Sari la continut
Culoarea anului 2022: idei de amenajări interioare, sfaturi, modele design - ACAJU


În ultimii 20 de ani, culoarea anului, aleasă de Institutul Pantone, a influenţat dezvoltarea de produse şi deciziile de cumpărare în industria modei şi a designului interior şi industrial. De fapt, culoarea anului este o culminare a tendințelor de prognoză de lucru pe tot parcursul anului ale Pantone Color Institute și dezvoltarea paletelor de culori pentru clienți.

 Dacă în anul 2021 au fost alese in mod atipic doua culori: gri si galben stralucitor, culori care de altfel au făcut furori, în 2022, pentru prima data in istoria programului Pantone Color of The Year, a fost creata o noua culoare, PANTONE 17-3938 Very Peri, inspirata de floarea numita lavanda. Aceasta nuanta simbolizeaza puterea si incurajeaza creativitatea si ingeniozitatea.

canapea very peri
"Very Peri" este CEA MAI FERICITA SI MAI CALDA DINTRE TOATE NUANTELE DE ALBASTRU, este o nuanta de albastru vibrant, cu subtonuri de rosu violet, conform Institutului Pantone, care afirma ca 
"demonstrând încrederea lipsită de griji şi o curiozitate îndrăzneaţă care încurajează spiritul creativ, intriganta culoare Lila 17-3938 Very Peri ne ajută să îmbrăţişăm acest peisaj al posibilităţilor şi să ne deschidem în faţa unei noi viziuni şi să ne rescriem vieţile".

Tot intr-un comunicat de presă emis de specialiștii Pantone, se specifică faptul că nuanța Very Peri este ”un simbol al spiritului global al momentului și al perioadei de tranziție pe care o traversăm”.

Lila Lavanda, cel mai fericit albastru, pentru o stare de bine în amenajările interioare

Lila Lavanda, culoarea aleasă „culoarea anului 2022” este o culoare de accent, plină de viață care poate fi folosită și drept culoare de bază pentru zugrăvirea pereților. Este o culoare optimista, potrivită atât pentru amenajarea spaților de zi, ca livingul sau bucătăria, dar și în amenajarea dormitoarelor, camerelor pentru copii sau a băilor. Very Peri este culoarea ce funcționează ca accent cromatic atât sub forma unor piese de mobilier sau sub forma unor mici accesorii și decorațiuni. Very Peri ne invita sa acceptam schimbari pe care nu le putem influenta si ne deschide noi posibilitati, oferindu-ne spatiu pentru noi experiente.
Nuanta de culoare a anului 2022 evidentiaza avantajele lumii digitale, precum si combinatia dintre realitatea fizica si cea virtuala.

  • Un fotoliu, un covor și draperii în nuanțe de lavanda vor adăuga o notă de proaspăt si optimism ce marcheaza iesirea din pandemia de coronavirus.  Pentru cei ce lucrează de acasă o veioză în nuanțe de lavanda vor ajuta la o stare de spirit mai bună și la mai multă inspirație în procesul de creație.
  • Very Peri  poate schimba radical decorul, datorită  energiei pozitive pe care o degajă. O picătură din această culoare poate aduce la viață un spațiu anost, rece și plictisitor. O canapea în culoarea anului 2022, o pernă, un covor sau draperiile, chiar un fotoliu astfel colorat reprezintă doar câteva variante de aducere a culorii anului în designul interior al locuinței tale, pentru a fi în tendințe.

Companiile aduc în prim-plan nu doar o propunere singulară pentru culoarea anului, ci fac mai multe propuneri chiar în cadrul aceleiași companii. Marii producătorii propun o culoare de bază care, asemenea unei locomotive, trage după ea o gamă de alte culori ce se potrivesc și o completează pe cea considerată leader. Este o diversificare binevenită care permite fiecăruia dintre noi să găsească o preferință cu cel puțin cu una dintre propuneri, pentru a-și putea crea un spațiu decorat și colorat în trendul anului.

Pantone propune si Indigo Bunting

Nuanta propusa de Pantone este o nuanta oceanica, reprezentand pacea si echilibru. Este o culoare ce intra usor in combinatii, radiind de fiecare data ceva diferit. In combinatie cu tonurile reci improspateaza interiorul, iar in asociere cu nuantele calde va emana multa caldura.

 

Nuanţa fresh

Pentru compania AkzoNobel, marca de vopsele şi lacuri Dulux, în anul 2022 nuanţa de gri-albastru fresh numita Bright Skies va fi culoarea pereţilor interiori şi exteriori. Este o culoare menita sa transmita optimism si dorinta unui nou inceput. Este o culoare versatila, linistitoare, care se adapteaza cu usurinta interioarelor.

Nuanța naturala de la Dulux

amenajare-olive

Cei de la Dulux propun si culoarea Olive Spring, care este o nuanta cu efect calmant si se identifica cu natura. Este o culoare versatila, delicata si neutra, care se potriveste atat la interior cat si la exterior. Este o culoare menita sa reprezinte renasterea si se potriveste perfect cu nuantele de roz-pal.

 Trendurile sunt un subiect general de discuție la care te poți raporta, au o valoare socială, e bine dacă le știi, dar nu e nicio problemă dacă nu le știi. Ele te pot ajuta să înțelegi de ce anumite culori sunt mai prezente decât altele în propunerile specialiștilor ori pe rafturile magazinelor sau în amenajările spațiilor publice. Trendurile în design interior în 2022 par a fi indraznete si creative si ne scot din emotiile negative ale ultimilor ani Este destul de ușor să fim în trend, important este să nu sufocăm interiorul cu mobilă, să nu uităm de culorile naturale, să adăugăm pete de culoare și oglinzi și să dăm o șansă lucrurilor simple făcute manual.

Adauga un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte sa fie publicate.

MAGAZINELE ACAJU

Poti vedea mobila in magazinele Acaju pentru idei pe stilul tau de viata. Vezi detalii.

MODALITATI DE PLATA

Poti plati cu cardul (debit, credit sau cumparaturi), in rate, ramburs la livrare, sau prin OP. Vezi detalii

GARANTIE SI SERVICE

Vezi perioada de garantie valabila pentru fiecare produs. Vezi detalii.

LIVRARE SI MONTAJ

Poti beneficia de o echipa profesionista care va livra si monta mobilierul. Vezi mai mult.

Telefon: 0311 300 290
Ai intrebari? Ne poti contacta si pe WhatsApp
Expediere in 24h la articolele in stoc
Plata Ramburs, Card pe Site sau Mobile Banking
Deschidere Colet 24H
Retur Gratuit Timp de 14 Zile
Restituirea Banilor a Doua Zi
Livram Acasa Catalog De Mostre Pentru Tapiterie Premium
Pana la 10 rate fara dobanda