Casa ”all white”: 10 avantaje pentru a alege mobila albă - ACAJU

Mobila albă are un farmec aparte, fiind versatilă și ușor de integrat în orice locuință și în orice tip de decor. Deși reprezintă o provocare, mobila albă este baza perfectă pentru orice amenajare interioară indiferent de stilul dorit, de la clasic, mediteranean, scandinav sau modern până la contemporan. Curajul de a alege o amenajare cu mult alb va fi răsplătit de eleganța rezultatului final.

Designerii de interior recomandă mobila albă, persoanelor care vor un mediu ușor de întreținut, care creează și senzația de spațiu, dar și mai multă luminozitate în încăpere. Cu ajutorul mobilierului alb, spațiul din locuința ta devine relaxant, luminos și primitor. Astfel, iubitorii de spații mari și bine aerisite au cea mai la îndemână soluție și anume mobilierul de culoare albă. Mai mult, contrar așteptărilor, mobila albă nu se curăța deloc greu, ci poate fi spălată pur și simplu cu apă și detergent de mobilă.

 

 10 avantaje pentru a alege mobila albă

 1. Luminozitate și mărirea spațiului

Albul are o putere fantastică de mărire și luminare a decorului. Aceste două motive îl și recomandă ca primă alegere în amenajarea și finisarea spațiilor mici. Mobila albă face spațiul să pară mai mare, fapt care avantajează mai ales camerele mici. Mai mult dacă vei alege corpuri de mobilier alb, înalte și cu oglinzi, senzația de spațiu va fi și mai pronunțată și va da un aer proaspăt încăperilor. Vei putea să te bucuri de camere mai luminoase, mai aerisite, care par mai mai spațioase.

 

2. Mereu în tendințe

 

Oricât de pretențioasă, greu de întreținut și dificil de asortat poate părea la prima vedere, mobila albă nu se demodează niciodată și revine mereu în trendurile de design interior. O dilemă pentru cei ce apreciază aspectul elegant al unei case cu mobilier alb este alegerea culorii pereților și decorațiunilor pentru a evita monotonia, problemă ce n-ar trebui să existe, dacă ținem cont de faptul că albul este una dintre cele mai ușor de asortat culori ale spectrului cromatic.

 

 

3. Transmite energie pozitivă

 

Dintre toate culorile, albul are numai semnificații pozitive în psihologia culorilor, el fiind asociat cu puritatea, inocența și perfecțiunea. Albul este o culoare activă care favorizează energia Chi și poate fi folosită în întreaga locuință, sugerând puritatea și stimulând creativitatea. Se recomandă utilizarea lui alături de culori calde sau de pământ. 

Mobila albă mai are un atu foarte important: radiază veselie, dar și luminozitate, indiferent de încăperea în care este amplasată. Cei care nu vor ca o cameră să pară monotonă, plină de obiecte albe, au posibilitatea să zugravească pereții în culori mai aprinse cum ar fi verde, violet sau galben.

 

4. Ușor de combinat cu alte culori

 

Culoarea albă poate fi privită ca un fundal pentru accente. Pornind de la o “bază” albă (pereţi, finisaje sau mobilă), îți poți pune creativitatea la lucru. Albul este o culoare simplu de asortat, trebuie să îți folosești simțul estetic și să alegi cele mai bune soluții. Vei putea schimba decorațiunile cu unele colorate, în funcție de sezon și preferințe. 

Cu un mobilier alb, poți să te joci cu pereții casei și să îi faci cât mai îndrăzneți sau jucăuși. Poți alege culorile preferate, sau poți opta pentru tapet sau fototapet. Fototapetele cu modele care imită lemnul, cărămida, textura de cărbune, dar și cele minimaliste, în culori pale sau cu motive grafice, vor face din locuința ta o amenajare unică și gata de noi provocări.

 

5. Inspiră la relaxare

 

Senzația de confort creată de mobila albă este surprinzătoare. De exemplu, orice modele de canapele albe vor părea mai îmbietoare și te vor chema să te scufunzi în ele. În sezonul rece sau cu ocazia zilelor ploioase, poți adăuga și câteva pături moi albe pentru și mai multă stare de bine.

 

 

6. Ușor de asortat cu imprimeuri

 

Formele geometrice și pattern-urile se potrivesc designului alb, pentru că nu încarcă decorul camerelor. Avantajul mobilierului alb este că îți oferă libertatea de a ieși din monotonie cu accesorii încărcate de pattern-uri. Dacă ai o canapea albă, optează pentru perne cu pattern-uri negre sau colorate, sau fețe de pernă în culori neutre. De asemenea, mobila albă îți permite alegerea unor covoare pufoase cu motive geometrice diverse.

 

7. Ușor de menținut curățenia în bucătărie

 

Mobila albă oferă un aspect curat și proaspăt. Pe lângă faptul că aduce simplitate și un look minimalist, albul este simbolul igienei și al curățeniei. Pentru amenajarea bucătăriei este important să iei în calcul o investiție pe termen lung, iar albul se potrivește deoarece este extrem de versatil. 

Mobilierul alb te va ajuta să obții acea imagine de curat, proaspăt, potrivită pentru o încăpere ca bucătăria. Bucătăriile albe trec cu brio testul timpului și râmân mereu în stil. Ideile actuale de amenajare includ această culoare pentru a extinde estetica și funcționalitatea bucătăriei. Fie că locuiești la bloc, într-o casă modernă sau o clădire de epocă, o bucătărie albă va arăta întotdeauna spectaculos. Această non-culoare are puterea de a reflecta lumina și de amplifica orice spațiu, inspirând prospețime, minimalism și rafinament.

 

8. Inspiră la odihnă, în dormitor

 

Albul este o culoare neutră și relaxantă foarte potrivită pentru dormitor, alegerea ei fiind invitațională pentru un somn odihnitor. “O cameră în alb ridică o problemă complexă: nu e nimic aici să distragă atenţia”. Chiar dacă mobila şi materialele textile de culoare albă folosite în decorarea unui dormitor nu epatează în niciun fel, acestea dau un aspect de prospeţime şi curăţenie. 

Desigur, pentru a crea acest efect, ele trebuie întreţinute şi curăţate regulat, murdărindu-se foarte ușor. Un dormitor alb va părea întotdeauna mai spațios decât unul decorat cu mobilă închisă la culoare şi alte accesorii colorate. Mobila albă face ca dormitorul să pară mai larg şi mai aerisit, iar tu te vei relaxa mai ușor după o zi grea la serviciu.

 

 

9. Nu se vede praful 

 

Praful este considerabil mai vizibil pe mobila de culoare închisă decât pe cea albă. Vei putea să o cureți cu ușurință fără să îți fie frică de urmele pe care le-ai putea lăsa în urmă. Folosește o lavetă cu microfibră udată ușor. Pentru zgârieturi sau alte defecte evidente ale mobilei, este recomandat să folosești o soluție specială. 

 

10. Se potrivește cu majoritatea stilurilor de design interior

 

Mobilierul alb este simplu și elegant și se potrivește oricărui stil de amenajare. Pentru cei care iubesc simplitatea și ordinea, culoarea albă ajută în acest sens. Mobilierul alb și minimalismul merg mână în mână dintotdeauna. Dacă acest stil te reprezintă și îți dorești să adopți albul ca și element principal, nu vei crea ceva plictisitor. Stilul minimalist înseamnă o organizare funcțională a spațiului și anulează nevoia de a fi înconjurat de multe decorațiuni, mult mobilier, care, până la urmă, nu sunt necesare.

Albul este favoritul stilului scandinav fiind influențat de clima nordică, acest design urmărește funcționalitatea și confortul și se focusează pe familie și conceptul de “acasă”. Albul este personajul principal când vine vorba de pereți, scaune, podele, canapele sau alte piese de mobilă. Sursele de lumină naturală ajută spațiile decorate în alb să pară mult mai mari, deschise și asemănătoare cu atmosfera de afară. 

Camerele trebuie să fie cât mai aerisite, fără prea multe elemente de decor pentru a menține atmosfera de spațiu organizat și minimalist, de aceea piesele de mobilier alb sunt un plus. 

 

Dacă ești fanul stilului shabby-chic atunci ești avantajat. De la canapele și fotolii, la noptiere și vitrine, albul este predominant. Mobila este recondiționată, așa că, textura mobilierului vopsit în alb trebuie să aibă un aspect învechit, să pară degradată. Imperfecțiunea mobilei albe reprezintă un avantaj în acest stil de design. Vopseaua cu aspect „scorojit” este elementul de bază. Într-un decor shabby-chic vei găsi corpuri de mobilier de dimensiuni mari, cu vitrine, care amintesc de viața de la țară. Mobilierul pe care îl achiziționezi nu este necesar să fie alb, pentru că îl poți vopsi ulterior și rezultatul nu trebuie să fie perfect.

 

Dacă adopți stilul de design mediteranean, alege să mergi pe mobilier alb și nu vei da greș. Designul specific locuințelor de la marginea mării abundă în alb. Prospețimea brizei și împrejurimile influențează pozitiv designul caselor. Lumina naturală este importantă pentru a atinge atmosfera perfectă și poți combina mobilierul de lemn vopsit în alb cu elemente de lemn cu aspect natural. Pentru sufragerie, alege un covor mare albastru sau cu pattern-uri albastre, pentru a aduce marea mai aproape de picioarele tale.