Sari la continut
Ce alegi: canapea extensibilă sau canapea fixă? - ACAJU

Canapea extensibilă sau canapea fixă? Este întrebarea care îi preocupă pe toți cei care se pregătesc de amenajarea livingului. Și pe bună dreptate, alegerea unei canapele pentru living nu e ușoară deloc, pentru că trebuie să recunoaștem fiecare dintre cele două modele de canapele vine cu avantajele și dezavantajele ei. La această întrebare, vrem să-ți oferim un răspuns cât se poate de elocvent și un lucru îți garantăm, că după ce vei citi acest articol, vei știi dacă o canapea extensibilă este potrivită pentru tine, ori dimpotrivă o canapea fixă e modelul ideal pentru livingul tău. 

În primul rând, în alegerea oricărui model de canapele extensibile sau canapele fixe va trebui să ții cont de aspecte precum: dimensiunea (dimensiunea camerei și dimensiunea canapelei), forma (modular, recliner etc), modelul (cu două locuri, cu trei locuri sau colțare) (materialul din care este confecționată (material textil, în general stofă din fibre naturale sau sintetice, piele - naturală sau artificială) designul canapelei (modern, clasic, minimalist, sofisticat, industrial), tipul de șezut, spațiul de depozitare, umplutura pernelor, garanția și prețul canapelei.  

Te invităm așadar într-o călătorie în lumea celor mai frumoase canapele, cele mai pufoase și cele mai aspectoase:

 

Avantajele unei canapele extensibile

 

Pe lângă considerentele personale ce țin de propriul gust, o canapea extensibilă prezintă o mulțime de avantaje. Iată cele mai importante dintre ele:

 

  • Suplinește nevoia de pat. Avantajul suprem care îi determină pe cei mai mulți să aleagă o canapea extensibilă în locul unei canapele fixe este acela că se poate face pat. În special, persoanele care locuiesc într-o garsonieră sau în locuințe mici, vor prefera o canapea extensibilă fie pentru că spațiul nu le permite să poziționeze și un pat, fie pentru că își doresc un spațiu suplimentar de dormit pentru invitații care rămân peste noapte. Așadar, este de la sine înțeles că vei alege un model de canapea extensibilă dacă îți dorești să suplinească și funcția de pat. 
  • Oferă spațiu liber în cameră. Într-un fel arată un pat matrimonial în livingul unei garsoniere și într-un fel arată o canapea extensibilă strânsă.  Pe timpul nopții o poți desface pentru a te bucura de un somn odihnitor, iar pe timpul zilei o poți strânge pentru a-ți oferi confortul de a privi la televizor, de a-ți primi musafirii sau de a citi. Dacă vorbim de plasarea unei canapele extensibile în camera copilului, nici nu mai are rost să amintim cât de spațios va rămâne locul din centrul camerei, perfect pentru a-i oferi copilului un spațiu sigur de joacă.
  • Delimitează zonele de dormit. Spre deosebire de un pat matrimonial unde salteaua nu delimitează bine spațiul de dormit, o canapea extensibilă formată din două bucăți delimitează perfectul patul în două părți egale. În special dacă vei folosi canapeaua extensibilă în camera copiilor, acest aspect este un plus deoarece cei mici au tendința să se certe ușor pe motivul că unul ocupă o zonă de dormit mai mare decât celălalt. Cu o saltea extensibilă cu două părți egale, această problemă este ca și rezolvată.
  • Are spațiu de depozitare. Majoritatea modelelor de canapele extensibile, spre deosebire de cele fixe, sunt prevăzute cu ladă de depozitare, un lucru care te ajută să beneficiezi de un spațiu suplimentar pentru lucruri precum pilota, pernele, păturile sau hainele voluminoase. 

Avantajele unei canapele fixe

 

Și o canapea fixă vine la pachet cu atuurile ei în amenajarea unui living. Noi îți prezentăm o parte dintre avantajele unei canapele fixe, dar suntem convinși că și tu ai propriile motive pentru care ai opta pentru un astfel de model:

 

  • Șezut și spătar mai confortabile. Canapelele fixe sunt create tocmai pentru o susținere mai bună în partea lombară și pentru a te bucura de o poziție confortabilă atunci când citești, te uiți la televizor sau vorbești cu prietenii. Neavând un sistem de extindere, canapeaua fixă vine un un tip de șezut și spătar mult mai rezistente și mai confortabile, ceea ce îți permite să petreci mai mult timp uitându-te la televizor sau citind, nefiind nevoie să achiziționezi suplimentar fotolii sau scaune. 
    • Rezistența la uzură. E de la sine înțeles că o canapea care nu este închisă și deschisă în fiecare zi sau chiar ocazional va rezista în timp mult mai bine decât o canapea extensibilă folosită ca pat de dormit. 
    • Brațe mai ferme. Indiferent de modelul de canapea, contează foarte mult ca o canapea să aibă brațe ferme pentru că ele sunt puncte de sprijin. Din acest punct de vedere, cele mai multe tipuri de canapele fixe au brațe mai ferme decât cele extensibile.
    • Design deosebit. Majoritatea canapelelor fixe vin cu picioare înalte ceea ce permite aspirarea zonelor ascunse și știm cu toții cât de mult praf se poate depune sub canapea. În plus, trebuie să recunoaștem că au modele mai deosebite din punct de vedere al aspectului.

     

    Modele de canapele extensibile și canapele fixe în funcție de stilul preferat

     

    Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale și pentru a te ajuta să câștigi timp prețios, vrem să-ți arătăm ce modele de canapele extensibile și fixe de calitate există:

    1. Canapea minimalistă. Așa cum îți dai seama designul canapelei minimaliste este unul simplu, într-o culoare neutră, fără texturi aparte sau forme speciale. Acest model tineresc și aerisit este potrivit unei persoane moderne, pentru că aduce prospeține oricărei camere de zi.
    2. Canapea elegantă. Din piele, catifea sau stofă de calitate, canapeaua elegantă este potrivită livingurile sofisticate. Are un design special, cu spătar sau brațe robuste, frumos conturate, care o face garantat piesa centrală a livingului.
    3. Canapea viu colorată. Potrivită perfect pentru camera copiilor sau pentru tinerii plini de energie, acest tip de canapea încântă privirile și energizează orice încăpere.
    4. Canapea modernă. Cu picioare mai înalte, cu volume  în stilul anilor 70, cu laterale oblice sau cu pur și simplu ceva special cu volume paralelipipedice? Canapeaua modernă trebuie va lăsa garantat cu gura căscată orice invitat.
    5. Canapea boemă. Îmbrăcată în tapițerie din catifea, cu flori romantice și brațe rotunjite, un model de canapea boemă îți va transmite o stare de relaxare și te va invita să visezi cu ochii deschiși la planurile de viitor.

     

    Să te relaxezi citind sau privind la televizor, sa te așezi la o întâlnire cu prietenii sau cu persoana iubită, să lucrezi, sa vorbești la telefon sau chiar să dormi, aceste motive arată cât de multifuncționale sunt canapelele. Dacă te numeri printre norocoși și ai un living spațios, dar și o familie numeroasă sau inviți des persoane la tine acasă, investește într-un colțar modular sau într-un set format dintr-o canapea extensibilă pentru trei persoane, canapea pentru două persoane și fotoliu. Astfel, vei avea posibilitatea să amenajezi mobilierul în funcție de preferințele tale. Dacă, dimpotrivă, livingul tău este mic, este indicat să te orientezi către o canapea cu trei locuri extensibilă și eventual către un fotoliu mic sau taburet. 

     

    Cu modelele de canapele extensibile și canapele fixe de la Acaju, nimic nu este imposibil să faci livingul tău să arate frumos și să fie în același timp perfect funcțional. 

    Adauga un comentariu

    Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

    MAGAZINELE ACAJU

    Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

    MODALITATI DE PLATA

    Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

    GARANTIE SI SERVICE

    Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

    LIVRARE SI MONTAJ

    Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

    Telefon: 0311 300 290
    Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
    Poti plati fara card in 4 rate fara dobanda la comenzi sub 2000 de lei si pana la 60 de rate la comenzi peste 2000 de lei prin TBI Bank, cu aprobare 100% online
    Poti plati in 10 rate fara dobanda cu card Raiffeisen, Transilvania, First Bank, Garanti sau Alpha Bank
    Expediere in 24h la articolele in stoc
    Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
    Deschidere Colet 24H
    14 Zile Drept de Retur Din Orice Motiv
    Restituirea Banilor a Doua Zi
    Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium