6 moduri în care să-ți aranjezi masa și scaunele din sufragerie - ACAJU

Zona de dining trebuie să respecte stilul general în care este decorat restul casei, indiferent dacă face parte din sufragerie sau dacă este amplasat într-o altă cameră. Nu este o zonă dificil de amenajat, dar trebuie să respectăm proporțiile și echilibrul spațiului. Ai nevoie doar de o masă, câteva scaune și, eventual, de un bufet în care să depozitezi vesela.

Fuziunea stilurilor, cu un mix între nou și vechi, între rustic și industrial, între clasic și modern vine ca o abordare firească în cadrul spațiilor contemporane, iar în plus pentru amenajarea diningului cuvântul cheie este minimalismul. Este un loc pe care vrem să îl folosim des, de aceea punem accentul pe confort, mobilierul trebuie să fie rezistent, construit in linii simple si trebuie să se creeze destul loc pentru ca deplasarea să nu fie dificilă.

Ideea de bază a diningului ar trebuie să fie, înainte de toate, confortul. Până la urmă, acest spațiu este destinat ție, prietenilor și familiei tale. Dacă încăperea este suficient de mare, alege modele de mese living de 8-10 persoane, ca să nu mai stai înghesuit de sărbători sau la evenimentele festive. Evită să pui televizor în această cameră și încearcă să te bucuri de momentele simple ale vieții, cum ar fi mesele în familie. Alege scaune living cu spătar, cât mai confortabile.

Masa de dining, piesa principală a acestui decor se va alege în funcție de locul unde va fi așezată. Dacă va sta în living atunci e bine să acordam atenție felului în care aceasta va arăta, va fi inevitabil un punct de interes al încăperii. Apoi scaunele care vor întregi peisajul, se vor selecta spre a completa armonios stilul dorit.

Scaunele vor păstra stilul și culoarea mesei în jurul căreia sunt asezate, dacă ne dorim o aranjare discretă, elegantă, ușor de integrat în amenajăre. Pentru cei care își doresc să spargă acest tipar clasic, există, de asemenea, opțiuni de explorat precum mese din fier, sticlă, acrilic sau combinații inedite precum lemn și picioare din metal sau sticlă, iar scaunele din material transparent.

  1. Alege seturile de masă și scaune

Modul cel mai comod și mai sigur este achiziționarea unui set cu masă și scaune pentru living, deci a unor scaune care se potrivesc cu masa, ele făcând parte din același set. Poți să mergi pe un stil cuminte, funcțional cu o masă de dimensiuni medii (preferabil extensibilă pentru zilele festive) și scaune tapițate confortabile și elegante.

 

  • Pentru un living în stil tradițional, scaunele cu spătar înalt sau cele tapițate cu piele ecologică reprezintă varianta potrivită. În funcție de spațiu le putem alege cu sau fără brațe.
  • Pentru cei care prefera stilul clasic și elegant, o masă masivă de lemn și scaune living cu cadrul din lemn pot fi o alegere perfectă pentru o atmosferă. În general scaunele cu cadrul din lemn sunt mai ușor de potrivit oricărui stil și se pot asorta și cu masa și zona de dining.
  • Pentru un stil vintage alegeți set cu masă și scaune pentru living din lemn masiv în culori închise cu picioare ușor curbate sau sinuoase și scaune cu spătar din bare curbate sau scaune tapițate din piele.
  • Forma mesei poate fi importantă, cele mai populare pentru că se adaptează spațiilor limitate sunt mesele dreptunghiulare și cele ovale, care dacă sunt și extensibile sunt și foarte confortabile pentru musafiri.
  • Dacă scaunele sunt din lemn, puteți adăuga culoare și confort cu ajutorul unor perne decorative asortate cu restul decorațiunilor.

 

  1. Așează masa cât mai aproape de fereastră

Pentru a te bucura de lumina naturală în orice sezon, îți sugerăm să așezi masa cât mai aproape de fereastră, mai ales dacă este vorba de sufragerie. Mănânci cu placere atunci când spațiul este inundat de lumină. Ca să potențezi acest efect, poți alege mese living albe (cele rotunde sau ovale, sau dreptunghiulare dar cu blat transparent sunt din același tablou) și scaune pe masură, eventual cu picioare din lemn sau transparente din policarbonat.

Pentru mai multă originalitate, îmbracă pereții încăperii într-un tapet cu imprimeuri îndrăznețe. Mobilierul retro, vopsit în alb se potrivește foarte bine în acest decor, iar pentru a completa tabloul nostalgic, agață perdeluțe vaporoase în dreptul ferestrelor. Ia în calcul și un corp de iluminat suspendat, pentru a crea un centru de interes în amenajare.

  1. Optează pentru o combinație de lemn și metal

Dacă ești adeptul stilului industrial foarte la modă în ultimii ani, alege o masă cu blat de lemn cu aspect nefinisat și scaune metalice, sau din lemn divers colorate cu picioare subțiri metalice. Poți să achiziționezi ambele tipuri de scaune și să le aranjezi combinat, unul metalic, unul colorat.

  1. Mixează diverse tipuri de scaune sau culori

Mix&Match poate aduce la masă scaune de diferite modele sau de diferite culori. Tendințele ultimilor ani ne arată ca decoratorii fac un pas mai departe si combină diferite tipuri de scaune pentru a crea un plus de interes în cadrul amenajării, cu mențiunea că, deși diferite, scaunele au un numitor comun care ajută la coerența spațiului.

Combinarea sau alăturarea diferitelor materiale contrastante (lemn, sticlă, metal) reliefează o eleganță discretă. Secretul este să mizăm pe contraste, păstrând un minim echilibru, care poate fi obținut cu ajutorul anumitor linii sau elemente de design comune, sau cu ajutorul culorilor și finisajelor. De exemplu, dacă masa are picioare sinuoase, alegeți și scaune cu picioare similare chiar dacă nuanțele sau materialele din care sunt realizate diferă, sau dacă masa are picioare metalice rectangulare, încercați să găsiți și scaune asemănătoare.

 

  • Numărul și modul de aranjare al scaunelor este în funcție de imaginația și nevoile tale, poți amesteca scaune living tapițate cu scaune din lemn cu spătare goale sau din bare sau cu scaune din policarbonat sau polipropilenă.
  • Această abordare este perfectă pentru amenajări moderne, dinamice, luminoase, vesele în spații tratate minimalist. Poți combina scaune cu spatar cu tabureți, sau în jurul unei mese rotunde poți combina scaunele cu 1 -2 fotolii / demifotolii, pentru o notă mai relaxată. Pentru coerență fotoliile ar trebui să aibă elemente comune cu canapeaua.
  • Un alt aranjament mix&match foarte comod și care salvează spațiul poate fi o masă rotundă, în jurul căreia stau scaune cu șezut rotund și spătar gol, iar la colț spre perete se află un colțar.
  • Poți folosi chiar mobilier împletit pentru grădină. Fotoliile din ratan arată foarte bine și în interior.

 

Drept urmare, marea provocare atunci când suntem în cautarea unor scaune, este să le găsim pe cele care îmbină cu succes design-ul, ergonomia și funcționalitatea.

 

  1. Înlocuiește scaunele cu bănci spațioase

 

Cea mai nouă și practică tendință dedicată zonei dining-ului ne propune să înlocuim scaunele cu bănci spațioase, o opțiune perfectă pentru familiile numeroase sau pentru mesele organizate alături de prieteni. Astfel, băncile ne ajută sa optimizăm spațiul destinat servirii mesei, indiferent de dimensiunile acestuia. În timp ce o bancă poate fi ocupată de aproximativ patru persoane, în același spațiu pot încape scaune pentru două sau trei persoane. Astfel, băncile au devenit soluția salvatoare în cazul unei vizite neașteptate. O bancă mobilă se va încadra perfect într-un spațiu restrâns, pentru ca ulterior să poată fi depozitată sub masă, fără să obstrucționeze circulația. Practic putem aranja 2 bănci pe fiecare parte lungă a unei mese dreptunghiulare

Pe lângă avantajul de a fi practice, băncile pentru dining pot fi găsite în diferite materiale și stiluri.

 

  • Dacă vom alege unele cu spătar și le vom decora cu diferite perne colorate, preferabil în tonurile de culoare care predomină în amenajarea dining-ului, ne vom putea bucura instant de un dining foarte funcțional și stilat.
  • Dacă preferați stilul rustic alegeți băncile din lemn, material care îndulcește amenajarea și contribuie la o atmosferă contemporană în zona de dining.

 

  1. Crează un mix cu bănci, scaune și masă pliantă

 

Băncile sunt ideale în locuințele în care se dorește câștigarea unei zone mai spațioase pentru luarea mesei. Pentru a contribui la optimizarea acesteia, poți adăuga o bancă care să fie completată ulterior de câteva scaune și o masă (pliantă).

Dacă spațiul destinat dining-ului îți permite să amesteci diferite tipuri de piese de mobilier, poți opta pentru o bancă caracterizată prin linii simple și moderne alături de care să adaugi câteva scaune în stil vintage. O altă idee este să vopsești băncile și scaunele în culori care să se completeze sau să uniformizezi culorile dar să le decorezi cu textile și perne în tonuri contrastante

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.