15 idei pentru decorarea bucătăriei de Crăciun - ACAJU

Pentru persoanele care vor să se bucure de magia Crăciunului, acesta trebuie să-și lase amprenta magică în toată casa, crengi de brad, luminițe, ornamente, toate vor crea o atmosferă de basm care îți va umple sufletul umple de bucurie și liniște. Pornind de la împodobitul bradului poți să decorezi toată casa, inclusiv bucătăria, locul unde se întâmplă o mulțime de magie de copt și unde se prepară toate bunătațile ce ne vor încânta la mesele de sărbători. 

Decorarea nu trebuie să fie complicată, câteva atingeri simple de Crăciun, precum fața de masă cu motive de Crăciun, draperia, câteva prosoape de bucătărie în același ton, cănile festive și celebrul șorț roșu cu figura lui moș Crăciun și apoi îți mai pui un pic imaginația la treabă. Oficial Crăciunul este la colț iar bucătăria ta trebuie pregătită pentru sărbători.

 

Decorațiuni magice în bucătărie pentru sezonul de sărbătoare 

 1. Ghirlande în jurul ușilor 

Aranjează ghirlande de brad natural sau artificial, împodobite cu globulețe și beteală, chiar luminițe, pe tocurile ușilor din bucătărie, inclusiv eventuala ușă de la balcon sau de la cămară.

 1. Globuri suspendate 

Un aranjament de globuri suspendate de tavan, de forme și culori diferite, într-un colț mai puțin circulat poate da o altă valoare spațiului astfel ocupat. Se pot suspenda ori cu fir transparent sau cu fundițe roșii, efectul fiind foarte asemămător. Dulciuri frumos colorate sau șiraguri de leduri atârnate pot crea mai multă atmosferă de sărbătoare

 

 1. Coronițe la fereastră

 

Coronița din globuri cu luminițe, care o înlocuiește pe cea din crengi de brad, este nu numai sclipitoare dar crează și o senzație de originalitate, mai ales dacă este fixată pe una din ferestrele de la bucătărie sau pe amândouă, 2 coronițe mai mici. Te vei folosi de funde cu design festiv cu care veți atârna de galerie coronițele. Oricum, te poți folosi de galeria ferestrei de la bucătărie pentru a atârna ghirlande luminoase, cel mai bine cele cu beculețe în formă de stea.

 1. Brad de Crăciun cu tematică alimentară 

 

Dacă găsești un brad înalt și cu coroana mai puțin extinsă și nici atât de deasă pentru a nu ocupa loc prea mult, poate atunci îi găsești un loc prin bucătărie. Fiind un brad pentru bucătărie ar trebui decorat într-o temă alimentară. În afară de câteva ghirlande cu luminițe, împodobeste-l cu acadele în formă de bastoane, portocale uscate, ornamente pentru tăiat biscuiți, ghirlande din popcorn... Cel mai bine este să-i lași pe copii să te ajute. Copiilor le place să facă parte din magia sărbătorilor, iar crearea ghirlandelor de popcorn în timp ce stați la povești va crea momente magice!

 

 1. Mini brad în ghiveci

 

Dacă nu ai loc pentru minunatul brad ornat cu alimente, atunci găsește un mini pom de Craciun plantat într-un ghiveci, care îți va face face bucătăria confortabilă și festivă. Îi vei găsi loc mai ușor iar luminițele lui sclipitoare vor arăta minunat și vor arunca o lumină magică în timp ce veți lua cina.

 

 1. Brad din magneți

 

Dacă ești colecționar de magneți și ai adunat deja un număr reprezentativ (de prin călătorii, de la prieteni) dar nu ai știut niciodată cum să îi așezi decât pe frigider și din criterii pur estetice, acum e momentul să fii creativ. Fă din ei conturul unui brad pe tot frigiderul și dacă mai ai cu ce, folosește-te de magneți ca de globuri. Va fi cel mai wow decor de Crăciun ever.

 

 1. Ghirlanda simplă de brad

Nu este necesar să cheltuiești prea mult pe decorul de Crăciun din bucătărie. De fapt, de multe ori mai puțin este mai mult. Niște ghirlande simple de brad, puse deasupra ferestrei, adaugă o notă de farmec modern de sărbători fără a exagera. 

 1. Coronițe pentru dulap

 

Uneori, dulapurile de bucătărie au nevoie de ceva suplimentar în timpul sărbătorilor. Una dintre ideile preferate de mare efect pentru decorul dulapului de Crăciun este agățarea de mini coroane din brad de la partea de sus a ușilor dulapului. Este o idee accesibilă și ușoară, care transformă aspectul întregii bucătării. Pentru a crea acest aspect, pur și simplu cumpără câteva mini coroane de de brad, sau făceți-le în familie și atașați o panglică roșie și o bandă adezivă pe interiorul ușii dulapului. Dacă ai dulapuri întunecate, poți achiziționa coroane albe în loc de verde pentru a crea același aspect contrastant. Coronițele pot avea conulețe și floricele uscate colorate.

 

 1. Raftul lui moș Crăciun

 

Rafturile deschise sunt un alt mod excelent de a afișa decorul de Crăciun în timpul sărbătorilor. Folosește rafturile deschise pentru a-ți etala colecția de căni adorabile de Moș Crăciun. Adaugă-le și pe cele care le-ai colecționat prin vacanțe pentru mai multă culoare.

 

 1. Decor de Crăciun pentru dulapurile de bucătărie

 

Găsirea decorului potrivit de Crăciun pentru dulapurile de bucătărie de deasupra poate fi o provocare. Nu dorești să pară voluminoase sau exagerate, dar nici nu vrei ca dulapurile să arate sterpe. Pentru a accentua decorul festiv poți adăuga deasupra dulapurilor ghirlande simple de brad sau chiar rămurele de brad și poți să alternezi fundițe roșii printre ele. Ușor, simplu și accesibil.

 

 1. Panoul de Crăciun

 

Un alt decor simplu de Crăciun DIY este folosirea unei table negre pe care să desenezi cu creta un mini brad de Crăciun și mai multe semne de vacanță și pe care să o afișezi pe un perete gol. Mai poți adăuga de o parte și alta niște niște prosoape de bucătărie de Crăciun. Tabla este un decor personalizabil pentru fiecare anotimp și care răspândește veselie într-un mod distractiv.

 1. Ghivece de flori pe pervazul ferestrei

 

Ghivecele cu flori pot fi împodobite de Crăciun cu ornamente diferite agățate sau cu flori de crăciuniță roșii, albe sau argintii intercalate. Ori florile ori ghivecele pot fi legate cu panglici ornamentale cu fundă. Dacă găsești te poți folosi pentru decorul ferestrei și de mini brăduți în ghivece cărora le vei da, cu funde și panglici, un aspect mai festiv. Iar geamurile trebuie neapărat ornate cu fulgi de zăpadă.

 

 1. Vaze, boluri cu ornamente de Crăciun

 

Vaze cu ornamente de Crăciun, pe cât posibil transparente, răspândite pe dulapurile din bucătărie sunt simplu de realizat, relativ originale și poate în primul rând frumoase. În vaze mai puteți pune crenguțe de brad, ghinde, dulciuri în ambalaje luminoase, batoane de scorțișoară, nuci, portocale sau mandarine.

 

 1. Un decor Yummy-Yummy

 

Bucătăria este locul care va fi dominat de toate aromele pregătirilor pentru masa de Crăciun. Se pot expune pe toate dulapurile bunătăți, de la fursecuri de Crăciun și turtă dulce, bețișoare de scorțișoară, la nuci și mici atenții pentru pofticioși. Nu uita de cana cu vinul fiert, care va umple casa de aromă și de voie bună

 

 1. Aranjament de Crăciun pentru masă

 

Masa din bucătărie este locul în care prietenii și familia vin să se adune și să creeze amintiri frumoase în timpul sărbătorilor. Câteva decorațiuni festive îți pot face masa de Crăciun locul ideal adunarea în jurul mesei. O față de masă cu decor festiv, câteva șervețele în ton, lumânări și un decor central elegant vor face masa mai primitoare pentru familie și oaspeți.