Sari la continut
6 idei de amenajare folosind un fotoliu - ACAJU

Simți uneori nevoia să-ți împrospătezi casa și să-i aduci o schimbare care să-ți dea impresia de ceva nou, modern. Să schimbi toată mobila și toate decorațiunile este totuși prea mult. Să aduci în schimb o piesă de mobilier de impact, acesta poate fi un truc excelent. 

Un fotoliu este o piesă de mobilier versatilă, cu numeroase funcționalități și care „dă bine” în orice stil de design interior, putând fi găsit într-o sumedenie de tipuri și modele, în zone cu funcționalități diferite. Chiar și într-o casă mică, cu un fotoliu sau un fotoliu balansoar poți amenaja diferite zone pentru a te răsfăța satisfăcându-ți nevoia de schimbare. Nu este nevoie decât de un fotoliu și câteva elemente de decor folosite inteligent și pe care să le pui în valoare.

 

Cum poți include fotolii și balansoare în amenajarea unei camere

 

În general, în amenajarea camerelor ne folosim de piesele de mobilier obișnuite precum canapeaua, biblioteca sau patul din dormitor. Cu un model de fotoliu deosebit într-o culoare puternică sau cu un design aparte poți schimba foarte ușor imaginea unei încăperi, aranjând zona care să-ți fie nu numai utilă necesităților tale, dar să-ți devină foarte dragă pentru că îți este caracteristică. 

 

Noi îți propunem 6 idei de amenajare folosind un model de fotoliu sau balansoar care garantăm că va deveni punctul central al camerei:

 

  1. Fotoliul minimalist, locul perfect de a savura o băutură

 

Indiferent că este vorba de cafeaua de dimineață, un pahar de băutură pentru relaxare după o zi plină și grea la muncă sau un spriț de vară pentru a te răcori într-o după amiază toridă, zona de relaxare poate fi în living lângă fereastră, pe balcon sau chiar în dormitor. Nu este vorba de măsuța de bar unde să-ți inviți prietenii, este vorba de spațiul tău intim unde să te bucuri de aceste momente singur sau în compania persoanei iubite, dacă zona este amenajată pentru două persoane.

 

Amenajarea nu este foarte complicată, ai nevoie de un fotoliu minimalist, de o măsuță de cafea, un lampadar și o mică comodă sau o etajeră cu plante și obiecte care să dea personalitate și totodată să fie o zonă relaxantă. Pentru două persoane se pot folosi două fotolii. Cele două piese de mobilier pot fi diferite și ar trebui să aibă tapiserii în culori complementare. 

 

  1. Șezlong de relaxare și lectură

 

Rolul de „mic colț de lectură și relaxare” poate fi atribuit diferitor zone ale locuinței, de la balcon sau o parte mai retrasă din living, departe de televizor, la o încăpere separată, pe post de birou sau chiar în dormitor. Este ideal dacă zona este lângă o fereastră să te poți bucura de lumină naturală ziua. Un plus de intimitate poate fi dat de puțină izolare cu ajutorul unor perdele, pe care să le poți închide sau deschide, după pofta inimii. 

 

Amenajarea unui șezlong de relaxare se va face în funcție de preferințe în diferite stiluri de design interior, în concordanță cu celelalte încăperi din casă, dar cu siguranță un șezlong de relaxare va fi în centrul zonei și va trebui să dea efectul de confort. Un taburet pentru a sta cu picioarele întinse ar fi de asemenea foarte potrivit. O etajeră unde se pot așeza creativ câteva obiecte de decor și cărți este de mare efect. Atenție însă că granița între un decor simpatic și un colț dezordonat, este foarte mică. Ține aproape un carnețel sau o agendă, un suport plin de culori, pixuri sau creioane bine ascuțite, pentru că ai putea avea nevoie să notezi idei interesante din cărți. 

  1. Fotoliul modern, piesa vedetă din living

 

Un fotoliu modern în zona televizorului poate contribui mult la crearea unei atmosfere prietenoase, comode și relaxante în living. Pe lângă faptul că este util pentru că oferă un loc în plus de stat în fața televizorului aduce și un plus estetic în zonă. Frecvent este o alegere inspirată ca pe lângă canapeaua din living să mai fie achiziționate una sau două piese de mobilier tip fotoliu sau șezlong astfel încât să se formeze un „L” sau un „U” în jurul măsuței de cafea.

 

Amenajarea nu este complicată, necesitând două fotolii sau un fotoliu și un divan care să fie așezate în stânga și în dreapta canapelei. Recomandarea noastră, dacă vrei ca fotoliul să devină piesa vedetă a livingului pentru care toți invitații de vor „bate”, este să alegi un model de fotoliu modern cu design unic. Pentru un plus de nonconformism și o notă de personalitate poți alege o culoare puternică, complet diferită de restul nuanțelor folosite în amanajarea generală a livingului.

 

  1. Fotoliu pentru camera bebelușului

 

În primul an de viață bebelușul doarme și mănâncă foarte mult, și la fel de mult timp petrece în brațele mamei pentru alăptat sau adormit. Mama care alăptează și are grijă de el are nevoie de un loc unde să hrănească copilul, să-i supravegheze somnul în perioadele dificile și să se odihnească și ea.

 

Amenajarea dormitorului unui bebelus nu implică prea multă mobilă, ci doar câteva piese funcționale și utile. Patul va fi ales cât mai jos, și de preferat cu toate marginile rotunjite. Mai este nevoie de o masă pentru schimbatul bebelușului, care să aibă sertare pentru a păstra hainele acestuia. O piesă de mobilier importantă pentru confortul mamei este un fotoliu cu recliner sau un fotoliu balansoar, unde mama să-l poată hrăni pe micuț și să-l țină în brațe pentru regurgitare făra să obosească foarte mult. 

 

  1. Fotoliu pentru cinematograful de acasă

 

Mulți cinefili acceptă compromisul cinematografului de acasă, chiar dacă acesta nu se compară cu cel real. Nu numai diagonala mare a televizorului și sistemul audio sunt cele care dau senzația de cinematograf, dar și fotoliul trebuie să fie pe măsură. Amenajarea este legată de tipul mobilierului și de imaginația designerului. Varianta de cel mai mare efect poate fi înlocuirea canapelei din living cu două fotolii șezlong foarte confortabile, de același tip, așezate în jurul măsuței de cafea din fața televizorului. 

 

Foarte important este ca fotoliile să fie aranjate astfel încât vizionarea la televizor să fie cât mai bună. Aranjarea în intimitatea de acasă a fotoliilor pentru vizionarea filmelor poate da un sentiment plăcut față de cel oferit de sala de cinematograf. În același timp înlocuirea canapelei cu câteva fotolii, cu un aranjament de spoturi sau chiar lămpi așejate în linie deasupra liniei de fotolii va pronunța atmosfera de sală de spectacol. 

  1. Fotoliu pentru biroul de acasă

 

De foarte multe ori, mai ales atunci când nu există prea mult spațiu, fotoliile sunt greu de integrat în aranjamentul locuinței. La fel de greu este de amenajat un birou într-o locuință cu spațiu limitat. Pe de altă parte, electronicele tip laptop sau imprimantă sunt des folosite și nu pot fi plasate dezordonat prin casă, mai ales dacă obișnuim să lucrăm mult de acasă. Pentru a nu crea un spațiu anost și care să strice designul general este nevoie de un birou mic, practic și integrat cu imaginație.

 

Amenajarea biroului se poate face plecând de la o masă de lucru mică și un scaun fotoliu rotativ, ușor și comod, care să înlocuiască clasicul scaun de birou. Pentru o eficiență maximă dar și pentru a combina funcționalitatea cu utilitatea, este recomandat să amenajezi un spațiu destinat lucrului, însă cu câteva modificări. Se poate opta pentru un birou șic, nonconformist, dar care să se potrivească cu stilul casei și care să nu arate a birou de corporație. Poate fi o masă cu sertare sau rafturi, de dimensiuni modeste, dar care să aibă o notă personală și elegantă. 

 

Cu un simplu fotoliu poți aduce fie o pată de culoare și prospețime în amenajarea livingului tău, fie un plus de confort în diferitele momente și perioade stresante din viață.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda