Sari la continut
Canapele extensibile: avantaje, sfaturi și propuneri - ACAJU

Alegerea unei canapele extensibile este importantă pentru ca îți va influența pentru mult timp confortul, spațiul dar și aspectul estetic al casei tale. O canapea extensibilă este mai mult decât o simplă canapea, este o canapea 2 în 1. Arată și funcționează ca o canapea normală, însă în câteva secunde poate fi întinsă și folosită pe post de pat de dormit. Bine aleasă îți va permite să ai peste zi un living confortabil și estetic, iar noaptea îți va oferi condiții optime pentru un somn odihnitor.

Ce avantaje oferă canapelele extensibile

Canapeaua extensibilă îndeplinește funcțiile unei canapele obișnuite dar și atribuțiile unui pat. Este printre modelele preferate, mai ales că de cele mai multe ori, vine și cu spațiu de depozitare.

 • Rezolvă fericit confortul în petrecerea timpului liber. Pentru relaxat, ațipit și dormit, canapelele extensibile funcționează la fel de bine într-un living cât și într-un dormitor mic, o cameră de oaspeți sau chiar un birou și dau un plus de flexibilitate și funcționalitate spațiului.
 • Este soluția ideală de a îmbină utilul cu plăcutul într-un spațiu mic: să avem și dormitor și living și spațiu de relaxare, iar din când în când să putem primi și musafiri.
 • Canapelele extensibile au diferite stiluri și dimensiuni, în funcție de spațiul de care dispui, bugetul și nevoile tale, poți alege canapele mici, medii, mari sau chiar king size.
 • Poți alege dintr-o varietate de stiluri, de la tradițional, până la contemporan sau modern, în funcție de cum este decorată casa ta.
 • O canapea extensibilă este la fel de rezistentă ca una clasică, dar mai ușor de întreținut, multe dintre componente putând fi curățate fără prea multe bătăi de cap.
 • Canapelele extensibile sunt foarte practice și au un cost mai mic decât un pat, fiind astfel mai ușor de achiziționat.

Practic canapelele extensibile sunt soluția optimă pentru a rezolva problema cu camera zi/spațiul de dormit/ dimensiunile casei.

 

Sfaturi pentru alegerea canapelei extensibile

Un ghid practic pentru cum să achiziționăm o canapea, cu siguranță este de o mare importanță, este bine să știm sigur pentru ce o vom folosi, pentru timp petrecut cu familia, pentru socializare sau pur și simplu pentru somn și să ne decidem dinainte asupra modelului.

 • Designul canapelei extensibile determină tipul de saltea care se potrivește în spațiul disponibil. Dacă plănuiești să o extinzi ocazional, o canapea cu saltea din spumă sau arcuri e mai mult decât potrivită. Dacă, însă, urmărești să o folosești pe post de pat în mod frecvent, ar trebui să te orientezi către o canapea cu saltea din poliretan; adică din burete cu diferite densități ce fac din respectiva saltea o saltea ortopedică sau o saltea superortopedică.
 • E recomandat să măsori spațiul disponibil pentru extindere în încăperea destinație, înainte să cumperi o canapea. Astfel extinderea canapelei se va face ușor fără să muți mobilă, covoare sau alte elemente decorative din cameră.
 • Materialele utilizate în construcția cadrului canapelei sunt printre elementele cheie în alegerea canapelei, deoarece în funcție de materialele utilizate în construcția cadrului depinde longevitatea canapelei. Lemnul și fierul rezistă mai bine în timp și suportă mai bine greutăți fără să se deformeze.
 • Un aspect foarte important de care trebuie ținut cont înainte de a achiziționa o canapea extensibilă este frecvența folosirii extensiei. Alegeți o extensie solidă și robustă, din oțel și nu aluminiu, prevazută cu o plasă metalică sudată sau eventual lamele din lemn, evitați extensiile prevăzute cu benzi elastice, acestea au tendința să cedeze în scurt timp.
 • Umplutura pernelor depinde de sistemul de construcție și delimitează gradul de confort al canapelei. Există două tipuri de umpluturi: cea cu puf natural și cea artificială. Umplutura cu puf reprezintă o variantă costisitoare, intrând în categoria de lux; deși gradul de confort este ridicat, pernele cu puf se pot turti ușor și necesită să fie readuse la forma inițială. Umplutura artificială este cea mai răspândită variantă, oferă fermitate pernelor, indiferent de presiunea la care au fost supuse, iar costurile sunt mai scăzute.
 • O altă mare dilemă, la alegerea canapelei este piele naturală, piele ecologică sau față textilă? Tapițeria este foarte importantă în ceea ce privește confortul și durata de exploatare a unei canapele. Alegerea va fi ghidată de gustul fiecăruia, dar și de aspectele practice.
 • Canapelele prevăzute cu ladă de depozitare vor putea asigura spațiul necesar pentru lenjeria de pat, perne, pături etc
 • Unele canapele nu au picioare și chiar dacă acest lucru da senzația unei rezistențe sporite, poate fi un inconvenient major pentru curățarea spațiului de sub canapea, mai ales în cazul unei canapele greu de manevrat.

Ce canapele extensibile de calitate poți alege

 • Canapea extensibilă TRENDY 3 locuri, lada depozitare - Este o canapea extensibilă, care poate fi folosită 24 de ore din 24, confortabilă și rezistentă, având structura solidă din oțel rezistent. Are un sistem de extensie ingenios care permite șezutului canapelei să se deschidă către în față cu o mișcare lină și cursivă, fără efort. Șezutul este format din plasa de arcuri bonell de tip relaxa și spumă poliuretanică de densitate medie. Are plasa de arcuri pe întreaga suprafață a șezutului, marea majoritate având șezutul realizat integral din spumă poliuretanică, altele având șezutul realizat parțial din spumă, parțial cu arcuri. Saltelele șezutului se îmbină perfect.
 • Canapea extensibilă IDA, lada depozitare, 2 locuri - Oferind maxim de confort pe spații mici, canapeaua se extinde către înainte și formează un spațiu de odihnă confortabil. Structura solidă din lemn și pal, recomandă canapeaua pentru utilizare zilnică. Șezutul este format din spumă poliuretanică de densitate medie. Se economisește spațiu pentru lenjeria de pat, aceasta putându-se depozita în spațiul de depozitare poziționat sub șezut, format dintr-o pânză foarte rezistentă și ușor lavabilă.
 • Canapea extensibilă BELLAGIO, 3 locuri, tetiere reglabile - Are un excelent raport preț/design/beneficii, canapelele din aceeași categorie fiind în medie cu minim 30% mai scumpe. Poate fi folosită ocazional și pentru dormit, fiind prevăzută cu o extensie tip sertar, solidă, metalică, ușor de folosit. Structura canapelei este din oțel, ceea ce o recomandă pentru o utilizare intensă și îndelungată, iar șezutul canapelei are structura mixtă, arcuri sinusoidale de oțel elastic și rezistent și spumă poliuretanică de densitate medie. Are tetiere reglabile pe mai multe niveluri de înălțime pentru o poziție potrivită a capului iar combinația dintre spătarul înalt și tetierele reglabile ajută la o poziție corectă a coloanei vertebrale. 
 • Canapea extensibilă OSLO, 3 locuri - Este o canapea care respectă stilul scandinav ce pune accent pe simplitatea liniilor stil îndulcit prin desenul matlasajului care îi scot formele în evidență. Poate fi utilizată intens pentru odihna zilnică dar și în camera de zi. Șezutul glisează prin tragere către înainte, iar în spațiul gol format se rabatează partea din spate a canapelei formându-se un pat confortabil. Structura suprafeței include arcuri bonell din oțel elastic și rezistent. Lada de depozitare poziționată sub șezut, poate fi accesată prin glisarea șezutului prin tragere către înainte.

 

 

 • Canapea extensibilă PLAY - Canapeaua se demontează și montează cu ușurință, se îndepărtează brațele iar corpul canapelei se împarte în 2 părți, astfel încât este ușor de transportat/mutat/montat/demontat și introdus în cameră. Șezutul canapelei este construit după tiparul saltelelor de calitate, din arcuri și spumă. În plus are si spațiu de depozitare 
 • Canapea extensibilă CLASS tip Chesterfield, 3 locuri - are o structură solidă, este construită din lemn masiv, pal și oțel și are un design ce încântă deopotriva ochiul dar și corpul. Are extensie solidă de tip belgian ce se deschide prin îndepărtarea pernei de pe șezut și prin rularea către înainte a unei structuri extensibile prevazută cu saltea.

Dacă spațiul permite, un colțar extensibil vă poate oferi un plus de confort, dacă are rolul de canapea. Similar cu canapelele clasice extensibile, colțarele extensibile vin cu unul sau două șezuturi culisante, care se extind până la lungimea colțului în formă de L/U, spătarul rabatându-se apoi la 90 de grade, pentru a ocupa locul lăsat liber de șezutul ce a fost culisat. Sunt foarte confortabile și au și locuri de depozitare.

Articol actualizat la data de 11 mai 2023

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda