Sari la continut
Cinci motive pentru care merită să-ți cumperi mochetă în dormitor - ACAJU

Mocheta este o alegere din ce în ce mai preferată de foarte multe persoane, datorită faptului că este practică și versatilă, reprezentând o soluție modernă pentru a acoperi și a proteja pardoseala unui dormitor. În plus, mocheta este tipul de pardoseală ideală dacă dorești să adaugi spațiului pe care vrei să îl amenajezi un plus de imagine. Beneficiile mochetei într-o casă sunt evidente: este confortabilă, izolează fonic și termic, este avantajoasă ca preț, ușor de instalat, oferă un aspect unitar încăperii și este disponibilă în nenumărate stiluri și culori, astfel că oricine poate găsi modelul preferat.

5 motive pentru care merită să ai o mochetă în dormitor

 1. Mocheta se curăță ușor și este ușor de întreținut, are o durată mare de viață și își menține mult timp aspectul inițial dacă este curățată și întreținută corespunzător. Are capacitatea de a atrage și păstra pe suprafață praf, puf și firele de păr de la animalele de companie. Mocheta care acoperă pardoseala în întregime reduce praful din aer la jumătate. Întreținute în mod corespunzător, firele mochetei acționează ca niște capcane pentru particulele de praf, îndepărtându-le din zona de respirație și menținându-le pe suprafața până la prima aspirare. Folosirea cât mai des a aspiratorului este tot ceea ce trebuie făcut. Atunci când aspiri nu uita să modifici sensul de curățare pentru a nu toci firele mochetei.
 • Mochetele cu firele răsucite sunt o alegere bună pentru dormitor, au o structură compactă sunt foarte rezistente și ușoare.
 • Mochetele cu fire în buclă au un nivel de confort mai mare datorită posibilității de a modifica grosimea firului. Sunt mai groase și plăcute la atingere și sunt bune în orice cameră. Au dezavantajul de a fi mai greu de curățat, buclele reținând impurități.
 • Mochetele cu finisaj de catifea sunt superioare din punct de vedere estetic, dar au nevoie de o întreținere corectă. Sunt ideale în dormitoare.
 • Mochetele groase reprezintă varianta de top a mochetelor, au un fir mult mai lung decât toate celelalte și sunt ideale pentru dormitoare. Sunt perfecte pentru dormitoare, cu amendamentul că trebuie curățate atent și periodic, firul lung acumulând praf și impurități.
 • Mochetele confecționate din lână garantează confortul, durabilitatea și moliciunea pe care numai fibrele naturale le pot oferi. Lâna este rezistentă la foc și electricitate statică și ajută la scăderea nivelului de stres fonic care ne înconjoară zilnic. Creează un mediu personal mai sănătos, dispersează umiditatea pielii noastre și asigură căldura și temperatura corporală uniformă.

În privința petelor accidentale de pe mochete, acestea se curăța foarte ușor cu șampoane speciale, care se găsesc într-o gamă largă în comerț, la prețuri acceptabile.

 1. Mocheta acoperă întreaga suprafață a pardoselii din dormitor. Spre deosebire de covor, care nu poate să acopere întreaga suprafață a camerei, mocheta se poate întinde dintr-un capăt în altul al încăperii (wall-to-wall) și este ideală pentru a acoperi podeaua oricărui dormitor. Dacă vrei ca dimineața primul contact cu podeaua să fie călduros, pufos, atunci lângă pat ar trebui să ai o mochetă sau un covor pufos. Și covorul este o soluție, dar în acest caz vei simți avantajele până unde ține covorul. În plus covorul are tendința de a aluneca, lucru pe care nu ți-l dorești atunci când te scoli grăbit din pat. Ar trebui să ai în vedere și eventualitate în care mocheta de sub noptiere poate amortiza căderea unor obiecte pe care, somnoros fiind, nu nimerești să le pui la loc.

De obicei dormitorul nu este un spațiu foarte mare, ca urmare nu este o investiție prea mare să pui mochetă în dormitor. Oriunde vei fi în dormitor vei beneficia de mângâierea ei. Nu trebuie aleasă o mochetă foarte scumpă, nu trebuie să fie de trafic greu, mai bine te concentrezi pe alte aspecte cum ar fi culoarea sau ușurința la întreținere.

Nu este de neglijat nici efectul vizual de spațiu deschis pe care îl va da o mochetă montată din perete în perete, mai ales dacă este simplă și într-o nuanță deschisă. Unele modele, mai ales cele satinate, au rolul de a reflecta și amplifica lumina.

Mocheta este o recomandare și pentru cazurile în care podelele nu sunt frumoase, parchetul este vechi sau linoleumul este decolorat. Pentru că trebuie să acopere integral camera, trebuie aleasă cu mare atenție. Înainte de a întinde mocheta într-o cameră, pardoselile trebuie bine curățate și reparate dacă există crăpături, denivelări sau alte stricăciuni, iar dacă podeaua este acoperită cu linoleum acesta trebuie sa fie bine întins, curățat și reparat unde este cazul.

 

 1. Mocheta este versatilă și se poate asorta foarte bine cu piesele de mobilier care fac parte din mobila dormitor, astfel încât să răspundă cerințelor tale creative. Mocheta se găsește într-o mare varietate de modele, culori și texturi, motiv pentru care poate satisface toate gusturile. Alegerea finală va reflecta modul în care dorești să-ți personalizezi spațiul de locuit.

Deoarece mocheta ocupă toată suprafața podelei, culoarea și modelul acesteia va avea un puternic impact vizual, contribuind la întregirea armoniei decorului. Mocheta este un element ușor de integrat oricărui stil de amenajare, fie el rustic, clasic, modern, retro, art deco....

 • Pentru un dormitor amenajat modern se potrivesc modelele de mochetă mate sau semi-mate, dar pentru un dormitor elegant decorat cu mobilă dormitor în stil clasic poți alege mochete cu fire lucioase sau semi-lucioase.
 • Pentru un mobilier modern, minimalist alege o mochetă fără modele, iar pentru mobilă dormitor tradițională, varianta cea mai bună este cea cu motive florale sau circulare, în două culori.
 • Mocheta poate fi un element de fond neutru sau un punct focal dacă este în nuanțe îndrăznețe și vibrante. Într-o cameră mare alege culori îndrăznețe, tari și modele în două-trei culori, iar în camerele mici soluția optimă o reprezintă mocheta într-o singură culoare, în nuanțe deschise.

Poți alege chiar o mocheta personalizată care îți va oferi nu doar confort sporit, ci și unicitate. Mocheta personalizată este considerată ultimul trend în materie de pardoseli, fiind ideală pentru orice interior cu pretenții.

 1. Mocheta îți oferă o bună izolare termică funcționând ca un bun izolator împotriva frigului, iar mai ales pentru zonele cu o climă rece acest lucru poate fi un mare avantaj. Să calci desculț pe o pardoseală rece atunci când te dai jos din pat nu este o senzație tocmai plăcuta. Deoarece costurile energiei și ale gazelor naturale sunt într-o continuă creștere, o mochetă în întreaga casă poate scădea factura de energie. Dintre toate tipurile de pardoseli, mocheta izolează cel mai bine atât fonic, cât și termic și nu afectează cu nimic încălzirea prin pardoseală.
 2. Mocheta îți oferă o bună izolare fonică. Pardoselile din textile sunt moi și reduc transmiterea zgomotelor, atât în încăperea în care se află, cât și în cele alăturate. În pas cu tehnologia modernă apartamentele de bloc devin din ce în ce mai zgomotoase: televizoare cu ecran mare, speakerphone-uri, calculatoare și sisteme performante de amplificare a sunetului, toate putând fi deranjante pentru vecini. O mochetă trebuie să fie bună izolatoare fonic, astfel încât să absoarbă zgomotele foarte bine. Mocheta absoarbe aceste vibrații sonore, mai ales dacă are aplicată dedesubt un strat suport de calitate cum ar fi UNDERLAY. Astfel, va funcționa ca o barieră fonică, reducând transmiterea sunetului către apartamentele de mai jos.

Datorită acestor avantaje, mocheta a înlocuit pardoselile clasice, creând o atmosferă primitoare și un confort sporit în orice spațiu în care este amplasată

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda