Ce e mai avantajos să cumperi: seturi de mobilier sau corpuri independente - ACAJU

Living room-ul sau sufrageria este cea mai reprezentativă cameră a apartamentului / casei tale, în care îți petreci cea mai mare parte a timpului liber, de aceea niciodată nu trebuie să te gândești că vei cumpăra mobila pentru o perioadă scurtă de timp. Mobila pentru living trebuie aleasă minuțios și corect pentru a oferi senzația de relaxare, de confortabil și de acasă.

Achiziționarea mobilei pentru living este o inveștiție importantă și de durată, care are trei direcții distincte: decizia financiară, alegerea modelului în sine și utilitatea acestuia. Indiferent de locul în care te afli, fie că ai o casă mai spațioasă, fie un apartament de mici dimensiuni este bine să ai în vedere asigurarea unui grad de confort ridicat. Piesele de mobilier trebuie să fie confortabile și funcționale, să ofere ambientului tău personalitate și stil, să corespundă nevoilor tale, dar să se limiteze și la bugetul pe care ți l-ai propus.

În general cea mai dificilă parte în alegerea mobilei este dată de cele trei opțiuni posibile: achiziţia unui set complet, cumpărarea de corpuri separate sau execuţia la comandă. De fiecare dată se va dovedi că prima dintre ele, achiziția unui set complet, este și cea mai ieftină și cea mai comodă.

Cum alegi mobila pentru living

Modelul și numărul pieselor ce compun setul de mobilă pentru living trebuie ales în funcție de dimensiunile camerei și de nevoile tale. Ca regulă de bază, mobilierul din living este compus dintr-un set de canapele cu/fără fotolii, o măsuță de cafea si un ansamblu de corpuri de perete ce încorporează aparatura audio-tv și bibliotecă, toate în concordanță cu funcționalitatea camerei și conceptul creativ pe care l-ai ales pentru living.

 • Destinația și modul în care va fi folosită camera te va ajuta considerabil să alegi o mobilă pentru living care să corespundă dorințelor tale. În cazul în care spațiul va avea ca scop doar primirea oaspeţilor, piesele de mobilier și elementele decorative pot fi realizate chiar şi din materiale mai delicate. Dacă este vorba însă de un living ce va fi folosit intens, mobila de living va trebui să fie una rezistentă, pentru utilizare maximă.
 • Din dorinţa de a economisi, mulţi aleg preţurile mai avantajoase în detrimentul calităţii. Deşi regula nu este una generală, atunci când se alege mobila pentru living trebuie pus un accent deosebit pe calitate şi confort.
 • Dacă vei găsi o temă comună, îți va fi mai ușor să alegi elementele de mobilier, iar acestea vor arăta bine împreună, dând camerei un aspect estetic și unitar.
 • Alege mobila pentru living în funcție de spațiul disponibil. Nu te lăsa încântat de un set de mobilă pe care l-ai văzut expus în magazin și care odată achiziţionat, s-ar putea să nu se încadreaze în spațiu.
 • Păstrează lucrurile simple şi alege doar acele piese care sunt obligatoriu necesare. Nu căuta să aglomerezi camera, indiferent de stilul ales, minimalismul va oferi întotdeauna un aspect mai plăcut.

Seturi de mobilier sau corpuri independente

Dacă presupunem că te-ai decis pentru piesa centrală a lingului, adică canapeaua cu sau fără fotolii, în funcție de spațiul avut la dispoziție, de stilul ales și de necesitățile familiei tale, rămâne să te hotărăști la celelalte piese care alcătuiesc mobila de sufragerie, adică ansamblul de corpuri de mobilier pentru spații de depozitare și facilități.

Este bine ca în felul în care îți decorezi locuința și îți alegi mobila să nu te lași influențat de trenduri, în dauna părții practice. Altfel, vei investi mai mult în design și în elemente de mobilier pe care nu le folosești prea des. Cele mai populare seturi de mobilier pentru living sunt cele formate din 4-5 corpuri.

Practic, un set de mobilă pentru living este format din noptieră / comodă pentru TV, rafturi, etajere și dulapuri pentru depozitare. Numărul pieselor de mobilier va crește odată cu nevoile tale de a depozita cât mai multe lucruri în mobila de living și atunci poți opta pentru alegerea de corpuri independente separate, pe care să le integrezi în designul pe care l-ai creat deja.

Poți opta pentru mobilă de living standard sau livinguri modulare formate din corpuri configurabile și biblioteci. De asemenea, poți achiziționa independent corpuri de mobilă pentru living room sau mobilă de bibliotecă standard.

Îmbinarea funcționalității cu aspectul exterior este cea mai sigură opțiune. Gama de mobilier living poate conține corpuri de mobilă individuale de mobilier living, care se pot îmbina armonios în funcție de cromatica dorită, de colecția din care fac parte, de modul de compartimentare și de dimensiunile încăperii pe care doriți să o amenajați, astfel încât să obțineți un spațiu estetic și funcțional.  

Fiecare casă este diferită, așa că în funcție de stilul abordat, de dimensiunile camerei și de posibilitățile materiale, soluțiile trebuie adaptate. Înainte să alegi tipul de mobilier, ai grijă ca totul să fie o compoziție coerentă. Tipul și numărul pieselor ce compun mobilierul pentru living trebuie alese în funcție de dimensiunea camerei și de nevoile tale.

 • Pentru a evita supraîncărcarea camerei, măsoară înainte spațiul unde va fi amplasat mobilierul.
 • Rolul principal al mobilei de living este acela de a te ajuta să îți organizezi cât mai bine spațiul și obiectele din încăpere.
 • Când alegi mobilierul pentru living, respectiv etajere și rafturi, trebuie să te gândești ce vrei să depozitezi pe ele. Una e să ai nevoie de o bibliotecă solidă pentru a asigura susținerea cărților și alta este să vrei câteva rafturi pentru a pune doar obiecte decorative, care sunt mult mai ușoare.
 • În cazul în care livingul este prea mic, folosește spațiul pe verticală, alegerea unui mobilier cu corpuri suspendate fiind de mare ajutor. Utilizând dulapurile suspendate pentru a mări spațiile de depozitare, nu vei ocupa spațiu cu mobila la nivelul pardoselii. O soluție ar fi achiziționarea unei biblioteci cu rafturi, sertare, dar si dulapuri, înalte până în tavan. Astfel, vei obține mai mult spațiu de depozitare pentru cărți, electronice, obiecte de uz personal sau chiar haine, păstrând totodată ceilalți pereți liberi.
 • Alegerea corectă a culorilor și nuanțelor pentru rafturi și etajere este foarte importantă, pentru a nu da impresia de prea amestecat. Acest lucru se poate evita alegând direct un set de mobilier pentru living.
 • În zilele noastre biblioteca preia mai mult un rol estetic în sine și este un spațiu de depozitare opac, în care este încadrată, adesea, o plasmă. Dacă biblioteca ți se pare o piesă demodată, poți decora peretele de lângă canapea sau cel de lângă televizor cu fotografii sau rafturi care să se integreze stilului ales în living.

Este bine să faci alegerea setului de mobilă ca pentru o casă spațioasă. Dacă locuința ta are dimensiuni mai mari, poți încerca piese de mobilier în set, pe care le poți regăsi, fiind mult mai ușor de asortat. De exemplu, poți opta pentru un living complet, care să cuprindă atât mobilierul de perete, corpuri suspendate și comoda TV.   

Cea mai simplă mobilă de living este formată din suport TV, bibliotecă și o comodă sau un dulap. Acest set este ideal pentru sufrageriile mici care nu oferă posibilitatea alegerii unui mobilier mai complex. Numărul pieselor va crește odată cu creșterea cerințelor sau a spațiului diponibil și se pot adăuga: o măsuță de cafea cu sau fără sertare, etajeră, vitrină, comodă, cabinet, masă dining, scaune etc.

Însă, atunci când totuși nu dispui de un spațiu prea mare este bine să iei în calcul și achiziția corpurilor de mobilă separate. Pe de o parte, acestea pot fi așezate mai ușor în locuință, putând fi dispuse în funcție de dimensiunile camerei în care vei dori să le așezi.

Versatilitatea setului modular soluția spațiilor mici

Mobila compactă nu îți permite să o aranjezi fix așa cum ți-ai dori. Mai ales când este extrem de greu de cărat, mutatul de colo colo poate fi o corvoadă. Mobilierul modular este o opțiune perfectă, dacă ești un adept al schimbărilor și îți place să te reinventezi din când în când.

Practic, piesele care formează mobilierul modular pot fi combinate oricând după bunul plac, fără să faci nici un compromis între confort și funcționalitate. Astfel, poți recrea o bibliotecă perfectă pentru noul tău televizor cu diagonala mai mare, sau poți rearanja etajera pentru cărțile preferate...

Cu mobilierul modular îți va fi ușor să îți personalizezi locuința fără să trebuiască să îți faci mobilier pe comandă, din cauza bugetului restrâns. Pentru că este atât de versatilă, orice combinație va fi cu siguranță funcțională, păstrându-și în același timp look-ul pentru care ai optat. Vei avea mereu mobila de living dorită.

În căutarea soluției perfecte pentru mobila de living

În momentul în care avem într-o încăpere o adunătură de mobilier sau în momentul în care mobilierul provine de la producători diferiți, cu linii diferite, este posibil ca livingul să arate dezastruos.

Este foarte important ca mobilierul să fie corespunzător dimensiunii încăperii, să aibă culorile și liniile potrivite, pentru a se integra designului inițial. Pentru a obține acest lucru, cel mai simplu este să achiziționezi tot mobilierul de living de la același producător, într-un set. În cazul în care nu poți să achiziționezi un set, trebuie să încerci să asortezi piesele de mobilier cu decorul camerei.

Pentru ca un living să aibă un aspect aerisit și ordonat, piesele de mobilier trebuie să se asorteze între ele și să reușească să creeze împreună un decor armonios. Așadar, decât să pierdeți foarte mult timp căutând piese separate, cel mai bine este să optați pentru alegerea unui set, sau a unui mobilier standard pentru living