Ce să faci dacă vrei să aduci un „aer proaspăt” în dormitor - ACAJU

Dormitorul tău este camera unde ar trebui să te relaxezi după o zi lungă de lucru, este un sanctuar de odihnă, destindere și reîncărcare, atât pentru tine, cât și pentru perechea ta. Indiferent de perioada anului, nu este nimic mai plăcut decât să ajungi seara acasă după o zi plină și să te refugiezi în dormitor pentru o bine meritată odihnă.

Este foarte probabil sa te plictisești rapid de o cameră sau de un obiect de mobilier. La fel ca și în relații, uneori trebuie să aduci un suflu nou, pentru a evita rutina. Această regulă se aplica și în dormitor și în redecorarea acestuia. Chiar dacă ai tot ceea ce îți trebuie în dormitorul tău, patul este suficient de mare, salteaua confortabilă și așternuturile curate, există unele mici / mari detalii care s-ar putea să nu mai corespundă standardelor tale sau pur și simplu te-ai plictisit de monotonia vechiului decor.

Micile detalii sunt cele care fac diferența. De cele mai multe ori nu ai nevoie de un buget foarte mare pentru ca să te poți bucura de un aer proaspăt în locuința ta, ci pur și simplu să apelezi la mici schimbări care vor oferi cu siguranță iluzia unei încăperi noi. Poți face o schimbare rapidă cu un tapet de perete, la care să adaugi tablouri cu poze și peisaje și câteva obiecte de decor excentrice. De asemenea, cu puțină imaginație și efort poți înlocui mobila dormitor standard, cu o piesă inedită de mobilier, neconvențională, colorată într-o culoare pală sau neutră,cu lumina dispusă după alte cutume, și multe altele care pot sparge monotonia unui dormitor.

Schimbă salteaua de pat

Mobila din dormitor poate primi un refresh prin schimbarea saltelei şi, automat, a calităţii somnului. Când vine vorba de propria relaxare, salteaua este elementul care primează pentru un somn bun. Este o investiție pe termen lung foarte importantă pentru sănătatea, confortul și somnul tău. Pentru un plus de confort, nu schimba tot patul, poți schimba doar salteaua veche care scotea cele mai neplăcute sunete ori de câte ori te mișcai în încercarea de a-ți găsi un loc optim pentru somn.

Materialul din care este confecționată trebuie să ofere confort termic, adică pe timpul verii nu trebuie să ducă la apariția transpirației, în timp ce iarna trebuie să păstreze căldura, nu să o disipeze. Nu în ultimul rând, trebuie să respecte cerintele ergonomice, motiv pentru care trebuie să fie elastică și tare. Începe refresh-ul în dormitor prin alegerea unei saltele noi.

Schimbă cadrul de pat

Calitatea materialelor din care este făcut patul, mai exact din care este fabricat cadrul este cel mai important criteriu. Acesta poate fi metalic, din lemn masiv, tapițat sau din PAL. Acordă maximă atenție patului pentru că este piesa de rezistență și este elementul care dictează amenajarea dormitorului.

Dacă te-ai plictisit de vechiul cadru de pat, care nu se mai potrivește cu noul design sau cu noile tale idei, fă o schimbare radicală înlocuindu-l cu unul mai potrivit. Pentru persoanele care îşi doresc un dormitor deosebit, patul tapiţat este alegerea cea mai potrivită. Confortabil şi spectaculos în acelaşi timp, acesta oferă un aer luxos oricărui dormitor. Un pat cu o tăblie tapiţată, în afara efectului vizual, te va face să te simți mai confortabil dacă dorești să iei micul dejun în pat sau dacă dorești să citeşti sau să lucrezi pe laptop stând în pat.

Schimbă sau alege altă tăblie de pat

Practic, dacă te-ai plictisit doar de decor nu trebuie să schimbi mobila sau patul, schimbă doar tăblia. Poți să o redecorezi sau o poți înlocui cu una mai impresionantă prin formă, dimensiune, textură și culoare. Există magazine de mobila dormitor care comercializează tăblii de pat pe care le vând separat.

Tăblia de pat are rolul ei bine definit în dormitor. Nu numai că protejează peretele de uzură, oferindu-ne un plus de confort atunci când sprijinim pernele pentru a lectura o carte, dar și un rol estetic deseori ignorat. Tăblia de pat este must have și poate transforma un dormitor banal și rece într-unul plin de stil. Lemnul este înlocuit de materiale textile, mult mai confortabile, mai calde și mai plăcute la atingere.

Creează o diferență printr-un joc de lumini

Având în vedere că dormitorul este camera de odihnă, lumina joacă un rol foarte important în această încăpere și trebuie să fie în general difuză. Dacă atunci când te pregătești să aluneci în lumea viselor, ai o senzație neplăcută legată de trecerea bruscă de la o lumină puternică, strălucitoare, la întuneric, atunci sigur ar trebui să faci și aici o schimbare. Plus că poate vrei să citești ceva înainte de culcare sau te uiți la un film și sigur ai nevoie de lumină. Pentru dormitor, gândește-te la becuri cu o lumină caldă, nu foarte puternică sau la întrerupătoare care permit reglarea intensității luminii.

Mai mult iluminatul interior este foarte important atunci când vrei să creezi o atmosferă intimă spre romantică în dormitor. Niște corpuri de iluminat nepotrivite sau becurile prea puternice pot să distrugă ambientul. O instalație cu lumină galbenă, întinsă deasupra patului sau în partea opusă acestuia, va face din dormitorul tău un loc magic, în care abia aștepți să te cuibărești.

Pentru mai mult romantism și intimitate ar fi bine să stingi plafonierele și să cumperi niste lampadare cu abajur din textil și motive florale, pe care să le plasezi strategic prin cameră. O idee bună și ieftină ar fi și niște veioze decorative cu design inedit și cu lumină difuză. Atmosfera poate fi completată oricând cu ajutorul unor lumânări parfumate.

Schimbă vechile noptiere cu unele de impact

Dintr-o încăpere întreagă de dormitor, piesele cele mai ieftine de mobilier, care pot fi de asemenea și de impact, sunt noptierele. Dacă avem deja unele clasice, simetrice, pe tonuri similare patului din dormitor sau dressingului, le putem schimbă foarte ușor, pe bani relativ puțini.

Mobila nu mai urmează neapărat regula setului, piesele de mobilier nu trebuie să aibă aceeași culoare, părând, cel puțin aparent, că nu mai fac parte dintr-un set. Așadar mix&match. Poți opta pentru două noptiere cu stiluri diferite (feminin / masculin) sau pentru un model de noptiere asimetrice, moderne, care să iasă în evidență printr-o culoare puternică sau, în cazul în care nu dorești să distragi atenția la patul statement, poți alege noptiere pe un ton neutru.

Schimbă textilele pentru mai mult lux și confort

Nota de lux și senzația de intimitate dintr-un dormitor vin din trei elemente de bază: covorul, perdelele și draperiile plus detaliile decorațiunilor (bibelouri, abajurul lampadarelor și veiozelor). Îți poți schimbă perdele și draperiile în funcție de patul cel nou sau pur și simplu cumpără-ți o perdea de organză diafană și adaugă draperii grele, opulente și masive. Vor îmbrăca camera, îi vor da intimitate și stil, vor face locul cald și personal. Draperiile care ating podeaua creează impresia unui loc elegant, așa că te vei simți excepțional în dormitorul tău proaspăt renovat. Culoarea draperiilor este bine să fie într-o nuanță mai intensă decât cea aleasă pentru zugrăvirea pereților, pentru continuitate cromatică și pentru a le pune în evidență. Poți alege pentru draperii materiale cu tente metalice care vor da spațialitate și lux camerei.

Un covor va pune în evidență orice mobila dormitor și va face întotdeauna diferența între un dormitor oarecare și un dormitor de lux. Schimbă-ți covorul cu unul pufos, moale, chiar lățos, într-o singură culoare, mic, eventual fragmentat în două sau trei piese. Astfel vei evita senzația de rece pe care o ai când te dai jos din pat și nimic nu se compară cu senzația de moliciune și căldură dată de un covor. Poți asorta covorul cu tapițeria canapelei, cu draperiile și pernuțele decorative și chiar cu tablourile de pe pereți. Poți schimba și forma acestuia, dacă ai avut unul dreptunghiular alege unul oval, sau pătrat în loc de unul rotund...

În fine, nu în ultimul rând, dacă dormitorul este unul redus ca dimensiuni, puteți da senzația de spațiu suplimentar prin amplasarea de oglinzi mari pe mobila de dormitor. Prezența oglinzilor poate face mai multe decât pare la prima vedere. De exemplu, plasate pe șifonier, acestea pot oferi senzația spațiului dublu. De asemenea, acestea ajută și la creșterea gradului de luminozitate.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.