărimi diferite. Un fotoliu de dimensiuni mai mari poate ocupa un colț de încăpere, fără să încurce locul. Lângă masă și canapea un balansoar sau un recliner își găsesc locul fără probleme. Într-un living cu spații generoase în apropierea ferestrei sau în oricare din spațiile de delimitare a zonelor un fotoliu șezlong este și util și de efect în amenajare.