Canapea neagră în living: o opțiune inspirată sau extremă? - ACAJU

Indiferent de stilul de decorare pe care îl vei aborda, alegerea unei canapele îți poate da startul de care ai nevoie, urmând să achiziționezi celelalte piese de mobilier și decorațiuni, în funcție de designul, culoarea, dimensiunile și forma acesteia. Considerată vedeta livingului, canapeaua poate aduce acel plus de stil într-o încăpere, punând astfel în evidență și celelalte piese de mobilier. Dar, nu orice canapea are acest impact, ci una cu o culoare deosebită, asa cum este o canapea neagra, va crea magia și va fi cartea de vizită pentru casa ta.

 

Datorită atemporalității și eleganței sale, în ultimii ani, negrul a început să fie vedetă în proiectele de amenajări interioare. Pornind de la pereți accent, mobilă, tavan sau accesorii, negrul a început să dea tonul în designul interior. Este o culoare care transmite eleganță în funcție de accesoriile pe care le folosim.

 

Negru în design interior? Cum îl folosești corect

 

Negrul este culoarea autorităţii şi puterii, fiind folosit în designul grafic pentru impresia de rafinament, mister şi eleganţă și pentru că îți dă posibilitatea să te joci cu iluzia de perspectivă şi adâncime. Cu ajutorul culorii clasice negru, poți să creezi o atmosferă mai relaxantă sau chiar mai caldă. Aceasta culoare conferă oricărui spațiu un calm absolut. Poate fi folosit pentru pereți precum o culoare neutră dând posibilitatea mai multor opțiuni de decor. 

 

Nonculorile (culorile acromatice), alb, negru, pot fi adăugate oricărei combinații cromatice, fără a avea griji pentru compatibilitate. Negrul se armonizează cromatic cu toate celelalte culori, punându-le frecvent în valoare. Cele mai rafinate și elegante scheme cromatice sunt cele care crează contraste puternice: negru și alb pentru pentru amenajări moderne dar și pentru cele clasice, negru și roz, negru și vernil, negru și roșu, negru și galben, negru și portocaliu, negru și auriu sau argintiu.

 

Negrul este o culoare pentru cei îndrăzneţi, lipsiţi de prejudecăţi şi superstiţii. Este potrivită pentru spaţii exagerat de mari sau ca accent de culoare în spaţii mici. Nu se recomandă folosirea abundentă a acestei culori în designul interior, mai ales în camerele mici şi slab luminate și nici în camerele copiilor.

 

Mobila de culoarea neagră: ce piesă de mobilier să alegi

 

Mobila de culoarea neagră a fost mereu un subiect controversat, fiind considerat de unii ca o maximă eleganță, în timp ce alții considerau că dă spațiului un caracter tern, întunecat, făcând ca totul să pară mic și trist. În ultimii ani camerele all black sunt în trend, iar zugrăveala în nuanțe de negru, negru mat, negru-cărbune, negru-fără-limite, împreună cu mobilierul și alte obiecte de decor pun în evidență spațiul și îi dau un aer sofisticat. Contrar ideii că utilizat pe mari suprafeţe, negrul poate induce o stare depresivă, în ultimii ani negrul a devenit vedetă în amenajările interioare și se consideră că nu micșorează spațiul, ci învers: oferă senzație de profunzime, precum o scenă de teatru.

 

Frumusețea mobilei negre creează un ambient super elegant, adaugă puțină dramă, crează profunzime, iar rezultatul este mereu unul excentric. Făra nici o teamă mobila neagră poate transforma orice interior într-unul elegant. Foarte potrivită pentru living, mobila neagră, fie o canapea neagră, o bibliotecă sau un alt element de mobilier, va crea un ambient ce abundă de confort, lux și eleganță.

 

Canapea neagră - alegere inspirată sau extremă?

 

De cele mai multe ori, când alegi canapeaua pentru living te ferești de culorile extravagante pentru că par greu de integrat cu stilul interiorului tău și mai ales eviți orice opțiune legată de canapele negre. Greșit, pentru că o canapea neagră nu este mai greu de asortat decât una bej, gri sau crem și mai mult, negrul se asortează cu orice. Un alt avantaj este dat de faptul că negrul fiind una dintre cele mai practice culori, o canapea neagră va fi ușor de întreținut. 

 

Negrul, culoarea favorită pentru canapele din piele

 

Canapelele din piele lasă o amprentă puternică asupra unui decor și prezintă avantajul că se potrivesc și altor stiluri de amenajări interioare nu doar celui clasic. Inconvenientul este că acestea sunt foarte scumpe, deci atunci când alegi una trebuie să te gândești foarte bine la culoarea dorită. Nu cred ca vei fi dispus să o schimbi foarte des.

 

Canapelele din piele închisă la culoare pot crea o atmosferă elegantă în orice living și atunci cel mai simplu este să alegi o o canapea neagră sau una maro închis. Mai mult, o canapea neagră, tocmai datorită culorii, poate fi mai mare şi mai masivă, vizual, negrul dând impresia de mai mult spaţiu, atunci când vine vorba despre piesele de mobilier. În plus, dacă alegi o canapea din piele de o culoare la moda astăzi, este posibil ca ea să nu mai fie în trend peste trei sau cinci ani, în schimb dacă vei opta pentru o canapea neagră este posibil să fie la modă și în următorii zece ani.

 

Versatilitatea unei canapele negre

 

O canapea neagră este o piesă de mobilier extrem de elegantă, care se încadrează cu ușurință în majoritatea decorurilor pe care le alegi pentru locuinta ta. Poate fi integrată într-un living modern minimalist, clasic, chiar rustic sau decorat în stilul scandinav. Cu excepţia stilului romantic, shabby chic, canapeaua neagră poate să fie o soluţie pentru orice alt stil de amenajare în living. 

 

 • Amenajează-ți livingul în stil italian cu mobilă neagră
 •  

  O canapea neagră, un dulap și o masuță de cafea în aceeași nuanță de negru, pot da unei încăperi un aspect mai confortabil și ideea de spațiu mai mare. Culoarea pereților ar trebui să fie în nuanțe de gri, cu un perete și tavanul într-o nuanță de gri mai deschis. Ca accesorii s-ar potrivi un covor shaggy alb și niște draperii în nuanțe de gri intens, lila sau maro închis, care vor întregi aspectul stilat și inteligent al camerei.

   

 • Canapea neagră într-un living modern
 •  

  Pentru un living modern poți alege o canapea neagră, fiind foarte simplu să amenajezi restul designului in jurul acesteia. Poți păstra pereții albi sau îi poți zugrăvi într-o nuanță care te va ajuta să adaugi profunzime încăperii. Canapeaua sau colțarul de culoare neagră va arăta la fel de bine și de elegant pe fundalul unui perete gri, maro sau alb. Pentru completarea decorului, folosește mici elemente decorative viu colorate (roz, roșu, galben, mov), cum ar fi pernele, tablourile vesele, veioze sau mici cufere în care poți păstra marunțișuri. 

   

   

 • Cum integrezi o canapea neagră într-un living cu accente rustice
 •  

  Oricât de sobru ar părea, negrul se potrivește frumos cu elementele și finisajele rustice precum grinzile, pardoseala sau ușile din lemn masiv. De asemenea, o canapea neagră se potrivește de minune și cu piatra naturală, specifică interioarelor rustice. Mai mult, pielea naturală se completează cu piatra, lemnul sau fierul forjat, iar pentru acest tip de design alegerea perfectă este o canapea neagră din piele naturală. Rezultatul va fi un decor confortabil și cald.

   

 • Stilul scandinav și canapeaua de culoare neagră
 •  

  Alegerea unei canapele negre într-un living scandinav poate părea ciudată, stilul scandinav având la bază culoarea albă. Totuși, designerii spun că o bază albă este excelentă pentru a fi încărcată cu o canapea neagră, aceasta fiind de cele mai multe ori vedeta într-un living scandinav. Pentru a completa un decor scandinav care are deja în compoziție canapeaua neagră, poți să alegi accesorii galbene, verzi sau chiar elemente imprimate cu specific nordic. Alege și țesături și stofe din fibre naturale, cuverturi din in sau covorașe de lână.

   

  Oricum, alb și negru este un duet care nu se demodează, iar în 2020, este deosebit de popular. Poți aranja accesoriile negre pe un fundal alb și adăugă câteva accente strălucitoare. Spre exemplu, încearcă combinația de alb-negru cu verde și un accent roșu.